dsc00019 (MMS)

Tittar på slutspelet mellan luleå - skellefteå och just nu är det 3-3. I pausen slängde vi ihop en sockerkaka. Mmm supergod! Kom igen nu luleååååååå! xD


                               


Har precis kommit in efter en riktig powerwalk. Helt slut. Men trodde att mina vader skulle bli sådär stenhårda som förr men icke sa nicke! Känns helt bra!! Dock gick jag så fort jag kunde sista biten. Upp för backen, dalavägen. Tror jag tog i lite FÖR mycket. Benen skakade när jag kom in. Haha... men svettig blev jag och det är lustigt hur sakta tiden går när man går. Jag tyckte jag hade gått i minst 40min iaf... ja men tjena. 30min prick blev det, och det är jag iofs nöjd med men det kändes mycket längre! :p Är ju första riktiga promenaden på en evighet så ska inte klaga! Brukar få ont i vaderna men inte nu. Så kanske är bra att jag har vilat benen ett tag nu. Dock gick solen i moln lagom tills jag skulle ut, och det blåste satans kallt. Brrr. Blir det en promenad imorgon så blir det lite lättare då. Ska inte ta ut mig helt i början. Våren och sommaren är ju lång. Jag hinner nog gå många gånger till ^^ Men måste byta musik i Mp3n. Bara gammal musik och har kört typ samma 4låtar om och om igen för jag behöver låtar som ger mig energi... Ska kolla träningsbyxor också. Mitt ena par bokstavligt talat ramlade av mig!! O_o De andra är lite mindre och de är perfekta. Men lite chockad man blev då...

Nu ska jag börja med maten tills älsko kommer hem. Falukorv och makaroner. Var fan inte igår minsann!

Ciao!






Dock så kunde den fått va lite längre men det andra nystanet tog slut så det fick räcka.
Den blev fin och jag är mycket nöjd. Råkade dock spara för lite till avmaskningen så halva
avmaskningen fick jag leta upp ett annat svart garn till men det funkade ju det med! ^^

Ska nog sticka en helvit till vintern sen, med nåt fint mönster kanske.


 
Jag har så mycket att göra, att jag inte vet vart jag ska börja... Måste nog sätta mig ner och skriva ner allt som ska göras och ta en sak i taget. Vilket jag har väldigt svårt för. Oftast vill jag göra allt på en gång. Samtidigt. Men det går ju inte. Blir lite ivrig. Som ni kan se i sidfoten så kommer jag att öppna en blogg där man kommer kunna köpa virkade saker men även annat. Vad, ja det får ni se sen. Men jag hoppas att det kommer intressera folk och att en del även kommer vilja köpa nånting fint av mig :) Jag håller just nu på att planerar alltihopa och förbereder. Har en del schysta ideér, det gäller bara att få till dem irl också ^^ Återkommer mer om det hela när jag kommit så pass långt. Hoppas och tror.

Är inte bara det som står på schemat för både idag och imorgon, ja även Fredag skulle jag tro. idag ska jag storstäda, men det får vänta en stund till tror jag. Fick även 100 gratis kortframkallningar från Fujidirekt med Amelia och tänkte att jag skulle utnyttja det. Skulle vilja göra ett riktigt fotoalbum. Allting ska ju inte vara digitalt. Roligt med kort att klämma å känna på också ^^ Sen ska jag designa.. göra klart Fridas men även piffa upp den här... samt några till.... Phu.....

Ja nej det är väl bäst att fortsätta. Hoppas ni har en toppendag.

Pussipuss!






Väldigt länge nu har Stina kämpat med mina raggisar, som hon stickat till mig.
Jag frågade hon på garnaffären efter garn till raggsockor och då visade hon detta
och bara i samma tjocklek, jag tyckte det såg lite tunt ut men tydligen skulle det vara det.
Så det har ju tagit låååång tid. Men idag runt lunch kom Stina hit och lämnade dem.
Sååååååå sjukt fina de är! Jag skulle aldrig fixa att göra såna. Är ingen hejare på att sticka.
Eller ja... inte än iaf :p Min sjal är ju jävligt fin för att vara gjord av mig då men...

Tack tack tack gumman!! Du är så duktig! :*


Lite glad man blir då, när det första man ser när man loggar in är 6nya kommentarer om hur fin och trevlig blogg man har?!! :) Tackar och bockar! Jag försöker att ha en intressant och spännande blogg men som samtidigt visar vem jag är och min vardag. Jätteroligt att den uppskattas. Keep reading ;)

Gårdagen var... Trevlig i det stora hela. Men hade ont i magen mitt på dagen. Det lättade dock senare mot kvällen vilket jag tackar gudarna för. Det var sjukt lugnt i Kupolen. Sådär lugnt och skönt att man kan strosa omkring sakta och inte blir stressad av allt folk. Lugn musik spelade de också. Var riktigt trevligt att va där igår. Vi satte oss en stund och bara tittade på folk och tog det lugnt då vi hade ca 2 timmar över. Det gick fort att handla igår. Blev inte mycket grejjer. 3par trosor och en underbar sjal på Kappahl och ett finfint linne från Hm. Hämtade dock ut mitt lilla paket från Hm på vägen, med två linnen och två armband i. Mycket nöjd med alltihopa! Nu får det gärna bli sommar så man får använda dem också! :D

Anledningen till att vi fick tid över var att vi inte kunde komma och hämta radion förrän efter 6 så det bidde lite dötid däremellan, fast det var skönt det med. En störtskön unge på kanske... 2år? roade oss när vi satt högst upp och tittade ut. Det var en riktigt söt unge! Många är inte söta alls, men det finns dem som verkligen är det, och hon var en av dem! Dock tyckte jag att pappan hade lite för lite koll på henne. Hon sprang lite smått omkring där. Stapplade fram. Ni vet högst upp utanför toaletterna? Där vid fiket. Utanför toaletterna mot skohuset sprang hon och han stod vid oss vid fönstret. Till höger där så finns det ju såna där skåp man kan låsa in grejjer i medans man shoppar. Och i mitten var det som ett utstående skåp. Vasst alltså, och hon var i precis den höjden att hon lätt hade kunnat springa in i skåpet med huvudet. Men brydde han sig om det? Nä inte ett dugg. Han stod vid oss och inte förrän hon nästan va ute i gången bland allt folk så började han lite lätt gå efter. Okej jag vet, det är jobbigt att springa efter dem. Men hon var jävligt nära att springa på det där skåpet, vilket hade gått väldigt illa om hon gjort det. Lite bättre koll får man väl allt ha..... Tycker jag iaf.

När vi kom hem tänkte vi köpa Kinamat men de va stängt så blev kebab istället. Tog en kebabtallrik men har halva kvar tills idag... dömätt blev jag! Men gooooott. Inte ätit det på aslänge!

Näpp, nu har jag faktiskt massor att uträtta!

Puss på er!




Mina fina armband. 30:-/st från Hm.
Tog dock bort den långa kedjan och bollen. Tyckte de va bra mycket bättre ^^

  

Mina underbara linnen



Yes please...





Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg den här sjalen vid kassan på Kappahl!
Fick dessutom 50:- rabatt när jag fixade Kappahlskortet xD





dsc00210 (MMS)

På väg mot borlänge igen då. Passar på att sticka på min sjal i bilen. Inte långt kvar på den nu. Lagom till vintern är över. Haha... Men men. Det kommer väl fler vintrar. I guess.


