Har nu provat ett till recept ur den underbara boken "Baka utan gluten" av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson och jag är lika förälskad som vanligt! Hennes recept är ju fantastiska! Det blir helt perfekta grejjer, allting jag provat. Just nu är jag förälskad i dessa muffins med vanilj. Så sjukt goda. Vi serverade dem med grädde och ett björnbär på toppen. Petade även ner några blåbär i varje muffins vilket också var en hit! Pudrade dem med florsocker vilket gjorde dem ännu finare.
Här kommer receptet! Ca 10st.
Ingredienser:
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 1/2 dl socker
1/2-1 tsk fiberhusk
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
100g (1dl ) flytande margarin ( eller smält smör om man hellre vill )
2st ägg
Gör så här:
1. Vispa margarin och socker poröst.
2. Tillsätt sedan 1 ägg i taget.
3. Vispa i mjölmix, Fiberhusk, Bakpulver och Vaniljsocker.
4: Fördela smeten i formar, men bara till hälften då de lätt kan pysa över, De sväller en hel del ;)
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 12min på 225*
6. Låt dem svalna helt och pudra sedan över dem med florsocker.
7. Servera gärna med grädde till.
De blir helt perfekta i ugnen, anledningen till att mina fick en lite... hrm... konstig form,
var på grund av att gallret var för högt upp i ugnen så jag fick lov att
ta ut muffinsen mitt i och flytta ner gallret. Då hade de redan hunnit få en fin yta
vilket gjorde att de rördes om... senare när jag gjort dem har de blivit riktigt snygga!
Men de jäser som sagt väldigt mycket i ungen, så ha i smeten max till hälften av formarna! =)
Lycka till! :)
Thank you for producing such a down to earth site.