Har precis mumsat i mig en god Persika! Gött som tusan. Var till Willys och handlade efter sjukhuset och korgen har nog aldrig varit så full av frukt och grönt någon gång! Till min stora besvikelse så hade de dock inte mycket grönt att välja på.. salladen såg halvtaskig ut så blev bara ett salladshuvud. Hade hoppats på annan fin sallad och speciellt babyspenat, som jag sett där innan, men inte nu när man ska ha det... såklart! What else?! Får köpa mer sallad på ica, de har klart finast utbud av grönsaker!! Ica är bästa affären. Hemköp och Willys är väldigt sällan besökta numera... Middag idag kommer att bli egengjorda köttfärsbiffar med sallad och lite beasås. Mamma hade en sjukt god salladsdressing med pesto, men den fanns såklart inte på Willys :/ Men sån ska jag ha, den piffade upp salladen flera snäpp! =)

Provet tog typ 3min att ta, och svar trodde hon skulle komma nästa vecka.. Hoppas! Är dock ganska övertygad att det kommer visa samma som sist, för då hade jag varit uppe i 5-6timmar, nu i typ 3timmar. Ja, vi får väl se. Min kropp känns iaf inte som den går på högvarv längre sen jag slutade med Levaxinet. Får inte samma svettningar och panikkänslor som jag kunde få ibland när jag kunde bli väldigt nervös. Alltså blev jag lite nervös så blev jag det x 100 typ... så är det inte nu längre, vilket är skönt! Så ska de sätta in Levaxin igen nån gång i framtiden så får de banne mig ha en jävligt låg dos, men tycker att det borde lösa sig också om jag får annan medicin mot det här. Ja, vi får väl se vad som händer!

Nu ska vi åka å panta in småmynt på banken, och sen å hälsa på Papsen. Ska rensa idag. Wohoo, va roligt! :D

Xx




Blåste kallt som fan när jag väntade på J men solen värmde som tur var emellanåt!
Fint vid fontänen iaf :)


Måndag morgon då. Första dagen utan söta saker. Bara naturligt socker som finns i frukt och bär, och de enda till maten är kokt potatis eller sallad. Blir att åka å handla efter sjukhuset Kl.11. Ska ju ta blodprov för att mäta halterna av Prolaktin igen. Får se vad dagens middag blir då... Kanske tonfisk och sallad kanske...

Var hos mamma å pappa igår. De fick lite paket, åt god mat och fikade. Tårtan blev inte så lyckad.. den va helt okej men marängen va nog för seg... men men.. ^^ Ner gick den iaf hos alla. Stina och Gustav  kom förbi där också. De va ute och åkte med nya (gamla) bilen, som va riktigt söt =) Kanske blir tjejbowlingkväll på Onsdag :) Kul!

Nä nu lär jag äta frukost så jag blir klar i tid =)

Xx

Bilder från igår:




Älskade J och jag

 

Naglarna fick för omväxlings skull bli svarta, vilket jag personligen tycker är skitsnyggt, fast
karlarna verkade inte lika förtjusta :p hahaha...

Jordgubbarna börjar blomma! Nu är sommaren nära!!
SOM jag längtar efter svenska jordgubbar! xD







Idag är det allt lite smått kalasande som står på schemat! Det är ju som bekant Mors dag idag, men det är även Morfars födelsedag som blir 87bast idag! Så igårkväll bakade jag och J. Det blev chokladsnitt och marängbottnar. Tårtan sätts ihop hos mamsen å papsen innan det är fikadags, annars blir nog marängen inte så bra skulle jag tro... jag vet inte, men jag vågar inte chansa...

Det har ju varit karneval här i stan då... men vi har inte varit speciellt engagerade i år... vi var ner till stan först och till systemet då älsk skulle ha bärs, gick hem igen och bytte till en tjockare tröja då det stormade iskallt här!! ( Har såklart fått ont i halsen idag bara för det! ), vi gick ut igen när cruisingen började. Och ohhh vilka fina bilar det va =) Speciellt en som va turkos och vit... den skulle man haft! Tog en snabb vända till bland stånden innan vi gick hem igen och gjorde tacos och tittade på Änglagård 3. Tyckte den va rätt bra, lite seg men ändå bra. Så vi fick ju lust å se de första också. Älsklingen va ju 15år när de gick, men lilla jag som bara va 6 har ju inte direkt nåt minne av dem, för jag har inte sett dem nåt efteråt heller. Så vi tankade både ettan å tvåan. Marängerna va i ugnen i 1,5timme så då tittade vi på ettan under tiden =) haha, ja de va ju inte som jag hade trott iaf. Blir nog tvåan ikväll eller imorgon =)

Blir att mumsa klart på allt sött idag då, då det är MÅNDAG imorgon, vilket betyder att det är sockeravvänjning från och med imorgon! =) Får ju inte glömma å åka till sjukhuset för provtagningen också... har jag nästan glömt bort. Haha... men det får jag icke... vill ju veta! =)

Hoppas ni haft en bra helg och att ni firar era mammor med pompa och ståt idag! ;)

Xx

Bilder från cruisingen:



Den där blågrå Pontiac-caben dreglade J på. En sån vill han ha en dag.
Ja, den ser ju ut som hans egen Pontiac fast hans är svart å inte har cab då..
Men den hade jag gärna rullat med igår! Funderar ju dock på att sälja den... :/



En sån där buss... är det en Volvo Duett tro?? Vill både J och Stina ha :P Haha





Den där korall-vita va ju riktigt tjusig alltså! =)



Min klara favorit igår var ju den här turkos-vita skönheten!!
Är den inte snygg så säg?! =)


Karneval, festival, vårfestival... kalla det vad ni vill, men i år är jag verkligen inte ett piss intresserad alltså. Jag har bara ingen LUST. Dels är det värdelösa artister, men vädret kunde ju inte vara mycket sämre. Kallt, mulet och regnskurar... Men vi ska väl ändå pallra oss ner till stan till cruisingen börjar. Det är ju det enda vettiga :p haha... Men sen skiter jag it.

För ikväll ska jag BAKA tills imorgon. Det är ju faktiskt både Mors dag, mammas namnsdag och Morfars 86års dag. Så lite kalasande lär det väl bli. Det ska vara uppehåll och sol imorgon, men på tisdag, då ska det bli 24 grader å sol säger de. Hurra! Hoppas de har rätt! ;) Ska göra en chokladtårta som sagt, men med marängbottnar så ska göra två chokladmarängbottnar och de ska grädda i 1,5timme ungefär så det tar ett tag att göra tårtan. Kommer nog bli kanoners det. Sista dagen imorgon med sockerprodukter då. På måndag smäller det =)

Ne, nu ska jag in på Atg och Svenska spel och kika runt!
Hoppas ni får en härlig dag, vad ni än tänker hitta på! =)

Xx





       



Namn:
Cecilia Ström
Piercingar: Ja, 5st i öronen. Egentligen 6st men ett har vuxit igen :p
Tatueringar: No
Längd: 158.5
Skostorlek: 38 på vinterskor och joggingskor, 37 på sommarskor och sandaler :p
Hårfärg: Gräslig råttfärg egentligen men just nu brunt med svarta toppar: Haha
Fräknar: Nej
Motto: Vet inte om jag har något speciellt sådär...
Kär? Varje dag, dygnet runt =)
Önskar du att du bodde någon annanstans?: Ja, nån stans söderut... typ Halland eller Skåne, fast önskar jag kunde flytta vänner och familj samtidigt :p
Tycker du att du är attraktiv?: Haha NEJ
Vilket schampo använder du?: Oj... vilket som helst, bara det är för färgat hår.
Vad är du rädd för? Mörker, spöken, spindlar
Gillar du berg- och dalbanor?: Nej, typ det värsta som finns :p Jag tittar på och är väskhållare. Haha



Senaste…

Filmen du hyrde? Hyrde?? Oj.... många år sen, och minns fan inte vilken :p
Filmen du köpte? Twilight.
Låten du hörde: AC/DC - Stiff upper lip på den absolut bästa radiokanalen Rockklassiker!! =)
Låten du laddade ner? Hmm... Måste varit Beatles samlingsskiva förut.. allt ligger ju i Spotify
Personen du ringde? Gyn på lasarettet, igår.
TV-program du såg? Big Brother reprisen från igår. Fick skrattanfall även idag :p
Person du tänkte på? Umm... J antar jag =)


Favorit…

Låt: Just nu är det Lady Gaga - Marry the night. Så jävla bra!
Sak att göra: Mysa med finaste J såklart!
Sport: Sport? Skulle väl va bowling då ^^
Kläder: Önskar jag kunde ha svarta tighta jeans å randig tröja, men annars är det väl nån söt klänning eller kjol å top.
Film: Det är ju en svår fråga. Jag kan faktiskt inte välja bara en... men Twilight, Titanic, Heartbreak Hotel och Masjävlar är väl några favoriter, men det finns mååååånga! =)
Bil: Jaha du... bil.. jag som inte ens vet hur man startar en biljävel :p haha... Men det får bli alla gamla veteranare, nya bubblor och Saab 93 Sportcombi ( Den enda nya bil jag känner igen tror jag :p ) Fast den nya sportiga Saaben är ju döläcker! Sett en här i stan en gång.. både jag och J dreglade lite ^^ Haha... Fats det är klart... Älsklingens fina Pontiac uppe i Norrland ligger ju högt också =)
Serie: Vilka svåra frågor, men Supernatural, True blood, 2 1/2men, Vampire diaries... och en massa till :p


Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Ja
Gråtit över en flicka? Nej?
Ljugit för någon? Ja det har väl alla
Varit i slagsmål? Haha... nä
Blivit arresterad? Nej gud nej :p
Träffat någon från internet IRL? Haha jaaa.. Jönsson för att nämna en :p


Antal…

Gånger du varit kär? Kär är ett starkt ord... och säger nog bara EN, och det är med J. När man va liten va man ju liksom kär i allt å alla :p
Gånger ditt hjärta brustit? 1
Hjärtan brustet på grund av dig? Haha... 0?
Tjejer du kysst? 1
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Ingen aning, men några gånger =)


Senaste…

Boken du läste? Halva Svinalängorna... kommer inte längre :p
Personen du fick e-mail av? Mamma
Personen du fick brev av? Gynavdelningen på Lasarettet
Personen du fick sms av? Syrran
Gången hela din familj åt middag tillsammans? HELA? Ja.... i Juli förra året :p ( Fan va länge sen :p )
Saken du köpte? Bikinidelar


Kan ni ju göra om ni har tråkigt nån gång :p



Kors i taket, jag fick J att vara med på sockeravvänjningen också!

