Just nu känner jag mig glad! Jag och J har precis efter mycket tittande efter nånstans att övernatta, bokat in tre nätter på Vandrarhemshotell i Västerås, med egen dusch och toalett. Mycket fina recensioner har det fått. ihhh ska bli så kul. Jag började tvivla på att vi skulle komma iväg på nåt själva... Var fullt överallt. Inga hotell finns kvar, men detta duger alldeles utmärkt! :D Enda problematiska blir att förvara maten, men det ska la gå det med ^^ Vi ska ju ut och bada och kika runt. Tänkte att vi ska gå in på Ängsö slott då när vi ändå är där. Huvudsaken är ju att komma hemifrån och ha semester!

Nu ska jag sätta mig i soffan och kika på Sommarkrysset!

Xx









Det sitter ihop med Quality Hotel så kanske man kan kila över dit om det händer nåt skoj där :)


Sitter här och lyssnar på Hoffmaestro och väntar på J som är ute på ärenden. Sen är det nog dags att börja med maten. Han skulle köpa kebabpizza till sig men jag fixar nog ihop lite tacooos till mig jag ^^ Det är alltid lika gott! Var ut på lite ärenden innan idag med. Var till Vårdcentralen först då. Hade tid 11.30 men det var folktomt i receptionen, fick vänta till 20 i innan de ens anmälde att jag kommit dit! Tänk va det är lustigt med sånt.. kommer man försent eller inte dit alls när man ska nånstans så får man pröjsa en massa, men själv får man alltid vänta på ställen... jävligt konstigt.... hur som helst så tog det 2min att ta blodprovet, som för övrigt inte rör mig i ryggen. Jag är så van med dessa blodprov nu att jag sitter å tittar när de sticker in nålen :p Jag menar, har man tagit minst ett om året i över 10år så... ja man blir ju van.

Efter det åkte vi till Mamma och Pappa, sen va vi till Pia's och Jönsson tog ut sin sista semestervecka till nästa vecka. Han känner i huvudet igen nu och jag tycker så synd om honom. Han blir lättirriterad och jag märker DIREKT om han har ont i huvudet... Fått reda på att han haft ont i huvudet och känt utan att han sagt nåt... som då på kryssningen när jag och stina fick leta en tablett mitt i natten på båten åt honom... då kände han tydligen som om nåt brast i skallen och sen dess har han ju haft ont... vilket är två år sedan snart... ska skriva till VC och be om en specialist, för Sackemarck kan ju dra nånstans! Han fick iaf ledigt nästa vecka så då ska vi försöka se om man kan bo nånstans nån natt... hade ju vart mysigt..

Igår var vi till Västerås. Finns faktiskt mycket fint i Västerås med. Man tänker bara inte på det... Vi åkte dels ute på landet och förbi Ängsö slott. Klockan på tornet hade stannat på 2 min i 12... Är helt 100 på att det spökar där. Det kände jag direkt när jag gick in där när vi va där.. Många år sen nu men.. ja minns det! Hittade på en camping som vi badade lite vid och va till Ikea bl.a och jag hittade ett par träningsbyxor, tunnare mysbyxor, men som funkar bra att träna och gå i nu till hösten =) 199spänn på hm, samt två söta baslinnen för 80:- st. Hm är bra det! Där hittar man alltid nåt! Vi tittade på solnedgången och fikade lite innan vi åkte hemåt runt halv 10. Var riktigt mysigt ute på landet och sen inne i stan när det började bli mörkt.. :) Absolut inte den sista trippen i sommar! Man ska ta till vara på sommaren. Missa inte solnedgångarna. De är underbara!

Nähä men om man skulle ta och göra nåt vettigt, försöka städa lite, om man orkar... men vi får se :p

Xx













 





Då har J åkt iväg för att handla lite gött till ikväll och själv har jag precis hoppat ut ur duschen. Idag med posten kom de utlovade etiketterna till njurfunktionsprovet (Krea) så jag plingade ner till Vårdcentralen på en gång. Två timmar senare ringde de upp och jag fick komma på Fredag kl 11.30 för att ta provet. Perfekt! Huvudsaken är att det blir taget före röntgen... egentligen förstår jag inte varför man måste ta det före? Vet heller inte om de ska röntga med kontrast eller inte... i såfall sprutar de in nån kontrastvätska, och för de mesta brukar de tydligen ta med kontrast, men det stod inte i min remiss iaf... så får väl se... hoppas på utan för då går de på 20min :p Men skapligt jobbigt att de spänner fast huvudet och man inte får röra sig alls på 20-30min... =S Hugaligen... tydligen ska det låta som ett järnverk där inne också.... hmm... jaja.... så sova kan man väl säkert inte heller... Hoppas jag får lyssna på radio iaf ^^

Imorgon tänkte vi att vi ska ut och åka lite... bara för att det ska regna både Fredag och Lördag sen... blir ingen övernattning, men en dagstripp... tänkte ta Västerås, höra om han med radiorna är hemma och bada lite :) När det ändå ska vara sol imorgon =) Får se vad vi hittar på mer. Har faktiskt inte bestämt nåt riktigt... bada är väl typ det enda :p Lite trött på Lillsjön iaf... Kanske blir Rullsand nån dag längre fram sen :)

Neee nu ska jag se på tv med min älskade.

