i parken igår så köpte jag ett par underbara raggisar av en tant som satt och stickade t.om där! Hon hade en himla massa olika färger att välja på... tog ett tag innan jag bestämde mig, men till slut blev det dessa vita. Supersköna att mysa runt med inne den här årstiden! :)













Var på Loppis i parken igår och det blev lite fynd faktiskt...
Bl.a dessa gamla pepparkaksformar. Älskar gamla formar och 20:- för alla 3 är taget! =)




Älsklingen & Pappa :)



Vi



Va stöddig jag såg ut där :P hahaha... de va inte meningen :p
Men Jönsson blev fin så... ^^



Okej, hatar när min hals ser ut sådär :p men men...


                     

                                           Självklart! Brolle.... MMMMMMMMMMMM..... :D



                       



...börjar NU. Precis just NU.

Lactraze:
Jag har nu provat Lactraze, ni vet laktostabletterna man tar när nånting man ska äta innehåller laktos. Det jag nu har kommit fram till är att de fungerar, MEN bara när det gäller små mängder. Snackar vi choklad så funkar de bara när det är några bitar, annars blir det för mycket och de kan inte bryta ner det, vilket då resulterar i en mage som är ALLT ANNAT än lugn... Det är precis det misstaget jag har gjort de senaste två dagarna och så som min mage var i förrgår och igår... det är värdelöst... magknip, lös, gasig... ja... ni förstår... Så från nu tänker jag bara ta Lactraze när det gäller tex grytor med creme fraiche eller grädde i. Eftersom det inte finns laktosfri creme fraiche med smak ( vilket jag INTE FATTAR VARFÖR??? ) så gör jag på vanlig med smak när vi gör grytor. Men det funkar faktiskt med Lactraze då. Men just choklad innehåller så pass mycket mjölk. Ja... så det är punkt ett.. Bara Lactraze när det gäller grytor och sånt. Små mängder laktos.

isodieten:
Isodieten är helt glutenfri. Och fungerar i princip så som jag vet att jag mår bra av att äta. Jag kommer inte följa den så... men utgå från den. Vilket betyder: Att det enda jag tänker äta är Råris och Potatis, då jag vet att det mår jag alltid bra av, så ingen pasta eller bröd. Pasta väldigt sällan iaf. Mycket sallad. Jag har faktiskt kommit väldigt långt. Jag dricket tex mest vatten. Ibland nåt glas juice och ibland saft när jag tar Sunwic. Annars dricker jag bara vatten. Sen äter jag mycket sallad. Fyller på tallriken minst en gång med sallad iaf. Jag skyndar långsamt. Jag säger som alla andra. Man kan inte ändra allt på en gång. En bit i taget.

Sötsaker:
Jag veeeeet, okej jag vet. Jag vet att man inte ska äta godis. Men jag är sjukt svag för godis, däremot gäller det att välja rätt för magen, och det som funkar för mig är typ Bilar, Tutti Frutti, Zoo, Fruxo... inte choklad alltså... och jag ska verkligen försöka hålla mig till bara på helgerna när det gäller godis... En jävla tur att jag inte är svag för fikabröd. Vilket Jönsson däremot är ... han vill alltid ha nåt till kaffet... Haha... Så det bekymret har inte jag iaf.. Thank god... Hade varit jobbigt att ta itu med det med... men det kan ju bero på att jag inte äter gluten så kan inte äta sånt iaf....

Drycker:
Vatten, vatten, vatten... Jag måste ju bara säga att jag tycker det är en myt att man blir kissnödig av vatten.... Jag kissar inte mer än normalt när jag dricker vatten.... DÄREMOT måste jag säga att lightsaft och läsk VERKLIGEN gör mig kissnödig... Tar dock ett halvt glas saft till Sunwic, då det inte är lika gott i bara vatten... Ja nu dricker jag egentligen inte läsk... då jag inte pallar kolsyra... jag brukar ha typ en cola eller nåt. En burk stå öppen i kylen så den börjar bli avslagen. Äckligt tycker en del, gott tycker jag och min mage gillar inte bubblor!

Motion:
Gymmeeeeeet, såklart... Men ska även träna mer hemma. Crossen och situps + styrka. Ja sen hoppas jag ju att allt detta även ska göra att vågen ska börja röra på sig igen... snacka om att stå still.....