Men på ett villkor. Att han får dricka sina ÖL iaf... haha... det får man egentligen inte göra, men jaja, nån öl är ju bättre än allt annat han brukar stoppa i sig, för är det nån som har sockerberoende så är det HAN. Så det skulle nog göra honom gott! ^^ Men han vill äta upp glassen han har i frysen och sånt över helgen så tydligen börjar vi inte förrän Måndag, fast lite smått blir det ju ändå. Äter ju mest sallad iaf så. Men på Söndag får vi handla hem lax, spenat och sånt där GRÖNT ^^ Han åt kycklingresterna från igår till lunch idag och han sa att han kände lite i magen efter han ätit den också, så det var nog banne mig den där kycklingen som gjorde magen sådär igår! Det var väl det jag visste!! Dock så blev det inte mer än lite "känsla" i magen efteråt för honom. Han har verkligen stålmage. Raka motsatsen mot min, som är känslig för typ allt! =/

Nej, men det ska bli intressant å se hur dessa två veckor blir då. Kommer säkert va jobbigt när man blir sötsugen men då får vi väl ta lite frukt och bär med en klick grädde på toppen! :) På Söndag är det ju Mors dag också, plus morfars födelsedag och mammas namnsdag så jag ska väl göra en tårta tills dess tänkte jag. Vilket är ett till skäl till att jag skiter i den där karnevalen i år. Blir att se cruisingen och kolla stan men sen ska jag göra tårtan på kvällen, om den ska hinna dra i sig å bli saftig å fin. En chokladtårta tänkte jag. Lika bra att slå på stort sista dagen med socker iaf så ;p

Xx


                         


Ja men visst serni! Nu jäklar. Inget socker förutom det som finns naturligt i frukt och bär. Två veckors sockeravvänjning. Och samtidigt en egen variant av Gröna Kuren, lchf och isodieten.

Jag ska äta:

- Mest grönt ( Sallad i alla dess former, minispenat, ärtor, squash, gurka m.m ) men även lite tomat.
- Kokt potatis och andra rotfrukter
- Mejeriprodukter som yoghurt, creme fraiche och grädde
- Mer frukt och grönt
- Proteiner i form av kyckling, kött och fisk.

Exempel på mat:

- Drink på yoghurt, mjölk och frukt/bär
- Gurk och grönsaksstavar med gräddfilsdipp
- Frukt och bär. Kalla eller varma i ugnen med grädde
- Lax, lite potatis men mest grönsaker
- Köttfärsfyllda paprikor
- Wokad squash, paprika och tex. skinka med lite creme fraiche, till en varm "röra". Serverat med sallad.
- Enbart dricka vatten som det är eller smaksatt med gurka, citron eller lime.

Vad tros om det? Två veckor alltså, efter två veckor kan man införa bröd, pasta och ris om man vill. Och sötsaker i liten mängd sen då. Värt att prova iaf, och se hur maggen skulle må av det...

Kycklingen igår kan inte varit helt färdiggrillad, blev apdålig i magen efter jag ätit och den va väldigt seg att få loss, inte sådär mör och fin som grillad kyckling brukar vara. Kan vara känsligt med färdig grillad kyckling sägs det och ja det märkte jag. Börjar dock med denna Sockeravvänjning imorgon, då vi idag ska äta lövbiff och klyftisar. Så... får börja imorgon :)

Häng på om ni vill! ^^

Ni kan läsa mer om Sockeravvänjningen HÄR om ni är intresserade! =)




Grillad kyckling, sallad, creme fraiche smaksatt med curry och ett glas vatten.
Mums!




Våra gamla knoppar på garderoberna i sovrummet. Skriker 80tal och har tappat färgen :p



Nya knopparna som jag hitta på ikea. 6st för 9:- Enkelt och billigt att piffa upp lite med.



Blev bra mycket bättre. Nu syns knopparna också.
Har 6st kvar så tänkte byta ut knopparna på skåpen i matrummet också,
men behöver längre skruvar till det...



Tublinnen från Hm.



Linne från Hm. Kom samtidigt som J's shorts jag beställt åt honom.



Föll pladask för det. SÅ min stil =) Färgglatt å härligt!! ^^


Först var vi till Effecta i Västerås och hämtade Jönssons två radior. Sen var vi till gamla ikea vid Hälla, och va in på Hm och Stadium där det blev två randiga tubtopar för 49:- st på Hm och en sååå snygg bikinibh på Stadium. Sååååå snygg alltså!!! :D Blir kanoners till svarta byxor! =) Å sola i bara. Efter det åkte vi mot nya ikea, men stannade först vid Skopunkten och Biltema. Sist med absolut INTE minst blev det nya ikea bakom Nisses då. JISSES alltså... det måste vara det största Ikea jag vart på! Alltså på ett plan... vi gick å gick å gick å gick och vi trodde vi aldrig skulle komma ut... undrar hur långt man går totalt när man följer gången hela vägen igenom? Köpte lite smått å gott som batterier (standard!), handdukar, ljus... ja sånt där :) Kom hem runt halv 6 och då läste vi brevet från lasarettet då.

Nu ska jag läsa lite mer om Prolaktinom och sen slå mig ner i soffan å titta på Kniven mot strupen! =)
Förresten så stod det att det gör att fett-protein och kolhydratsförbränningen i kroppen minskar.

Xx





Min nya älskling!!! Såååå snygg!



Det här var nog det vackraste jag sett på länge ( ja förutom J då ;)
Dock i rosa men såååå fint. Typ bröllop, sommarfest å kronorna lyser med rosa rosetter.
Ja det va bara så jäkla VACKERT! =)
Inne på ikea


Nu har vi kommit hem från Västerås, berättar mer om det i nästa inlägg. Detta tänkte jag ägna åt chocken som jag befinner mig i just nu... Fick mina provsvar imorse, men jag vågade inte läsa dem då, för jag var helt 100 på att jag skulle ha kvar problemen å i värsta fall behöva åka till Falun. Men tji fick jag... eller nåt... proven visade inte på några cellförändringar alls eller tecken på cancer. TACKA GUDARNA FÖR DET!!

MEN, däremot något som jag inte ALLS hade en tanke på... jag hade något förhöjda värden av testosteron, och ja det kunde jag ju lista ut själv, med tanke på min hårväxt å så.. men det andra kom som en chock... eller ja, inte först för det stod bara att jag hade KLART förhöjda värden av Prolaktin, vilket är ett styrhormon i hjärnan. Okej tänkte jag... undrar vad det styr då... var mest glad över att det andra var negativt....

Har nu Googlat på saken, och jag har alltså (förmodligen) en ofarlig TUMÖR i hjärnan.... WTF?! Liksom.... skojar du med mig... jag och J satte oss och läste.... men jag måste erkänna att det kändes som att läsa svaret på min kropp och dess problem....

Jag ska gå till gyn på Måndag nästa vecka och ta ett nytt blodprov mitt på dagen så ska de kolla, och antagligen blir det magnetröntgen sen då, av skallen. Hon skrev ett längre kapitel om just detta, så antar att det verkar vara ganska mycket som visar på det... Men TÄNK OM medicin mot det gör min kropp normal igen?! Min mage normal... vikten normal.... jag skulle nog gråta lyckotårar varje dag! ^^ Haha... ja seriöst!



Här kommer lite information så slipper jag förklara! :p

- Överskott av hormonet prolaktin beror på en ofarlig tumör i hypofysen, som oreglerat bildar hypofyshormonet prolaktin.Orsaken till prolaktinom är okänd. Dessa tumörer är ibland mycket stora och kan trycka på synnerven och ge synnedsättning. Prolaktinom kan också vara mycket små. Symptom på grund av hormonöverproduktion leder ofta till utredning och diagnos.

- Prolaktin är nödvändigt för mjölkproduktionen i brösten under amning. Prolaktin har också andra men inte helt klarlagda effekter. Prolaktin finns också hos män. Prolaktin identifierades hos människa och började mätas i början av 1970-talet.

- Sjukdomen är hos de flesta inte ärftlig. Om prolaktinom utgör en av flera hormonproducerande tumörer hos samma person – bisköldskörteln och hormonella magtarmkanalen är då oftast samtidigt drabbade – kallas sjukdomen multipel endokrin neoplasi (MEN) nr. 1. Denna sjukdom är ärftlig. Prolaktinom är den vanligaste hypofystumören. Årligen drabbas cirka 25 – 50 personer per en miljon invånare av prolaktinom.

- Om sjukdomen inte behandlas blockerar prolaktin bildningen av könshormoner, vilket ger menstruationsrubbningar och upphörd menstruation. Ägglossningen upphör och du blir infertil. Män drabbas av impotensbesvär. Hos växande barn kan längdtillväxten avstanna.

- Prolaktinom orsakar hos kvinnor menstruationsrubbningar och upphörd menstruation och infertilitet, hos män impotens. Många får psykiska symptom, som delvis kan kopplas till minskad könshormonbildning. Viktökning förekommer. Om tumören blir stor innan diagnosen ställs, kan detta medföra huvudvärk och synpåverkan.Utan behandling kan brist på könshormon leda till benskörhet och ökad åderförkalkning.

- Vid misstanke på prolaktinom utförs analys på prolaktin i blod, ofta upprepade prover. Samtidigt kontrolleras övriga hypofyshormoner för att stadfästa eventuell annan hypofyshormonöverproduktion eller hormonbrist. För att hitta hypofystumören genomgår du en magnetkamera undersökning (MR). Tumören kan vara liten eller stor

- Prolaktinom är en ganska ovanlig sjukdom, även om den är vanligast bland hypofystumörer. Prolaktinproducerande tumörer är så gott som alltid godartade.

- Tidigare operarades prolaktinom med blandat resultat. Man kunde ofta inte operera radikalt och hormonöverproduktionen kvarstod. Sedan cirka 30 år har man kunnat behandla prolaktinom medicinskt med dopaminliknande substanser, så kallade dopaminagonister. Resultaten av denna behandling i tablettform är oftast mycket goda. Prolaktinnivån i blod blir normal och hypofystumören minskar i storlek och försvinner. Detta gäller även mycket stora tumörer. Normaliserade prolaktinnivåer uppnås efter kort eller lång tids behandling, ibland efter flera år. Behandlingen är i de flesta fall livslång.

- Medicinsk behandling med dopaminagonister kan ge nästäppa, illamående, ibland svimningskänsla och psykiska besvär. Graviditeter bör helst planeras i samråd med behandlande läkare. Oftast slutar man med medicinen, när man blir gravid.

- Vanligen remmitteras du från husläkare eller annan specialist, till exempel gynekolog vid menstruationsrubbningar, till specialist eller specialist-klinik. När diagnos fastställts och behandling givit önskat resultat, kontrolleras hormonvärden 1 gång per år och röntgen med långa mellanrum, upp till 5 år. Risken för hormonförändring och tumörtillväxt även under behandling innebär att dessa patienter bör kontrolleras av speciallist.

Källa: http://www.karolinska.se/

 


dsc00009 (MMS)

På väg mot västerås med älsklingen. Radiodags igen :p




Har suttit ute i solen tills jag gav upp då hela huvet kändes urblåst!
Fy helvete vad det stormar alltså. Skulle inte förvåna mig om man skulle få
nån jävla vagel i ögat eller nåt efter det här... annars är det grymt varmt,
 om det skulle vara lugnt ute så...




Äppelträdet blommar! =)



Dammen :)

 





Vi tog en kvällspromenad igårkväll runt halv 10tiden. 30min.
Var både varmt och kallt ute. Men skönt.




Var in på Coop med mamma och köpte frön då pappa sagt att det måste sås nu.
Sagt och gjort. Dessa blev det! Och jag ÄLSKAR prästkragar. haha..
insåg att alla utom brudslöjan är varianter på prästkrage :p hihihii





Sådär ja :) Nu längtar jag tills de börjar titta fram ur jorden!! :D
Tänk att de där små fröna, som mer såg ut som frukostflingor/gryn kan bli stora fina blommor! :)


Tänka sig, jag hittade klänningar, två st t.om :) En rosaröd randig på Hm och en svart från Lindex på rean för 50spänn :) Bra sommarklänningar.