Xx




Har precis ringt till Gyn, men de har semesterstängt här så kopplades till gyn i Ludvika. Jädrar vilket dalmål hon hade hon som svarade ^^ Fniss. Jag ska ju röntga på Måndag och ska ta ett njurfunktionsprov nu veckan före. Skulle gå upp till gyn här nån dag bara, men de har ju stängt så nu ska hon i Ludvika skicka hem etiketter till proverna som borde komma imorgon, så får jag gå ner till Vårdcentralen och fråga om de kan ta eller vart jag ska gå. Är ju bara ett blodprov så ska väl inte vara så svårt tycker jag :p

Idag blir det nog att åka över till Mams och Paps å sitta ute och äta där :) Det är alltid mysigt. Nu kikar ju solen fram så.

Tjingeling, nu hoppar jag in i duschen!

Xx



Älsklingen skulle egentligen varit hemma nu, men sj är ju som vanligt segare än sirap. Fast de blev försenade vid riksgränsen p.g.a det i Norge, men de har haft massa andra problem på vägen ner ändå... så J får iaf tillbaka lite pengar, och de gav honom en ny biljett till nästa tåg hem från Uppsala. Det var allt tur för dem det! Han har ju åkt sen igår kväll runt 8tiden. Skulle åka tjugo i 7 men kom inte iväg förrän 10 över 8. Så det är ju ganska förståerligt att han bara vill komma hem nu.

Han är iaf på bra humör och har längtat hem till mig jättelänge ^^ Hihi... När han kommer så blir vi hemma en stund, sen tigger vi mat och tvättning här hos Mams o Paps :p Hans kläder lär ju stinka rök vid det här laget.... Sen ska vi kolla om vi ska åka nånstans nu veckan som kommer. Om vi ska åka över dagen eller sova nånstans eller så... får titta vad som finns. Just nu öser regnet ner här och ska väl så göra imorgon med, så det blir nog att kika på sånt imorgon. Säkert filmmys också skulle jag tro :)

Jag lär väl göra mig klar nu så jag är färdig när vi ska hämta honom vid tåget sen. ihhh va jag längtar! =D

Hoppas ni har en trevlig helg!

Xx




Bella och Jag inne i stugan

 

Bella var fin innan hon skulle åka å träffa Pippi



På Torsdag kväll åt vi på en Restaurang och där utanför fanns dessa
gubbar. De va lite fräna.



Gjorda efter orginalfotot på de tre gubbarna som tydligen var kända profiler i stan.



Micke, Bellabus och Verra



Pappa, Mamma och Jag



Jag och Mamma när vi satt ute utanför stugan och myste sista kvällen.
Bella sprang omkring på gården och lekte med andra barn.
" Här kommer Bellabus, Ni kan inte ta mig " Hördes bl.a :p
Bella var som vanligt den som hördes mest^^
Hon lekte mest med en annan kille i hennes ålder men som var dansk så de förstod
inte varandra men de va så söta tillsammans. Hon blåste bubblor och han smällde dem ^^

 

Bella på Restaurangen
Syrran och jag inne på ALV



Inne på ALV så fikade vi på ett 50talscafé mitt emot Lottas hus. Det var dock inte så mycket
inredning men lite och det som fanns gillade jag!! :D Bla den här radiogrammofonen.
Nästan lika den vi hade förut.

 

En jukebox fanns det också. Vet inte om den fungerade eller inte.
De hade också sån där teakskiva för gardinstången som jag vill ha.
De har nått tjusigt namn men kommer inte på det just nu ^^


På Fredagen tog vi hela dagen till att bara gå inne på Astrid Lindgrens Värld hela dagen, vilket var riktigt roligt och Bella hade gärna varit där en dag till sa hon ^^




Direkt när vi kom in så fick Bella träffa Kling och Klang och Prussiluskan





Yrvädret Bella satt som ett ljus, vilket är mycket ovanligt :)



Självklart var vi till Pippi och Villa villekulla vilket tydligen var väldigt poppis 

  

Pippi hade auktion men tyvärr så fick inte Bella nånting, men vi fick se Pippi göra 3 hjulningar
och 1 stå på händer, som hon så fint sa ^^



Mattisborgen, som vi tyvärr inte såg mycket av. Jag fick bara den här bilden lite snabbt, det var
knökfullt med folk och det pågick nån teater...



Korvpaus. Själva kiosken va 50talig och gullig :)



Det här är utanför Nils Karlsson Pyssling.
Där inne fanns alla saker som de hade när de spelade in, och jag älskade
NKP så jag kände igen allting. Det är ju lite roligt :)



Bella är lätt att roa ibland... Sista bitarna sket hon i allt vad Mattisborgar och Ronja heter,
hon skulle bara tillbaka till de här hästarna och åka en gång till... när vi väl kom tillbaka till dem
så var hon den som hördes mest och sprang runt mest på lekplatsen. Det fanns stenar som det sprutade
vatten ur och självklart så ställde hon sig under vattnet så hon va dyblöt, och hon skrattade så ingen kunde
ha missat henne. Lilla tokfian! Men hon fick en fin Pippiklänning som hon kunde byta om till efteråt
så det gjorde ju inget att hon blev blöt. De måste ju få leka =)



Leka gjorde även vi vuxna :p
Vem kan låta bli såna här tex? Kling och Klang har väl aldrig varit snyggare? ;)



Bella och Jag i en liten miniatyrstad av hur Vimmerby såg ut förr i tiden.



