Mina små mormorsrutor växer och växer. Gjorde nästan en hel "ruta" på 16st igår.
Det känns lite i vissa muskler i armen idag det :p Men har ändå inte kunnat hålla mig
från att göra några idag ^^ de är ju mindre, men går fort att göra.

De är iaf väldigt roliga att göra. Mixar alla möjliga färger och först tänkte jag
om det skulle bli rörigt, men ju större den bli desto härligare blir den!!
Är ju ett X antal rutor kvar va, men fin kommer den bli.










Då har jag hämtat ut medicinen då. En provburk på 30st för att se hur de fungerar för mig.
Hon i kassan frågade om jag hade frågor och att man ska ta dem med mat
för att minska biverkningarna m.m. De ligger i en glasburk, vilket är nytt.
Det känns mer som "riktig" medicin. Starkare medicin när de ligger i glasburk än i
en liten plastburk. All medicin är ju riktig va, men ni hajjar?

Ska börja med att ta en halv två gånger om dagen i en vecka, och eftersom det är så pass
sent nu så börjar jag lite smått med en halv till maten, som idag blir Kinamat. J som va så sugen.
Ja jag med förstås, inte tackar jag nej till chinafood heller ;) MUMS!

Såg att True Blood börjar igen på tv ikväll.
Vi har sett alla som gått i Usa än iaf och väntar ivrigt till Måndag då nästa avsnitt
 kommer ut :D Det är ju en väldigt lustig säsong det här :p Men bra!!
Spännande som sjutton. Bätte än förra säsongen tycker jag =)



J ligger och drönar än, fast är väl lika bra att han passar på, imorgon börjar han ju "jobba" igen. Upp kl 6-7. Fast är bra att komma upp tidigare på morgonen. Imorgon är inte vilken dag som helst. Imorgon får jag pussa på Bellabuuus :D

idag blir det att hämta ut den där jäkla medicinen då. Ska ju bli intressant vad den gör med mig. Kanske ligger och yrar om rosa elefanter, eller att radiorna har fått vingar och flyger omkring... haha nää det får vi väl hoppas att det inte blir :p Men yr i bollen och illamående är jag beredd på att jag kan bli.

Xx






Älsklingens Pontiac :)
Hittade äntligen bilden på den.
Det ska finnas fler men vetesjutton vart dem är...


Jag måste säga som Femtiotalsjakten - Rösta på Henrik i tävlingen Sveriges charmigaste hem! Sånt jobb att hitta alla dessa underbara saker och vilket fantastiskt härligt retrohem!! Fanns många fina hem men Henrik fick våran röst, då det inte är varken lätt eller billigt att få tag i alla saker. Pumpen tex. Hur fräsigt som helst!!! :D


 



För att rösta på Henrik, eller någon annan - KLICKA HÄR!






Gudars vilken fin klänning!





Hela veckan körde vi GI fram tills helgen kom... På Lördagen var den enda synden Stina's goda tårta och J som tog potatis, men i Söndags blev det syndande på många fler plan. Både det ena och det andra. Och vet ni vad, det märks på min mage! Igårkväll och nu så är den bråkigare än vad den varit på väldigt länge... Magen var fanimig kolugn hela förra veckan. Jag trodde dock att såmycket fett och protein skulle ha motsatt effekt men mer fel kunde jag inte ha. Åt biffar igår och J kryddade min, och "råkade" ha på ganska mycket krydda... mmmm, det bidrog nog en hel del det, för stark mat, eller behöver inte ens va starkt, bara välkryddat, så säger mig magge ifrån direkt... men det är nog en blandning av kryddan och "syndandet".... J ville tex ha lite chips, vilket jag aldrig brukar äta, jag är mer en godismänniska, och där är det åter igen min hälsa som säger ifrån, och chips,.... nej det kan verkligen göra mig dålig...

Så nu startar jag om. Fast fas 2, där man får äta kokt potatis som blivit kyld och sen varm igen, då har den lågt GI mot om den är nykokt. Sesamkakor tillåter jag mig och lite ris, för ris brukar jag sällan må dåligt av. Annars är det fan stopp alltså. Det värsta är att det är kalas i helgen och vi ska ha tårtor... men det är isåfall det enda syndandet, en liten bit tårta, som i Lördags. Ett litet snedsteg gjorde inget, för det va inget mot vad vi åt i Söndags. Blir bär och grädde som det var tänk, och guess what... det var inte ens gott med chips tex... det är godare med tinade hallon och bara en liten klick grädde eller yoghurt till!

Synda måste man ju få göra när man verkligen är sugen, men jag tillåter mig bara nåt litet. Lite lite godis i form av gele och sånt jag vet att jag kan äta. inget äventyrligt med chips eller sånt... nej nej... är nog dags att skriva dagsmenyer för kommande veckan och följa den! =)

Många kanske tror att man inte blir mätt utan potatis, ris eller pasta till maten, men det blir man! Jag åt en biff med bara sallad till igår och jag blev lagom mätt. Alldeles alldeles lagom!

Xx





Eftersom det nu är bekräftat att jag har Prolaktinom ( alltså en tumör ) så kommer här lite information, för den som är nyfiken av sig :)



Vad är ett prolaktinom?

Prolaktinom är en godartad tumör i hypofysen som producerar hormonet prolaktin. Detta leder till för hög nivå av prolaktin i blodet. Prolaktinom är den vanligaste typen av hypofystumör. Storleken på den prolaktinproducerande tumören är kopplad till prolaktinnivåerna, med andra ord ju större tumör desto högre prolaktin. Hormonet prolaktin är nödvändigt för bröstkörtelutveckling vid graviditet samt för mjölkproduktion vid amning.

Vem drabbas?
Majoriteten av prolaktinomen är små (<1 cm) vid diagnos och drabbar oftast kvinnor mellan 20- 50 år. Hos män är det vanligare att tumörerna är större. Det finns inga säkra siffror på hur många som har prolaktinom i Sverige men i studier från andra länder uppskattas det att det bland 100 000 människor finns 10-50 patienter med prolaktinom.

Vilka symptom får man av förhöjda prolaktin?

Symptomen av prolaktinom orsakas av de förhöjda nivåerna av prolaktin i blodet eller av att tumören i sig kan trycka på omgivande strukturer och ge synfältspåverkan och huvudvärk. De vanligaste symptomen hos kvinnor är menstruationsrubbningar och oförmåga att bli gravid. Män drabbas av nedsatt potens och sexuell lust. Hos båda könen kan mjölkproduktion från brösten uppkomma (galaktorré) liksom psykiska symtom såsom koncentrationssvårigheter, oro och nedsatt minne.

Hur diagnostiseras sjukdomen?

Vid misstanke på prolaktinom mäts prolaktinnivåerna i blodet. Vid förhöjt prolaktin kontrolleras vanligen kompletterande blodprover och det ställs frågor om mediciner och andra specifika tillstånd som vi vet kan ge förhöjt prolaktin. Dessutom görs en röntgenundersökning av hypofysen vanligen med en magnetkamera (MRT). Vid stora tumörer görs också en kontroll av syn och synfält.

Vilka behandlingsmöjligheter finns?

Prolaktinom behandlas i första hand med läkemedel, oavsett tumörstorlek. Detta till skillnad från andra hypofystumörer som vanligen opereras. Målet med behandlingen är att normalisera prolaktinnivåerna, återställa ev. synpåverkan samt krympa tumören. De mediciner som används för att behandla prolaktinom tillhör gruppen dopaminagonister och hämmar prolaktinfrisättningen samt leder till en krympning av tumören och i bästa fall kan tumören helt försvinna. Exempel på sådana mediciner är Pravidel, Dostinex och Norprolac. Om tumören är mycket stor blir vanligen läkemedelsbehandlingen livslång. Har man däremot en liten tumör som svarar bra på behandling kan utsättning av medicinen övervägas i samråd med behandlande läkare. Operation av prolaktinom kan bli aktuell om medicinsk behandling inte kan tolereras pga. biverkningar alternativt om tumören inte svarar på medicinsk behandling. Strålning är ytterligare ett behandlingsalternativ.