 

Ska köpa den helblå lika den randiga också :) Tyckte de va supersköna å söta! 149:- men hade 50:- i rabatt :)

 

Dagens outfit. Ja jag vet, den där tshirten är flera år gammal, men vad gör det.
Jag trivs bra i den och den passar min stil :)

Har precis mumsat lax och potatis på altanen, men satan i gatan va kallt det är. Iaf när det blåser. 
Rena stormen för fan. Undrar hur det går med mitt stryktips den här veckan då. Hade ju vart skoj om man kunde få nån mer krona på det :) Nu ska vi smälta maten lite innan det är dags att bänka sig i soffan med lite godis och titta på travet och dregla över Brolle ;)


Och den här dagen hoppas jag blir trevligare än gårdagen... Allt hänger på hur magen mår... Än sålänge är den lugn och fin, men jag litar inte alls på den... inte än iaf... Får hoppas att den sköter sig. I alla fall nu på dan, för jag och mamma tänkte gå en sväng på stan. Jag ska kolla på klänning. Om de finns i butik och vilken jag vill ha :) Men de finns säkert inte här i stan.. kupolen däremot, där brukar det mesta finnas!

Tycker det är svårt att hitta fina klänningar i år... alla är ju LÅNGA... tycker inte om långa klänningar, det påminner mig bara om 90tal och förresten skulle jag aldrig passa i en lång, dels så skulle jag se hemsk ut men dels skulle jag trampa på den då det mesta är för långt när man endast är 158.5cm hög... :p Den där halvan är väldigt viktig ;p Men visst är vissa fina i långa klänningar, men poängen är att är det en sak som är inne, så finns det liksom inget annat... finns knappt en vanlig kort bomullskjol med dragsko som jag tycker räknas som ett basplagg som alltid borde finnas... sen att det kommer andra i olika längder och med smock och olika saker som är "inne" är väl en sak...

Sov till 9 idag... va så jävla trött... somnade dessutom efter Big Brother igår... haha alltså Gurkan... snacka om självgod jävel... Tror att folk gråter och är helt förstörda för att han och Christian är nominerade... hahahaha.. tvärtom snarare! De flesta är ganska trötta på honom nu... han va skön i början, men nu är han ju bara oförskämd och gnällig! Allmänt dryg... hoppas han får åka hem på Söndag :p Simon eller Peter är värda vinnare... om ni frågar mig iaf ^^

Näpp, nu väntar duschen... mitt hår är skitigare än skitigast :p Måste ju se ut som människa om man ska ut på stan :p

Xx





                 

Jag fick 3st pelargoner av Pappa när han var på trädgårdsmässan förut, två typ orange-korallfärgade och så en rosa. Den rosa fick tre stora fina knoppar men som alla torkade av okänd anledning. Har inte sett den blomma på typ 1,5månad sen jag fick den. Men jag har skött om den och det kom upp nya knoppar efter ett tag som nu ÄNTLIGEN har börjat slå ut!! :D SOM jag har väntat på de rosa blommorna! Alla blommorna trivs bra nu när de får va ute. Alla har vuxit och blivit stora :)

Xx




Det är alltså den här bilden från stugan som jag har att tacka för
min systemkamera xD Ja, den blev ju jävligt bra faktiskt... om man får säga de själv :p
haha


Tittade igenom Bilddagboken, vilket alltid är lika roligt! Hittade lite gamla bilder på oss :)




Min fina J

 

... och lilla Bella =) <3



 



Diggiloo 2008 :)

 

När vi va ute i stugan och donade :) 2008

 

Blev akut sugen på att bli rödhårig igen ^^ Kanske till hösten?!



2004 på Klubbens uteplats =)



Jag i bussen med skolan när vi va till sthlm på skolresa och J följde med =)
2004



Min 18års dag :)

Ja, vi har delat många år och fler ska det bli.
Jag älskar dig så mycket att det inte finns ord till det <3


Är inne på mitt konto på Viktklubb just nu och tittar runt. Har vart medlem där till och från sen 2009, och klickade mig bakåt i "mina kurvor" från 2009. Och insåg att midjemåttet miskat med 7-8cm sen dess! Samt att mitt bmi minskat med 4,8 "enheter" eller vad det heter :p inte så pjåkigt va?!

De säger att det ska bli upp emot 20 +grader i helgen och nästa vecka! Ja, det tackar vi för! Visst är det mysigt med åska och regn, men nu vill jag ha varmt och sol så vi dels kan börja så i pappas trädgård! Måste köpa frön imorgon :D Kul å odla själv. Vete tusan vad jag ska odla bara... massa blommor ska jag sätta iaf... skulle va kul med nåt ätbart också... kanske dill eller nåt... ja vi får se vad som finns i affärn!

Ska städa rent på balkongen sen för när J kommer hem blir det att äta tacos där och han skulle putsa på nån grammofon sa han. Är ju alltid skönt att sitta ute och pyssla med sånt.

Jaha, nästa helg är det så dags för karnevalen här då... dock ingenting som vi kommer att bry oss så mycket om i år. Kommer såklart gå en runda i stånden å titta å så... köpa brända mandlar å så, men kvällen skiter vi då i. De sa att de skulle boka en stor artist i år, för att de inte hade råd med annat. Och vad tar de? Swingfly. Både jag och J, ska väl inte säga hatar kanske, men vi är inte direkt förtjusta i honom å hans musik direkt... hade väl hoppats på typ Rootvälta ( men förstår att de inte börjat turnera än ), JLT eller Status Quo. Nåt rockigt, och då menar jag inte skrammelrock som alltid är på krogarna här... utan riktig rock! Måste erkänna att  typ grilla, kubba å bara sitta ute i kvällssolen å njuta lockar mig mycket mer. Stina höll med, hon va inte heller intresserad, så blir lugnt i år.

Fan, min mage mullrar än... suck.. såna här dagar är dryga... tur de blir mer sällsynta iaf.. haha... Nej nu ska jag nog ta tag i städningen här hemma tror jag... lite smått iaf, å torka på balkongen.

Xx





Som ni kanske ser så hänger ängeln runt halsen igen <3


Har precis tittat på Semesterduellen. De två sista avsnitten. Tycker faktiskt att det är kul :p Det roligaste va nog ändå muskelknuttarna som semestrade med de två manganördarna ^^ Haha... fan va jag garvade. Till programmet så tänkte jag käka lite av glassen jag köpte här om dagen. Laktosfri och allt. Men det är inte alltid en garanti, jo i allt annat, men inte när det kommer till glass. Min mage tycker helt enkelt inte om glass. Magen har vart kolugn nu de senaste dagarna och även imorse, fram tills jag åt den där glassen... När jag hade ätit typ 3 tuggor så kände jag direkt att magen reagerade... men tänkte att den är ju laktosfri så jag käkade vidare, plus att de va gott :p Skulle kanske inte ätit det... typ inom 10min fick jag rusa på...ja just det... Precis samma sak som händer när jag äter saker med laktos i. Samma effekt. Kan ju inte låta bli å undra... den är ju laktosfri... men samtidigt har jag läst att fryst mat eller halvfryst mat, ni vet när man känner att det är iskristaller i... att det kan sätta fart på magen. Antingen det eller så tycker min mage bara inte om när det är för kallt. För den va ruskigt kall å faktiskt kändes det som den va lite isig... ska nog sluta käka glass överhuvudtaget. Men tyckte jag blev såhär sist jag åt samma sort.. den enda sort som inte gjort så mot mig än är Sias. Det är nog mer grädde i den... vilket egentligen borde tala emot... ja väldigt konstigt iaf... ¨

Ni får tåla att jag pratar mycket om magen och magproblem här, iaf ni som mår bra, för ni som också har problem kanske det bara är nyttigt och skönt att höra om andra. För det är MÅNGA som har såna här problem utan att det är nåt farligt. I regel så är det ju så att man har nåt annat fel i kroppen om man tex skiter blod, eller har ont på ett visst ställe väldigt ofta. Vilket aldrig hänt mig. DÅ skulle jag gå å kolla upp den mer. Men än så länge så är den hanterbar och jag försöker komma på vad jag ska äta för att må bra. Har faktiskt kommit en bra bit på väg tycker jag. Även om det kommer små bakslag som detta ibland, men då kan man oftast relatera det till nåt visst. Som nu glassen. Sist jag blev såhär var ju förra veckan, då jag också, hör och häpna, åt just glass! Dock vanlig då men det blev samma sak... Mår nog bäst av tinad mat!

Xx




Det var den här. Inte supergod... tror den ska smaka mer kola men smakar
faktiskt bara choklad...


                         


Att blåbär är nyttigt vet nog de flesta, men här om dagen läste jag att blåbär kan hjälpa vid mag och tarmsjukdomar/störningar, varpå jag insåg att jag kanske skulle prova att äta blåbär. Blåbär ska ju även vara bra för lös mage och så. Väl känt mot magsjuka. Idag är 3 dagen jag käkar blåbär. Runt 1-1,5dl om dagen försöker jag äta. Så gissa om jag ska ut i skogen och plocka massa blåbär i höst! Hamstra upp inför vintern ;)

Har jag märkt nån skillnad på tex magen under dessa tre dagar? Ja faktiskt! Den har varit lugnare och finare även när jag trott att den skulle balla ur. Tex när jag ätit för mycket och för fort... Så än sålänge ser det bra ut! :)




Lite hälosfakta om blåbär :
(Taget från olika sidor)

- Att blåbär innehåller rikligt med antioxidanter och vitaminer är känt sedan tidigare. Nu visar ny forskning vid Lunds Tekniska Högskola att även blåbärens fibrer är viktiga och kan lindra och skydda mot tarminflammationer, t ex Ulcerös kolit. Ännu bättre blir den skyddande effekten om blåbären äts tillsammans med probiotika.

- Blåbär är rika på antioxidanter, vitaminer, mineraler och annat nyttigt. Inom traditionell läkekonst har de använts bl.a. mot diarre, synproblem och hudproblem. Blåbär innehåller flera kraftigt antioxiderande ämnen. Det uppges ofta att blåbär kan förstärka mörkerseende men det vetenskapliga stödet för det är tveksamt. Studier finns som pekar på att blåbär kan skydda hjärnan och kanske stärka minnet.

- Förr såldes blåbär på apoteken som febernedsättande medel.

- Blåbärsväxten är ett effektivt naturmedel mot matsmältningsstörningar och diarréer. Bladen kan användas till te och bör plockas på försommaren när blåbärsriset blommar. Låt bladen torka och förvara dom sedan i en teburk. För att göra te tar du 1-2 tsk blåbärsblad och häller en kopp kokande vatten över. Sila och drick varmt 1-2 ggr/dag så länge besvären varar. Att knapra på torkade blåbär ger liknande effekt. Färska bär kan däremot verka avförande. Om du inte vill torka blåbär själv så finns det att köpa i välsorterade hälsokostaffärer. Blåbär liksom tranbär sägs också skydda mot urinvägsinfektion.

- Bären anses ha en reglerande effekt på blodsockret att använda både vid för högt och för lågt blodsocker. I bl.a. Frankrike används blåbären vid diabetes och även för att skydda mot skador på ögonen.