Mamma & Syster



Bella på trappen till de små husen :)


Inne på Astrid Lindgrens Värld (ALV) så var vi självklart in i Lottas hus där alla saker är kvar sen inspelningen. Och hela huset är 50tal! Gissa om jag ville ta med mig en hel del grejjer hem ^^ Måste kika på filmen igen snart nu när man sett alla saker som man inte tänkte på när man såg filmen...




Lottas hus





 

Macken, där hon fixade julgranen, ni vet :)



Inne i huset :D









Och hemma hos Tant Berg


Vi kom fram till Vimmerby ganska tidigt på dagen trots allt så vi hann med att gå över till Astrid Lindgrens Näs där hon växte upp, vilket låg nära våran stuga.





Astrids barndomshem



 



Bella ritade en fin teckning inne på ett fik/butik på området.



Världens finaste lilla tös


dsc00021 (MMS)

På vägen hem stannade vi till i Västerås och Ikea där det blev lite småsaker handlade. Sprang även in på skopunkten en snabb sväng innan de stängde och hittade vad jag letade efter. Mina tygskor som är så sköna. 49kr på rea. Tog två par när jag ändå va där. De kan va bra att ha ett par till om inte annat nästa sommar. Hur som så gällde tydligen tag 2 och halva priset på ena paret även på rean så det blev 74kr för båda. Det kallar jag fynd! Det gillas. De är så bra när det är kallare ute eller när man ska ut till stugan, men så är de så sköna :)


dsc00016 (MMS)

På väg hemåt efter en mysig minisemester i Småland.






Översta fotot är från 2005 och det nedre i Oktober 2009.
På båda korten väger jag alltså 14kg mer än jag gör nu...

 

Och det här är i år. 14kg lättare och skillnaden är stor!
De största skillnaderna är ansiktet, brösten och framför allt min kära midja! :D

Undrar hur man ser ut om ett år?!
7-10kg mindre hoppas jag ;)

Om jag är stolt? Som FAN.






I Lördags var jag på stan med Mamsen och på Åhléns hittade jag så fina retroglas att 4 st var tvungna att få följa med mig hem! Ett rödprickigt, ett likadant fast med gröna prickar (fanns av nån konstig anledning inte på hemsidan) och så 2 st svartgula, för de va så himla fina! 25:-/st. Lagom tjocka och bra storlek. Älskar dem!


Oj vad lycklig jag kommer att vara på Söndag :D Sitter här nu och väntar på middagen, som idag består av lax och potatis. Mums. Har varit ute och plockat ihop en låda med hallon å fryst in. Måste ju ladda så man har till vintern sen ;) Inget slår ju ens egna hallon! J vill ha en hallontårta när han fyller år så det ska han såklart få. Den dagen blir ju lite speciell. Vi måste åka runt 6 på morgonen upp till Falun då. Gissa om det kommer sitta fint med mat och fika efter det sen! Känns förjävligt om jag måste ta av mig förlovningsringen dock :( Den har inte lämnat mitt finger på 6år och tänkte låta det så förbi men man får ju inte ha metall i röntgen. Inte ens mascara!! Så lär ju tänka på vad jag har på mig... tex bh med byglar funkar ju inte, och örhängen m.m... Hoppas bara det går fort. Har ingen lust att ligga helt stilla nån längre tid där inte... borde inte ta så lång tid eftersom det bara är en liten liten liten del de ska fota. J får iaf följa med in. Hålla mig sällskap ^^ Haha. Nej men det ska bli intressant att höra resultatet sen och vad som sker efter det :) Jag ser positivt på det hela. Min förhoppning är att fungera normalt.
Hur kom jag in på detta? Hm ja... hur som helst...

Igår var vi ut till stugan igen. Pappa målade nästan helt klart. Hann inte klart då det kom åska och ösregn förbi en stund. Mysigt men kanske inte så bra just när man tänkt måla :p Efter regnet kom iaf kvällssolen och sjön var riktigt blå och fin. Passade på att fota lite när det var sådär fint :) Det var en himlans massa folk där ute! Är nå sthlmare som köpt stuga lite längre upp än våran och de måste haft gäster för det var ovanligt mycket bilar. Vi brukar typ vara ensamma annars. Kul att det är lite mer folk där, det stör ju inte oss, då det är flera hus emellan så man är ju lite ensam ändå. Trots att det var mycket folk i rörelse så var där det sötaste jag någonsin sett i mitt liv. Pappa ropade att vi skulle komma och när vi kommer upp i skogsbrynet bakom friggeboden så sitter där världens gulligaste lilla harunge!!! Ja ni skulle sett den. Inte speciellt rädd heller och jag hade fått en jäkligt bra bild på den om det inte vore för att J ringde precis när jag skulle trycka av, och medans jag tryckte bort samtalet så hann den hoppa iväg.... attans alltså!! Den var liten och hade så stora ögon som tittade på en medans den gnagade på nåt. Såååå jädrans söt! Såg den en gång till men så åkte några bilar bort därifrån och då blev den rädd och gömde sig....

Nu har jag lite annat att pyssla med men här är lite bilder från gårdagen iaf.

Xx














Hittade lite lingon nere vid bryggan också!



