Igår gjorde vi Karlshamnare, eller som Lena så fint kallar dem "Cecilias Mandelmums".
Vilket otroligt fint namn på dessa goda små saker! :)
Tänkte dela med mig av receptet ifall någon mer vill göra.
OBS! Vi brukar äta dem direkt från frysen, då håller botten ihop, annars kan den lätt
dela på sig. Ungefär som chokladbollar, de är också godast från frysen :)
Gör så här:
Riv 200g Mandelmassa
Rör i två SMÅ ägg + 50g smält margarin eller 1/2dl flytande, villket vi använder.
( Vi gjorde dubbel sats och hade mellan-ägg så vi tog 3st ).
Rör till en smet.
Ha i till hälften av små formar.
Grädda på 200* i ca 10min, tills de fått en lätt brun yta.
Smält 75g blockchoklad och bred över ett lager, strö gärna över hackad mandel,
strösser, eller nåt annat som dekoration.
Låt stelna i frysen.
KLART!! :)