Pajdeg:
4.5dl glutenfri mjölmix (helst fullkorn)
4msk kallt vatten
150g (1,5dl) flytande margarin
1tsk salt
Låt vila i kylen en halvtimme. Förgrädda 15min på 225* Ha i önskad fyllning. I mitt fall lätt creme fraiche och rökt skinka samt kryddor. Strö över lite ost och eventuellt oregano ( jag är missbrukare av oregano :p ).
Grädda ytterligare ca 15min eller tills osten smält och pajen fått lite färg.
OBS! Kom ihåg att ha i mjölet lite i taget och ha sönder alla mjölklumpar för annars blir klumparna stenhårda i ugnen. Paj med hårda "knölar" i är ingen höjdare. Råkat göra det misstaget en gång att ha i mjölet för mycket åt gången att man inte hinner röra runt det ordentligt. Lite i taget så blir det en toppenfin smet! =)
4.5dl glutenfri mjölmix (helst fullkorn)
4msk kallt vatten
150g (1,5dl) flytande margarin
1tsk salt
Låt vila i kylen en halvtimme. Förgrädda 15min på 225* Ha i önskad fyllning. I mitt fall lätt creme fraiche och rökt skinka samt kryddor. Strö över lite ost och eventuellt oregano ( jag är missbrukare av oregano :p ).
Grädda ytterligare ca 15min eller tills osten smält och pajen fått lite färg.
OBS! Kom ihåg att ha i mjölet lite i taget och ha sönder alla mjölklumpar för annars blir klumparna stenhårda i ugnen. Paj med hårda "knölar" i är ingen höjdare. Råkat göra det misstaget en gång att ha i mjölet för mycket åt gången att man inte hinner röra runt det ordentligt. Lite i taget så blir det en toppenfin smet! =)
Rökt skinka blandat med 1,5 burk lätt creme fraiche. Laktosfri såklart.
... och in i ugnen!
En god sallad
FÄRDIG!! xD
Mmmmm MUMMMMS!!! =)=)=)
Kommentera
Trackback