Haha ja....






Här om dagen fick jag Mammas gamla " 7 sorters kakor " som jag tyckte mycket om!
I den hittade jag recept på småkakor gjorda på potatismjöl. Glutenfria alltså.
Gaffelkakor typ. De blev goda och många :)

Receptet bjuder jag på sen


Men tror ni att jag saknar homom eller?! Snart en vecka sen jag såg min älskling. Jag saknar honom sååå mycket!! Kan knappt bärga mig till Söndag då jag får hålla om honom igen. Dock ser jag inte lika mycket fram emot att komma hem igen... är rätt mysigt att bo här också, men så fort jag kommer hem nu så inser jag hur mörkt och instängt det är hemma :p och alla långbenta jävlar som vaknat nu också... usch... Men när han kommit hem igen så ska vi ta lite småsemestrar vi två :) Inte bestämt än om vi ska sova nånstans eller om vi bara ska ta dagsutflykter, men nånting ska vi göra =D Åka å bada till Sandviken/Gävle ska vi iaf!! Rullsand is the shit!!!

Ber om ursäkt för lite dåligt bloggande den senaste tiden men har inte haft tid eller lust bara :p Ska bättra mig, jag lovar!

Igår var vi ut till stugan en sväng på eftermiddagen. Pappa fortsatte med piller-målandet på friggeboden och vi dammsög, klippte gräset, fikade bl.a. Men sen började det regna och blåsa upp så det var bara att åka hemåt. Och idag när jag vaknade så smattrade det för fullt på fönstret, vilket var jävligt mysigt!! Älskar när det regnar faktiskt. Men hade såklart varit ännu mysigare om jag vart hemma med J och myst framför en film med lite god mat eller nåt... men men.. nästa vecka så!!! :D Jäklar vad det ska mysas! Haha

J har förresten fått fart på Pontiacen!!! Hurra! :D Ska kolla om jag har nån bild på bilen så kan jag ju visa för er som inte vet hur den ser ut. Han skulle försöka få tag i Sikke om han kunde fixa bromsarna bara, men nu går den iaf igen. Ska vi försöka leta garage nånstans, så kanske vi kan ta ner brum hit sen. Fatta va kul å åka i cruisingen med den :D tex. Bara glida omkring i den på sommarn. Mys mys!!! =)

Neee nu vankas det mat känner jag på lukten ;) Kyckling och ris. Gudars va gött. Har hittat en massa goda recept här som ska provas när J kommit hem igen :D Och ska prova att baka småkakor. Kanske redan ikväll ;)

Sköt om er!

Xx




Stugan å sjön



C'est moi :p



Googlade och hittade den här. Tror att det är en 1974 han har, men är inte helt hundra.
Kan vara nån detalj som skiljer från hans men annars är den likadan =) Svart också.
J's lilla älskling... ja förutom mig då :p


Pappa är ju som bekant en blomfantast och trädgårdsnörd. En mycket bra sådan också, men vi brukar inte tycka om samma sorts blommor, förutom i år. Jag är helt kär i hans nya blommor som han inte haft innan. Nästa år ska jag också ha såna hemma :D Visst är de fina??!!
















Jag och mamma passar på att städa ur lite nu när jag är här och här om dagen blev det
bland handdukar bl.a. Där hittade vi gamla virkade handdukar och grytlappar som mammas
momor gjort. Gammelmormor alltså :) De har jag tvättat nu med sköljmedel och de blev lite
mjukare faktiskt. Jättefina! :) Är nog hennes virk-gen jag ärvt tror mamma ^^ 




Igår tog jag och Mamma en promenad.
Först till kyrkogården och vattnade lite, sen gick vi runt Holmen och matade änderna
med gammalt korvbröd. De va som galna ^^ Men söta.





Jag har solen i ögonen :p

 






Känns väldigt konstigt att vara utan min fina J :( Han kom fram till Gällivare imorse runt 10tiden. 50min försent. idag har varit en lugn dag. Ska ta och baka lite muffins om en stund tänkte jag. Prova Shake'n bake. Glutenfria ofcourse. Den pannkaksmixen är jättebra så hoppas på att muffinsen är bra med :) Bra å prova så vet jag vilka jag ska göra till J's födelsedag sen. Åhhh jag saknar honom så mycket... REDAN.... hur mycket kommer jag inte sakna honom om en vecka? Då är det ytterligare 3dagar tills jag får träffa honom. När han kommer hem igen ska vi banne mig ha lite myssemester själva också. Tänkte kanske åka till Uppsala nån dag, och så hoppas jag vi kan ta oss till Gävle också. Bada lite i havet!! :D

Imorgon har jag tänkt att ta mig en promenad. Vill inte gå efter jag ätit. Magen är som bråkigast då och då kan jag inte gå i lugn och ro... eller ja... fort men.. ja ni hajjar va :p Det får regna bäst det vill imorgon, jag ska nog ta mig en promenad ändå. Dock så måste jag förbi hem först, har ju inte min Mp3 med mig! HUR kunde jag glömma den?! Och tröja att gå i om det är dåligt väder framöver nu. För gå ska jag. Måste börja med det lite smått nu :)

Ne nu lär jag surfa vidare om jag ska hinna röra ihop muffins innan mys-Ernst ;)

Xx


 



Carlshamn gör de bästa gluten och laktosfria sakerna tycker jag.
Insett att jag mest använder deras märke.
Deras flytande margarin, smör, fryst bröd och så den här underbara
muffinsmixen. Det är dem som syns i förra inlägget.
Vaniljmuffins. Utan både gluten och laktos! Suuuupergoda blev dem!!
Prova! Kosta typ 18kr på Ica. Blev 15st muffins för mig :)



Tänkte även dela med mig av tårtbottensreceptet som vi brukar göra av.
Från boken jag har. Det är perfekt! =)
Kommer med det lite längre fram!