- Visste du att 17 % av Sveriges yta består av blåbär



Det första jag gjorde när jag vaknade var att stryka gardiner och duken ( men duken har nåt mysko material i sig för den blev skrynklig igen bara jag petade på den... helt meningslöst att stryka den alltså :p ) så nu har picknick-gardinen fått göra plats åt de ljusa 50talarna. Kallar dem det, för tycker mönstret är 50taligt. De ser skitiga ut på bilden. Haha... men de är vita, tunna genomskinliga och mönstret kan man ju fantisera till vad man vill... förut tyckte jag att det var som klubbor i härliga färger, men nu tycker jag mer att de ser ut som vissnade maskrosor, ni vet när de är stora bollar man brukade blåsa på när man va liten :) Det blev iaf mycket ljusare inne! =)

Nej jag vet, lampan har inte flyttats än. Förut skyllde han på att han inte hade nån borr, nu har han köpt en ny borr, men då har han inge plugg och krokar istället :p Haha... snacka om att inte vilja flytta lampjäveln :p
Men det kanske är lika bra att vänta, ifall vi har ett runt bord sen så den kommer på rätt plats...




Tog även å plockade undan ljuslyktorna som stått på bordet. Det är ju trots allt lite för ljust nu för
att tända ljus. Iaf runt middagstid. Så visste inte vad jag skulla ha istället. Vill ha en liten vas
med söta blommor i, men har inga levande och inga fina små plastblommor heller, vilket man
skulle skaffa egentligen. Men de två 70tals(?) vaserna i lustig form fick stå där istället,
i väntan på att få nån blomma nerstucken :)






Tog hem mormors gamla fina klänningar från stugan när vi va dit sist
och som ni vet, så har jag alltid en av hennes klänningar att hänga framme.
Har kanske en 6-7st nu att variera mellan och den här tycker jag är riktigt somrig och fin
så den får hänga framme nu :) Har en till helt underbar sommarklänning som hon haft,
en grön med rosa rosor på, men den får komma fram i dagsljuset längre fram i sommar ;)

Och JA, kunde jag haft den så hade jag haft den på mig i sommar, men den är
tyvärr inte i min size... jag tänkte när jag tog fram den att, kanske om några år?
Kanske, kanske kan man ha den om några år... Man kan ju alltid hoppas!



Tycker att man ska byta lite plats på saker och ting ibland, dels för att piffa upp tillvaron
men dels för att man helt enkelt inte kan ha allt man äger och har framme hela tiden
så istället för att ingen får se de saker man har i skåpen, så byt ut grejer lite då och då!
Roligt för de som hälsar på också att titta på nya prylar när de kommer :)
Den här gången bytte jag ut burken med mina smycken i, från den blå J hade med sig
från norrland till den här svarta jag fyndade i Krylbo för 10:-
Jag älskar den!




Jag och J köpte en, ja vad heter de egentligen? Blåbärsstubbe?
På ica tidigare i veckan. Maräng, nötter, blåbär... mmmm..
Och jag kan säga att den va SKITGOD! Stor och mättande så vi delade på en bit.
Glutenfri men dock laktos i grädden å det då, men tog Lactraze och då det inte var
stora mängder laktos i så gick det faktiskt bra. För mig funkar det inte att äta för mycket laktos
tex, vanlig glass. Min mage ballade ju ur totalt. Men såhär. Lite vid få tillfällen går fint.
25:- kostar en bit, och rekomenderar den verkligen om ni vill ha lite lyxfika i helgen ;)




Blev helt kär när han spelade den på Nyhetsmorgon förra veckan.
Underbar! :)







Nog min favorit på skivan! :D
Lite kasst ljud, men den enda som fanns ute på Youtube än.
Skivan finns ju på Spotify å lyssna på.
Men kanske bara för oss med Premium? ;) Haha

Nu när jag hört hela så är den ju GRYM.
Hårdare än den förra, helt klart! :D

Nu väntar jag bara på Baseballs, Hammerfalls och Rootvältas!
HURRA






Egenplockade blåbär och hallon från i somras, 1 banan, några bitar vattenmelon
samt ca 1dl laktosfri naturell yoghurt. MUMS! :D

Glaset kommer från Lagerhaus and I love it!


Det blåser och ser mörkt ut runtom. Hoppas det kommer mer åska! :D Jag tillhör ju dem som tycker om åska. Kanske inte om jag är ensam hemma på kvällen/natten men annars är det ju kanonmysigt! För att inte tala om regnsmatter mot fönstren. Mys! Darling var hem på lunch för en stund sedan. De hade visst haft friskvård på förmiddagen och gått en promenad på 1,5timme runt älven. Inte illa. Slipper han ju gå ikväll, vilket han tänkte annars. Åhh va irriterad jag är... Jag plattade håret imorse och blev kanonfint, sen tog jag en dusch och så var lockarna, eller svängarna? i håret tillbaka.. suck... bara att platta om alltså :p Tacka gudarna för plattången alltså! Sitter å lyssnar på Lady Gagas nya nu :) Hittills är den klart godkänd! Fan va gött med ny musiiiiiiiiik. Som sagt, vem klarar sig utan musik?!!! xD

Har letat upp mitt halsband med ängeln på som jag fick av J...ja vad kan det vart... den 3 gången vi träffades. Närmare bestämt den 6 Oktober 2002. För att vara exakt ;p Han sa att jag var som en ängel^^ Ett ögonblick jag aldrig någonsin i hela mitt liv kommer att glömma! Älskar dig darling!!

Nu ska jag piffa upp designen lite här med lite andra bilder å så. Ingen stor förändring men lite piff sådär. Passa på medans Photoshop fungerar. Men först ska jag nog göra mig en blåbär och hallon smootie! =)



Målade naglarna i mitt nya från Depend. Tycker de är bra lack men som tyvärr
kräver en hel del överlack för att sitta länge. Men vad gör det.
De torkar snabbt, är billiga och finns i en massa härliga färger =)
Nu fick de bli serise, och jag måste erkänna att jag är kär i den nyansen!





Knäppte det här förra veckan hemma hos M&P men hade inte systemkameran med mig
då tyvärr, så fick fota med mobilen, och ja... det gick ju det å ^^
Tycker det är fint med vattendroppar!

Den som klagar på mobilkameror tycker jag har fått allt om bakfoten.
Visst, klart det inte kan bli som med en proffskamera, men för att vara en liten
kamera på 5mpix i en liten mobiltelefon så tycker jag det är imponerande!











Vi var in på Ica och handlade idag och såg att de va extrapris på fläskytterfilén vilken vi
fullkomligt älskar! Så det blev nåt så lyxigt som fläskytterfilégryta idag.
Och sååå gott det va... dock åt jag för mycket på tom mage så blev dömätt
på en sekund typ... men det börjar lätta nu ^^ GOTT var det iaf.

Hade gul kiwi i salladen också, vilket var riktigt mumsigt!
Till efterrätt tänkte jag göra fruktkompott på vattenmelon, gul kiwi och hallon
med lite vispad grädde på toppen. Men får se när jag orkar äta det :p




Nu kl 10 kom Einar på fika. Dock så hade J glömt bort att kaffet typ var slut så han fick ta med
Einar å åka å köpa kaffe.... PINSAMT! Hade jag druckit kaffe hade jag haft koll på att det va slut,
men han har noll koll trots att han drack så sent som i gårkväll! Karlar alltså...

Nu kom de visst hem... det va ju tur att de fixat kaffet då det första jag gjorde när jag vaknade
var att göra en chokladkaka, som btw inte jag kan äta (dels för då KAN jag inte äta :p Haha.. ),
och den blev riktigt fin. Hoppas den är lika god som den luktar.

När kakan va klar och jag hade gjort fint i köket så kommer han och säger.
" Du är världens bästa flickvän "

Tänk vad en liten kaka kan göra ^^



Förresten, vågen chockade mig rejält idag. Siffror jag inte skådat på 3-4år minst.
Flyttade runt vågen och vägde mig säkert 10ggr.... men jag vägrar tro på den...
Visar den samma imorgon så kanske... men det verkar otroligt....
Kan dock inte sluta titta mig i spegeln varje gång jag går förbi den.
Min midja är SÅ synlig nu... helt otroligt. J säger att jag ser smalARE ut.

Nu ska jag sätta mig i soffan med frukost och fortsätta göra mina African Flowers!







Igår började jag virka African Flowers vilket tog ett tag innan jag hajjade hur jag skulle göra
men satan va fina de blev :) Nu går de dock som en dans. Visste egentligen inte vad det
skulle bli av dem. Men syrran önskade sig ett kuddfodral med såna i turkos och rosa så det
får bli nästa projekt, men det ska nog inte ta lång tid. Borde hinna bli klar tills vi ses :)
Ska virka så fingrarna glöder. Haha... nä men typ :p

Ändrade dock mönstret lite i kanten. Gjorde två rader på slutet med fasta maskor istället för
ännu fler dubbelstolpar... tyckte det blev finare, plus att jag ville ha kanten "kantig"
så att säga...så i kanterna är det 2 luftmaskor för att få ett hörn.

Visst blev de söta?! ^^






Nu har farmors gamla vackra sommarduk fått ta plats på bordet.
Nej jag har inte hunnit stryka den än men jag ska göra det ^^
Servetterna kommer från Åhléns. 19:- och kunde nog inte matcha bättre! =)


Ja men visst! Under helgen här har jag tippat lite, dels på ESC, dels på hockeyn men även på Stryktipset. Jag har inte satsat många kr.

- ESC: Satsade 15kr på att Azerbadjan skulle vinna. Vinst: 135:-
- Hockeyn: Satsade 25kr på att Finland skulle vinna mot ryssarna. Vinst: 80:-
- Stryktipset: Slängde ihop en rad för ynka 8:- bara för att. Vinst: 10rätt och 259:-

Totalt alltså 474:- i vinster, men har nu 405:- som jag får föra över till bankkontot efter att det registrerats :D De åker rakt ner i semesterkassan kan jag lova xD Har även satt ihop en stryktipsrad för 8:- igen till helgens omgång! Måste ju fortsätta när man har flyt ;)

Xx

           

           

           


En liten minisemester är bestämd till sommaren. Nämligen Astrid Lindgrens värld i Vimmerby! Det kommer bli supermysigt. Har hyrt ett helt hus där i byn under nån natt. Gissa vilken liten tjej som kommer bli överlycklig? Mmm just det. Bella! Hon kanske får träffa både Pippi, Emil, Karlsson och andra figurer. Aldrig varit i småland sådär. Bott där, har säkert åkt igenom nån gång i mitt liv, men inget jag minns i såfall. Mumindalen däremot har jag varit till när jag va liten och det älskade jag, så kan ju bara tänka mig hur Bella kommer va när vi är där ;)
Hihi...

Xx

                                     
Okej hörni, nu skulle jag vilja ha lite tips från er som äter Keso... Jag har egentligen aldrig vart nåt fan av det.
Det har liksom "gått att äta" förutom EN gång, när syrran gjorde en baugette med kesoröra i som då hade smält och det var riktigt jävla gott. Men tänkte försöka lära mig käka Keso. Nu finns ju laktosfri bara i naturell, så HUR kan man krydda den gott och VAD kan man göra med den.... kom igen nu.

För det första. Glöm tanken på att äta med ägg eller avocado. Blä blä blä... käkar inte ägg eller avocado... fan va vidrigt :p hahaha... utan tänker mig kanske mer till MAT.. kanske där den blir varm...? Nån som har nåt bra tips?