Idag kom så det brev jag väntat på i en månad nu. Provsvaret från Magnetröntgen i Falun. Det visade sig att jag hade rätt, jag har en liten tumör på den högra sidan i hypofysen, vilken förmodligen är anledningen till mina förhöjda värden av Prolaktin då. Hon har skrivit ut Pravidel som är den vanligaste medicinen men som dock verkar ha lite olustiga biverkningar (återkommer om dem), som jag ska äta på "prov" i 3månader och se hur de fungerar för mig. Har en tid hos gyn i mitten av November nån gång då de ska ta nytt cellprov för att kolla så det är som det ska ännu, och då samtidigt så tar de ett blodprov för att kolla om prolaktinvärdena har gått ner. Vild gissning att det senare blir den där jävla röntgen igen då, för de ska väl se om den e borta sen.... gruvar mig redan!

Jo, har ju läst om Pravidel en hel del, innan med för jag misstänkte att det är den jag får, och så rätt jag hade. De första dygnen kan man få yrsel, rejäl huvudvärk, nån hade svimmat och man kunde hallicunera!! Låter ju jättebra det.... fast det är ju inte säkert, men huvudvärk och illamående skriver många om, och yrsel... det har jag redan känt av faktiskt att ibland är jag yr i bollen, det kanske har med det här att göra det med.. det jag oroar mig mest för att att medicinen ska pajja magen, för jag tänker inte gå runt å må dåligt igen, för den senaste tiden har min mage skött sig ovanligt bra!!! Tror Levaxinet går ur kroppen mer och mer för jag mår bättre och bättre. Såklart jag är kass emellanåt men inte alls i samma grad som förut, och inte alls sådär nervös och skakig som jag kunde bli förut. Så nån Levaxin får hon då inte in i min kropp igen, det säger jag bara.

Hur som så borde det ju inte ta så lång tid att få bort den om den är liten, så jag hoppas att allt kan bli normalt nu... jag vill fungera som en normal människa!! Kunna göra allt jag vill och lita på min kropp, vilket jag absolut inte har kunnat... Får se hur jag reagerar på medicinen då, det finns iaf flera sorter om man inte skulle må bra eller den inte skulle fungera så snabbt som man önskar.

Xx











Den fina fina burken jag fick av Stina & Gustav :)
Passar utmärkt till tex bullar, eller varför inte mina garnnystan?!




9år sedan vi blev tillsammans idag
Jag älskar dig mest av allt, hjärtat 

 ♥


Kl 6 var vi bjudna till Möklinta, hem till Stina & Gustav. Vi hämtade upp Angelica och rullade mot Sala. Svängde av på en liten liten väg mot Rosshyttan... Vi brukar åka den andra vägen när vi är där, vilket är med många års mellanrum... så vi trodde Stina hade gett oss den vägbeskrivningen bara för att jävlas med oss :p Värsta kostigarna ^^ haha.... trodde aldrig vi skulle komma fram, men till slut så! =)

När vi kom dit fick vi mat. Kött och grönsaker för mig. Gott var det. Till efterrätt fick vi en riktigt annorlunda marängtårta, med ahlgrens bilar uppepå och kräm gjord på smälta bilar emellan... tårtan gick alltså i grönt, rosa och vitt. Sött som attan men god och annorlunda var den! Jag och J hade dock huvudvärk igen när vi kom hem och vi tänkte om det kanske var just den "sockerchocken" :p Men det gjorde inget för den va för häftig för att avstå :p

Till fikat delade vi ut lite paket och jag fick en superfin stor gammal burk av Stina. Bild på den kommer inom kort ;) J fick presentkort på New Yorker. Kalasbra =) Sen ville de andra kolla på tvspelen.. nu är inte jag ett dugg hemma på tvspel.. har aldrig varit nån nörd och kommer nog aldrig att bli, men just det här var ju roligt som få ^^ dansspel, bilspel ( i vilket jag totalt utklassade J i 2ggr! :p Haha), och massa andra roliga. När man alltså styr spelet med kroppen och inte sitter med en vanlig kontroll... brukar alltid tröttna så fort men just det här var ju kul när man styrde det själv. Och vilken motion!! Herregud vi var helt svettiga!!! Det var ju bra, fick man lite träning på köpet :p

Vi höll på länge och åkte hemåt runt 12 tror jag den va.... vilket kändes lite... ja.... som att vi höll dem uppe, då de skulle upp 4 imorse(!!!!) för att ut å jaga.... men det gjorde dem tydligen ingenting... Hoppas de orkade upp iaf ^^

Vi tog INTE lantisvägen hem, det kan jag ju säga. Fanns inte ett gatlyse, helt jävla kolsvart var det... tog "stora" vägen mot broddbo och sen ut på Salavägen. Tog lite längre tid men kändes bättre när det var så mörkt.

Tackar iaf Stina & Gustav för en riktigt rolig kväll! =)

Xx








Gustav & J i full action ;) Hahaha...
Det är ju nästan roligare att titta på dem som spelar ibland.
När man hoppar, duckar, flaxar med armarna...
Ser riktigt lustigt ut ^^

Här kör de nog en sån där vanlig bana.
Roligt men jävligt jobbigt!



I Onsdags kunde vi ha lite lätt huvudvärk p.g.a att kolhydratstanken nästan tömts i kroppen. Men idag... Vi tänkte ju att vi skulle äta lite mer kolhydrater igen. Idag ville J sååå gärna ha min glutenfria skinkpaj så jag gjorde en sån till mat idag då. Jäkla god var den minsann, med sallad till. Men efter ca 1-2timmar efter maten så känner vi hur jävla trötta vi blev! Båda satt och gäspade för fulla muggar redan efter 9 halv 10! Och vi är alltså kvällsmänniskor, som brukar vara uppe till 12-1 och även längre... inte brukar vi va de minsta trötta redan då!! Sen insåg vi att vi båda två har huvudvärk också... mycket mer än vad det var i Onsdags. Jag har ätit liiite kolhydrater igår tex iform av tex sesamkakor, men det har inte gett nån effekt så, men sådär en större mängd, som i pajen... hugaligen...

J hade köpt öl också för det skulle han banne mig ha idag... men har han öppnat nån? Nej inte en enda... han har ett helt lager nu som han "sparat" tills när han fick dricka igen, idag fick han... men han ville inte ha när han blev så trött å så efter maten. Han vill inte ha mer kolhydrater nu....

Vi var in på ica innan idag vilket också var väldigt intressant... de bjöd på egengjord paj och kakor. Jag åt såklart inget, men J tog ju. Och mamma o pappa. De tyckte de va jättegott, men J... han gick runt och fräste över att kakan va så söt! WHAT?! Mitt kakmonster tycker att kakor är för söta?! Det trodde jag aldrig kunde inträffa....
Han tyckte t,om att sesamkakan va för söt :p Det kan jag förstå att man kan tycka om man inte är van att äta dem, men de är som sagt bra för min mage och jag älskar dem :p Men han... han vill bara ha sin 70% choklad nu!.... han som alltid hatat mörk choklad.... ^^

Och detta efter bara 4dagar! Vi kommer med andra ord att fortsätta äta ytterst lite kolhydrater.... kanske nån liten potatis eller ett knäckebröd... men inte några större mängder.... vi har varit så pigga och mått så bra i veckan.. Hans humör är bättre nu också så.

Xx





Härligt med Fredag! Blir att brumma över till Mams o Paps senare idag. Får se vad det blir för käk idag då... lutar åt lax kanske... Imorgon ska vi till Stina & Gustav ute i Möklinta. Ska hämta fröken Angelica på vägen. Får se om vi hittar fram då ;) Men det tror jag nog. Stina gav en ganska exakt beskrivning så det borde inte vara några problemas. Ska bli riktigt kul å se hur de bor där ute i buschen ;) Hahaha nää men lite på landet är det ju ^^ Är säkert supermysigt! Har en hel drös med paket som ska med iaf. Passar på att ge A & R;s på samma gång. Är ju inte så länge tills alla fyller. Så får vi väl se om det blir nåt större kalas längre fram eller inte. Varken jag eller J har ju haft nånting än heller... Hmmm... skulle vilja gå ut nån kväll faktiskt... men vi får la se. Vi hade ju inget förra året heller. Man behöver väl egentligen inte "ha nåt" heller. Räcker ju och bara fika lite ibland också. Äsch ja vi får väl se hur det blir.