Tårtan som jag och mamma gjorde dagen innan :)



Födelsedagsbarnet! =)



Blommor från Stina, Gustav & Stinas föräldrar.
Så fina så!



Vaniljmuffins. MUMS va goda de blev.



Pappa och Pro. Ja Morfar alltså :p


Igår var det ingen vanlig dag, för det var Mammas födelsedag! Närmare bestämt 60årsdag. Och det firades med tårta, massa paket, middag på Kina och en tripp till Säterdalen där det var Antik & Samlarmässa och stor loppis utanför :) Var jättemycket fint där. J köpte en grammofon och en bilstero, men jag hittade något annorlunda. Nämligen ett foto. Ganska stort. Som är taget av Pär Forsell, och var med på en fotoutställning 1947. Tyckte så mycket om den så jag kunde inte lämna kvar den! Tänkte först att den skulle få sitta i sovrummet men den ska nog få vara i matrummet trots allt. Ska försöka komma på nån lösning på att få dit en svart ram sen.

Det var en trevlig dag igår och just nu håller vi på å packar för fulla muggar. Vi ska skjutsa min älskade J till tåget runt halv 5, då det bär av mot Norrland. I år utan mig. Jag ska bo hos mams o paps ^^ Konstigt att vara utan honom, har ju faktiskt inte varit utan honom på 2år. Förra året åkte vi ju upp tillsammans. Det blir mycket packning även för mig... Det är mycket man ska ha med sig.. trots att man inte ska så långt bort... bara träningskläderna och joggingskorna tar ju upp en egen liten väska :p Blir nog några promenader runt Tråbacken är tanken :) De dagar magen är på rätt humör. Hittills har den varit glad på mig, men har en känsla av att det kommer en smäll snart, det brukar alltid göra det. Har lite lustig känsla i magen idag så vi får väl se...

Näe nu måste jag fortsätta här. Har en hel del att fixa än. Klockan går ju så satans fort ibland! Kan nån trycka på Stoppknappen en stund?!

Xx



Min fina "tavla" :)





Man kan ju inte låta bli att undra...
... Var och när är det taget? (40tal iaf)
... Vilka färger är det?
... Vilka är tjejerna?

:)




Det är nog inte många som missat att det är rea i typ varenda affär just nu.
På åhléns hittade jag dessa fina örhängen på 70%. Blev väl typ 20kr eller nåt för dem ^^
Och jag tycker de är så fina! =) Mamma fick ett par likadana.


Hemma och tar en liten paus, J packar ett paket som ska skickas, så jag passar på att blogga lite snabbt innan vi ska åka ut igen för lite fler ärenden :)

Haft en riktigt trevlig fikastund med hela gänget. Klockan gick vansinnigt fort! Det är väl så när man har roligt ;) Många skratt blev det iaf. Som vanligt. Haha. Rickard och Angelica chockade oss med att ge oss en MASSA paket! Rena rama julafton. Hihi ^^ Fick en himla massa fina saker. Vi är så himla nöjda så :D Tack A & R så jättemycket. Under hösten lär det väl bli lite festande av skulle jag tro, både här och i Norrköping. Hoppas på det ;) Det vankas ju iaf en himla massa födelsedagar!

Jaha, nu är han tydligen redo att åka ut. Slänger ut lite av allt fint vi fått så syrran tex får se :)

Ha en riktigt skön dag i solen nu!

Xx







Det mesta är ju sånt som jag önskade mig :D  Kanon-nöjd som sagt. Receptboken kommer väl till pass! Fick varsin te-kopp. De blir mysiga i höst och vinter med lite te eller varm choklad i ;) MYS! De är ju så himla snygga. Önskar att de fanns i kaffekoppar med... Förutom detta så fick J en supersnygg skjorta, som passa perfekt, och vi fick en prickig stekpanna. Supersöt!


Tidigare idag försvann vårt internet. Inte nu igen tänkte vi, då vi fått nytt modem från Bredbandsbolaget, och hittills har det faktiskt fungerat som det ska! Kors i taket, men så är det. Förutom då innan idag, men tror att det berodde på vädret, för bara en kvart efter att det försvann så började det regna, mer och mer och mer, och mullra. Inte sett en sådan kraftig åskskur på många år. Regnet stod som spön i backen och det blåste som sjutton. Det brukar bara bli lite blött på balkongen när det regnar, men det här tog rekordet minsann! Nu innan vi skulle äta så torkade jag av ute, eftersom solen varit framme och det är fint igen, så vi ville ju äta ute. Såklart =) Fick ta med mig en kruka ut och en trasa. Nästan hela krukan blev full, och då var det vatten från enbart på bordet!! För att inte tala om golvmattorna (gräsmattorna) som är genomsura nu.