Gårdagen var helt klart fullbokad. Först var vi till Hedemora, kollade loppisar och där var det även marknad. Så mycket folk har jag då aldrig sett i Hedemora, och speciellt inte inne på Erikshjälpen! Köerna va aslånga ett tag. Hittade dock inga vita krukor :( Eller ja, det fanns ju, men inte som tilltalade mig... Åkte sen till Borlänge, där vi först var och hämtade en radio, sen tog vi Blomsterlandet och Öb, där vi köpte mer blommor! Hehe... en påsklilja och en till minipelargon :) Hittade dock inga krukor där heller, fanns inte en enda vanlig fin vit, utan alla hade konstiga färger och modeller... nä. Blir nog Ikea sen och ladda upp med krukor!! Åkte till Kupolen, där vi gick och tittade ett tag. Första gången jag inte handlat nåt på varken Hm eller Gina... Kors i taket! Men en supersöt blus/tunika blev det som darling ville köpa till mig ^^ Sötisen min! Thanx darling <3 Åkte hemåt vid 4tiden. Kom till Avesta runt 5. Var in på ica, som var sågott som barskrapat! Hittade dock lite kablar som J skulle ha, och så tog vi Avatar också, inte för att jag tycker om den, men J gör, och på 75% rabatt så... Ja då kan den väl få följa med :p Kom hem vid halv 6. Bokstavligt talat slängde in grejerna och hoppade in i duschen och bytte om, sen bar det av till Stina vid 6. Hon bjöd på god fläskfilé och sen låg vi på hennes säng och snackade skit och alla tre va riktigt sega :p haha... Tittade på National Treasure ( säkert 10 gången eller nåt ^^ ) sen åkte vi hemåt runt 1.

Vaknade efter 7(!!!) då J var pigg och började prata och skuffa på mig.. Jisses liksom. Let me sleeeeeeeep. Guuuuud va trött jag var och är än... kunde inte somna om sen och jag har verkligen sovit för lite... Ska lägga mig på sängen och läsa om ett tag... kanske somnar ^^ Imorgon ska vi till Borlänge igen! Hämta en radio till och kolla mer i affärerna. Det var så sjukt mycket folk överallt så kunde inte titta i lugn och ro... Hittade iaf sommarskor. Samma som jag hade i somras, fast mörka. De är sååå sköna och traska omkring i på sommaren. Mina förra blev ju helt slitna under Norrlandssemestern. ( Luleåkalaset skulle jag göra om LÄTT. Så sjukt kul! )






Mitt allt <3

 



Toksköna!





Köpte en liten skomakarlampa på Erikshjälpen. Tyvärr för liten för "duken" efter Farmor.
Ska kika Tradera om det finns nån söt som passar.

 

På Röda Korset hittade jag en liten glasskål för 10:-
Hade en likadan fast stor salladsskål som jag fick av Mamma men som jag
råkade ha sönder. Är på jakt efter en likadan. Ångrar att jag inte köpte den i parken
förra året. En tant som hade den stora för 40:- men är man dum så är man....





 



Blus/Tunika från Veromoda <3



Älskar småblommigt




Köpt nya skosnören till mina Converse. De behövdes bytas ut och denna gång fick
det bli med lite uppiggande glada färger! :) Våren till ära!







Blir väl ännu bättre när de är använda och skosnörena inte är sådär splitternya ^^

 




Igår var papsen på Trädgårdsmässan i Stockholm, och kom hem med tre pelargoner till mig! :D
Dessa två fick ta plats i sovrummet, och jäklar va fint det blev! =)





I köksfönstret börjar det bli fullt, men mina stackars krokusar vill ju inte alls! =(



Såååå fin!! :) Tack Pappa!!



Ska köpa fler stora vita krukor idag. Kanske rent av hittar några på loppis?!
Om nån timme bär det av mot Hedemora och Borlänge och ikväll ska vi till Stina på middag :)
Myyyyyys!


Gick upp kl 7 med J. Hade ändå vaknat tusen ggr under natten, dels på grund av att det bokstavligen stormat hela natten men även av att jag drömt en massa skit! Som vanligt runt fullmånen... Kommer ihåg en massa sjuka drömmar jag haft. Bl,a en som handlade om nästan samma sak som inatt. Då drömde jag att, ja antagligen var det krig eller nåt, men alla husen här hade sprängst bort och vi gömde oss i källaren i grannhuset. Inatt drömde jag samma dröm fast jag vaknade emellanåt :S Drömde iaf nästan samma sak, fast det var utlänningar som typ tog över stan och fanns knappt nå svenskar kvar, och vi gömde oss i husen och genom stan så de inte skulle se oss.... alltså... ibland tittar jag nog för mycket på nyheterna eller nåt :p

Började ganska direkt med att rama in korten, vilket ju tar en stund för man måste plocka om dem så det ser så bra ut som möjligt. Men det blev bra tycker jag! :) J började 9 idag, så får se om han får sluta nå tidigare idag eller inte. De är mindre folk nu när Gunilla är sjukskriven, så han kommer jobba mer nu och mer Lördagar...

Gårdagen blev ganska fullspäckad, trots att jag tänkte ha en lugn dag :p haha... J var ledig. Först var vi till sjukhuset och jag tog blodprovet, vilket gick väldigt snabbt och smidigt. Tänk, de kunde ta blodprov bra där också! Efter det åkte vi hem och packade paket. Jag skickade iväg en jacka till syrran, sen tog vi en runda på stan. Kollade loppisar å köpte glass. Drog till pappa, där jag klippte håret på Jönsson ute i solen på altanen, tog en romantisk promenad hand i hand ( vi går alltid hand i hand ), till kyrkogården. Var ganska snöigt där än men tog oss iaf fram till graven. Åkte till dalahästen med Mamma och Pappa. Handlade lite och sen följde de med hit och jag bjöd på mat. Kycklinggryta, med minimajs, råris och sallad. Och fika efteråt såklart. Bjöd på kaffe ur mina finkoppar =) De måste ju användas!

Nu har jag en del att kolla upp på nätet så...

Tjingeling! =)





idag tog jag ner ramen som jag haft svartvita gamla familjekort i, och fyllde
på med några till som låg löst. Är främst på mammas sida.



Tycker inte man ska blanda svartvita och färgkort i samma ram.
i den här är det lite nyare. 70-80tal. Den lilla blondisen är syster yster,
och den lilla bebisen i högra nedre hörnet samt övre vänstra hörnet är dådå lilla Jag ^^



Kommer att rama in ännu mer gamla kort. Varför ha dem i ett album längst in i nåt skåp?
Ingen som går där och tittar. Nej rama in dem och sätt dem på väggen istället.
Jag vet själv att jag går och tittar på gamla kort som Stina har på sina väggar hemma.
Plus att just svartvita kort är jävligt snygga i allmänhet! :)




Var tvungen att dra ner och vicka igen för att det skulle synas på kort :p
Hittade den på Jysk igår för endast 69:- tror jag det va. Billigt.
Kanske inte den snyggaste men ganska precis vad jag sökte.




Skulle kunna ha alla tygskor i världen! Haha...
nä då, men om det är nåt som visar på att våren är här så är det detta!
Alla härliga tyskor i olika färger och modeller som ÄNTLIGEN är häääär xD









Minst sagt soligt! =)

 

igår åkte munktröjan och tygskorna fram!! :)



Mina älsklingar <3
( Som för övrigt inom kort kommer att få nya färgglada snören! xD )



J och jag tog en liten promenad i solen



J och Papsen :)





Gick till kyrkogården och sa grattis till Kenth som hade namnsdag igår och till mormor
som hade födelsedag i Måndags <3

 

Härligt när snön äntligen börjar smälta bort och nåde den om den vågar
visa sig igen!! Nu vill vi ha torra vägar!! =)




Klickade hem dessa igår! :)






Anledningen till att jag skriver rund flugsvamp är att för att jag ska göra en till,
men som är smalare och längre. Ja ni kommer få se ^^ Den här gjorde jag igår morse.
För att få den lilla "kjolkanten" på skaftet så gjorde jag 4st luftmaskor som jag fäste
med en fm emellan.






Den här knåpade jag ihop igårkväll. Satt och tittade på tv och såg mina små käglor jag
fick av Pia förut som står på hyllan och tänkte " En gägla kan ju inte vara så svårt att
virka? " och satte igång direkt. Dock så var det inte lika lätt som jag trodde.
Gjorde en liten en, men har planer på att göra en större en dag när jag virkat
allt annat jag har planer på :p hahaha....


