Carro skrev och bad om receptet på de glutenfria fullkornsvåfflorna som jag brukar göra, så here it comes! =)
( både för vanliga och grova, vid grövre = mer vätska )
ca 6-8st ( beror på hur stor järnet är )
- 100g margarin ( 1dl flytande om man har det )
- 4,5dl mjölk eller vatten ( jag brukar ta vatten, dels för att få ner kaloriantalet lite =) )
- 1tsk bakpulver
- 4dl mjölmix
- 1tsk socker
- 0,5 tsk salt
Smält margarinet och tillsätt vätskan (vatten/mjölk) och låt det bli ca 45* varmt.
Blanda bakpulver och mjölmix.
Vispa ner detta i vätskan.
Tillsätt salt och socker.
Rör till en jämn smet som får stå och dra i ca 10min.
Grädda i våffeljärn.
OBS! För att göra dem nyttigare, använd grov mjölmix och öka då vätskemängden till 5dl!!! =)
Jag brukar alltid änvända Finax mjöl. Lågprotein mjölmix då de tillsatt laktos i den vanliga mixen. Tycker även att lågprotein är väldigt lätt att hantera. Samt finax grova mjölmix. Andra märken klumpar sig lätt och de klumparna blir hårda när maten lagas så rekommenderar finax lågprotein!
Lycka till! =)