Det var iaf skönt att äta ute. Snacka om att jag är helt slut. Min arm och min axel börjar värka nu vill jag lova... Har verkligen storstädat idag. Själv. Jönsson kom upp efter att ha skruvat i källarn och då var jag typ klar. Han fick dock dammsuga :p Nånting lär karln ju göra. Och så får han sköta tvätten imorgon ^^ Men ska hinna med massa annat imorgon också :) Dels på stan, handla lite men ska fika lite med Stina, Gustav, Angelica & Rickard också :) Är fullbokade imorgon kan man säga!!

Nu ska jag slå mig ner framför tv:n för det förtjänar jag efter den här dagen! ^^

Xx


Var ute i stugan nästan hela dagen igår. Jättemysigt var det. Det var lagom varmt och blåste inte nånting. Målade på friggeboden i flera timmar, grillade lite körv, fikade och så badade vi lite.






Snygga stormålarna :p



Väldigt snygga! :p
Hahahaha



Och så snyggt det blir!! :)
Detta är alltså inte stugan, utan friggeboden.
Börjar ta sig! Den va ljus och mörkbrun innan :p



 


Känns gött att ha håret helsvart igen :) 




 


 


Virka är VERKLIGEN min grej. Det är så himla roligt, och enkelt. Vissa mönster som kan va svåra att begripa trots att det egentligen är lätta saker, men de förklarar och skriver svårt ist... varför man nu gör det... Funderar ju på lite egna Amigurumis, och om ni har nån idé på nåt jag kan göra så hojta till.

Såg två virkade mumintroll i ett skyltfönster i Hedemora när vi va där förra helgen, så de funderar jag på om man skulle göra, men jag måste försöka hitta barnsäkra ögon också... ögonen gör ju hela figuren liksom... :)

Xx

Så var det Fredag igen då. Tycker dagarna går så himla fort nu. Igår kom min fina mobil :) Är helnöjd verkligen. En toppentelefon på alla sätt och vis. Jag bryr mig inte om Iphones och touchskärmar. Jag vill ha en mobil med bra kamera, är billig, har facebook, bra batteri och snygg. Med KNAPPAR. Har varit väldigt nöjd med min gamla, och eftersom den här är i princip samma telefon inuti förutom att det är större skärm och Facebookfunktioner som saknades i den förra så är jag ju toknöjd. Och så snygg i rött :D

J är supernöjd med min gamla. Han tycker den är enklare i menyn och inte minst lättare och mindre när han har den i byxfickan. Men den största anledningen att han fått ärva den av mig är ju att hans batteri var helt slut. Han har haft den i laddaren nästan hela tiden tycker jag. Verkligen utsliten. Min förra är ju i Pärlemor, och trodde han skulle säga nej och att den va för "fjollig" men nej det spelade ingen roll för honom :p Den va tydligen fin sa han. Haha ja det va ju tur det då! :) Nu kan han iaf prata med folk utan att batteriet är tomt efter ett litet samtal :p

Idag blir det mest en massa småsaker som ska fixas. Började dagen med att gå ut på balkongen och verkligen rensa bort alla vissna blommor. Plockat alla vissna från pelargonerna, vattnat alla rejält, då de va snustorra igår. Måste varit extremt het sol igår för sådär torra brukar de inte bli. Men efter vattning igårkväll så har alla piggnat på sig nu :) Köpte även en liten solros när vi var i Falkenberg som jag också har på balkongen, och den mår finfint =) Roligt med blommorna nu på sommaren, för de mår så sjukt bra utomhus! De har blivit så stora och blommar konstant! Värre på vintern när man får kämpa fram blommor på dem... :/ Har 3st stora pelargoner, en minipelargon, en stor palm, en liten palm, en solros, en gerbera och så en till men vetesjutton vad de heter faktiskt...  Men är lite sugen på en till blomma som jag såg på Ica här om dagen. Det slutar väl med att jag är lika stor blomnörd som Pappa i slutändan :p Hahahaha... fast han och jag har inte samma smak när der gäller blommor :p

Nej nu ska jag äta frukost och kika på Våra bästa år, sen ska jag ha i färg i skallen! =)

Tjingeling!



Började på en med popcornmaskor men den blev så himla skev och konstig, ska ändra det mönstret och göra en egen variant på den, men gjorde en annan istället, med lite olika maskor och så som jag tyckte kunde passa. Men jisses va lång tid den tog att göra. Faktiskt hållt på med den hela morgonen, men det är bara för att jag ändrat mig om färger och funderat hur den skulle bli. Själva arbetstiden på dem båda är ca 2timmar per grytlapp. Blev inte lika fin som den jag gjorde igår men helt okej :)








Har suttit ute på ballen i solen i typ 1,5-2timmar och virkat på en grytlapp. Helt efter eget huvud och jag är faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Tycker den blev riktigt söt :) Eller vad tycker ni?




 



Gjorde en stor mormorsruta, sen ett enkelt varv med fm, två varv med stolpar,
ett enkelt varv med fm i rosa och avslutade med ett enkelt varv fm i vitt och till sist
ett varv med lm och fm för att få en fin kant :)




Idag släpptes Kapten Röds nya skiva
and I love it!