Satte klockan på 8 imorse, men vaknade såklart innan då Jönsson började böka runt och var pigg... Suck. Klockan 11 mötte vi upp Stina, Angelica, Rickard och Sara utanför Corner. Satt där i ca 2timmar och fikade och pratade om allt möjligt tok vi gjort genom åren. Vi hördes nog mest av alla där inne :p Hahaha... men who cares, vi ses så sällan så ^^ Haha... Rickard var ju lika sjuk som vanligt :p Mohahahahaha.... Men kul var det! När vi skiljdes åt så handlade vi lite på Coop och Ica. Bla så köpte jag risnudlar till mig! Så nån dag här i veckan blir det allt kycklinggryta med risnudlar, minimajs och currysås! Mums! idag blir det nåt så gott som hemmagjord Pizza. Skrev ut ett pizzabottenrecept på nätet, som en tjej hade gjort. Gluten/Laktosfritt såklart. Så ska bli spännande. Hoppas det blir bra!! =)

Jönsson har börjat äta mindre och tränat i crossen varje dag nu, och minsann. Minus 1,5kilo ungefär. Bra det! Och sen har han ju fortfarande inte rökt nånting sen i September!! (wohoooo, darling du är BÄST!) och så dricker han knappt nåt heller. Nån öl typ varannan helg eller nåt, men hans öl räcker i flera dagar. Toppenbra ju! =) Så stolt så!

Precis suttit och tittat efter garnet jag behöver till sommarväskan jag vill göra. Den har typ samma modell som en kasse, typ som min tygkasse jag hade förra sommaren, och så ville jag ha den i samma färger som den. Alltså naturvit med smala marinblå och röda ränder. Typ som pippitröjan, men marinblått garn är slut ÖVERALLT. Skickade ett mail och frågade när de får in det blå igen.... vet inte hur många nystan jag behöver heller. Min ska inte bli lika stor som beskrivningen så tar två natur och ett rött och ett blått, är ju bara å klicka hem ett extra sen om det skulle behövas, men jag tror faktiskt det räcker... men som sagt... kan ju inte beställa förrän de fyllt på lagret!! Morr... jag som är sååå sugen på att börja med den! :D Typ nuuuu.

Har letat upp en liten anteckningsbok där jag skriver in alla mina virkningsmönster. Har kommit halvvägs, men när det kom till glassen, så fattar jag nada av vad jag har skrivit... hahahaha.... att det skulle va 40maskor på slutet av kulan och alltså 40maskor i slutet av struten men jag har skrivit mönstret till 45maskor.. ööö, ja det passar ju liksom inte ihop :p haha... hur tänkte jag där?! :p Så några grejjer måste jag göra igen så jag får fram det rätta mönstret, och skulle vilja få ihop alla mat-mönster så jag kan börja filura på figurer också... ^^ men en sak i taget. Är bäst det :p annars blir det en himla röra.... designa ska jag också hinna med.... ibland är det mycket...

Ikväll ska jag spela Bingolotto, av den enkla anledningen att det är kul ibland men för att JLT spelar ikväll!!! Wihoooooooooo! :D Måste ses! De är BÄST!!!! xD Sen blir det såklart Solsidan och Bb-veckofinal!

Näpp, nu ska jag gå och fixa pizzadegen! =)

Puss på er!




Igår var det strålande solsken!



Jag följde med till Mams o Paps medans Jönsson jobbade och vi satt ute på altanen.



Satt ute tills det blev lite för kyligt. Tänkte jag skulle visa lite hur man gör ett hjärta, om
någon mer är intresserad. Delar inte ut mönstret, men principen så kan den som är händig
göra sitt eget =) Först gör man "bulorna" på hjärtat.



Syr ihop dem och efter det så virkar man runt några varv och minskar av när man tycker
så får man den form man vill ha varefter man minskar eller gör flera enkla varv.

 

Sen kom darling dit och vi åt mumsig kyckling innan vi åkte hem för att se Körslaget!
Mina favvisar igår var Casper och Lisa Miskovsky. Brukar lyssna på LM så hon är nog min favorit ;)






Köpte mer garn igår och bla rött. Sen satt vi ute i solen och då passade jag på att virka lite mer.
Tycker det är himla kul att göra hjärtan, för de blir så himla fina :) Gjorde ett lite mer runt nu
men ska ändra om slutet på mönstret lite mer, såååå det blir ett vitt hjärta idag. Måste
ju komma fram till det perfekta mönstret ;)

Hjärtat är till Bella, ifall någon inte kopplat det ^^






Jag vet att jag för nåt år sedan provade att virka ett hjärta men att det då blev helt buligt
och såg rent ut sagt förjävligt ut, trots att jag följde ett mönster, så det kastades halvfärdigt.
Nu kände jag för att göra ett försök igen, fast ur eget huvud den här gången och det blev
faktiskt riktigt bra! :) Det är bara en sak som jag misslyckats med sen jag återupptog virkningen
för 2-3veckor sen nu, och det är en liten muffins, annars har allting blivit bra faktiskt.
Det här är verkligen min grej! Jag vet vad jag kommer pyssla med ute på gräsmattan i solen
i sommar. På badstranden, i bilen... ja. Överallt!

Har även skrivit ut ett mönster på en fin sommarväska, typ modell kasse. Svårt att förklara.
Men hittade det på Drops design och ska in på garnaffären idag kolla efter garn till den,
så ska jag smygbörja med den också. Dröjer nog inte så länge nu tills jag kan börja
sälja lite. Men vill som sagt ha ett lager av mönster först så det finns lite att välja på ^^
Just nu gör jag ju mest mat, men efter det kommer jag börja göra figurer, så måste
införkaffa ögon och sånt så jag har hemma :) Man kan ju pynta tex muffins med
rosetter eller pärlor om man vill :) Ja... vi får väl se vad som kommer ^^

 

Hjärtat kan man ju ha lite var man vill. I en blomma var ju ganska gulligt :)



Men just detta fick ta plats i stringhyllan.






Hittade mönstren till dessa på nätet, men de blev inte så himla bra.
Munken är helt okej men väldigt liten, så ska göra ett eget mönster
så de blir lite större =)




Den till höger är ett mönster jag hittat på nätet, men jag tyckte att den blev för hög
så gjorde om mönstret och gjorde en lite lägre och toppigare, vilket blev mycket bättre =)

( Den ergonomiska virknålen är grym btw!
Inte ont nånstans i handen fast jag virkat i 2 timmar. Yeeey! )


Det första jag ser när jag öppnar bloggen denna dag är en söt kommentar från Carro =) Att ju mer hon läser här i min blogg, desto mer intresserad blir hon av våran stil :) Det gjorde min dag. Tackar och bockar! :D Roligt att inspirera folk. Våran stil är retro kort och gott. Helst ska det ju vara gamla orginalsaker. Nytillverkat är ju inte lika roligt, men kan ju vara ack så snyggt och oemotståndligt för det! ^^ Nu ser ju inte vårt hem ut som vi vill, då jag vill ha vita väggar överallt, men med någon fondvägg i retromönster nånstans. Men det får som sagt bli när vi får råd att flytta, för i den här lägenheten tänker jag inte engagera mig mer. Möjligvis att vi målar hallen vit men inget mer. Matrummet, ja DÄR ska man titta, om man vill veta hur det SKA se ut i vårt hem :)

Det är 50- 60- och 70-tal blandat med nytillverkade retrosaker. Stilrent men färgglatt. Man ska bli glad och nyfiken när man kommer hit. Känna lite att man kommer tillbaka i tiden men ändå på ett modernt och roligt sätt. Mycket teak, string och ja... radior :p hrm.. haha... De är ju dock mest från 20-30talen så egentligen passar de ju inte in men de är lite fräsiga så.. ^^ i framtiden ska han väl få ett helt radiorum för sig själv. Dock så har ju jag själv radioapparater också. Men mina är färgglada och från 50talet ^^. Har ju en passion för gamla plåtburkar, koppar & assietter, men även trätranor. Eller råddjur. Finns i många olika former. Tv-trana hette de visst på 50talet ^^ Äger bara ljusa i trä än, inte hittat nån svart. Brukar kosta 5-10:- på loppisar ^^ Loppisar! Finns det nåt roligare än att gå runt och titta på en proppfull loppis, med gamla grejjer? Nej. Det är svårslaget! ^^