Jag vet iaf att nästa helg kommer bli KALASROLIG!!!!! xD Åhhh va jag längtar. Speciellt efter en liten speciell person :D <3

Neee nu ska jag fixa med annat!
Hoppas ni får en toppenhelg!

Xx




Kanske behöver göra rent spegeln? Tror det.


     

                 



Efter att de hade åkt hem så kom vi på att vi skulle se en film till. Men då någon MYCKET bättre!
Red Riding Hood. Det var fan den bästa filmen vi sett på länge nu! Rekommenderas verkligen.
Hur sjutton ska man få till en bra film om Rödluvan undrade jag innan, men så såg jag trailern och vi va ju bara tvungna att se den. Jönsson va trött men han somnade inte, vilket han annars brukar göra, och han tyckte den va skitbra. Märktes att det var samma som gjort Twilight, den var i ungefär samma stil, fast Twilight är snäppet bättre såklart. Längtar till November. Är det inte då nya filmen kommer?.... Har för mig det... Aja, den ska ses iaf!

Betyg: 4/5

Xx


                                      


Igårkväll kom Mamma, Pappa och Morfar hit för lite filmtittande och fika!
Vi började med att käka jordnötter/pistagenötter, mysa upp oss i soffan och glo på film. Nya Åsa-Nisse.
Vilken totalbesvikelse. Okej, vissa saker va ju roliga, men allting var lite TO MUCH hela tiden...
"Nu när du har fått din Britta, hoppas jag att du får lite f-ta" Hahahaha, det var väl typ det jag och karlarna tyckte va roligast i hela filmen x) Den är väl värd att glo på en trökig söndagkväll när det absolut inte finns nåt annat att se på tv... men inte skulle jag betala för den iaf...

Betyg: 2/5

Xx



J pallar inte längre. Och jag måste erkänna att när jag tittar in i kylen så känns det väldigt enformigt... vi kommer att gå över till en mix av fas 2 och fas 3 nu. Tex lägga in en skiva knäckebröd och potatis /ris till maten. Vissa dagar blir det bara sallad till, precis som nu, men för att kunna variera sig. Mycket mindre mängder än innan, men tillräckligt för att det ska vara lustfyllt :) Och det är ju huvudsaken. Han har ändrat sig nu och tänker se det på lång sikt och inte att han måste gå ner 2-3kg på en vecka. Det kommer märkas bara genom att han äter mindre av vissa saker och mindre portioner. Men fortfarande med sikte på mer fett/proteiner än kolhydrater. GI helt enkelt, bara inte "kickstarten". Hans humör blir kanske lite jämnare också ;) Vilket är bra för husfriden! Haha... Nä men jag har ju gått ner på lång sikt och varför stressa liksom. Man ska glädjas åt varje litet hekto!

Just idag känner jag mig som en ballong, och jag vet precis av vilken anledning. KOLSYRA. Har inte druckit såmycket kolsyra som jag gjort de senaste två dagarna på jättelänge. Idag blir det endast en massa vatten, precis som vanligt! Det mår man bäst på! =)

Xx






Idag ville J ha en omelett till frukost. Något som vi aldrig gjort förut faktiskt,
men visst blev den riktigt tjusig för att vara den allra första?!
God med för den delen!

Omelett:

2 Ägg
1 tsk mjölk

Fyllning:
 ( Antingen i smeten eller vik ihop med fyllningen i mitten )

Rökt skinka
Riven ost
Lite peppar i smeten

Stek i lite lite flytande margarin





Naturellyoghurt
Hallon & Jordgubbar
1 Banan
En liten skvätt mjölk
Lite kakao för chokladsmak

Jädrar va skummig och god det blev! :D




Jag undrar: Går jag ensam här,
eller visar du min väg från en parallell värld?
Hoppas du hör mig vart du än är.




Simsalabim så var man nyfärgad då. Det går ju tack och lov ganska fort nu för tiden men det är ett evigt sköljande innan all färg är ur och det är lite drygt, men man blir ju jävlars fin i håret iaf :D Trivs så jävlars gött i mitt korpsvarta hår!!! :D

Snart ska vi titta klart på filmen vi började se igår. Battle of L.A. Men den va inte så jätte bra. Helt okej och vill se hur den slutar men lite enformig. Rena krigsfilmen ju :p Fast mot aliens då...

Nej nu väntar de där bären och grädden på mig! MUMS!!

Xx



 



Frukost:

Smoothie (1,5 stort glas!), på naturellyoghurt, hallon, jordgubbar och 1 banan

Mellanmål:

1 Sesamkaka
1 Näve jordnötter

Middag:

Kycklingfilé i ugn, sallad, tomat, gurka, Smetana, Creme Fraiche
1 glas Pepsi Max ( kolsyra I know.... )

Kväll:

Vispad grädde med tinade hallon, jordgubbar och svarta vinbär!

Motion:

30min i crossen före frukost!

(Obs, skriver inte med de glas vatten jag dricker emellanåt, utan bara "maten" )


Idag står det att man kan känna av att kolhydratstanken i kroppen har tagit slut och protein/fett tanken tagit över bland annat med att man kan få tex huvudvärk, vilket både jag och J idag har. Inte så farligt men sen om det beror på för lite vatten, dieten eller för mycket dator låter vi vara osagt ^^ Det märks hur som helst på J iaf... han är så otroligt gnällig! Han kommer och kramar om mig emellanåt och säger förlåt för han vet själv hur han är :p hahaha... Men vi är inte hungriga! Ja såklart man är hungrig före maten men ovanligt mätta faktiskt. Proteiner och fett tar ju längre tid för magsäcken att bearbeta, till skillnad från kolhydrater som är "snabb energi" som kroppen tar upp ganska fort, varav man också blir trött efter maten.

Det är ju bara nu under fas 1, sen när vi kommer in i fas 2 så kommer vi ju att äta kolhydrater igen, men i liten mängd till att börja med och sen i lagom mängd som sagt. Öka lite i taget :) Vad det gäller nötter ska man äta max 50g om dagen så det kan hända att det blev några för många de första dagarna men men man lär sig ju varteftersom ^^ Har iaf inte ätit många nötter idag så får ta några ikväll.

Anledningen till att det är lätt träning i 30min före frukost (eller 60min på eftermiddag/kväll, men jag föredrar morgon så är det gjort :p), är ju att när man inte äter kolhydrater så kan man inte ta i så hårt, ja dels för att kroppen inte har samma energi och ork men att muskler och sånt behöver lite kolhydrater, så träningen kommer ökas på senare. Men än sålänge är det lätt motion som gäller, just för att få igång fettförbränningen.

Fan va påläst jag känner mig helt plötsligt ^^ Man kanske skulle bli kostrådgivare, dietist eller nåt åt det hållet? :p

Nu ska jag gå och slänga i färg i håret, avloppet är ju så fint rensat av min älskling. Dock under vilda protester :p haha....

Xx



Gick faktiskt upp lite tidigare idag ^^ Okej inte så värst mycket tidigare men 9 iaf. Imorgon ska jag sätta klockan på 8! Började med att diska från gårdagen, ett ganska bra sätt att vakna till faktiskt, sen bytte jag om och hoppade upp i crossen och stod där i 30min. Idag var den halvtimmen ovanligt lång... Efteråt blev det en uppfriskande dusch, och efter det mixade jag ihop en god smoothie på yoghurt, hallon, jordgubbar, en banan och faktiskt en skvätt kakao! Den blev lika god som vanligt! =) Under tiden jag drack den körde J sin halvtimme i crossen.

Ätit en sesamkaka som mellanmål och nu håller jag på att lacka en radio åt J. Blir kanoners. Men den ska torka en stund nu innan det är dags för en andra vända, så då passar jag på att sno datorn en stund, man lär ju passa på medans den är ledig ^^

Vi har fixat oss en bärbar dator också, inte världens nyaste kanske, men iaf! Måste bara ordna en nätverkskabel och sånt där som jag inte förstår mig på :p tur man har en karl som fixar sånt! Måste säga åt honom att rensa avloppen också i badrummet idag. Hehe... ska färga håret idag så är inte så bra om det är aströgt i avloppet då... han blir alltid lika glad när han måste göra det ^^ Mohahahaha. Va elak jag är! ;)

Till middag idag var det tänkt att bli lax men det får banne mig bli kyckling istället!! =)
Vågen visar minus både för mig och J. Yey!