Hur brukar DU äta din Keso??!

Ska leta efter lite recept och så men ni kanske har nåt bra tips å komma med ;)

Xx



                    

Eurovision Song Contest sågs i år i Skogsbo
tillsammans med Stina och Gustav. Stina hade gjort underbar mat som alltid. Fläskfilégryta med sallad och klyftpotatis. Mumsigt. S och G såg så fina å nyförälskade ut ;) Grattis till er sötnosar att ni funnit varandra :) Åkte hem ganska direkt efter att ESC var slut, då vi skulle hämta mamsen och papsen från brukets fest nere i Koppardalen. Det verkade ha varit en rejäl fest. Det var 70-80tals tema och refreshments var där å spelade. Folk verkade iaf ha fått dricka å dansa tillräckligt, då det gick folk i lustiga outfits genom typ hela stan när vi åkte hem. Ganska dragna :p Hehe. Folk i utsvängda 70talsbrallor och fläta runt pannan tex. Lite roligt :) 

Jag är ju sjukt stolt att Sverige kom 3:a. Man fick ju lite vinnar-känsla när vi ledde så där länge! Jävla Azerbadjan :p haha... kommer inte ens ihåg låten men den va väl fin men egentligen var det ju ingen som va bra. Förutom Sverige. Vi hade gott kunnat vinna faktiskt. Men LITE glad att Azerbadjan vann samtidigt för jag spelade ju lite igår! Bla, så fick jag 80:- för att Finland vann mot ryssarna i förrgår, och igår hade jag satsat på Sverige som vinnare, men kände att jag behövde välja ett till land. Nåt som var favorittippat men ändå hade rätt höga odds, för man vill ju vinna lite :p Azerbadjan hade 9 i odds så satsade 15kr på dem. När jag kom hem och loggade in på Svenskaspel så hade jag fått in 135:- på kontot. Woho :) Stod i mitt horoskop att jag skulle satsa på tips å spel den här veckan, så har dels stryktipset som jag tippat för 8:- och det blir klart idag, och så ska vi satsa nån krona i Finalmatchen mot Finland ikväll! :) Heja Sverige!! J ska köpa pizza till matchen och jag äter ju inte det och vill inte ha fet mat, så jag sitter här och fundrar på vad jag ska göra för gott till mig då... Hmm... nåt enkelt men gott...

Det är ju värsta mysvädret idag när det ösregnar ute =) Men vi ska snart åka ut å handla hem lite mat, till veckan. Kan ju behövas...

Xx


Nyss kommit hem från stan. Var tvungen att handla mat. Fanns ingenting för mig att äta till frukost, och jag var uppe kl 7 imorse. Värmde hallon ( från pappas trädgård från i somras ) och tog en liten klick flädersorbet till. Bara för att liksom. Det mättade faktiskt mer än man kan tro. Men sen vart jag såklart APhungrig, men nu finns det mat hemma! Både bananer, gul kiwi ( då jag tycker mig få konstigt i gommen av grön... usch ), vattenmelon, tonfisk, laktosfri yoghurt bl.a. Ska snart ta mig en skål yoghurt! Får mat ikväll hos Stina förstås, men det är inte förrän kl7 så :p Ska bli kul å träffa Gustav och se vad han är för typ också ;) Haha... vad jag har förstått så ska han va supertrevlig å snäll så det blir nog bra. Kul om J får en karl att prata lite med också :p Stackarn som jämt är ensam med tjejer.. haha fast han brukar inte klaga. Vi brukar ju ha kul ändå ^^ Men klart det är kul med en kille kanske!

Läste om Hallon på nätet och hallon innehåller massa fibrer, antioxidanter och en hel jävla mängd C-vitamin! För mycket c-vitamin kan göra att man blir lös i magen, men det är alltså riktigt nyttiga bär! Och för mig, de absolut godaste. Vilket även min kära J tycker, då man oftast hittar honom tyst i hallonbuskarna med truten full med hallon ^^ hahaha... 2,5dl hallon innehöll hela dagsbehovet av C-vitamin tydligen. inte illa det heller!

Vägde mig förresten imorse och det verkar som den där timmen i crossen + mindre mat har gjort susen. -13kg visa den. Alltså 4hg bara sådär på en gång! Vägde mig 3-4ggr bara för att se om det stämde, och ja då. Även när jag flyttade vågen... så det känns ju gött! Som fan! Provade även min vinterjacka här om dagen. Ja alltså inte den jag haft nu, utan den som varit för liten de senaste två åren här... den går igen lätt och sitter NÄSTAN som den ska. Hoppas på att kunna ha den till vintern!

Men usch, vill inte tänka på vintern nu. Hemska tanke... har bokat in en liten minisemester med familjen i sommar, vilket ska bli grymt roligt!! :D Toklängtar! Bara några dagar, men det räcker ibland. Luleå var ju bara två nätter förra året och det är nåt jag aldrig glömmer.

Det jag ser mest fram emot och som jag tänker sikta in mig på av denna sommar, är inte stressen att åka överallt, att se allt, att göra allt... Jag tänker ta det LUGNT. Sommaren är så kort så man ska ta till vara på den. Sätta sig i gräset vid en sjö. Lyssna på fåglarna och vågorna som kluckar. DET är sommar för mig. Och måsar... visst, måsar för ett jävla liv ibland, men det är ju det de ska göra. Det betyder att det är sommar! Jag älskar när jag hör måsar! :) Tänker direkt på klipporna vid stugan. Gamla somrar ute vid stugan, med mormor och alla. När jag är där kan jag se henne nere på bryggan och diska i sina rosa plastbuttar, på knä i knälång kjol och träskor, precis som hon brukade göra... Hon är nog glad när hon ser oss när vi är där och sköter om det. Målar å har oss.

Nej, men om man skulle ta å äta den där yoghurten nu och slå på Supernatural och mysa ner sig i soffan några min med min fina man <3

Hoppas ni får en toppenkväll och att rätt låt vinner! Heja Eric Saade!! =)

Puss!




Ikväll Kl.22.40 visar SVT1 " Lady Gaga på Madison Square Garden "

Jag ska INTE missa! xD


Sådär ja... då har man kört ett svettigt pass i crossen då. Hela 60min bidde det idag. Tänkte utöka från 30min till 40min men kom in i ett flow och tänkte att en timme kanske jag kunde iaf, och visst kunde jag det. Gick ju rätt lätt faktiskt. Trots att jag vart jävligt dålig på å träna på sista tiden. Men det ska det bli ändring på nu serni. Lite bra musik så kan man träna slut på sig själv. För mig är musik ALLT. Det ger mig energi när jag behöver, glädje när jag är glad och tårar när jag är ledsen. Musik är LIVET. Är aldrig tyst hos oss. ( Förutom när vi sover då... )Då skulle jag nog bli knäpp. Seriöst alltså.

Näpp, nu ska ja ringa J och berätta vad han ska handla hem till middagen å sen duscha och diska å sånt där kuligt... :p Måste bara pimpla i mig ett glas vatten först!

Tjohejsan!




60min = 686kcal! Wohooooo
Kan äta min tacos med gött samvete idag ;)




Det tog ett tag innan jag började tycka den va bra,
men efter några lyssningar så är den inte så tokig :)

Btw så ska SIMON vinna. Så är det bara!




Vaknade runt 5-tiden imorse av att det mullrade. Först på långt håll,
men jag fattade inte att det åskade, trodde det var nåt annat.
Men sen började det ösregna och dundra. Skitmysigt. La mig och höll
om J och sen somnade jag om :p Hoppas det kommer mer åska under dagen!


                    

                    

Suttit och läst en massa bloggar och insett att det är ett himla prat om vikt och kroppar just nu. Kan det var beach 2011 som spökar? :p Tänkte att jag lär väl också skriva ett inlägg i ämnet då, med mina erfarenheter och synpunkter. Börjar med att lägga in bilder på Jennifer Hudson som gått ner ca 36-40kilo. Visst är hon snygg nu, men i Sex and the city tyckte jag alltid att hon va så söt och fin. Hon såg så snäll ut på nåt sätt. Men kul för henne såklart! Grattis grattis. Sen är det ett himla prat om dieter. Allt från Lchf till Vikväktarna och Gi. Jag skiter i allt vad dieter heter. Jag kör Viktklubb vilket inte är en diet. Utan går ut på att äta mindre. Räkna kalorier. Jag räknar inte slaviskt, utan vid det här laget vet jag på ett ungefär vad allt innehåller. (En diet för mig är när man uteslutar vissa saker och så, det här är mer en livsstil)

En del säger att man ska äta runt 2000kcal om dagen, och visst, det är normalt, om man inte vill gå ner i vikt! Äter jag 2000 så står jag still. Så är det bara. Jag försöker hålla mig mellan 1300-1500kcal/dagen. Har gjort det hela den här tiden och vågen visar idag exakt -12,6 igen. Vilket gör mig glad. Då jag gick upp 1-1.5kg tidigare i år men nu är de borta. Hurra! När jag började gymnasiet, 2002, så var jag deprimerad, åt ingenting typ och bokstavligt talat rasade i vikt. Vet inte hur mycket, vilket jag ångrar nu att jag aldrig vägde mig då, men skulle tippa på en 12kilo kanske. Alla sa " Va smal du har blivit " men jag fattade det inte själv. Men fick hålla i byxorna när jag gick upp för trapporna i ljusgården för att inte tappa dem. Sen mådde jag bra igen och började äta och ja... gick ju upp de kilorna plus lite till. Därför mina studentkort inte är så vackra... nog min tyngsta tid... Vad vill jag då säga med det? JO, att inte äta alls funkar inte alls, MEN att äta MINDRE och bättre mat FUNGERAR. På lång sikt! Det har tagit mig 1,5år med dessa 12,6kg men det är helt okej. Jag är nöjd med det och stressar inte.

Vissa kan ju få panik och ge upp direkt om de inte gått ner en massa på en gång. Det TAR TID och det SKA det göra. Då är chansen större att man håller i det och inte går upp igen. Man måste ha tålamod. Sen är det ju så att det som sist kom försvinner först och det stämmer på mig. Min rumpa och mina tuttar har återgått till sitt gamla jag men magen har knappt rört sig, för mage har jag alltid haft. Så jag vet att det tar tid men att den kommer den med så småningom. Folk bryr sig för mycket om hur andra ser ut och andra tycker att man själv ser ut. Jag bokstavligt talat skiter i vad folk tycker och tänker nu för tiden.

Jag blir riktigt arg när jag ser gamla kort på mig där jag faktiskt var "smal". Aldrig vart smal men så pass att jag idag skulle kunna döda för att se ut så igen, väga så igen. Men jag vet att jag kommer att göra det en vacker dag, och på vägen dit tänker jag inte lägga energi på att bry mig om vad andra tycker. De har säkert saker som de är missnöjda med hos sig själva men som jag kanske är nöjd med på mig själv. Hajjar ni? Jag blir arg för att folk DÅ sa "Fetto" och sånt till mig, tex i skolan, men att alla antydde på att jag va så fet. Jag kommer ihåg i, ja om det var 2:an eller 3:an när man skulle lära sig om vikter och sånt, och vi satt i en ring och så skulle alla väga sig... jag vägde såklart mest... Alltså, hur kan man göra så??! Tvinga alla att väga sig inför alla andra... nu kan jag inte fatta det och blir asförbannad på det. Har alltid fått höra från olika håll och kanter att jag va tjock och bla bla bla... men när jag ser kort från den tiden så kan jag inte fatta varför folk sa så??! Visst jag va mullig men jag va fan inte fet, det fanns andra som va större än mig! DÄRFÖR bryr jag mig inte vad folk tycker nu... för folk ser olika på saker och ting...