Det kommer komma mer tema-inlägg här. Ber om ursäkt att jag inte kommit mig för det än. Kopparna har ni ju sett och några assietter, men jag har mer roliga gamla grejjer jag kan visa er :) Det är ju ändå lite det den här bloggen handlar om, då det är mitt intresse så... håll utkik om ni är intresserade ;)

Precis när jag hade virkat klart dammsugarna imorse så kommer posten, och därmed också min nya virknål! Som är ergonomisk. Känner att det behövs. Det sliter på handen att virka så mycket, men med den här nya ska det nog gå bättre. Bredare skaft så man inte anstränger nerverna lika mycket :) De som har dem, påstår att de är grymma så... får prova! ^^ J fick också en tid till röntgen, de hade skrivit bihålor bredvid såg jag... det känns bra att de ska kolla upp honom ordentligt. Kan ju inte gå runt och ha ont i huvudet hela tiden... han blir lite grinig och irriterad emellanåt.

Måste diska och städa undan lite nu, men återkommer nog senare med nått gammalt att visa! ^^ Hoppas ju på många loppisfynd nu när våren kommer och alla loppisarna öppnar igen! Wohooooo xD

Puss!




Gamla virknålen och den nya ergonomiska




Känner att man ju faktiskt måste ha med dammsugare, så knåpade ihop ett mönster
nu på morgonen. Blev en rosa och en grön. De är ca 10cm men mått på allt
kommer sen när jag kan börja ta emot beställningar till dem som vill ha.
Barn tycker ju det är väldigt roligt att leka med "mat". Men måste utöka med mer grejjer först ^^




Alldeles perfekt, om man får säga det själv! ^^

( Och nej, vi har fortfarande inte hittat gardiner till köket! :/ .... )




Igår tog jag hem en anslagstavla som m&p skulle slänga.
En vanlig ful med träram.



Morgonen idag har jag ägnat åt att måla om den! Målade med akrylfärg
och det gick bra =) Blev vit med svart ram. Först tänkte jag svart och röd.
Men då jag inte vet hur vi kommer bo i framtiden så passar ju vitt och svart till allt
så då fick det bli det! :)



J får fixa hängare till den ikväll. Kommer bli perfekt i köket! ^^

Ursäkta de dåliga bilderna!
















Jag hittade den när vi rensade ur hos dem när morfar skulle flytta, och blev kär direkt!
Dock så kom J ihåg nu att vi kastade orginalkartongen, för vi hittade den före lampan.
Och det är ju såhär i efterhand väldigt synd, men jag har haft den på vinden nu i flera år
men tänkt ta ner den för jag tycker den är så häftig! Och 50tals blå såklart!
Tänk om den hade vart brun? Haha va gräslig den hade varit då.

Nu har den dock fått komma in i värmen och står i matrummet och glänser.
Love it!! xD Som ni ser så köpte de den 1957 och det är ju extra kul
att jag har beskrivningen till den kvar :) Står massa roligt i den :p hehe...




Ägg är inte gott, men de är söta att titta på :)








Ska göra en eller två till längre fram men med barnsäkra ögon. Har ju inte köpt det än.
Då kommer den eller de att bli större också.


Eller nya och nya... är gamla vita spetsgardiner som jag hittade hos mamma och pappa förut. Blev ju superfint! Romantiskt! ^^ Fönstren fick vi tvättade idag också! Kanon... de va gaaaaaaaaanska skitiga... HRMM! :p haha... Jag tvättade hälften och J hälften... team work :p Sen käkade vi hemmagjorda hamburgare och nu blir det tvmys resten av kvällen. Håller på å virkar lite också, vad får ni se sen ;)











Blev glatt överraskad när brevbäraren kom med den imorse =)
Den är super mjuk och behaglig. Sval, så den blir perfekt till sommarens varma dagar! ^^

Och till jeansjackan i vår!


Inte så länge sen jag uppdaterade sist men... what the hell :p Sitter å tittar på Big Brother och väntar på darling som är i källarn å monterar ihop nån... ummm... ja vad det nu va :p hahaha... nåt elektriskt va de iaf... what else liksom ^^ När han kommer upp ska vi se på Californication och Supernaturaaaaaaaal! Yeeeeeah! Fleeeera veckor sen vi såg super sist... kommer fan knappt ihåg vad som hände sist O_o Hmmmmm.... Aja... dregla på Jensen Ackles är ju aldrig fel hur som helst så *s*. Har precis diskat och gjort fint i köket och passade på å slänga ihop en sockerkaka (gluten & laktosfri såklart) då J klagade på att han inte hade nåt till kaffet sen :p haha... jävla fikatanter de är... han å... ja.. typ alla andra... ett jävla fikande överallt tycker jag ^^ Nåja, har en laktosfri vaniljsås i kylen iaf så kan ju va lite gött till sockerkakan då kanske...

Sitter å filurar hur man ska få till spetsiga hörn som ska bli öron till ugglan jag vill göra... Googlat och sett en som har såna öron men hon har inte lagt ut mönstret så jag har fan ingen aning.... undrar om man kan göra några extra maskor av nåt slag och sen minska så de står "upp" liksom... ja jag får fan testa mig fram, för jag SKA göra en söt uggla! Har liksom en bild i huvudet, hur jag vill att den ska se ut.....

Har ju inte ens nämnt Melodifestivalen kom jag ju på... Saade vann... ja det va ju bra... inte det bästa, men absolut inte det sämsta, och han kommer nog kunna charma hela europa! Ja menar.... Kunde Ögonbrynet (Förlåt, Rybak mena jag ) så kan han! Han är ju fin.. ^^ jävligt fin... faktiskt! Vad är han? 19.... 20? Haha... Hrm... men en sak fattar jag inte... varför europa ska va med å rösta för? Vem har kommit på det???!

Nä om man skulle försöka sig på å virka lite då kanske....

Pöss!






Jared Padalecki & Jensen Ackles
Mmmmmmm Mmmmmmmm xD
DREGGEL!!


Det här har klart varit den segaste dagen på väääldigt länge. Men samtidigt jävligt skön. Har inte haft nånting att göra. Tänkte virka, sticka och designa, men måste låta handen vila ett tag, virkade en sköldpadda till Bella imorse, men ska göra en fru till honom också ^^ Så ni får se kärleksparet imorgon kanske :p Fast han blir något större, för upptäckte att den blev mer stabil i det något tjockare garnet så kommer nog göra i det, till såna smådjur. Dock så ska jag göra en hund till Bella (som jag tror hon kommer bli störtförälskad i ^^) och den blir i samma garn som till semlan och biskvierna. Är så mycket jag ska göra så jag knappt vet vart jag ska börja! Haha, håller på å ritar på ett mönster till en uggla också, och det går väl rätt bra. Får se. Ska se till att göra klart 1-2 designer den här veckan iaf! Promise!!

Tänkte tvätta fönstren, men det har ju snöat/regnat och vart mulet hela dan, så det får vänta tills solen hittar tillbaka, förhoppningsvis imorgon?! Annars har J skruvat i radior och jag har glott på film blandat med nyheterna. Lyssnar såklart om allt nytt om Japan. Stackars Japan! Bryr sig ju lite extra när man känner folk som är i Tokyo!! Hoppas svenskarna kan kunna åka hem till Sverige snart. Usch... det räcker visst inte med allt elände de redan fått utan en jävla vulkan måste va uppkäftig också... Och två kärnkraftverk har ju problem... eller om det var tre nu? Ja hur som helst, så får vi hoppas att de klarar det där. Tycker det är tillräckligt som det är där nu.... :(

Oj, nu piper micron och ska se nyheterna också!