Återkommer senare idag!

Xx



Hur många olika "bantningsmetoder" finns det inte där ute egentligen? Både bättre och mindre bra... jag försökte förklara för J idag som sa att de säger ju att light inte är bra. Och när vi kom in så försökte jag förklara och berätta vad jag lärt mig och så. Det är ju såhär. Man måste välja EN metod ( är väl egentligen inte en metod, utan snarare en livsstil ), som passar en själv, och sen följa den.

Man kan inte blanda från olika metoder, då en del räknar kalorier, en andelen fett och en points. Alla fungerar ju olika. Ta tex viktklubb. Som jag också vet fungerar, men då gäller det att ha koll på kalorierna, då passar det tex inte att äta nötter och feta ostar och så, för då blir kalori-intaget för högt, men då äter man också av alla näringsämnen, kolhydrater och så. Då bränner kroppen på ett annat sätt.

När man som vi äter efter Gi så bränner kroppen helt enkelt av proteiner och fett, om man då äter mycket kolhydrater en dag, så stannar förbränningen upp och man går inte ner i vikt, den stannar av i 1-2dagar.  Fas 1 är egentligen en "kickstart" just för att förbränna såmycket som möjligt en kort tid för att såna som J ska få inspiration att fortsätta. Skulle han gå ner i den takt jag har så skulle han tappa intresset direkt. Jag kan leva efter fas 2 och ändå vara nöjd med resultatet.

Poängen jag vill komma till är att light är bra i en metod, men bedrövligt i en annan, fet ost är bra i en medans en annan metod ska du helst välja den magra. Man måste lära kroppen på rätt sätt. Blandar man så resulterar det nog bara i nåt helt annat mot vad du vill. Du vill väl främst gå ner i vikt, när man överhuvudtaget funderar på de här alternativen, eller hur? Mitt råd är, tänk över HUR du äter nu. Vilken metod är närmast så som du redan äter. Är du duktig och redan äter de magrare alternativen men kanske äter för mycket av något annat men som du kanske kan tänka dig att minska på, ja då väljer du tex viktklubb. Äter du mycket fett men inte så mycket pasta, bröd, ris eller potatis? Ja då väljer du antingen GI eller LCHF. VÄLJ en metod som passar dig och följ den. Läs inte kostråd från olika metoder. Då fungerar dem inte heller.

Xx



Frukost/Lunch:

Smoothie på Laktosfri naturellyoghurt, egna hallon, jordgubbar
och en banan.

Mellanmål:

Någon matsked nötmix
2 rutor 70% choklad
1 Sesamkaka
1 Glas Pepsi Max

Middag:

Tacosallad
2 Glas Pepsi Max

Kväll:

Lite jordnötter

Motion:

30min i crossen före frukost!


Ska förklara några saker. Dels så tänker flera av er nu. Pepsi?! Det kan väl inte vara bra. Mjo... nu är det så att allt som är light, utan socker har nästan inget Gi alls. Nästan 0. För det ska man väl inte dricka det jämt, men idag fick det bli en skvätt. Choklad då? Ja, vanlig choklad har högt Gi ( Om det inte innehåller nötter för det drar ner värdet en bra bit ), men choklad med minst 70% kakao i sig har extremt lågt Gi. Bäst är väl typ en ruta om dagen. Jordnötter? Absolut, alla nötter har väldigt lågt Gi. Men sesamkakor då? Det kan väl ändå inte vara bra... både ja och nej.

Jag har ju levt efter fas 3 hela tiden i princip, och fas 1 är egentligen för J's skull men sesamkakorna har relativt lågt men inte så det hamnar på det gröna, alltså att det har LÅGT gi, utan snarare Mellan. Alltså får inte J äta dem, då hans kropp inte är van att vara utan, så det är bara jag som äter dem. IBLAND. De är dessutom bra för min mage! Jag är inte lika hysterisk som J som måste se resultaten på en gång. Helst skulle han väl gå ner 5kilo på en vecka. Haha... tror redan hans humör har ändrats, han är väldigt lättirriterad idag... Men det går väl över. De två första dagarna tömmer kroppen dens kolhydratslager och kommer alltså från imorgon att börja ta från fett och proteiner istället. Allting finns så otroligt bra förklarat in i minsta detalj i boken. Så vill man lära sig mer om Gi så rekommenderar jag verkligen att läsa den. Han skriver så bra, som att han är ens personliga tränare/dietist typ.

Jag hoppas verkligen att det kommer märkas på J den här veckan, för det borde det absolut göra! Om han klarar att hålla sig ifrån sina öl och bröd tex :p kakorna! Oj oj där är det farligt. Haha... Får se vad Stina & Gustav bjuder på på Lördag också, men jag tar helt enkelt sallad istället för potatis/ris :)

Xx




Mumma!



I förrgår tog jag fram lite kläder att prova bara för skojs skull. Min vinterjacka som jag köpte i vintras var PÅ TOK FÖR STOR! HUR har den kunnat bli så stor?! Är det verkligen så stor skillnad på mig?! Den va ca 1dm för stor i midjan. Den hade jag ju i vintras och visst det är 5-6kilo sen dess men ändåååå.

Nåja, kul är ju det. Men väntar med att köpa vinterjacka till närmare vintern men köpa ny, se det måste jag.
Skulle vilja en snygg jacka i år. Nåt åt det här hållet....

Xx








Idag sov jag till 10 igen...
(jag vet, jag måste gå upp tidigare.
Imorgon ska jag ställa klockan tidigt, men det blev
så när J är ledig idag och vi inte behövde gå upp 7 som vanligt)

Tränade 30min i crossen före frukosten/lunchen
som idag blev en smoothie på naturellyoghurt, med en
massa hallon och jordgubbar + en banan
(Jaaaa jag vet, banan har relativt högt gi )

Men satan va god det va! :D


Carro ställde den fråga som jag förstod skulle komma. Om jag inte äter lunch?

För att svara på den frågan måste jag ta det ur lite olika perspektiv, beroende på hur en dag ser ut.

Till exempel. Igår... J var ledig och vi tog en rejäl sovmorgon till 10snåret. Jag äter aldrig frukost på en gång utan efter kanske en timme så är jag redo att äta frulle, alltså blev gårdagens frukost egentligen lunch...

Om jag däremot är uppe tidigt på morgonen och äter frukost antingen runt 6-7 eller runt 9 så äter jag ialla fall ingen lunch. Min mage pallar inte att äta MAT annat än vid middag. Jag har aldrig någonsin i mitt liv (förutom petandet i skolmaten NÅN GÅNG) ätit MAT två gånger om dagen. Jag äter mat en gång och sen får det vara bra. Den största anledningen är åter igen min mage. Efter att jag äter MAT, alltså en vanlig middag, så blir jag mätt (blir mätt väldigt fort), blir seg, och ja jag känner mig allmänt seg efter mat.

Sen ska det sägas att jag är inte den som är rädd att vara hungrig, jag dör inte om jag är hungrig och inte får mat på ett tag. En del klarar inte att vara hungriga, men det gör jag. Och om man vill minska magsäcken om man ätit mycket mat innan så måste man klara att vara lite hungrig, iaf de första veckorna för att minska magsäcken. Så är det ju. Är man van att äta mycket och plötsligt äter mindre så kommer man vara hungrig, men magen ställer om sig efter ett tag. Nu för tiden blir jag mätt sjukt fort när jag äter.

Men lunch då. Äter jag ingenting mellan frukost och middag? Jooo det är väl klart att jag gör... Är jag hungrig så äter jag, men inte MAT. Utan det kanske blir lite yoghurt igen, en smoothie eller en banan eller nåt. Men för det mesta klarar jag mig i flera timmar på min frukost även om den bara består av yoghurt och massa bär som en del kanske tycker är lite.