Råd till er som vill gå ner i vikt hälsosamt då... Ja mitt råd är att ändra matvanorna till mer sallad, mindre bröd, pasta, potatis och ris. INTE Gi eller LCHF för man ska äta av allt. Socker, kolhydrater, protein.... allting, men i måttlig mängd. MINDRE kolhydrater och mjöl och mer sallad, mer fisk, mer grönsaker. Frukt är jag inte en hejjare på att äta även om det är gott, men jag ska försöka äta mer frukt... Man BEHÖVER inte träna hårt för att gå ner om man äter mindre och kalorifattigare. Men det går ju fortare om man tränar också. Och är nyttigt såklart. Jag vet att bröd är dåligt men för magens skull äter jag en halv glutenfri morots-surdegsbröd på morgonen med skinka ost och grönsaker eller lite dillkaviar. Den mättar och är bra för magen.

Utgår från mig själv men alla är såklart olika och allas kroppar funkar olika, men i regel så är det väl mindre mat och mer motion som är "hemligheten"...

=)


Solen skiner idag med! Tänk va härligt väder vi har fått så här pass tidigt. Det är ju underbart. Låg och solade igår med J och det var nästan så man somnade där på filten alltså. Så himla skönt det var. Vi fick även för oss att vi skulle äta glass där ute i solen. J hade köpt underbar nougatglass och daimglass. På låda alltså. Inte strut. Så tog Lactraze och käkade glass, men det blev nog lite för mycket. Jag vet ju själv att det inte brukar funka att äta laktos i större mängder, men nu efter att magen vart bra i så gott som två hela veckor så tänkte jag att jag skulle prova, som ett test liksom. Kände direkt efteråt att jag fick den där olustiga känslan i magen och den höll i sig hela dagen faktiskt. Inte förrän mitt i natten hade kroppen behandlat färdigt det. Vaknade med det där magknipet ännu en gång och fick gå upp en sväng då. Men sen höll den sig lugn och jag kunde somna om. Va lite konstig på morgonen men var väl kroppen som ville ha bort den där glassen :p Så testet blev negativt. Det går om jag tar lite lite smakprov på "vanlig" glass men inte i större mängder, och större för mig är kanske en normal för de flesta. Nu för tiden tar jag små portioner och det mår jag bäst av. Men som sagt, gårdagen var ett test. Fast det var ju grymt gott iaf ^^

Tittade på ESC igår då, i hopp om att Sverige skulle va med, men tji fick vi. Det är tydligen inte förrän imorgonkväll... jaja... Har fortfarande inte hört alla låtar och missade halva programmet igår men den jag gillade av de jag hann höra var Island. Annars har jag ingen större koll. Vet att jag gillade Irland när jag hörde den på Inför ESC men annars... noll koll verkligen. Finland verkade bra av det lilla jag hörde i snabbgenomgången... men skitsamma egentligen. Det viktigaste är ju att Eric Saade går vidare :)

Den här dagen började jag med att tillverka... smycken faktiskt, till min sida. Ringar för att vara mer exakt. Hur dem ser ut får ni se sen. Men det är fortfarande inom temat retro och återvinning :) Jag personligen är helt kär i dem! Just nu är J hemma på lunch och käkar tonfisksallad som jag gjorde färdig imorse åt honom. Nyttig och god mat det. Ska fixa med lite smått och gott här hemma idag, bla storstäda ikväll före hockeyn.

Nej nu ska jag pussa på J innan han drar igen ^^
Ni får ha en bra dag!



  

  

När jag satt och tittade i gamla album förut så såg jag en såå fin gammal lampskärm. Svart/beige men alla trodde att den hade blivit kastad... Eller jag fick ialla fall inget rakt besked om den fanns kvar eller inte :p Trodde den va borta, som det mesta annat gammalt som folk kastat... Men igår när jag gick runt och tittade i skåp å sånt så öppnade jag en garderobsdörr och där mitt framför näsan på mig, så ligger den! Så otroligt fin och jag visa J på en gång, som även han blev helt till sig att den fanns kvar! Tror dock att de haft en ful träfot till den så det blir att gå på jakt efter en fin fot. Helst en bords-stringfot så den kan stå i fönstret i matrummet tänkte vi! Åhhhh så glad man kan bli ibland! xD












Hittade på ett gammalt loppspel igår när jag rotade runt lite hos M&P.
Det ska självklart komma hem till oss. Alla delar finns kvar, förutom en gul plutt.


  

Det enda som kom med posten idag var ett smalt paket till mig. Det var från Viktklubb. Öppnade det och det innehöll en stor vass kniv! Förlängde mitt medlemsskap för ett tag sen, så måste va därför jag fick den! Ja men knivar går alltid hem så det var ju ingen dålig present direkt :)


Igår låg vi mest å latade oss i solen. Spelade lite badminton med J och så. Trevlig och varm dag. Det blir ännu mera solande idag kan jag lova! J är ledig tills imorgon så bäst att passa på medans vi har tid och solen är så gassande! :D

Oj oj så mycke löv man såg igår... Var ut till stugan för att kratta, och nog fick vi kratta allt! Det är så sjukt mycke träd på tomten och så skogen då, så det blir inte lite... Höll på i flera timmar, men om man ska räkna just den tid vi bara krattade så blev det ca 2timmar. Kollade upp på Viktklubb hur många kalorier man bränner på att kratta i 2 timmar och man bränner visst hela 632kalorier! Det märktes kan jag säga. Och mina armar... aj aj aj... Jag har ju värk lite då och då, det räckte liksom med att jag vände i landet några minuter så fick ja ont i axeln på kvällen men det jag haft sen igårkväll är inte nådigt! Nu börjar det äntligen släppa men sen typ 9 igår kväll och hela natten har jag haft sån sjuk värk i båda händerna och armarna ända upp till axlarna... helt sjukt. Aldrig haft så nån gång innan. Lite svårt att somna, och nej jag är inte den som tar värktabletter så fort jag har ont nånstans. Det mesta går ju över efter ett tag. Försökte fota högarna lite men de är lite spridda så de ser inte så stora ut på bilderna men tog inte på allt heller. Är en del mer än på bilderna :p

Annars var det fruktansvärt kul att komma ut dit igen. Tycker faktiskt om att vara där. Sen vi fixade en isolerad fin toa man kan gå på så är det helt okej. Utedass finns det inte en chans att jag går in på. Har man det, då kommer inte jag :p Nästa gång kanske det blir att fortsätta med målningen :) Det blev iaf sjukt fint när alla löv va borta.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Sola ska vi nog iaf. Här eller hos M&P återstår att se ^^ J har inte pallrat sig upp än. Jag och Stina har däremot bestämt att vi ska ses hos henne på Lördag och se Schlagern med henne och Gustav :) Ska bli trevligt! Hoppas Sverige kommer till finalen nu bara! =) Men det tror jag. Jag har inte hört alla låtarna än men de som varit med de sista "inför" avsnitten är Irland den enda jag gillar än iaf... men har som sagt inte hört alla...

Ni får ha en härlig dag i solen vetja.
Kramen!


Bilder från igår:




 







 





 







Hittade jag på Stadium. Lika min gamla.
Skitläcker irl! :p







Gud va jag tycker det är tråkigt att Lagerhaus försvann från Kupolen! Snälla, kom tillbaka!
Finns så mycket skoj där.

Det vankas ju även födelsedag om en månad ca ;) Så ni som vet att ni ska komma på kalas kan ju kanske hitta tips på present här ^^ Hahahahaha... Om det är nåt jag önskar mig lite extra av allt detta så är det uggle-lyktan!! Ångrar SÅ att jag inte köpte den... Den med öppna ögon alltså, inte den med stängda ^^ Sen den blommiga kakburken med " Vill du smaka en kaka? " ligger bra till och likaså Receptboken. Men allt välkomnas :D Hahaha...

 






Åh va fin den blommiga assietten är! För att inte tala om den prickiga burken... men mest önska jag att den rödvit prickiga koppen fanns i kaffekopp också, och inte bara i stor tekopp :(


Satte klockan på halv 7 men kom inte upp förrän 7. Tittade ut och möttes av den underbara morgonsolen. Idag orkar jag inte ut än, men nån dag ska jag banne mig gå ut en sväng vid den här tiden. Luften är speciell på morgonen! Senare idag bär det av ut till stugan!! Jag har inte vart dit sen i somras. Möjligtvis höstas, men osäker. Så det ska bli roligt. Kratta för glatta livet och grilla körv står på schemat, och det brukar inte va lite att kratta direkt. Det är rolig motion det! :)

Gårdagen började med en runda på stan med mamsen. Vi gick å strosade lite. Köpte trav å så, men inte blev vi miljonärer den här veckan heller... att det ska vara så svårt! :p Jag köpte två nya underlägg på Hemtex, som är bra när man äter på balkongen eller framför tvn. Våra gamla är så fula nu, och dessa va så himla somriga å fina :) Hittade servetter som matchade perfekt till, på Åhléns för 19spänn. Fint till sommarens fikastunder med nära och kära. Var även in på garnaffären och köpte 5 nystan till. Nu har jag för en tid framöver. Perfekt. Bara att virka på! Blir nog mycket sitta ute och virka i veckan, när det ska va så varmt å skönt :) Fick in J på Dressmann iaf och han fixade sommarbyxor. Ett par iaf. Behövs nog ett par till om jag känner honom rätt :p Han har bara inte kommit på det än. Haha.

När karlarna hade kommit hem så satte vi på grillen och den här gången blev det kebabspett från Ica. Goda, men lite för mycket kryddor för min mage. Den är liiite bråkig idag, men det är nog för kryddorna och dels för lingonveckan, då kan man ju bli lite olustig i maggen. Men men. Gott var det iaf, och efter maten ville jag göra nåt för att smälta maten, så fick J till att spela badminton med mig, och det blev nog i nästan en timme! Var såå sjukt skönt ute! Man ville inte gå in. Solen värmde och det var så gott som vindstilla. Underbart! Pappa skulle vända jorden i landet så vi tog fram stövlarna och hjälpte till. Vi fixade halva landet medans han krattade till. Blev kanonfint! Lite småjobbigt är det, men kul. Tycker faktiskt det är roligt å hålla på i trädgår'n. :) Får se vad jag hittar på här näst. Ska iaf fixa frön för har fått en liten kant att så nåt skoj på! :D

Näpp, nu ska jag nog göra frukost eller nåt.
Tjilevipp!

Bilder från igår:










Grillad tomat är förbaskat gott alltså!!
Kommer nog grilla mycket grönsaker i sommar! :)

 

Jag är sån som tycker man ska gå barfota på sommaren. Iaf på gräsmattor!
Det är SOMMAR när man känner stråna mellan tårna. Ta av er skorna!! ^^




Åhhh vilket härlig väder det är!! :D Längtar dock tills alla börjar gå barbenta, är så jävulskt trött på leggings nu :p Men de får väl stanna ett tag till... På nyheterna sa de dock att det kanske hoppar över sen-våren och blir sommar på en gång. I veckan ska det ju bli 25grader! Allra varmast på tisdag-onsdag. Hääärligt värre.