Puss!







  

Älsklingen var morgonpigg och halv 8 började han prata med mig och ruska om mig..... herregud... astrött ju! Va upp på toa och försökte somna om men se de gick ju inte, så kl 8 gick vi upp och slog på Nyhetsmorgon. Har ju såklart tittat på nyheterna från Japan. Hoppas Hedis son klarar sig bra och alla andra med såklart! Vilka grejer det kan hända. Men det har ju ju snackats om månen och katastrofer nu innan i veckan, och jag tror starkt på att månen och andra saker kan påverka sånt. Månen påverkar ju mig varje gång det är fullmåne. Då sover jag mindre och drömmer en massa sjuka grejjer. Vet exakt när det är fullmåne. Slår aldrig fel. Så kan det påverka lilla mig så kan det nog påverka såna saker med. Hela världen är ju ett under egentligen. Jag menar, varför finns vi över huvudtaget?

Det var ju tänkt att vi skulle se Schlagern hos Stina ikväll men det är inställt för hon har gått och blivit sjuk, stackarn :( Krya på dig gumman!! <3 Så det blir väl att se det hos mams o paps istället. Köpa med lite gott godis dit och mysa ner sig i soffan. Mysigt det med ju. De enda jag vill ska VINNA är Brolle och The Playtones. Sen är det ju andra som är OK om de vinner, tex, Saade, Danny, Varga m.fl. Men tycker inte att de borde skickas iväg. Sen finns det ju dem som jag INTE vill ska vinna, och då syftar jag på The moniker, Sanna Nielsen och Swingfly... de kan ju dra nåt gammalt över sig :p Egentligen bryr jag mig väl inte vem som vinner, för tycker det mest är kul att det kommer ett gäng bra låtar varje år med Melodifestivalen. De andra länderna kan ju inte musik iaf så :p Det är ju för det mesta skit som vinner, förutom förra året då... då var det ju faktiskt den bästa som gick å vann.. Men det var ju ett undantag! Jaja, vi får väl se.

Älsklingen är ju så underbar ibland så man vet knappt vart man ska ta vägen... ^^ Säger massa fina saker hela tiden. Att jag är det bästa som hänt honom, att jag är hans allt, att han inte skulle kunna leva utan mig. Såna grejjer... :D Jag älskar dig såååååå mycket min älskade darling! <3<3<3 Har pratat lite om framtiden och har lite planer, men inget jag tänker avslöja än på länge iaf ^^ Hihi....

Nej nu måste jag äta frukost, min mage kurrar åt mig! Hahaha....
Ha nu en toppen dag!

Puss!


            





Bara för att jag är världens bästa fru :p haha, så gjorde jag Pitepalt
åt min älskade igår. Kan ju säga att han blev lyrisk... de va tydligen
helt "Perfekta!" och såååå goda. Det tar ett bra tag att göra dem och det
är jävligt kladdigt, men tur att de blev goda då ^^

Hur man kan äta det är ju en annan femma alltså :p
Han äter dem såhär då... med enormt mycket margarin/smör och gelé
eller sylt.... Ingenting jag äter, men... ^^ Själv åt jag en rostbiffsmacka. Mums!

Dock så fick J paltkoma :P Haha.. magen va stenhård och han slockade i soffan
till Antikrundan! T,om fast det var en trattgrammofon med.. DÅ är han fan i koma!
Haha... somnar kl 8 i soffan liksom... Hmmmmm...

Idag blir det dock nåt bra mycket godare :p Tacoooooooooos.
Fy fan va jag älskar tacos ^^ Haha....




 



Nu är den första glassen klar :)
Tycker den blev helt okej. Och jag behövde inte ändra mycket i mina beräkningar.
Men den blev rätt stor, så ska göra en lite mindre också.
Även med fler kulor. Men jag satt och tittade på mitt
påslakan i sängen igår, som har söta ugglor.
Fick sån lust att virka en uggla! Tror ni kan jag komma på nåt bra
mönster till en söt uggla? ^^ Jag ska iaf ge det ett försök!




Jönsson var till Hedemora idag och kollade på radior,
så kom han hem med det här fina string fruktfatet till mig/oss!
Från loppis ^^ Så fint!!








Min Gerbera har fått liv igen och nu blommar de så fint!
Dock så är bladen så hängiga.... men det kanske de ska va?



En Krokus har även fått ta plats i köksfönstret ^^



Min ros jag fick av J på alla hjärtans dag är hos Kulan på uppsikt,
den såg lite tanig ut ^^

Ni kan ju försöka att inte titta såmycket på fönstret :p
Får nog tvätta dem nån dag... haha...




Köpte två fina klänningar på H&M idag :)



Med spets. Älskar småblommigt!



Även en helsvart... svart måste man ju ha också!

99:-/st

 

Kunde även inte motstå den här söta kjolen för 179:- inkl. frakten från Nelly.
Får se hur den är då.





Kom hem från Vårdcentralen för två timmar sen ungefär.
Hur gick det då? Ja, han hade tid klockan 10 och vi va nog där i 40min kanske. Jag väntade utanför så vet inte exakt allt de sa, men Sackemarck tyckte att det lät väldigt underligt med hans huvudvärk och spänningar. Att det varit värre förut och att han haft det i 1.5år nu, men de mätte blogtrycket, och det var bra. De mätte blodvärden(tror jag) och de va också bra, men sen tog de ett till blodprov som han får svar på om ett tag då antar jag, han visste inte själv hur länge de skulle ta. De mätte honom och han sa att han vuxit lite :P haha.. 1,74 va han iaf ^^ Nåt annat fel hittade de inte just nu, så nu väntar vi på att han ska få svar på provet och så skulle han få röntga skallen då. I Falun då eller? Men det är bra, så man vet om det är nåt. Hon sa att han kunde träna lite lätt om det skulle hjälpa, men 1,5år. Vi har tränat ganska mycket under den tiden och han har inte blivit nå bättre av det, så tror inte det skulle göra nån skillnad, men prova får han ju såklart. Sa att han kan ta mitt gummiband å träna lite lätt styrka med. Huvudsaken att han blir frisk iaf.

Sen vi kom hem så har jag suttit och räknat och pillat med en strut till glassarna jag tänkt göra. Hittar på eget mönster. Fick repa upp först och ändra lite men nu tycker jag att jag har fått till det ganska bra. Ska göra "kulan" sen, men ska vila händerna en stund. Har ju inte virkat alls igår iaf så. Ska köpa mig en ergonomisk virknål nr3. Undrar om detkan finnas på Tradera kanske... ska kolla det. Det är bättre för händerna. De har stora handtag så man inte anstränger nerverna i händerna och handleden lika mycket. För virka är så roligt så det tänker jag inte sluta med än må ni tro ;)

Pöss!


  

Det har snöat idag. Usch! Längtar tills träden börjar blomma igen! Får väl vara glad att jag fått min Gerbera att börja blomma igen!! xD Kommit upp två nya stora blommor, jag som trodde den va slut.

Snacka om att jag blev sjukt besviken på min semla från Coop igår! Trodde de bakade dem där, men nu är jag ganska övertygad om att de bara tagit en bulle från Fria och gjort av. Vilket smakar skit!! Fria är så jääävla vidrigt... det är segt, gummiaktigt och har en jävligt konstig smak! Glutenfritt behöver verkligen inte vara så! Jag tänkte göra mina egna men jag orkade inte, vilket jag ångrar djupt, då mina hade varit tusen ggr godare än de där!! Usch!!! Nästa år blir det att göra egna, efter receptet i min underbara glutenfria bok! Köper ALDRIG nåt från Fria. Fattar inte hur folk kan köpa det... det är så äckligt! Tekakorna som finns på Willys från nåt lokalt bageri är jävligt goda! De är fluffiga och smakar inte speciellt mycket annorlunda än vanliga. Köper annars bara Sempers frysta glutenfria. De är iaf goda.