Jag måste äta efter vad magen vill, inte efter vad hjärnan vill. Tro mig, magen kan pajja en hel dag för mig, och därför passar det mig bättre att äta MAT en gång om dagen och sen mindre saker emellenåt övrig tid. Så är det. Alla fungerar vi olika och så fungerar jag.

Nu har ni säkert en himla massa åsikter, men jag kan inte äta på annat sätt än det som passar mig och min kropp, right. Ingen idé att ni försöker med att jag ska äta en stor frukost eller stor lunch. Äter jag massor till frukost och massor till lunch så mår jag DÅLIGT. Resten av dagen... punkt.

So, now you know^^



Idag börjar vi alltså med Gi Fas 1.


Frukost:

Laktosfri Naturellyoghurt, våra egna hallon, torkade blåbär och cocosflingor.

Mellanmål:

Nötter, Torkad frukt som tex torkade aprikoser.

Middag:

Kotletter, ugnsstekta grönsaker och beasås.



Middagen har vi inte ätit än utan den ska in i ugnen strax. Mums så gott det ska bli!! =)

Motion: inte idag. Börjas imorgon.






                                                                         

Sådär ja! Då har man vart och kollat synen, vilket bevisade vad jag hela tiden har sagt. Jag har perfekt syn! Inte ett fel. " Det kunde jag berättat för länge sen " sa J. Haha ja... än är det inga problem med mina ögon iaf. Men då var det avklarat... det var punkt ett. Punkt två är hälsokontroll som jag ska boka tid till.

Det är lite roligt, för alla som får veta att jag tänker ta körkort är glada, och då menar jag riktigt glada och tycker att det är en JÄTTEBRA idé! Att det behöver jag hur som helst och så. Jönsson sa det till sin mamma idag och jisses vilket liv det blev på henne. Haha. " Ska hon ta körkort?! Åh va roooooligt. Erik, Zizzi ska ta körkooooort!!! " Hahahahaha.... ^^ Men det är roligt. Tackar för erat stöd! Det behöver jag =D

Nej jag kanske inte MÅSTE ha ett körkort för att flytta, men det underlättar, och jag VILL ha ett körkort, och då är det bra mycket enklare att lära sig köra bil i lilla Avesta, innan man är van än i en storstad. Plus att jag kan köra med pappa här.

Xx


Känner att jag tagit många beslut den här senaste tiden... beslut som jag faktiskt innan har sagt att jag aldrig skulle göra... som körkort tex... där chockade jag nog mig själv en smula. Men målet är ju att lämna Avesta och då är faktiskt en egen bil väldigt bra att ha. Lämna Avesta är nåt vi tänkt sådär på avstånd i flera år, men inte riktigt kunnat bestämma oss för vart vi vill bo nånstans, men när vi nu upptäckt V-ås på ett helt annat sätt så lockar de väldigt mycket. Har gjort fler småbeslut men de håller jag för mig själv ;) Men däremot det senaste jag bestämt mig för är att nu ska kilorna rasa... Nu måste saker hända lite snabbare. Det händer hela tiden, varje månad är det mindre på vågen än månaden innan (undantag för sommarmånaderna dock), och det är såklart riktigt roligt. Men det måste gå fortare... mycket fortare. Jag måste få fart på det hela. HUR ska jag då göra detta...

Ja efter att jag fick GI-boken av Mamma. Boken som jag egentligen fick från Giviktkoll då för flera år sedan. Loggade förresten in där igår, och insåg att den vikt som jag hade som "målvikt" den gången, har jag redan passerat!!! DET var lite häftigt! =D Hur som helst så boken som jag fick då, var Ola Lauritzsons "GI i praktiken". Jag tror att det var just för att jag vid den tidpunkten åt väldigt mycket pasta och bröd m.m som gjorde att det inte fungerade. Hur skulle jag kunna sluta äta bröd? Vad skulle jag då äta till frukost?! Och att leva utan pasta går ju inte?! Men det gör det... ialla fall att dra ner REJÄLT på det. Och nu när jag redan har gjort halva jobbet, kört halva GI-tänket så är steget inte alls långt till att följa det helt ut.

Så som jag ätit nu är som fas 3 i GI, fast med lite mer kolhydrater och socker än man bör. Men eftersom det visat sig så bra på vågen, så är jag övertygad om att det fungerar och det är en livsstil, ingen bantningskur. Jag tänker nu, redan imorgon börja med fas 1, vilket betyder, inga kolhydrater alls i minst 2veckor. J säger att han är med på det, men känner jag honom rätt så kommer han snarare att följa fas2. Men det är också bra, och det kommer säkerligen att ge honom resultat också.

Ola skriver så otroligt bra i boken. Det känns som att han vet exakt hur man är och han förklarar så bra VARFÖR det fungerar, VAD kolhydrater gör i kroppen. " Snabba kolhydrater, som ris, pasta, bröd, flingor, pasta och kakor påverkar kroppens utsöndring av insulin, vilket gör att vi LAGRAR fett, istället för att förbränna fett". Ja det liknar kanske LCHF, men LCHF är inget för min mage kan jag säga. Jag kan inte äta för mycket fett, utan kommer att fokusera mer på tex köttet, salladen, nötterna, frukterna m.m. Jag kommer inte att äta mat drypande av fett, för det vet jag hur min mage reagerar på... otroligt negativt! 

Imorgon går som sagt startskottet då. Därför blir det ris till middagen idag. Efter fas1 börjar man att äta kolhydrater igen, som knäckebröd och sånt. Man FÅR äta kolhydrater med GI, men bara i mindre mängder än förut. Viktminskningen går långsammare ju mer kolhydrater man äter helt enkelt, så under fas 1 har folk gått ner upp till 2 kilo/vecka. Ola själv gick ner 6kilo på en månad. Så upp till bevis! ;p

Jag kommer att visa er lite av det jag äter. Vem vet, jag kanske kan inspirera någon mer av er. Jag vet att flera av er redan äter såhär, men ni som vill gå ner i vikt och ändra era matvanor kanske kan bli inspirerade. Vad är en månad utan kolhydrater när man kan gå ner upp till 6kilo? Det finns MYCKET GOTT man får äta under fas1... tex kött, sallad och beasås. Feta såser, grädde och bär, kesella och bär, keso, yoghurt... m.m.

Xx




Min bibel! =D


Jag satt och funderade lite igår och insåg att jag faktiskt ätit ganska mycket efter Gi efter att jag dragit ner rejält på pasta, ris och bröd tex. Jag har ju gått ner långsamt men stadigt sen dess och jag har inte tränat nåt speciellt, det är främst maten som gjort det hela. Så då gick jag in och läste lite om Gi igen. Åt Gi för några år sedan och gick ner 2kilo på en vecka den gången, men sen av nån anledning så pallade jag inte. Kanske för att jag då kunde äta tex en vanlig macka. Förstår att det kan vara jävligt jobbigt att sluta med de där goda mackorna. Ni kan inte ana hur jävla sugen jag blir när J äter en alldeles färsk limpa eller tekaka eller nåt... men så tänker jag på hur ont i magen jag får och så går det över ^^ haha... jag får knapra på mina halvtaskiga knäckebröd när jag vill ha bröd, och det äter jag för magens skull, just för att knäckebröd binder vätska i magen. Så även om jag nu tänker äta ännu mer efter Gi så kommer knäckemackorna att stanna, just för magens skull.

När jag då läser på om Gi så är det ju faktiskt väldigt mycket så jag redan äter, men om jag då skulle engagera mig ännu mer och ändra om lite mer så kanske kilorna rasar ännu fortare! Jag fick tex fram att chokladdrycken jag ÄLSKAR har lågt gi, mörk choklad har lågt gi (plus är laktosfri - åtminståne nästan alla, man får läsa på innehållet!), sesamkakor ska tydligen ha relativt lågt gi (HURRA), sen som alla vet så har ju grädde, creme fraiche, keso m.m lågt gi. Jag äter redan Gi-frukost då jag till frukost brukar äta naturell yoghurt med torkade blåbär, hallon och cocos. Bara torkad banan jag inte lyckats få fram om det är lågt eller högt, så får byta det till nåt annat... kanske torkad aprikos som har lågt gi jämfört med färsk aprikos som har högt.