Nu blir det en vända på stan och tvinga J att titta på korta byxor medans de finns kvar. Karlar är ju så sega. Sen när de kommer på att de kanske behöver så är det ju slut... Sen blir det att sitta ute i solen och fortsätta virka och se griiiillllltajm :)

Måste kila!

Ha en härlig dag everyone!

Poss!



Skön :)


 

Nu har de lovat 20 grader och sol på Söndag så hoppas det stämmer! Nästa vecka kunde det visst bli upp emot 25 på vissa ställen. Förmodligen inte här då... men ändå!! :D Hoppas på grillning och lite sol imorgon!

( Reklamen för Zumba på tv nu... ÅHHHHH både jag och syrran HATAR den! Hatar allt vad Zumba heter! Bara den där jävla reklamen skriker ju 1998 typ... liksom, what the hell har de på sig?! Ser ut som de tagits direkt ur en video från 98-99.. Och nej Zumba är inget jag är intresserad av. Bara massa skak på rumpa å är som Afrodance mixat med nåt annat latinoaktigt... INTE min grej... jag vill ha poweraerobics. Tufft, hårt, fartfyllt och roligt. Känner mig bara fånig med massa röv-vickande! Men kul för er om gillar det, att ni hittat nåt kuligt. Men inget för mig :p )

Btw, så måste jag ju säga att jag känner mig helt annorlunda sen jag slutade käka min medicin. De får säga vad tusan de vill, men fortsätter jag känna mig såhär och magen fortsätter hålla sig bra så vägrar jag äta den! Jag går iofs bara å väntar på smällen... bakslaget som säger " Å nej du. Trodde du att du skulle få må bra. Där trodde du fel "... typ :p Haha.... Men hittills och då snackar vi över en hel vecka har magen vart lugn och fin. Jag som brukar va kass typ varannan var tredje dag. Minst. Så gott som jämt. De dagar den är lugn blir jag en helt annan människa som känner för att spontant springa ut i skogen eller åka iväg långt bort. Sånt som jag i normala fall skulle ha väldigt svårt för. Med tanke på min mage. Men seriöst. Det låter ju inte helt tokigt om en medicin är orsaken. Det KAN det mycket väl vara. Googlade på saken här om dagen och insåg att det var flera som fått ont i magen av Levaxin. Kan tycka mig se ett samband. Men samtidigt kan magen vid extremt få tillfällen vara såhär i flera dagar, så den stora frågan är. Är det tillfälligt eller kommer jag må mycket bättre från nu? Återstår att se. Det kommer inte ner ett piller till i mig förrän jag väntat och sett i nån vecka till! That's it!

Nåt annat lite... nämnvärt iaf, är att lingonveckan har återkommit på besök. Nej, har inte ätit tabletterna som ska sätta igång en konstgjord, utan bara hux flux sådär så kände jag igårkväll att jag fick mensvärk men har känt lite innan i veckan men tänkt att det nog bara va ömt eller nåt efter provtagningen, för det kändes precis likadant med de där jävla sprutorna! Men tji fick jag!! Det är alltså första mensen sen i Januari, vilket då knappt var nämnvärt... December var mer normalt. Så några månader sedan nu.... Lustigt att den kom 1,5vecka efter att jag slutat med Levaxinet.... Har det ett samband eller bara en tillfällighet? Många frågor, men som förhoppningsvis får ett svar om en vecka! :)

Annars blir det en lugn dag, fast med en del att göra. När J kommer hem blir det tacooooooos och massa mys. Älskar honom så det finns inte. Vi verkligen pussas och kramas konstant alltså. Kan inte tro att vi vart ihop så länge som vi har! Både han och jag tycker det är så jävla skönt att ha hittat "den rätte" och slippa allt som är i början när man blir ihop. Visst, det är jävligt mysigt å va nyförälskad, men seriöst, så är vi fortfarande till och från! Men just det där att inte våga gå på toa eller äta eller... ja ni vet.. man är blyg å sådär. Nu kan man bara vara sig själv å fisa å rapa å ha sig preeeeciiiiiis som man vill. Hahahahahahaa.... Och det är UNDERBART!

Hoppas ni får en toppenhärlig Fredag för det ska jag försöka ha iaf ^^ Ska filura med min andra blogg och syster ska hjälpa mig med det hela när vi åker ner till dem! :D Kommer bli kanoners!

Puss och kram på er! =)






.... är det inte vackert så säg?

Det vackraste som finns, ( förutom Kärlek förstås ) är solsken och vatten.
Tänk när solen träffar havets yta och det glittrar så man blir helt förstummad.
DET är saker som är värda att titta en extra gång på.
Låg på sängen och såg solen skina in genom spetsarna och insåg hur fruktansvärt vackert det var.
På garderobsdörren bildades det en skugga, och t,om den var vacker.
Glöm inte livets SMÅ underverk också. Som att sitta en ljummen sommarkväll
vid havet eller sjön och se solen sakta gå ner i horisonten, och samtidigt hålla
sin kära i hand. Längtar nåt oerhört efter sommarkvällarna. De är helt magiska.
Även om man som sagt inte gör nåt speciellt. Gå ut utanför huset och bara njut av
kvälls-skenet som blir när solen börjar gå ner. Bara det är, just vackert.
Eller, om ni är morgonpigga, gör som jag planerar att göra, gå ut och möt morgon-skenet
som är minst lika vackert. Känn den halvfuktiga doften efter natten.
Det är LIVET.



... Är att jag inte är uppsvälld längre och att jag mätte med måttbandet imorse, vilket visade -2cm i midjan och -1cm runt höften samt -2cm runt bysten sedan jag mätte i Januari! ^^ Ändå står vågen på samma... men vi ska fråga om mamma och pappa vill byta våg med oss. Deras är lastgammal, har funnits så länge jag minns, MEN jag litar på den! Den visar alltid samma. Den här är helt knasig. Den kan visa 5olika svar under samma gång. Kan skilja mer än ett kilo på den... och om man vill följa för varje hekto så är den inte att lita på. Så hoppas de vill byta med oss. I alla fall ett tag ^^ Märker iaf att min kropp förändras och ändrar form osv. Det är ju inte helt fel!

Körde ett hårt pass i crossen idag. Nu känner jag mig dock lite mer förkyld än innan, men det är det värt. Jag behövde träna och det kändes riktigt gött. Tänkte ta 15-20min lite lätt bara, men den blev stenhårt i 31min och resulterade i 410kcal! Woop woop!! xD Hade på näst tyngsta i programmet vi brukar ha. J kör dock alltid 2steg längre än mig :p Efteråt blev det såklart dusch och hårtvättning, och efter det kröp jag ner i sängen och läste ToppHälsa. Somnade bara nån enstaka minut här och där, men legat där tills nu och nu är det dags att få i sig nåt att äta och sen såklart se matchen mot Usa! Heja Sverige.

Det är även Uppdrag Granskning som idag handlar om Fas3 - MISSA INTE!!!

Puss på er! =)


 


ETT RIKTIGT STORT BAMSEGRATTIS!

TILL MIN SYSTER SOM FYLLER
HELA 33ÅR IDAG!!!

Nu är du och J lika gamla ett tag ;)

Hoppas du får en riktig toppendag med massa pussar å kramar från busBella :)
Vi får fira oss tillsammans sen när vi ses :) LÄNGTAR!

Pussar & Kramar!
=)

  



Idag insåg jag helt plötsligt en sak. Min medicin. Levaxin, vilket jag ätit i 10-11år p.g.a för låg ämnesomsättning (vilket jag nu börjar ifrågasätta), tog slut förra veckan och jag har inte brytt mig om att hämta ut nytt. Dels för att de höjt dosen igen och jag är rädd att det blir för mycket, men dels för att se hur min kropp är UTAN medicinen. Och såhär en vecka efteråt kan jag konstatera TVÅ saker.

1) Jag är piggare och har mer lust till saker. Vilket visserligen kan ha med nr 2 här nedan att göra, men jag känner mig lugnare, inte alls lika orolig och nervös och svettas å så som jag brukar. Panik och svettas är inte speciellt ovanligt. Inget folk märker tror jag, då jag är expert på att dölja hur jag mår för andra... hrmm.. pallar inte med frågor om hur jag mår å förklara allt. Ja för en doktor kanske, men inte för andra... ja hur som helst....

2) Min mage... jag har mått NORMALT i snart en vecka... Kan ni fatta vilken känsla det är? Vart på toa en normal gång idag... samma igår... det händer sällan... brukar få gå många gånger och ofta är det som bekant inte så trevligt... har inte haft ont i magen, inga gaser, INGENTING.... det är helt fantastiskt.

Anledningen är alltså att jag TROR. Med betoning på TROR då jag bara spekulerar hej vilt nu, men det är ju för att jag inte får mina provsvar förrän nästa vecka. Vilket jag väntar med spänning på! Hur som helst... Det känns alltid som att min kropp går på högvarv... därav diarrér, panik, oro, ångest m,m... men det som är lustigt är att det är symptom på FÖR HÖG ämnesomsättning.... men proverna visar normala värden... då börjar ju min hjärna tänka såhär... har ätit Levaxin i 10-11år, och ärligt talat. Det har inte hjälpt mig ett endaste dugg... inte ett skvatt...

Om jag har pco(s) vilket både min gynekolog och jag tror, med för högt värde av Testosteron m.m så påverkar även det sköldkörteln. Tänk om det inte är för låg ämesomsättning som är problemet i grunden? Det kanske har med andra hormoner att göra... det som är så jävla dumt är att min doktor inte kollat nåt annat värde än T3 och T4 under alla dessa år, medans de nu på gyn kunde kolla 4-5st olika ANDRA. De kollar inte T3 och T4 då det redan visat normal nyligen...

Läst på i flera timmar nu om allt från pcos och annat. Små hormoner kan göra mycket i kroppen har jag förstått. Läst att det är många som inte mått bra av Levaxin men att de sällan vill skriva ut ett annat "naturligt" hormon, istället för Levaxin, vilket alltså är konstgjorda hormon. En tjej hade slutat med Levaxin i 4-5år... och sen fått ett annat utskrivet... jag vet ju att jag mådde alldeles perfekt innan jag började äta dem, jag hade ju bara lite mens... Men det hade ju med min tunna slemhinna att göra... vilket även testostron kan bidra till... allting följs av nåt annat... så jag tror seriöst att jag inte behöver levaxinet, och OM jag behöver det så ska jag be för det första om en ny doktor och en vääääldigt låg dos...

Är ju inte helt säker på att det har påverkat magen på det sättet än. Har ja otur så är det här bara tillfälligt... men jag njuter av den och är beredd på smällen och diarrén igen... men än känner jag mig kolugn i magen!! Och det är fantastiskt! OM, jag säger OM det är medicinen som gjort det så kommer den inte in i min trut en endaste gång till! Jag vet att jag tyckt mig mått bättre innan med när jag missat dem eller haft slut.... att må bra i magen är ALLT JAG BRYR MIG OM... jag fungerar inte annars.... livet fungerar liksom inte.... Känns bra att jag till slut kommit till vården och min gynekolog som VERKLIGEN bryr sig och engagerar sig... jag kan knappt bärga mig till nästa vecka då jag får mina svar!