På tal om mat så lär jag väl börja med maten nu tills min älskade kommer hem. Imorgon bitti ska vi ju till Vårdcentralen med honom då. Får se vad Sackemarck säger dårå. Hoppas de kommer fram till nåt iaf! Är fan livrädd att bli magsjuk också. Törs man gå till sjukan??! Halva stan har fan magsjuka. Hörde att Gunilla också var hemma sjuk nu... fy fan... Gäller att tvätta tassarna ordentligt innan man petar sig i ögat, munnen eller nåt...

Nä nu väntar maten, sen ska jag försöka virka ihop glasstrutar, efter eget mönster! ;) Får så mycket komplimanger överallt om hur duktig jag är på å virka!!! Blir så glad sååååå! :D

Puss på er!


 

Sjukt fina bilder, inte sant?! Såna skulle man ju gärna ha på väggen. Just de här har ju så himla fina färger. idag har vi först varit till Coop och handlade lite mat och köpte semlor. Hade ju lagt undan en glutenfri till mig. Men vi har inte ätit dem än. Ska väl det sen när Jönsson skruvat klart i sina radior. Är ändå så mätt efter maten så... Var även till Stina idag och färgade håret på henne, lite ljusare och det blev riktigt fint =) Hon verkade nöjd iaf. Vi pratade även vidare om våra framtidsplaner, som vi pratat om länge nu, har dock ändrat oss två gånger och så idag kom vi på nåt som vi verkligen tror på. Så får väl se om det blir nåt av det hela. Vi hoppas ju det.

Tycker att det kan bli Lördag nu. Jag längtar till våran Schlagerkväll. Stina ska bjussa på fläskfilé och bara det är ju nåt att längta till :p Kanske blir Hedemora på dagen men det vet vi inte än... Åh såg så fina klänningar som kommit in på Hm.se nu, men ska kolla om de kommit in i butik. Så blir nog stan nån dag också... imorgon ska jag iaf designa och leta reda på en kurs/utbildning jag ska gå då. Göra hemsidor är ju också nåt som skulle passa mig bra.

Ska titta lite på tv nu tills älsklingen kommer upp och pussas å kramas!! xD

Hoppas ni har en toppenskön kväll!





Hade dock bara en nyans av brunt så fick bli vitt istället, men det gick ju det å :p




 Dagen till ära ;)


      

Älsklingen och jag har vart runt hela stan idag och uträttat ärenden. Bla så var vi in på Coop och jag beställde en glutenfri semla tills imorgon. Var in på Apoteket och köpte Lactraze så jag kan äta den imorgon, då det ju är vanlig grädde i och säkerligen även mjölk. När vi ändå gick förbi garnaffären så slank jag in och hade svååååårt att bestämma vilka färger jag skulle köpa... 5 nystan tänkte jag men det finns en UPPSJÖ av härliga färger av detta akrylgarn, men det blev dessa. Mörklila, ljusblått, mörkrosa, vitt och ljusare brun. Brun för att jag ska kunna göra kakor och bullar. Bl.a en semla som jag ska börja på... NU faktiskt... Darling sitter i soffan och väntar på mig. Ska se Gynekologen i Askim och virka. Eller ja, måste ju rulla de två sista nystana också ( heter det så? :p ) som ni kanske ser.

Hej sålänge!


                               

Lyx vs Budget kan man ju verkligen säga! Ni kanske minns inlägget om danska designföretaget Rice för nån vecka sen? ( Inlägget hittar ni under "Inredning" i drop-down menyn ). De hade söta vattenkannor i glada färger, fast i form av en anka/and. Har dock inte letat upp vad just de kostar, men de är säkert inte billiga. Var däremot in på Pickaboo med Jönsson idag, och där i 10:- rummet så såg jag den här supersöta vattenkannan, en turkos elefant! Jag kunde bara inte motstå den, då jag faktiskt letat efter en fin lite mindre vattenkanna, helst lite rolig och annorlunda, eller 50talare, men har inte hittat nån fin gammal. Hur som helst så när jag satt och Googlade på vattenkannor efter pris på den från Rice så såg jag flera st som hade likadana som den jag köpte idag. Har hittat pris på dem och de kostar allt från 65:- till 89:-(!!). Så mina 10:- känns ju som ett litet budgetfynd! Det fanns bara en enda kvar nu när jag tog min, så det är nog fler som tycker om dem ^^ Den står i fönstret i matrummet nu och gör mig lika glad varje gång jag ser den! Man ska inte vara rädd för färgklickar. Som jag sagt innan. Det får väldigt gärna vara mycket vitt, men med såna små härliga färgklickar till som gör en på gott humör! :)





För det mesta när jag beställer så brukar sakerna va bra, för man vet på ett ungefär vad man kan ha. Men ibland blir man överraskad. Igår kom mitt lilla paket från H&M. Trodde att tröjan skulle va stor å mysig och att klänningen kanske skulle va lite liten, men tji fick jag! Tröjan var den minsta jag sett nånsin. Å då tog jag ändå en storlek större för å få den stor å härlig... haha... bara å sätta retur på den, men klänningen var heeeeelt underbar!! Nu vet jag vilken som kommer bli min favvoklänning i vår och sommar, det kan jag säga. Så skön och så sjukt söt. Så byter tröjan till en likadan klänning fast i lila ^^ Som sagt, vill gärna ha vår nu så man kan ha sina söta klänningar också!!! Den är inte längre bak, även om det ser ut så på bilden...

idag ska jag väl ta och designa. Har ju inte hunnit det alls i helgen. Vart så mycket annat. Men ska även åka upp till Pickaboo, Öb och Willys sen med darling och handla hem lite välbehövliga grejjer å så.

Måste kila.
Ciao!













Den här låten är grym på skivan! =)


Vilken kväll det var igår!! :) Vi kom till Hedemora runt halv 9 ungefär. Nästan först av alla. Men det var rätt skönt, hann vi titta runt lite först å så. Det blev snabbt fullt hus. Verkligen alla åldrar var där. Allt från 18åringar till 60+. Såg en gammal gubbe på dansgolvet också, och han va nog snarare 70+ men det svängde om honom med! :p Det svängde om alla måste jag säga. Aldrig sett så många unga dansa till riktig Rock'n roll. Rockabilly killar är ju... ja just det, det finaste som finns ;) och en del tjejer hade riktiga 50tals outfits. Självklart va även Stina supersöt i sina 50talskläder :) Hade jag haft kvar min gamla top, den svarta med svartvit prickigt upptill, som jag hade för flera år sen så hade jag haft den igår! Men den har jag tyvärr inte kvar. Tror den gick sönder eller nåt... eller om den blev lite för liten :p hahaha... Men nu hade den passat bra! Vågen visa -12,3kg imorse, så nog märks det att vi dansade järnet i flera timmar. Fötterna typ dog, svetten rann och det va astrångt på dansgolvet och man kunde knappt ta sig ut eller in ur rummet. Men kul va det!! Inte varje dag man hör Rock'n roll på discon! Det var skönt folk där och vi kommer säkerligen tillbaka nästa gång! Har även skrivit och tipsat både Kingen och Star om att ordna en sån kväll här i stan! Ja menar, kan lilla Hedemora dra så mycket folk så kan fan Avesta också... eller.. kan de det??!

Det var inte många kottar man kände igen där igår iaf, men några st. Träffade på Fredrik (Kunnari) också och pratade några ord med honom, fast han såg lite dragen ut ;) Haha... Men det var roligt. Det var ju inte igår om man säger så. Som han så vackert sa, när vi gick ut 6an... hmm.. ja... typ 10-12år sen eller nåt :p....