Samma sak med choklad. Ren choklad har högt gi men tex m&m med nötter i gör att det får lågt gi. Och det är ju bara godare med nötter i så ^^ Nu äter jag ju inte choklad speciellt ofta då jag försöker ta laktostabletter så sällan som möjligt, men ändå. Har en Gi-bok hos mamma som jag ska låna hem idag och läsa lite i :)

En annan sak jag ska ändra är riset. Råris har högt gi och kommer nu att bytas ut mot vildris som har lågt gi, är glutenfritt och jävligt snyggt faktiskt.


Xx




Ibland är affärer så jävla jobbiga att springa i. Speciellt när det man ska ha aldrig finns på en och samma affär... suck suck suck. Skulle tex ha laktosfri Kvarg (Kesella), men det fanns visst inte nånstans... och fanns det så hade de gått ut igår (på coop såklart...)

Nu har jag iaf tänt myslampor och en massa ljus för här vankas det Fredagsmys på hög nivå! :) Film, lite gott att tugga på, regnet öser ner och jag får hålla om min älskling. Bättre kan det fan inte bli. Underbart!!

Xx

I förmiddags fick vi besök. Det var radiofika på G. Och vad fan är radiofika undrar väl ni... jo det ska jag tala om för er. Radiofika kallar jag det när J och hans "radiokompisar" träffas för att titta på radioapparater, prata om radioapparater och fika lite på det. Idag var det Einar och Johannes från sthlm som kom förbi, vilket var trevligt som vanligt, även om jag inte förstår allt de pratar om, men de är roliga att lyssna på ^^

J "jobbar" och jag har virkat en "testvante" och det blir faktiskt bra, så jag ska köpa nåt snyggt garn sen och göra mig ett par egna till vintern =) Ska nog virka mig en egen mössa också.

Annars har jag varit jävligt seg idag, men samtidigt som jag virkat har jag glott på film. I rymden finns inga känslor och i taket lyser stjärnorna. De va helt okej att titta på såhär när man bara vill ha nåt att se på, men inte så jag vill se dem igen inte. Så bra var de inte. Har tankat en annan som jag däremot ska se med J och som jag har höga förväntningar på.

Nu ska jag ta mig i kragen och nog fixa en ny design hit, lite trött på den här nu ^^ Nån snabb och enkel får det bli.


Xx



Alltid lika roligt att duka med "finporslinet" :)



Adam, Spisa ribb och Koka blå.
Nytillverkad Monamie assiette och så mormors gamla underlägg :)



Allting gluten/laktosfritt ;)


                        

                    


Alltså checka in! Såg dessa LAKTOSFRIA glassarna också på Ica Maxi i Västerås, och hallå, VARFÖR finns de inte
i den här stan för?! Jag menar.... saltlakrits!!!!!!!!!! SOM jag längtat efter lakritsglass men det finns ju knappt laktosfri... åhhh va jag ville köpa en med mig hem, men den skulle ju smälta bort i bilen :(



Hittade den här drickan på Ica Maxi i Västerås igår.
Importerad från Usa, och jag brukar ju inte dricka kolsyra
speciellt ofta, även om det blivit några ggr nu då vi "festat" till det,
men va tvungen att prova den här och den va faktiskt grymt god!
Verkligen annorlunda smak, men god! :)


                                     



Hör och häpna! Jag trodde aldrig att jag skulle säga dessa ord men, jag tänker ta körkort! Och jag tänker inte hålla på med det i hundra år, utan förhoppningsvis ha det före jul. Ja nu under hösten. Är så ivrig att jag tänker skriva ut lite skyltar och annat att läsa på i bilen på väg till Västerås idag, och J ska få förklara lite när han kör. Så himla svårt kan det ju inte vara. Kan gamla kärringar köra bil så kan väl jag! :)

Har inte behövt något körkort nu innan. Har verkligen inte varit i behov av något, men nu när mina tankar börja rulla runt om att lämna stan så känner jag att ett körkort behövs. Och det är ju bra mycket smartare att ta det här i stan än att köra i tex virriga Västerås ^^ Lite mindre bilar här om man säger så!

Imorgon ska jag ringa VC och boka tid för hälsokontroll och synsam för att boka tid för synundersökning. Sen ta med farsan och J och fixa så de får tillstånd att köra med mig. Ja nu jävlar! :D Satan va taggad jag är!


Xx


Gårdagen tillbringade vi mest i solen. Blev inget Åsgarn. Tyvärr :( Och blir nog inget flygfält heller nästa helg, för då "jobbar" J till 2. Men det var ändå en trevlig dag igår. Vi åt lite rester från kräftskivan och hade det bara allmänt lugnt och skönt.

Just nu är J på väg till Broarna och jag ska strax ta tag i städningen här hemma. Dammråttorna anfalleeeeeer. Haha nä riktigt så illa är det kanske inte, men dammråttor finns och de ska puts väck idag ^^ Fick igår reda på att Stina flyttat ut till Gustav, så nu är hon Möklintabo. Är så glad för hennes skull att hon hittat kärleken och det är säkert jättemysigt där ute :) Får åka dit och hälsa på nångång sen.

Nu känner både jag och J att det börjar bli dags för flytt snart... vad fan ska vi göra kvar här?! Finns ju ingenting. Finns ju framför allt inga jobb kvar här... bruket går ju dåligt det med. Jag trivs bra här, men känner nånstans att jag vill bo nån annanstans också i mitt liv. Västerås tex ligger väldigt varmt om hjärtat faktiskt, för både mig och J. Vi känner båda två att ska det vara nära "hem" så är det Sala, Västerås eller Uppsala som känns mest lockande. Sala är ju en underbart fin stad, men lite liten så det finns väl kanske inte så stora jobbchanser där heller. Men Västerås. Det känns ju lite bättre alltså. Är ju många som flyttat dit. Vi ska nog åka till Västerås igen på Tisdag. Sola lite om det blir varmt men kolla runt lite mer i centrum, och ev ta hem några radior också :p

Men då går ju mina tankar såhär... om vi skulle flytta till en större stad så kommer det förmodligen vara en bit till jobbet för båda två, och hur ska jag då komma till jobbet utan bil.... och då utan körkort... jag har ju alltid sagt att jag inte behöver körkort, och det gör jag inte heller. inte just nu. Inte sålänge man bor här, för den här stan är ju så pass liten att man kan gå till det mesta. Men flyttar man så behöver man ett körkort och egen bil. Jag är ingen åka buss människa. Men....jag vet inte ens hur man startar en biljävel liksom :p hahahaha! Kanske man skulle försöka sig på att köra?! Jag tror ju inte att jag är så svårlärd om jag bara skulle försöka....

Ska nog ta och titta lite mer på jobb. Vad man kan tänka sig att jobba med och vad man kan utbilda sig till om inte annat... Har inte kunnat titta såmycket på internet då internet försvunnit ett x antal gånger.... Bredbandsbolaget skickade ett nytt modem IGEN, men smartskaften glömde att skicka med alla kablar och sånt, så det passar ju inte... så nu väntar vi på ett nytt paket och hoppas på att det ska funka då.... i september beställer vi iaf Telia!

Nä men nu lär jag nog leta fram dammvippan iaf!! ^^

Tjingeling!

Xx




Haha bjussar på den här bilden på mig och J från igår.
Jag provade hans glasögon ( som jag knappt ser nåt i )
och han provade mina solisar ^^




Tänkte visa lite hur halsduken som ska skickas till stadsmissionen sen ser ut :)
Blir jättemjuk och go!


Sitter och lyssnar på musik. Just nu The hillbilly moon explosion och JLT :D Kan inte bara köra reggae hela tiden trots att nya Roovälta är den bästa skivan de gjort, tillsammans med den första såklart! Hoppas hoppas de kommer till Kingen i Oktober som vanligt, då är jag där!! =D

Har varit på stan och handlat lite till ikväll med m&p för ikväll ska vi ha "kräftskiva", fast inga hela kräftor. Det blir kräftstjärtar, räkor, lax, skinkpaj och lite smått o gott istället bara :) Myspys ska vi ha iaf!