Jönsson är så fantastisk så det finns inte... jag hade lite svårt att somna igår.. låg och tänkte på provsvaren och vad de ska göra. De där sprutorna igen... VILL INTE... och han låg och höll om mig men jag blev övertrött sen så de börja krypa i kroppen... vände å vred på mig men ändå höll han om mig, typ hela natten.. Och sen sa han att om de ska göra nåt mer så följer han med och håller min hand.. :) Hihi.... får han gärna göra. Hade gärna haft med honom sist. Jag som trodde det skulle ta 5-10min... haha.. en timme, sen va de klara... och frysning har jag förstått tar 3x3 min i flera omgångar..... :S Läskigt!.... Men vi får hoppas att de inte såg nåt nu på proven!!

Nu håller jag tummarna att jag får fortsätta må såhär... då är jag lycklig!


Anledningen till att jag skriver om det är att det är sååå många med samma problem och symptom där ute, och det är alltid skönt att läsa om andra människor och hur de mår och tänker...




Så jääääävla bra!
Partysugen? Oh Yes!

Kingen, nån? ;) Haha


 


Oj oj oj vad det var vitt när vi vaknade!
Okej då. Kanske inte såååå vitt, MEN det var vitt! Och har snöat/haglat flera gånger idag... men det har också smält bort fort, så det gör väl egentligen inget? Gräs och sånt behöver väl lite vätska kan jag tro? Det behöver ju inte bli massa minusgrader och frost på nätterna bara... måste nog kolla till alla mina bäbisar ( läs blommor ) på balkongen, hur de mår. Flyttade ner dem mot väggen i förrgår när det skulle bli svalare på natten. Men de ska nog må bra! I hope! ^^

J slutade 12 idag, så har hunnit pussa på honom massor idag. Men har även städat, vilket behövdes. Dock inte dammsugit å sånt utan torkade damm på lite udda ställen i badrummet och rensat lådor och sånt bara... Men det tog sin tid det med. Mitt nagellack är helt avskavt också. Förstår inte hur folk som målar naglarna vill ha det så. En del har ju bara små flagor kvar typ. Jag tar bort det och målar nytt så fort det börjar bli avskavt. Sen har jag så jävla klena naglar. De går av lätt. Vilket är sjukt frustrerande. Nu är de långa å fina men bara idag har en gått av på toppen och har fått fila små hack i dem flera ggr idag... men men... älskar dem ändå :p NU kan jag inte förstå hur jag kunnat haft så små naglar förut.... och bitit på dem.... ville alltid måla dem då men ärligt talat.. korta naglar ser bara dumt ut när man målar dem... små pluttar bara :p tycker jag iaf... jag tycker man ska ha lite längd på dem. Iaf om man vill måla dem i starkare färger...

Tittade ju på matchen igår då, men jag somnade i soffan redan halv 10! Det är INTE likt mig... jag sover aldrig framför tvn, men var nog för att jag kände mig liiite trött och la mig på mage precis som jag brukar sova om nätterna, så kroppen trodde väl det var sovdags. När vi väl gick och la oss " på riktigt " halv 12 så hade jag svårt att somna... tog en halvtimme tror jag... normalt sover jag inom 10min. Oftast med en arm om Jönsson. Vem säger att det bara är killen som ska hålla om tjejen?

Har precis betalt Spotify. Nej, jag tycker inte det är fel att de tar bort gratistjänsten. Jag tycker faktiskt att man kan gott betala 49kr för att få så gott som obegränsat med musik. Det enda jag saknar är fortfarande Ac/Dc annars finns allt jag begär :) Smidigare än att tanka ner då det inte lagras i datorn och tar plats, men jag har alltid betalt. Jag står inte ut med reklamen! När jag är hos mamma blir jag galen... volymen höjs när skiten kommer och det är bara sååå störande... nej.. 49spänn är det klart värt! :) Nu längtar jag efter nya skivorna... pratar såklart om de jag nämnt innan. The Baseballs, Lady Gaga och Rootvälta! xD Då är sommaren räddad!

Dags att göra annat!
Puss på er!


dsc00036 (MMS)

Har ätit fläskytterfilégryta och är dömätt... Verkligen! Fin mat för en måndag kanske, men J var ju ledig så. Gott som fan va det iaf. Nu ligger vi i soffan och tittar på hockeyn. Heja heja sverige! Visa att ni kan nu då! ^^


   

Yes! Äntligen har jag kommit fram till vilket namn min sälj-blogg ska ha! Ni som vill ha virkade saker kommer kunna beställa där. Men det kommer finnas lite av varje där faktiskt. Jag säger som vanligt inget mer i detalj men grundtanken är återvinning och retro. Men även helt nytt! Gött att jag kommit på ett namn så jag kan börja fixa med själva bloggen också. Kan ju vara bra liksom. Eftersom jag tycker det är riktigt roligt att pyssla och göra saker, så tänkte jag ju att, varför inte ha dem på en blogg å sälja? Så, det är precis det jag tänker göra. Kan andra, så kan jag! :) Men "öppnar" inte bloggen förrän jag har gjort exemplar av allt jag tänkt mig kunna ha med där. Har flera bra ideér som sagt... ahh... spännande! ^^

Fasen va läckra mina naglar blev alltså! Riktigt härlig serise färg minsann! Det är Depend nr 69. Love it!
Tänk att det är 1 maj nu... Maj som jag nu har tänkt ska bli en riktig träning och kostmånad. Crossen ska användas flitigt men även försöka ta mig ut på MORGONpromenader... behöver inte va mer än 30min liksom, men det skulle va riktigt härligt faktiskt. Och då snackar vi MORGON... helst en 6halv7 på morgonen. Medans luften är sådär speciell. Tanken är att gå upp redan vid 5 och sen ut och möta solen. Sen tycker jag om att gå upp före J och ha morgonen lite "för mig själv". Kanske gå ut medans han sover. Ja vi får väl se. Det är vad jag vill iaf, men idag kom jag inte upp kl7 som jag hade tänkt mig... efter 8 masade jag mig ur sängen.. haha... men det är ju Söndag.

Nu ska jag scanna in lite gamla kort jag hittat som jag ska göra kopior och även förstoringar på, åt mig och syrran :) Dels ett superfint kort på oss och mormor. Kanske visar er nåt sen.

Ska även planera mer inför min andra blogg och kika runt på nätet innan det är dags att börja med pajdegen. Idag blir det skinkpaj till middag. Mums mums! :) Med massa sallad till såklart!

Tjing tjong!


 



Sladden var för kort, så den har vi bytt, men sen var den glapp, så vi fick öppna och det var
ena sidan av "trådarna" som släppt. Skitkul å skruva i kontakter å sånt ju. Fick vi göra på
tekniken, så Jönsson muttrar å säger " det är ju karlgöra " när jag säger att jag också kan det :p
Hahahaha... karlgöra? Nej vet du vad, det är att rensa avloppen det ;) Mohahahahaha!
Fick iaf dit det så nu sitter den där så sjuuuuuukt fint på väggen och glänser.
Så härligt sken ur plastbandslampor! Blir kanonmysigt ikväll när den lyser.
I mitt favorithörn också. Tycker det är så fint med teakspegeln, sängbordet och gitarren.

Jag verkligen ÄLSKAR vår inredningsstil! Oj oj vad fint vi kommer ha det i framtiden.
Finns verkligen ingen annan stil som tilltalar mig. Antingen mjuk 50tal, blommig 60tal, färgglatt 70tal
eller svart-vitt-rött rock'n roll. Men det hör ju ihop allt det kan man säga. Jag blir GLAD
av det. Det är ju det man vill. Att gästerna ska bli glada å tycka att det är kul å gå runt
å titta på alla gamla saker :) Samtidigt som det är stilrent.

Och ja, det är faktiskt ett sängbord. Men vi har bara ett, plus att vi i vårt lilla sovrum inte får plats
med två sängbord. Så... ja.. det får stå där istället, men det funkar ju det med! =)

Den röda telefonen fick jag av J som han fått från återvinningen i Överkalix.
Den övre burken köpte jag på loppis i parken, tror jag? Och den undre
blå hittade J ute i uthusen hemma i Norrland :)

Teakspegeln kommer för er som inte vet, från Klubben, när de sålde ut all inredning
förut :) Det är lite kul att den är därifrån! =)





 



Har ju sparat många fina gamla klänningar och kjolar som både mormor och mamma haft,
men mest mormors klänningar, men har ju dock inte fått hem de finaste än.
Tycker det är synd att låta dem ligga i en garderob där ingen ser dem. Därför gör jag som Stina.
Hänger dem framme! Som en del av inredningen. Och hos oss passar det ju alldeles utmärkt ^^
Har haft den svarta fina uppe, men nu när vi börjar närma oss sommaren så tyckte jag det
skulle vara en ljusare. Tog fram den här rosa 60-talaren. Superfin :)


Först ska jag vara tydlig med att för att rösta på mina ägg måste man logga in på sin Bilddagbok, och ev uppdatera... Men DO IT!!! ;)

Valborg.... det var en väldigt lugn, kall men rolig Valborg i år. Dock ingen brasa, men det bryr jag mig inte så värst mycket om. Iaf inte när det dessutom va så sataaaaaaans kallt igår! Höll ju på å frysa arslet av oss när vi grillade... Var på stan med mamma på dagen. Hittade två kjolar på Hm som jag ska roa mig med att lägga upp idag. De är lite för långa, men perfekta vardagskjolar. Dock letar jag fortfarande efter en vanlig svart... ser såna i alla andra mönster men vill ha en svart! Hur svårt kan det va liksom? Blev även 3 nagellack. Ett svart, ett turkost och ett mörkserise-skimrande. Var tag 3, betala för 2 av Depend på Åhléns :) Så ska snart måla naglarna... frågan är vilken färg! Serise tror jag nästan... den va läcker!

Grillade som sagt igår då. Men jag tog bara en bit grillat, för hade skinka och rostbiff med potatissallad också. Och massa sallad på det. Var grymt gott och så ofantligt somrig mat!! Blir nog mycket sånt i sommar. Kallskuret! xD
Tittade på hockeyn såklart. Bra match, men straffarna va ju så man skämdes.... J är så himmelens förkyld, stackarn. Vet inte hur många ggr han snyter sig! Så han fick ha både fleecetröja å jacka igårkväll. Har en blåsa i kinden så hoppas jag inte blir förkyld jag med... orka med!!

1 Maj idag då! Tänk va det gått fort! Tyckte inte det va länge sen vi vände till 1 Mars och jag sa " Tänk, när det är 1 Maj istället. Va härligt ". Nu är vi där!! :) Wonderful!

Näpp, nu är det dags för frukost säger maggen! En surdeg/morots glutenfri macka med skinka, ost, gurka, tomat å salt! MMMMMMMM :D

Hoppas ni hade en trevlig dag igår!!

Pöss!






Tog fram min fina pippitröja igår! :)
Sååååå skön!




De godaste cocosbollarna i världen! De är dessutom helt gluten och laktosfria
och helt utan konserveringsmedel. De är standard när jag kommer på fika till tex Stina.
Nu har de dessutom en ny superfin förpackning!! =) Mmmm ska nog ta mig en liten boll
efter frukosten ;)