Kul hade vi iaf. Vid 12 när banden slutat spela, våra fötter bad oss att sluta plåga dem och vi va helt svettiga så gav vi oss. Åkte till Donken och köpte lite mat och dricka ( satt väääldigt fint då! ) och kom väl hem typ... ja efter ett iaf... idag gick jag upp halv 11 :p helt slut i kroppen alltså. Och till råga på allt så har jag haft träningsvärk i handen/handleden hela dagen igår efter allt virkande den här veckan :p.. hahahhaa... ja det är sant!! Men i eftermiddag är det färdigt igen, då ska jag smälla ihop den där cupcaken! ^^ haha... jag är fast i virklandet! :p Men min sköldpadda har fått såååå många komplimanger så, man blev ju inte direkt mindre peppad av det!!! =)

Ska gå ut på en promenad till mamma och pappa sen också, men före det ska jag sy upp en kjol som är för lång. Hoppas ni haft en lika bra Lördag som jag! =)

Puss!






Inte de bästa bilderna kanske, men.... alltid nåt säg ;)


    
Är det Rockabillykväll så är det! Har storstädat med älsklingen och tvingat honom att gå runt med trasan å rengöringsmedel. Haha... det var vilda protester i början, tills han insåg att jag hade rätt ^^ Det behövdes!
Till städningen har vi poppat John Lindberg Trio på hööööög volym! Och det blev ju sååå mycket roligare å städa. Just nu är det Fatboy som strömmar ur högtalarna och vi ska snart gå ut på balkongen och sätta oss i solen. Kanske skulle sticka, eller läsa i nya Amelia som kom igår... Hmmm... svårt val!

Klockan 8 hämtar Stina upp oss. Ska bli intressant å se Hedemora stadshotell. Aldrig vart in där, vad jag vet iaf.Ska söka på dem som ska spela också, och se om det är nåt av värde! ^^ Det hoppas jag, med tanke på att man ska punga ut med 150 riksdaler i inträde. Det såg iaf ut att finnas en hel del sittplatser, och det är ju alltid ett plus.

Undrar om man hinner virka en cupcake innan man åker? Hmmm.. tja, ja kanske det! ;p Jag vet... jag tänker bara på virkning nu för tiden. I förrgår när jag skulle sova låg jag och tänkte vad man kan göra för söta grejjer, av eget mönster då så man kan sälja om man vill ^^ En tjej skrev på Bilddagboken att sköldpaddan är så söt och att det bara blir knöligt när hon virkar. Det trodde jag också att det skulle bli, blev ju alltid så när man va liten, men det visa sig ju att man är en riktig fena på det där med att virka!! :D

Näpp, nu ska jag hämta en tröja och stol, ja brillor lär man väl inte glömma om man ska se vad man läser/gör... solen är ju så satans bländande nu för tiden! Men den värmer, och det är huvudsaken!

Hoppas ni får en riktigt bra Lördag. Hoppas jag att även vi får!

Puss på er!




Och ÄNTLIGEN finns JLT:s nya skiva on Spotify!!! :D
Så bäst!!!






 



Jag har varit helt kär i den här underbart söta sköldpaddan sen jag såg den första gången.
Började på den igårkväll och gjorde klart den nu på morgonen.
Den är bedårande söt! Ska även göra en med större nål så den blir större, sen ska jag
köpa hem barnsäkra ögon och sånt så jag kan göra till Bella också :)
Inte för att hon käkar på saker (tror jag?) men ändå. Kanske inte så kul om den blir enögd
efter ett tag heller så... :) De sitter ju bättre rent allmänt.

Hittade rosetter i min pyssellåda och tänkte att det kan ju göra den ytterligare lite söt
och det blev den ju =) Känns som jag spottar ur mig virkade grejjer, men det är ju bara
såååå roligt! xD imorgon (eller ikväll) ska jag göra en cupcake. Har kommit på nu
hur hon menade. Men en del skriver mönstren som krattor!





Freeeeeeedag! Wiiiiie. Och ett till Tjohooooo också för att frysen ÄNTLIGEN är ute ur huset!! =) Jönsson och
en kille bar ner den imorse. Nu är det bara å hoppas att vi får lite kosing för den också ;) Tro mig, folk köper ALLT. Och då menar jag verkligen allt! Men såååå skönt med plats i köket igen. Inte en stor gammal fetingfrys som flåsar en i nacken varje gång man ska diska... Sjukt trångt har det vart, men nu är det space igen! Nästan så man kan ta en svängom i köket om man vill. Hahahahaha...

Började dagen med att diska ett helt berg, och plockade undan massa småsaker. Sen kände jag bara sån LUST för att virka, så knåpade ihop den lilla musen som ni kan se i förra inlägget! Tyckte inte riktigt om det mönstret så ska som sagt göra om den. Och göra den större! Sen ska det säljas virkade grejjer också! KUL. Men först ska ju Bella få ett gäng grejjer och så öva lite mer på olika delar å så, så får vi se vad jag hittar på sen. Har iaf ett mönster i skallen för en glass och så musen då. Även större dammsugare. Ja, ni får se sen vad det blir av det hela! ^^

Imorgon är det Rockabillykväll i Hedemora då. Tror ju dock inte att vi kommer stanna där till så jättesent direkt. Kommer nog bara lyssna på banden å så, för det såg sjukt litet ut på bilderna. Men de kan ju lura en. Får väl se. Hoppas på en bra kväll iaf med tanke på att förra helgen ställdes in! Nästa helg är det iaf Schlagerfinalskväll hos Stina som gäller! =) Vilket ska bli suuuuupertrevligt!

Jönsson var till Hedis igår och de mätte blodtrycket med hans mätare och det visade tipptopp, så får se om det stämmer med sjukhusets sen då, och vad det kan vara annars...

Nej nu har jag inte tid att sitta här längre! Gardinen ska sys och det ska städas! Får jag tid över så ska jag även designa lite. Det kommer även att komma färdiga designer ut till salu här sen, som ni kan köpa som de är om ni vill. Om ni inte har nån egen idé eller så. Kan va skönt ibland. Som sagt, det är mycket nu...

Ha en toppenhelg nu!

Puss!




... den lilla musen









Som för övrigt fått sin plats i en av mina fina äggkoppar köpta på storloppis i Hedemora ishall
för några år sedan. Tycker de är superfina! :)

Tycker dock att musen har lite rolig kroppsform... den är gjord efter mönstret i boken men
jag kommer att göra en egen variant av eget mönster som jag då också kan sälja =)





Klicka HÄR för att komma till hennes blogg! :)

( OBS!! Jag designar INTE till Blogspot eller andra. ENDAST blogg.se. Syster är bara ett undantag ^^ )






... so far ^^

Idag kom mina rundstickor, så blir nog att sticka en del emellan också ^^








Slängde ihop den här nu på morgonen =)
Tog väl ca 3timmar totalt.
Fylld med stoppning samt en kartongplatta i botten.








Nu är kaktusen färdig!

Den blev kanske inte riktigt så fin och stabil som tänkt men det var fruktansvärt roligt
att göra så kallade Popcornmaskor! =) De hade nåt finare namn också såg jag
på nätet, men kortfattat så är det tex 3st halvstolpar i samma maska sen tar man om nålen
och drar igenom alla 4 öglorna. Blir som en tjock "klump". Som ett Popcorn ungefär ^^
Det är alltså de tjockare kanterna/raderna på själva kaktusen.

Hon som gjort mönstret hade tunga kulor i botten för att få den att stå lite stabilare,
men jag tog en sten istället, gäller visserligen att stenen ligger precis under men det funkar faktiskt.
Sen har jag fyllt med stoppning i kaktusen och även lite ovanför stenen i "krukan".
Den var lite mer komplicerad att göra, men det gick ju det med! =)

Skrivit ut mönster på tex, muffins, bakelser, princesstårta, dammsugare,
och inte minst en skithäftig SEMLA! Den måste jag ju göra tills på Tisdag ^^
Måste även köpa hem Lactraze insåg jag för de har ju faktiskt glutenfria
semlor på Coop, men om de är mjölkfria tvivlar jag på!
Måste ju köpa mig en semla på semmeldan. Absolut.

