Jag satt och funderade lite igår och insåg att jag faktiskt ätit ganska mycket efter Gi efter att jag dragit ner rejält på pasta, ris och bröd tex. Jag har ju gått ner långsamt men stadigt sen dess och jag har inte tränat nåt speciellt, det är främst maten som gjort det hela. Så då gick jag in och läste lite om Gi igen. Åt Gi för några år sedan och gick ner 2kilo på en vecka den gången, men sen av nån anledning så pallade jag inte. Kanske för att jag då kunde äta tex en vanlig macka. Förstår att det kan vara jävligt jobbigt att sluta med de där goda mackorna. Ni kan inte ana hur jävla sugen jag blir när J äter en alldeles färsk limpa eller tekaka eller nåt... men så tänker jag på hur ont i magen jag får och så går det över ^^ haha... jag får knapra på mina halvtaskiga knäckebröd när jag vill ha bröd, och det äter jag för magens skull, just för att knäckebröd binder vätska i magen. Så även om jag nu tänker äta ännu mer efter Gi så kommer knäckemackorna att stanna, just för magens skull.
När jag då läser på om Gi så är det ju faktiskt väldigt mycket så jag redan äter, men om jag då skulle engagera mig ännu mer och ändra om lite mer så kanske kilorna rasar ännu fortare! Jag fick tex fram att chokladdrycken jag ÄLSKAR har lågt gi, mörk choklad har lågt gi (plus är laktosfri - åtminståne nästan alla, man får läsa på innehållet!), sesamkakor ska tydligen ha relativt lågt gi (HURRA), sen som alla vet så har ju grädde, creme fraiche, keso m.m lågt gi. Jag äter redan Gi-frukost då jag till frukost brukar äta naturell yoghurt med torkade blåbär, hallon och cocos. Bara torkad banan jag inte lyckats få fram om det är lågt eller högt, så får byta det till nåt annat... kanske torkad aprikos som har lågt gi jämfört med färsk aprikos som har högt.
Samma sak med choklad. Ren choklad har högt gi men tex m&m med nötter i gör att det får lågt gi. Och det är ju bara godare med nötter i så ^^ Nu äter jag ju inte choklad speciellt ofta då jag försöker ta laktostabletter så sällan som möjligt, men ändå. Har en Gi-bok hos mamma som jag ska låna hem idag och läsa lite i :)
En annan sak jag ska ändra är riset. Råris har högt gi och kommer nu att bytas ut mot vildris som har lågt gi, är glutenfritt och jävligt snyggt faktiskt.
Xx
När jag då läser på om Gi så är det ju faktiskt väldigt mycket så jag redan äter, men om jag då skulle engagera mig ännu mer och ändra om lite mer så kanske kilorna rasar ännu fortare! Jag fick tex fram att chokladdrycken jag ÄLSKAR har lågt gi, mörk choklad har lågt gi (plus är laktosfri - åtminståne nästan alla, man får läsa på innehållet!), sesamkakor ska tydligen ha relativt lågt gi (HURRA), sen som alla vet så har ju grädde, creme fraiche, keso m.m lågt gi. Jag äter redan Gi-frukost då jag till frukost brukar äta naturell yoghurt med torkade blåbär, hallon och cocos. Bara torkad banan jag inte lyckats få fram om det är lågt eller högt, så får byta det till nåt annat... kanske torkad aprikos som har lågt gi jämfört med färsk aprikos som har högt.
Samma sak med choklad. Ren choklad har högt gi men tex m&m med nötter i gör att det får lågt gi. Och det är ju bara godare med nötter i så ^^ Nu äter jag ju inte choklad speciellt ofta då jag försöker ta laktostabletter så sällan som möjligt, men ändå. Har en Gi-bok hos mamma som jag ska låna hem idag och läsa lite i :)
En annan sak jag ska ändra är riset. Råris har högt gi och kommer nu att bytas ut mot vildris som har lågt gi, är glutenfritt och jävligt snyggt faktiskt.
Xx
Kommentera
Trackback