HJÄLP? Frukost/Mellanmål:
Jag vet hur jag ska äta mat och så... men det andra.... det blir typ bananer... men om jag nu slutar med bröd. Vad ska jag äta istället? Ibland blir jag inte mätt på bara en banan... Vet inte om jag ska äta såmycket yoghurt heller... måste prova mig fram hur det funkar oxå.... men annars..... vad kan man äta annars? Gröt? Men orka stå och koka gröt.... Nä..... Nån som har nåt bra tips?





Fy fan va rolig den va ^^ Den måste ni ju se.
Men om jag va liten skulle jag drömma mardrömmar om den förbannade apan!
Hahaha... Den va lite läskig... barnen måste iaf tycka det.
Men kul. Jag älskar barnfilmer :p Mohahahaha.


dsc00098 (MMS)

gäsp jag är verkligen ingen morgonmänniska... Ligger och kikar på mtv i väntan på våra bästa år. Idag blir det en lugn fredag. Mår fortfarande inte riktigt på topp.










Ni som har läst 50talsjakten de senaste dagarna känner nog igen det från bilderna!
Älsklingen tog en loppisrunda till Krylbo och kom hem med detta! :)
50spänn kostade det nu, så antagligen hade de sänkt priset.
Just nu får det agera bord till en radio i matrummet, men det är riktigt snyggt!
Älskar teak och svarta detaljer... grymt läckert ihop! :D



Vart till gymmet idag igen, men jag har verkligen NOLL ork.... jag orka fan ingenting... däremot märkte jag klart å tydligt att jag blivit starkare i armarna iaf. Hantlar som jag knappt orkade rubba förut kunde jag faktiskt hantera nu. Så nån nytta gör det iaf... Vi har bara till Onsdag kvar på våra månadskort, sen blir det nog att ta 6månaders-kort på autogiro, då ingen av oss har råd att punga ut hela summan på en gång. 390:- i månaden passar vår ekonomi mycket bättre, och jag betalar hellre lite mer i totalsumman och har tillgång till gymmet även när det är obemannat, då det är tider som passar oss ännu bättre. Så så får det bli. Älsklingen hade däremot en sjuhelsikes energi idag... tror han snott min energi :p Mår verkligen inte på topp just nu... Mens och mensvärk ( vilket jag aldrig brukar ha ), kass i magen emellanåt, och känner mig allmänt hängig.... jippie.... eller inte..... Stina kommer hit imorgon, och det är tur att vi inte planerat nåt mer än att glo på film... ska ha lite ostbricka och se på Toy Story 3. Oj oj, va länge sen man såg Toy story.... det ska bli kul med en riktigt härlig galen barnfilm för omväxlings skull! :D Den är säkert skitrolig. Jönsson har ju inte sett nån av dem! Illa!.... Ska försöka orka städa idag och imorgon också. Kan ju inte se ut hur som helst när Stina kommer... Ska fortsätta lyssna på underbara Amy Macdonald nu. Åh, tänk om man fick se henne nångång i livet... Och Hurts....



Nu har damen ett till inlägg om hennes loppisrunda i Avesta/Krylbo!

Besök 50talsjakten nu och lääääs! ;)

Den här pastan köpte Jönssons mamma till mig när vi va i Norrland i somras. De blev aldrig gjorda där så jag tog men dem hem. igår testade vi dem och de va ju supergoda, och kokade fort. Nya favoriter :)


Ja nu fick jag ju den här till den förra bloggen men har helt glömt bort att göra den, så ordnar det nu! ;)



1. What is your favorite word?
Kärlek

2. What is your least favorit word?
Panik och spindel!

3. What turns you on, creatively, spiritually or emotionally?
MUSIK!!

4. What turns you off?
En hel del....

5. What is your favorite curse word?
Satan, fan oxå

6. What sound or noise do you love?
En skön låt gör mig alltid på bra humör! Can't live without musiiiiiiic!!!

7. What sound or noise do you hate?
När det är TYST. HATAR när det är tyst...

8. What profession other than your own would you like to attempt?
Ummm..... Bra fråga...

9. What profession would you not like to do?
Sitta i kassan

10. If Heaven exists, what would you like to hearsay when you arrive at the Pearly Gates?Välkommen! Din mormor och "changen" väntar på dig! ♥
(Håller med syster på denna)

Skickar vidare denna utmaning till:

Alla som vill!




Rakt upp och ner, utan några nålar i.