Förresten så ringde världens sötaste lilla Bella till mig innan idag, och hon bla sjöng lite grann.
Så söt så man kan dö. Och va tydligt hon börjat prata! Och värsta Halländskan! :p
Hihi...










Den heter faktiskt Maskot i boken ^^
Började igårkväll innan vi la oss och gjorde klart den imorse.
Går förvånansvärt snabbt faktiskt!
Har redan börjat på en kaktus som ska bli en nåldyna.
Får fortsätta på den ikväll.

Det är Såååå roligt å virkelivirka!!! xD




Jag är STOLT som få över min Älskling!!
Han har inte rökt sen i SEPTEMBER!
Inte ett endaste litet bloss. Han bara slutade sådär rakt av.
Han säger att han har rökt sen innan han träffade mig, vilket jag inte visste,
för han rökte inte när vi träffades för han ville inte lukta rök som han så fint sa ^^

Det är duktigt det!! =)

   

Ja det tycker jag då verkligen att det är. Och inte bara för oss, utan för Angelica och andra med. Jag ska ju till Vårdcentralen om nån vecka för blodprov, sen dit igen senare till gyn, och nu idag så fick älsklingen en tid på Vårdcentralen han med. Kan ju berätta hans problem igen, för er som inte vet.

I Oktober 2009 var vi på kryssning med Stina, Angelica, Rickard och Sara. Han drack som vanligt (när man festar alltså), men inte nå speciellt mycket, utan lagom. Sen gick vi och la oss, och mitt i natten vaknade jag och Stina av att det var ett himla bökande på honom, han klagade på huvudvärk så jag och Stina klädde på oss och gick runt på båten för att hitta en tablett, vilket vi gjorde. Han tog den och sen somnade vi. Inget jag tänkt alls på sen dess, men förrförra helgen när vi va på stan och fikade med mina päron så fick jag reda på att han haft ont i skallen sen den natten! WHY har har inte berättat det för mig innan?! Jag trodde han haft det nu senaste året bara. iaf så som han har.

Han har ju alltså ont i skallen, yr ibland, strålar ner i nacken och så, och jag märker direkt när han har ont för då blir han lite sur och lättirriterad. Tycker ju synd om honom och har ju sagt flera gånger att han kanske skulle kolla upp vad som kan va fel. Men han är som jag, inte den som går till doktorn i första taget. Då ska vi va riktigt dåliga. Men nu har han iaf gjort det, och han har fått en tid nästa vecka på Torsdag. Till Susanne Sackemarck. Min doktor :p Hade kanske hoppats på nån annan, men. De svarade iaf att de ville börja med att kolla hans blodtryck. Ja... får se vad det säger då. Googlade på symptom då och ja det stämmer väl in, men kan väl va allt möjligt. Men tycker det är lustigt att det började just den där natten på båten. Och det är som sagt riktigt länge sen. Han känner mer när han bär saker så kanske han inte får lyfta nåt på ett tag sen, det vet man ju aldrig. Tycker iaf det är skönt att han kollar upp det.

Min darling. Han är så underbar så det finns inte. Han är verkligen min andra hälft. Att man kan vara så jädrans kär i någon efter snart 9 år tillsammans?! Men det är jag verkligen. Och han med ^^ Vi säger hela dagarna hur mycket vi älskar varandra, och inte vill ha någon annan trots att vi kan irritera oss på varandra ibland ^^ Hihi... men det är så skönt att känna någon innan och utan och kunna vara bara sig själv hela tiden. Det är underbart! Finns ingen annan för mig <3

Nu ska jag försöka få ordning på headern. Förstår inte varför den blir så satans otydlig?!!

Ciao!




Skulle ju baka idag, men se det har jag inte hunnit. Knappt hunnit designa heller...
Slängde iaf ihop lite chokladmuffins, fast gjorda på mitt fullkornsmjöl istället.
Blev superfina! Goda? No idea... inte smakat på smeten ( Vilket jag aldrig gör, dels
för att det är typ det värsta för magen men även för att inte förstöra den goda
smaken när man väl smakar den färdiga kakan eller vad det är... ^^ ) inte smakat
alls än. Fryst in hälften och vi får väl smaka när Jönsson ska ha kaffet senare.
Spännande. Men jag råkade ju bränna dem :( Typiskt!

Ska baka imorgon, både matbröd och bullar tänkte jag! Dels för att ta med till
Mams o Paps så har jag nåt fika till mig när vi är där. Och för att ha i frysen :)
Jönsson ska väl försöka bjuda över radiogubbarna nån dag sen ^^


  

Men huuuuur skönt är det inte att vända blad å se att det står M-A-R-S ??! UnDeRbArT!
Fast det är ju inte speciellt vårigt ute idag... igår däremot kände man att det var vår i luften! Fan va nice!
Kom nu våååååren. Jag kräks snart på all jävla snöööööö. Klänning, converse, sjal och jeansjacka.. Åhhh det är vår på riktigt det. Och vårpromenader på torra vägar.... Mmmmm.... Can't wait!

Darling ringde precis. Han har vart och köpt radior. Han annonserade i sista Annonsbladet och telefonen har gått varm måste jag säga. Trodde inte det fanns så mycket radior. Men de flesta är ju inget att ha, för honom iaf. Men han verkade glad så han kanske har med sig ett gäng. Han skulle kika på loppisarna i Hedemora på vägen hem, och sen ville han äta nåt gött idag, så tagit fram fläskfilé från frysen... Tja, det är ju alltid gott iofs ^^

Lyssnar på Twisted Sister och ska strax öppna upp Photoshop. Kan ju säga att det verkar vara många som är i behov av ny bloggdesign, så har några att göra nu. Känner mig liiite stressad dock. Massor jag vill/måste göra. Gardinen ligger på köksbordet och väntar på att bli omsydd nertill, frysen ska frostas av, disken ska diskas, maten ska lagas, garnet ska virkas, Utbildning ska kollas, paket packas, glutenfritt fikabröd och vanligt bröd ska bakas..och mååånga designtimmar ligger framför mig... ojoj... får dela upp tiden lite lagom på allt idag tror jag... det tar ju som sagt några timmar att göra en design.... speciellt om köparen vill ha saker ändrat eller inte är nöjd.

Dags att sätta lite fart!

Tjingeling på er!
Vill nån mer ha design så säg bara till så sätter jag upp er på listan =)

 






Igår kom mina virkningsböcker! Inspirationen flööööödar kan jag ju säga!! =)
Vill göra allt, på en gång. Haha.. men nää. Jag började dock med en "testgrej" och tyckte att en
morot var lagom komplicerat att börja med. Det gick ju helt smärtfritt! Blev kanonnöjd. Men eftersom det
bara var en "test" så blev den ljusgul, men insåg sen att det faktiskt finns gula morötter så.. den kan ju bella leka med. Men idag blev jag så sugen på att göra en till så hittade ett orange i mina gömmor ( Tack till Anette och Mamma som skänkt massa garner!! ) som dock är lite tunnare så fick byta från nr 3 till nr 2 på virknålen
och den blev ju då automatiskt något mindre än den gula, men det gör ju ingenting :) Hade även ett
grönt garn som passade utmärkt som blasten där då. Dessa ska Bella få att leka med. Ska göra mer "mat"
så får hon ett helt gäng med käk som hon kan laga. Kanske hon slipper använda pusselbitar som potatisar ^^
Så ska leta upp mer mönster på... ja.. tomater, potatisar, bananer, allt möjligt skoj. Kanske skulle göra
en hamburgare oxå? ^^ Man kan ju göra vad som helst och det är ju det som är såå roligt! :D

Virkning är MIN grej. Min nya drog!! Hurra!
Nåt som jag faktiskt känner mig duktig på!!!
Äntligen! :D

( Det är mamma som gjort ögonen och munnen. I boken hade hon gjort så på sina morötter och
de andra tyckte att den gula skulle ha det så.. :)