Vill att klockan ska bli sex så vi får hämta mitt hjärta. Saknar honom såmycket. Snart är det ju våran dag. Kan verkligen inte fatta att det nästa sommar är TIO år sen vi träffades första gången. Det som är så fantastiskt är att vi är så sjukt kära fortfarande. Alla förtjänar att få uppleva samma kärlek som vi har. Han är inte en sån som kommer hem med rosor bara hux flux, eller som lägger rosenblad innanför dörren eller såna saker... men han ger kärlek på andra sätt. Vi pussas och kramas nåt enormt mycket, och det tror jag är väldigt viktigt. Närhet. Säga hur mycket man älskar varandra. Ofta! Han ger mig allt jag vill ha och jag är så lycklig :')

Imorgon blir det nog en tripp till Åsgarn på marknad/auktion, som varje år :) Nästa Lördag är det också dags för Rembo :D Skojigt!! Neee nu lär jag gå ner och fixa ihop pajdegen.

Hoppas ni har en toppenhelg!

Tjingeling!




Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag




Dagens outfit :p



Carro skrev och bad om receptet på de glutenfria fullkornsvåfflorna som jag brukar göra, så here it comes! =)
( både för vanliga och grova, vid grövre = mer vätska )


ca 6-8st ( beror på hur stor järnet är )

- 100g margarin ( 1dl flytande om man har det )
- 4,5dl mjölk eller vatten ( jag brukar ta vatten, dels för att få ner kaloriantalet lite =) )
- 1tsk bakpulver
- 4dl mjölmix
- 1tsk socker
- 0,5 tsk salt

Smält margarinet och tillsätt vätskan (vatten/mjölk) och låt det bli ca 45* varmt.
Blanda bakpulver och mjölmix.
Vispa ner detta i vätskan.
Tillsätt salt och socker.
Rör till en jämn smet som får stå och dra i ca 10min.

Grädda i våffeljärn.

OBS! För att göra dem nyttigare, använd grov mjölmix och öka då vätskemängden till 5dl!!! =)

Jag brukar alltid änvända Finax mjöl. Lågprotein mjölmix då de tillsatt laktos i den vanliga mixen. Tycker även att lågprotein är väldigt lätt att hantera. Samt finax grova mjölmix. Andra märken klumpar sig lätt och de klumparna blir hårda när maten lagas så rekommenderar finax lågprotein!
Lycka till! =)








Tänkte dela med mig av Tacolasage-Receptet som jag lovade innan.
Det är kul att äta mat på lite olika vis, och just tacos går ju att ändra på en
massa olika vis. Tacolasagne, tacopaj, tacogratäng m.m.

Just det här kändes lätt men ändå otroligt mättande! =)

Lägg tacochips i botten av en lagom stor form.
Stek köttfärs och bred över chipsen.
Blanda en burk krossade tomater med en vitlöksklyfta (eller vitlökskrydda)
Blanda krossade tomaterna med en burk tacosås.
Bred detta över köttfärsen.
Rör om en lätt creme fraiche (ev krydda den om den är naturell/laktosfri)
med en skvätt vatten så den blir lösare i konsistensen.
Bred denna över tomaterna,
Toppa med ett lager riven ost och i mitt fall en massa oregano på toppen ;)

Låt vara i mitten av ugnen i ca 25-30min på 200-220*

Servera med sallad och ett glas vatten! =)


Ingen kan väl missa att vi ÄLSKAR stringhyllor? *s* J fick en av Veijo när han hjälpte honom sist, och den är äkta och i toppskick!! Vi tackar och bockar så väldigt mycket. Har bara en till "vanlig" 3vånings faktiskt. De andra vi har är mindre eller med bara två hyllor. Har ytterligare en liten och en till sån här vanlig på hemgång faktiskt, så den här kommmer inom kort att få sitta ihop med en kompis =D





Ja, det var ett BIG MISTAKE att välja så färggranna tapeter, men nu har vi ju faktiskt
bott här i snart 7år (vart har tiden tagit vägen?!) så vi skyller på att det var länge sen.
Och då fanns det faktiskt inte så mycket fina tapeter att välja på....










Sitter och lyssnar på nya skivan, och den är sååååå bra!!

SOM jag har väntat... och längtat! :D

                          

Jag sa ju att jag skulle börja efter semestern, så igår hoppade jag upp i crossen och körde ett hårt och svettigt pass på 30min. Sprang som en jävla dåre, och brände totalt 374kcal på 30min. Inte illa alltså! Efteråt tog jag fram gummibandet och körde lite benböj och armar. 110 situps och 40 armhävningar. Och idag har jag träningsvärk i magen och armarna. Inte så jättemycket men det känns att de fick träna igår iaf.

J och jag ska spara ihop lite nu så vi kan köpa 6månaders kort på Maek's sen så vi får en tagg och kan gå dit när vi vill, (så gott som iaf). Saknar det. Vi ska båda satsa på beach 2012 nu :) Blir nog en del höstpromenader sen. Myyyyys.

Får se om det blir nå träning idag eller om jag ska vänta tills imorgon kanske...




Helt klart den godaste nötblandningen! :D


  


Idag är det blåsigt och mulet...
trist som sjutton! Vi hade tänkt hinna sola lite mer innan J börjar "jobba" igen på Onsdag. Men det ser inte så ljust ut. Och vi saknar Västerås! Saknar våran lilla solplätt där vi solat hela helgen. Blir det så varmt som Aftonbladet påstår och det är varmt nån dag när vi kan så blir det nog en tripp dit en sista gång innan det är höst. Alltså gud va tråkigt det låter... höst! Redan liksom?! Tyckte det nyss blev Juli.... helt sjukt vad sommaren går fort... nästa sommar ska vi planera bättre. Har redan bestämt vad vi ska göra iaf ^^

Ska försöka göra klart den där andra bloggen nu i veckan också, så jag kan lägga ut lite. Tänkte även att jag kan virka saker på beställning, om man tex har ett mönster på nånting man vill ha men kanske inte har tid eller kan virka det själv, så kan jag åta mig att göra det. Vissa saker får man ju inte tillverka och sälja, som tex ut böcker och så, men då kan man ju hjälpa till med själva arbetet bara. Har även lite smycken jag gjort som kommer finnas där och tygväskor. Kommer att sy flera såna. Har haft min jag gjort till mig själv hela sommaren och den är helt lagom :) Just ja, måste kolla vart man kan köpa såna där barnsäkra ögon till amigurumi-figurerna =) Det kliar lite i virkarfingrarna nu måste jag erkänna. Har inte virkat på två veckor nu... Det är SÅÅ roligt! ^^

Plockade en halvliter hallon och la in i frysen idag. Har massa hallon i frysen och det är ju såååå gott. MMMMMMM. Till mellis idag blev det laktosfri vaniljyoghurt, med egna hallon, torkad banan och lite cocos. Ska även köpa hem torkade blåbär, vilket är bra för magen. Man tror ju att alla blåbär är stoppande för magen men det är det inte. Färska blåbär har laxerande effekt, medans torkade och tillredda (soppor tex) är stoppande. Det visste inte jag. Jag trodde att alla blåbär var stoppande... De kostade 32kr på ica tror jag. Så ska kika vad Coop och Willys tar. Jag tyckte jag inte såg några förut när jag letade men nu finns de tydligen överallt :p

Nä nu är det banne mig dags att börja med dagens middag som bli tacolasagne! Receptet kommer jag med sen ;)

Tjingeling!

Xx



Semestern var riktigt trevlig. Vi har ätit god hotellfrukost, shoppat lite, gått runt och tittat men mest har vi solat och badat! Vi har haft riktigt hett sommarväder varenda dag. Var bara i Fredags det mulnade igen helt till kvällen men före det var det lika hett som dagarna innan. Vi har verkligen passat på att sola och banne mig så tror jag att t,om jag har fått lite färg! ;) J är iaf brun som en pepparkaksgubbe ^^  Det blev inget Ängsö slott. Kanske kan ta det med mina päron nån dag istället. Vi shoppade lite ist. Blev mest presenter till folk som snart fyller år ;) och sen tänkte vi åka hem men då kom solen och det blev en bastu i bilen. Vi har ju ingen AC, den är trasig. Dels därför vi inte ville åka så långt bort, så det blev stranden en sista gång innan vi drog hemåt. Vi kom hem till stan igårkväll, då köpte vi Kinamat med oss hem och jäklar i mig vad gott det va!! Like always! ;)

Blev faktiskt inte så mycket fotat, men några kort blev det...