Speciellt den här låten om kriget i riksdagen.
Älskar hans texter

Check it out!
:)


Precis druckit en shake på Verums laktosfria jordgubbsyoghurt ( de är faktiskt inte lika söta som de andra laktosfria yoghurtarna... ) och en banan. Göttans. Klickat hem två nummer av Iform när man får med lite premier. En liten sån Redondoboll, ett exertube, glidkuddar och ett måttband + kostbok. Japp, jag laddar inför hösten/vintern när jag tänker satsa på träning. Efter semestern blir det hårdkörning. När kroppen läkt och jag kan ta i igen :) Har riktigt stor lust att hoppa upp o crossen och köra ett hårt pass just nu men jag vågar inte än. Vill inte blöda just nu direkt. Hoppas Maek's kommer med nå bra erbjudanden till hösten på kort. Helst 6månaders så man har dygnet runt kort. Till ett bra pris, hade inte suttit fel.

Men än sålänge är det sommar och hoppas på att solen är framme ikväll för då blir det ett kvällsdopp :)

Ska fixa klart min andra blogg nu och lägga ut de saker jag har färdiga just nu, så öppnar jag den ikväll. Ska även sätta mig och luska ut lite egna virkade amigurumi. Har några på G som jag ska prova på att göra :)

Xx





Är med och tävlar i en sommarbildtävling på Svenska spel.
RÖSTA PÅ MIG! :D
Den här bilden är jag faktiskt riktigt stolt över. Den verkligen skriker sommar
tycker jag, så varsågoda, släng iväg en liten röst nu. Pleeeease ;)

Har två länkar.
Hoppas nån av de fungerar :)

LÄNK 1 ---> Klicka HÄR!!
LÄNK 2 ---> Klicka HÄR!!

Nr 2 borde funka bäst.

TACK ;)




Idag kom Siba-presentkorten med posten! Det gick undan må jag säga. Och giltiga ända till 23 Januari 2013. Tackar och bockar för jävligt bra service. Trodde alla skulle skylla på varandra. Kors i taket. Ska ju till Falun den 1 augusti när jag ska röntgas så hoppas det finns inne då så vi kan ta det på samma gång :) Hade ju vart kalas och käka lite fullkornsvåfflor efter den dagen! =)

J har bokat tåget till Norrland nu också. Buhuu, kommer bli astomt utan honom i 1,5vecka :( Jag ska iofs göra lite annat kul under tiden, som är bestämt men ändå... Sen när han kommit hem igen så måste vi åka på nån romantisk liten semester själva också. Om det så bara är över en helg. Vi tittade faktiskt på Paris här om dagen. För dyrt för oss än men han vill åka med mig nånstans nångång. Stackarn har ju aldrig varit utomlands! ( Finland, Norge och Danmark räknas liksom inte :p ) Paris. Han ville ha ett pusskort på oss framför Eiffeltornet. Haha, ja ibland får man höra :) Att det är så romantiskt i Paris. Ja en vacker dag så ska vi väl ta oss dit också ^^

Höstkatalogerna börjar ramla in nu. Idag kom Ellos och Laredoute. Hittade ingenting av värde i Laredoute och i Ellos var det jävligt dåligt utbud... jisses vilka tråkiga! Allt såg ut precis som tidigare år.... Det enda jag faktikt hitta i Ellos var underkläder, och möjligen leggings och höstjacka. Men jacka tänker jag inte köpa förrän det är vinter, för jag har tänkt att gå ner mer tills dess :p Får se när jag ska börja smygträna igen då... måste väl låta kroppen läka i sin lilla tid... blir väl gymmet i höst igen iaf... :)

Xx




Min nalle är på väg hem nu :D
J ligger i soffan och försöker lära sig min gamla, men inser att den är enkel och bra :)
Hoppas den hinner komma den här veckan!!

Xx

Jag och J är så sjukt trötta på dem så det finns inte... och fattar inte hur de kan gå runt! Tar det från början. Hans mamma vann på Miljonlotteriet för två år sedan nu, och då fick J ta de 800:- och välja presentkort. Jag fick ett på 200:- på Hm, och resterande 600:- tog vi på Siba, tänkte att där finns det säkert en massa kul man kan köpa. Mmm jo tjena! De har ju för fan ingenting av värde!! Har kollat på allting, men ingenting faller oss i smaken. Till slut bestämde vi oss för att vi skulle köpa ett Obh Nordica Våffeljärn, Chiliserien. Vi har varit till Siba i flera olika städer men varenda gång vi kommit dit så har det inte funnits i lager... Nu finns det dock inne så vi tänkte att vi kan ju boka det i Falun nu då och åka och hämta det.

Jag sa att vi kanske ska kolla vilket datum det går ut, kan ju vara bra att veta. Vi vet att vi fick presentkorten i augusti för två år sedan och det ska gälla i 2år. Men exakt vilket datum vet vi inte då det inte står nåt datum. Bara "giltigt i 2år". Så vi skrev med Siba's kundtjänst på deras hemsida. Han påstod att det gått ut den 27 April i år! Vi sa att det kan absolut inte stämma då vi inte ens beställt det förrän i slutet av Juli. Men han kunde ju inte göra nånting... Jönsson blev apförbannad och ringde till sin mamma och kollade på Miljonlotteriets sida att det stämde som vi trott. Ringde till därifrån presentkorten kom, och det var en schysst kille som svarade. Han kollade och såg i datorn att det stämde med datumen och att det måste blivit nåt fel att de gått ut redan i April. Han sa att vi skulle prova med Siba igen och kan de inget göra (vilket de inte kunde heller) så skulle vi maila honom igen. Vi gjorde det och nu har han skickat returkurvert hit så vi ska skicka tillbaka dem och så får vi två helt nya tillbaka!! :)

Hurra! Nu gäller det att åka och hämta det där satans våffeljärnet så fort det finns inne. När det inte funnits inne så har vi kollat på annat, tex kaffebryggare m.m men de har ju bara konstiga B-märken... våffeljärn som är så rangliga att man tror de ramlar isär... plastiga... billiga skitgrejjer... GISSA om här ska gräddas våfflor när det äntligen har kommit hem!