Och med två nålar i, som jag brukar ha :) Jag är supernöjd! :)

Gratis och bra när man gör det själv ^^


Har precis kommit ut ur duschen. Vart å tränat med älsklingen. Idag hade han värsta orken... jag var raka motsatsen... ingen ork alls... eller ja jo det hade jag väl, men långt ifrån som jag brukar... 20min i crossen och 6min gång på bandet blev det iaf... men kände mig verkligen svag idag... tror jag har nån satans förkylning i kroppen! Lingonveckan med, men brukar inte känna mig mer orkeslös för det liksom... hade en blåsa i munnen här om dagen så det är säkert nån förkylning... men jag ska försöka jaga bort den så gott det går!

Försöker lära älsklingen att dricka vatten... dels så minskar det hungerkänslor och så är det bra för förbränningen. Sen är det ju inte direkt en nackdel att det inte innehåller en enda kalori heller... så det är bara å pimpla på... :p Men han är lite kinkig, så ska köpa hem lite som man kan smaksätta vattnet med. När vi va på Luleåkalaset så delade de ut vatten där, de hade tex Apelsin och Lime i. Ska köpa hem både Apelsin, Lime och Citron så kanske han börjar dricka vatten också. Jag sa att det är en vanesak. Jag hatade vatten förut... men inte nu inte! ;)

Ska ta mig en kopp te även ikväll. Köpte ett jättegott te igår på Hemköp. Jag älskar citruste. Det är göttans, men så såg jag detta. Persika/Mango. Det luktar underbart och smakar inte sämre! Rekomenderas! ;)



Jag har gått och blivit förälskad i Kavli's Viltost på tub, med hjortkött. Så sjuuuuuuuukt gooood! :D (Laktosfri också då den är gjord på hårdost! ) Speciellt till Sempers glutenfria Lingonbröd! Jag har aldrig gillat Lingongrova, men detta är riktigt gött. Speciellt rostat, och när man får ett syrligt lingon mitt i. Har dock inte hittat Morotsbrödet än... Om nån vet vilken affär som har det så hojta gärna till! Samma sort, fast med morot. Bra att det finns glutenfritt bröd som är GOTT. Sempers produkter är bäst. Fria smakar konstigt... usch... 

Ska nog ta mig en rostad Lingonmacka med lite ( eller ganska mycket? :p ) viltost på... Mmm tror det... Senare ikväll bär det av till gymmet igen med darling! :)



Oftast när nånting går bra för mig, så bara jag säger typ "åh idag känns magen lugn och fin" så blir det rama mullret en stund efter. Precis som att om jag säger att nåt är bra så blir det tvärtom... ( JA jag är jävligt nojjig )Men jag kan inte hålla tyst om detta, för jag vet att det finns fler som har problem med magen... På Torsdag är det 2 veckor sedan jag började dricka Sunwic 1-2ggr om dagen. De första dagarna kände jag mig sjukt gasig, men inte dålig i magen, vilket såklart gjorde att jag fortsatte. Huvudsaken är att inte ha diarré typ.... Gaserna har blivit mindre och mindre för varje dag. Är väl magen som vänjer sig gissar jag. Nu efter snart två veckor så kan jag inte annat än prisa denna produkt.... Visst har det varit lite halvkasst vissa dagar ändå men det är oftast efter jag ätit nåt speciellt MEN även om den varit det så har det varit LÅNGT ifrån vad den varit innan. Och det känns bättre och bättre för varje dag. Det stod att man ska ha tålamod, efter ungefär en månad ska det märkas effekt. Men jag har ju märkt effekt efter bara nån dag. Jag har inte tagit sk. magpiller (Dimor) på två veckor nu, och det är ovanligt! :D Det lustiga är ju att jag ätit fibrer och fullkorn jämt... fullkornspasta och råris och fiberbröd... men det hjälper minsann inte... och det är ju så enkelt att blanda i dryck och dricka till frukost... smakar ingenting!

Men vad är Sunwic då?


Information:

Om man är glutenintolerant, har känslig mage eller av någon annan anledning har problem att äta fiberrik mat, är Sunwic ett bra komplement till den dagliga kosten.

Produkten rekommenderas varmt till alla från 2 år och uppåt

Sunwic är enkel att ta eftersom fibrerna lätt löser sig i flytande föda och i all dryck. Till skillnad från många liknande produkter blir inte Sunwic trögflytande vid utblandning, och smakar nästan ingenting. På så sätt kan Sunwic lätt bli en naturlig del av din ordinarie kost.