Nu ska jag äta frukost, magen kurrar, och packa upp.
Hoppas ni haft en lika trevlig helg som jag =)

Xx




Vi bodde på Vandrarhemshotell.
Egentligen kan man väl säga hotell, för det var ju inne
på hotellet... :)

 

Hade gärna tagit med mig badrummet hem! :p



Nere i restuarangen, där vi åt frukost



Det kändes lite som en båt...





Hotellfrukost!
Yoghurt med hallon, torkad banan och cocosflingor.
Satan va gott det va. Det tänker jag fortsätta att äta! =)



Vi bodde nästan längst bort i korridoren.



Utanför hotellet





Jag och min älskade J



På kvällarna tog J en öl nere i baren.



Vi satt mycket på klipporna lite vid sidan av. Jättemysigt att titta på solnedgången :)



Ett hjärta av sololja får avsluta. Det sammanfattar det hela rätt bra.
Sol, bad och en massa kärlek! :)

Tack min älskling för en helt underbar liten semester!!
Jag älskar dig mest av allt i världen.









Har precis packat så gott som klart. Trots att det bara är några nätter så ska man ha massor med sig. Handdukar, sängkläder, badkläder, ombyte, skor, smink osv.... Men det ska bli riktigt mysigt att åka iväg bara vi två några dagar :) Västerås är ju inte speciellt långt bort, men vem har sagt att man måste åka långt för att kunna ha semester? Finns många fina ställen utanför stan, mot landet :)

Idag skiner iaf solen så vi åker direkt till stranden och solar och badar. MYS!


Tjingeling!

Xx




... det var ju inte bara ett besök på Falu Lasarett som stod på schemat. Det var ju J's födelsedag också! 34bast är han nu, min älskling <3 Gjorde en tårta till honom i Söndags, med våra egna hallon, och marsipan på. Mums så god den blev. Hade lite gelé att skriva med på tårtan så försökte få till en radio, vilket gick sådär :p haha... men men... god som fan var den iaf! :) Efter Falun var vi in på Siba och Kors i taket när vi insåg att det fanns TVÅ Chilli-våffeljärn hemma! Så nu har vi äntligen fått vårt efterlängtade våffeljärn hem. Presentkorten är upphandlade. Hurra. Aldrig mer ett köp på Siba :p Hahaha.... Var även in på Blomsterlandet där jag köpte två blommor ^^ Sen rullade vi mot Borlänge och Kupolen. Handlade upp mitt presentkort på NewYorker, och kors i taket igen när jag hittade ett skärp där. Där där allting brukar vara minimalt, och jag hade inte alls förväntat mig att hitta ett skärp av alla saker där inne, men det blev ett smalt orange. Jag älskar orange. Blev både orange skärp, orange blomma och orange linne köpt igår *s* Extra roligt var det när man insåg att skärpet är 10cm kortare än dem jag hade förut. Inte haft skärp på länge, men då jag hade, så var de en dm längre. Också ett bevis på att kroppen ändrats. Hurra!

Kom hem till Avesta runt 3tiden och vi hade verkligen hunnit mycket under dagen. Vi la oss och solade lite, spelade lite badminton och fikade såklart, Ja j fick några småpresenter också. Sen åkte vi hem och jag slocknade redan halv 12.... jag va sååå trött....

Idag blir det att packa, skicka paket, handla mat, kanske sola lite och äta mat hos Mams och Paps. Imorgon drar jag och J på våran lilla semester! Wiiihooo =D

Xx
               



Våran otroligt vackra tårta till radionördens födelsedag ;p



Nej jag gillar inte alllls randigt :p
Blev även en svart top från NewYorker.



Mitt fina skärp :)



Blev lite kär i dessa så det fick bli en orange tallrik mig själv att äta mat på.
Det står visst assiette, men en större sådan isåfall. Den är större än en assiette
men mindre än en vanlig mat-tallrik. Mindre tallrik = Mindre mat, något jag måste lära mig,
för min mages skull! :) Och orange!!! ^^



Det bidde även en vanlig assiette på rean. 19kr st för båda blev det.



Mycket orange den här gången. T,om blommorna! ^^
De här är riktigt bra blommor. De klarar vem som helst av.
De behöver inte speciellt mycket vatten eller omsorg. Mina bara blommar och blommar,
trots att jag glömt bort dem ibland. Min solros däremot klarade inte av att va utan vatten förut
så den dog tyvärr :(



Mina bebisar ^^ Måste dock klippa bort vissna blommor idag...
och ge dem lite näring! Det var ett tag sen nu.



Inte illa att grädda lite glutenfria fullkornsvåfflor i höst när stormarna viner! :)



Var faktiskt inte så trött som jag trodde att jag skulle vara när klockan ringde halv 5.. snoozade dock till 10 över 5. Runt halv 7 åkte vi iväg mot Falun. Mamma och Pappa hängde också på :) Kom ganska lagomt in till röntgenavdelningen, och jag behövde inte vänta speciellt många minuter innan jag fick komma in. Behövde bara ta av örhängena, och inte ringen, eller bh:n trots att det var byglar i den... vilket jag uppfattat av andra som gjort samma att de behövt byta om helt, men det behövde alltså inte jag, och det var ju skönt :) J följde med in och så fick jag lägga mig på britsen och J satt bredvid mig. Jag fick ett hårnät och sen satte hon på mig stora hörselskydd. Ingen radio dock. Efter det satte hon nåt typ av "galler" fast... ja tjockare men.. nåt åt det hållet iaf, som spändes över huvudet. Fick en larmknapp att hålla i, ifall man ville något. Sen åkte jag in i maskinen, och jisses, de första sekunderna kände jag bara "nej släpp ut mig". För er som inte vet så är det JÄVLIGT trångt där inne. Skulle kännas bättre om det var lite mer space... jag hade alltså armarna längs kroppen och åkte in till handlederna ungefär, resten av kroppen var utanför, men trots att armarna låg mot kroppen så låg de ändå mot väggen ändå... och tittade man så var taket skrämmande nära... kändes som att ligga i en kista, fast värre!

J höll sin hand på mitt lår nästan hela tiden vilket kändes bra att han va så pass nära. För trots att halva kroppen är utanför så är det det man ser som skrämmer en. Att man inte kan röra sig och ja man känner sig instängt, vilket jag alltid hatar. Jag vill ha fritt runt mig. Hatar tex att sitta i mitten på en rad under bio eller liknande. Vill ha kantplats så jag kan känna mig fri att gå när jag vill. Men jag blundade hela tiden och försökte tänka på annat. Tänkte på allt möjligt. Hade jag inte fokuserat på annat hade jag lätt fått panik där inne. Förstår inte hur de med klaustrofobi (stavas?) klarar av det... det var riktigt läskigt!! Apparaten slamrade, knäppte och surrade konstant, men som tur var så ändrar den läge hela tiden, annars skulle man nog lätt bli lite knäpp :p Det är lite drygt att man inte får röra sig alls. Ligga blixtstilla, men jag rörde inte en fena. Knappt att jag våga svälja :p

Efter halva tiden, ca 10min så åkte jag ut och hon gav mig en spruta i armen med kontrastvätska. Kände inte av det alls, bara att jag möjligen blev något varmare i kroppen och efteråt va lite kissnödig, men annars märkte jag inget av det. Fick åka in igen och låg ytterligare 10min. Trodde det skulle ta längre tid men när hon sa att nu är det klart så gav jag en lättnandes suck. Ville inte vara kvar längre!! Kände mig lite omtumlad och stel i nacken efteråt... Men det var en upplevelse det med... Har man gjort det då. Kan ju hända att det blir någon mer gång ifall de hittar någon tumör, men det är väl bara att hålla tummarna och vänta på svar, som nog dröjer några veckor skulle jag tro....

Xx