Det var ju tur att vi kollade då, hade ju vart lite drygt om man äntligen fått det och så har inte korten funkat...
Var väl inte Sibas fel i grund och botten. Antaligen har de skickat oss returnerade presentkort och trott att vi skulle handla upp dem innan, så vi inte märkt nåt. Men Siba har ändå dåligt utbud och vi gillar dem bara inte.... har aldrig handlat där innan och kommer nog aldrig göra igen heller :p Går man runt och tittar så är det tomt på de flesta hyllor, känns som det varit utförsäljning eller nåt... ingenting i lager och knappt nå folk inne där...

Xx



Idag tänkte vi lyxa till det med lite Kinamat, men tji fick vi. De stänger visst kl.3.... attans! Får bli imörrn då ^^ Det är ju så sjukt gott... Annars är det mest en massa fix här hemma som ska göras. Blir att se True blood ikväll igen. Så härligt när det äntligen börjat igen! :D Saknar dock Californication och Supernatural! En fördel med hösten/vintern att det finns bra på tv. Men True blood livar ju upp sommarn iaf, som tur är! =) Ska även ta och titta in Pretty little liars som jag missat de första avsnitten av. Det verkar bra.

Annars sitter jag och väntar på att min nya mobil ska komma in i lager... lika den jag har nu fast med skjutlucka. Lika pappas :) fast röööööd. 1100:- är helt i min prisklass just nu! J's börjar verkligen gå på sista versen nu alltså, så han får ta över min. Min är ju ändå bara lite mer än ett år gammal, och funkar ypperligt. Han gillar den och har velat ha den länge nu :p Länge sen jag hade med skjutlucka nu så det ska bli lite kul. Plus att jag velat ha en röd hela tiden. Min fanns ju dock bara i svart eller pärlemor så... Vill ha en vanlig redig telefon med knappar. Inga touch här inte! Den fanns i lager innan idag men inte nu... suck... så fort den finns inne igen så klickar jag hem den. Hade ju vart kul om man hann få den den här veckan =)

Xx



 




Mmm grillade fläskfilé och kotletter igår.
MUMS MUMS!

Kikade på Sommarkrysset innan vi åkte hemåt, och vilka minnen
när The Ark spelade. Minnen från ett varmt, vackert och underbart
Luleå i Augusti förra året. Solnedgång och min fina J.
Ta mig tillbaka!!


                                    

Ialla fall ett halvt dopp :p När vi var på väg hem igår så tyckte jag att det var så ljust ute än och fick akut lust för att bada! Har faktiskt inte badat en enda gång i år... Frågade J om vi skulle åka upp direkt eller om vi skulle ta det som idag, men han tyckte direkt så vi hämtade badkläderna och drog dit. Vi var långt ifrån ensamma, trots att klockan var nästan halv elva. Det satt folk och fikade och spelade musik på båda stränderna. Satt först och bara tittade på sjön en stund, och gick i med fötterna. Var kallt men inte alls JÄTTEkallt. Tyckte jag iaf... Man vänjer sig ju, när man varit i en liten stund så blir man ju varm. Men herr J tyckte annorlunda. När han kommit i upp till midjan ungefär så vetesjutton vad som hände men han blev akut fryssen och mumlade om att han höll på att frysa ihjäl.... Hmm... Så det var bara att gå upp igen och myggen började ändå komma så vi åkte hem ganska snart :p Får göra ett nytt försök till årets första dopp, för jag kom också bara i till hälften då jag undrade vad som hände med J... Hoppas på fint väder snart så vattnet värms upp lite mer. Och då är ju Lillsjön ändå en väldigt liten sjö!

Xx


Det blev en liten runda till Hedemora med J idag. Hittade ingenting på loppisarna, men kikade runt lite i de få affärer som finns, men bidde inte såmycket. Kul å titta iaf. Ikväll blir det lite grillning :) Dock ingen sol men man får väl vara glad så länge det inte ösregnar iaf.

Xx



En helt ny tidning om bara RETRO

Självklart beställd hem!!
Vill ha den nuuuuuu! xD

Ni kan beställa den HÄR.


Jaha, så var det helg igen då. Den här veckan gick då väldans fort må jag säga! Sitter och tittar på Nyhetsmorgon. De har kryddor som de lufttorkar. Det lät intressant!! Det kanske man skulle göra på balkongen. Va mysigt å göra själv :) Får höra med papsen om det där. Trädgårdsmästar'n him self :p

Idag blir det nog lugnt. Kanske grillning, om vädret tillåter. Men det ser ju lite misstänkt ut... hmm..

Xx