  • Bidrar till magens och tarmens dagliga behov av kostfiber och stimulerar tarmfloran i tarmkanalen.
  • Stärker tarmväggen vilket hjälper magen att fungera som den ska, med mer regelbundna toalettvanor som resultat.
  • Naturprodukt (framställd ur guarplantans frön) och helt fri från tillsatser.
  • Produkten är pH-neutral, innehåller inget fett och är helt fri från laktos och gluten.

Dosering: Ta 1-2,5 matskedar om dagen, öka mängden successivt, och ta mer om din avföring ofta är hård. Kom ihåg att det tar tid innan du märker förändringar i tarmfloran. Du bör därför äta Sunwic regelbundet i minst 1 månad. För att behålla en god balans i mag- och tarmkanalen bör du fortsätta äta Sunwic även efter att du märkt en positiv effekt.

Eftersom Sunwic framställs från guarplantan som är en baljväxt, ska personer som är allergiska mot baljväxter vara försiktiga med sitt intag av Sunwic.

Kom ihåg att Sunwic är ett kosttillskott som aldrig kan ersätta en varierad kost, utan ska tas som ett komplement till de dagliga måltiderna och fruktintagen.


Källa: http://www.bodystore.com/





Sparbössan till vänster köpte jag på antikmässan i parken för ca 2år sedan för 70kr, den till höger
köpte jag på Tradera för runt 100kr för någon vecka sedan. Det snackas mycket runt den här
serien sparbössor som är gjorda för sparbanken, skulle gissa på 60tal kanske? Man brukar
diskutera om det är Stig Lindberg som designat dem, vilket många tror, eller om det bara liknar hans
design. Det finns många fina delar, och jag skulle gärna ha dem alla. Bara att fortsätta leta :)





Det här fatet var en av de saker älsklingen kom hem med till mig från antikmässan i parken som var
i Lördags. 50kr kostade det, och med sig hade han även en liten liten söt
stringhylla med bara en våning.Får se vart vi ska placera den. Det börjar bli lite trångt här.
 Haha... men i hallen funderar jag på... annars blir det väl i sovrummet.
Då har vi tre stycken bara i sovrummet i såfall :p Den kostade bara 30spänn och
är i superfint skick så det var verkligen ett fynd! :) Det blev även lite andra fynd för Jönssons del.



Måste ju visa Jönssons senaste radiofynd. Vi ska sätta i nytt tyg i högtalaren så kommer den bli
jättefin. Einar var här på fika imorse och han pratade länge om denna och han har inte någon sån
trots att han har runt 300radioapparater... så det var verkligen ett fynd. 300spänn på Tradera! :)






Förra vintern hade jag också låga ludna skor, fast mer åt Converse-hållet. De hade jag hela vintern,
så jag räknar med att kunna ha dessa hela denna vinter :) Grymt sköna är dem iaf!


           

Har nu provat ett till recept ur den underbara boken "Baka utan gluten" av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson och jag är lika förälskad som vanligt! Hennes recept är ju fantastiska! Det blir helt perfekta grejjer, allting jag provat. Just nu är jag förälskad i dessa muffins med vanilj. Så sjukt goda. Vi serverade dem med grädde och ett björnbär på toppen. Petade även ner några blåbär i varje muffins vilket också var en hit! Pudrade dem med florsocker vilket gjorde dem ännu finare.

Här kommer receptet! Ca 10st.

Ingredienser:

2 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 1/2 dl socker
1/2-1 tsk fiberhusk
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
100g (1dl ) flytande margarin ( eller smält smör om man hellre vill )
2st ägg

Gör så här:

1. Vispa margarin och socker poröst.
2. Tillsätt sedan 1 ägg i taget.
3. Vispa i mjölmix, Fiberhusk, Bakpulver och Vaniljsocker.
4: Fördela smeten i formar, men bara till hälften då de lätt kan pysa över, De sväller en hel del ;)
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 12min på 225*
6. Låt dem svalna helt och pudra sedan över dem med florsocker.
7. Servera gärna med grädde till.








De blir helt perfekta i ugnen, anledningen till att mina fick en lite... hrm... konstig form,
var på grund av att gallret var för högt upp i ugnen så jag fick lov att
ta ut muffinsen mitt i och flytta ner gallret. Då hade de redan hunnit få en fin yta
vilket gjorde att de rördes om... senare när jag gjort dem har de blivit riktigt snygga!
Men de jäser som sagt väldigt mycket i ungen, så ha i smeten max till hälften av formarna! =)

Lycka till! :)