Vägen till stranden är himla mysig. Man får gå en liten bit på en gång genom skog. Känns som en djungel nästan!
 
 
Vårt Paradis!
 
 
                            
 
 
 

 
 
 
Konditori Cecilia ;p
 
 
 
 
 
 
 
Laholm var litet men mysigt. Ungefär som Nora tyckte vi :) När vi kom tillbaka la vi oss på stranden och solade, tills ett nytt åskoväder passerade med kall blåst. Nu är det dock klarblå himmel och strålande sol igen så nu går vi till stranden igen.
 
Häj!
 
 

 
 
 
När vi åkte tillbaka från Laholm, såg vi en skylt om loppis. Svängde av och kollade läget. Trodde det var typ en gatuloppis så döm om vår förvåning då vi kom fram till en stor lada full med prylar! :) J köpte en liten radio som vi lyssnar på här i stugan då det inte finns nån radio här och som alla vet så står vi inte ut med att det är knäpptyst i en vecka! Bara OS på tvn ändå, jaaa OS är skitkul, men än är det ju bara tråkiga grenar som gymnastik och hästar :p Hur som helst så hittade jag en fin somrig duk som ska få pigga upp bordet här inne och i en låda grävde jag och hittade på en gammal kökshandduk från Blåband. Ni vet såserna. Tippar på 50- 60tal. På den står recepten på en rad olika såser. Båda kostade 10spänn. Lunchen blev en cheeseburgare a la Donken.
 
 

 
Idag skiner iaf solen. Emellanåt. Ska passa på att gå ner till stranden och fota lite till mina vykort jag ska skicka :) Sen tänkte vi åka in till Laholm och titta. Blir nog mat från Max idag om det finns. Båda känner att vi gått ner lite under de här dagarna. Vi går mycket. Känns bra! Nej nu ska jag göra mig klar så vi kommer ut.
 
Tjingeling!
 
 

 
 
 
I förrgår när vi var till Ica Maxi hittade jag ett par söta sandaler på rea.
Tidigare pris 250kr, nu endast 79kr.
 
 

Om det är nånting vi har kommit fram till under de 1,5dygnen vi har varit här nu, så är det att man behöver inte gå några extra promenader. Det räcker att gå i sanddynorna, för herregud va jobbigt det är. Ungefär som att pulsa i snö, uppför, med is under så man åker två steg tillbaka för varje steg man tar framåt. Helt slut blir man och det känns i låren! Det bådar ju gott för alla promenader som väntar när vi kommer hem :)
 
Idag har vi varit tre vändor till stranden. Imorse var det uppehåll, men mulet och vi gick en vända. Men gick tillbaka för att åka till Ica Maxi Mellbystrand å handlade lite. När vi kom tillbaka va det soligt så vi tänkte att vi äter lite och sen går vi till stranden å badar. Åt lite mellis och gick ner. När vi kommer dit är det igenmulet. Vi satt oss i en sanddyna och tittade på himlen som var kolsvart över skåne. Mot Halmstad var det klart däremot. Funderade åt vilket håll det gick. Tydligen var det åskoväder för det började snart regna så de va bara att pallra sig hem igen då. När vi kom in började det åska och ösregna... jaha.... lite senare så började det klarna upp igen så gick till stranden ytterligare en gång, och det ska nämnas att det är ganska lång bit att gå varje gång, och då va himlen himla fin. Solens strålar sken genom molnen. Ja det var nog bland de finaste jag sett. J badade lite snabbt men de blåste lite kallt så blev bara en sväng. Sen tog vi en promenad runt kvarteret. Till strandhotellet bla. Tänkte köpa pizza men de hade stängt så fick laga mat i stugan ist. Nu har vi bara glott på tv och J har slocknat...
 
Ska också stänga av datorn å krypa ner bredvid honom. Klockan är ju redan halv ett... tänkte gå upp tidigare imorgon om det är nå sol på förmiddan... hoppas kan man ju alltid. Det skulle iaf bli finare mot helgen =)
Uppdaterar imorgon med lite bilder. Orkar inte föra över dem just nu...
 
Hoppas ni har det bra!
Puss häj!
 
 
 

 
 
Våran mysiga fina stuga :D
 
 
 
Det är större än vi trodde och fräscht och fint! Vi är jättenöjda.
 
 
 
U-N-D-E-R-B-A-R-T
 
 
 
( Hatar mina kanintänder!! )
 
 
 
Mellbystrand är sveriges längsta strand. 2kilometer tror jag den är. Strand så långt ögat kan nå. Sjuuuukt mysigt!!! :D Här behöver man inte trängas! Om solen ville komma också bara....
 
 
 
 
På vägen hit stannade vi vid Ica Mellbystrand och handlade med mat. Bredvid fanns en liten galleria med Donken bla. Var in på Kappahl där det var 1/2 reapriset. Hittade en jättefin tygkasse för bara 10kr(!). Det blev även två par strumpor för 15spänn.... det kallar jag fynd det!
 
                                           
 
 

 
 
Rock-Bella ;)
 
 
 
Vi fick besök igårkväll av en söt igelkott. Vi bestämde att det var en tjej och Bella döpte henne till Igel.
 
 
 
Jag fick en fin pärl-fjäril som Bella hade gjort åt mig :) Den ska få en fin plats hemma!
 
 
 
 
Hahahaha. Morgonbus i soffan. Ganska tydligt att Moster är favoriten ;)
" Mooooooster. Mooooster Kooooooom"
" Jag ska sitta bredvid Moster "
" Jag ska sova på Mosters madrass "
" Jag gör som Moster gör "
" Moster, jag Älskar dig "
 
Innan vi åkte fick jag så många kramar att jag tappade räkningen!
" Jag kommer sakna dig Moster. Och Jönsson. Jag ska inte glömma att skriva ett brev till dej "
 
Sötunge!! <3 Moster älskar dig
 
Efter ytterligare några kramar och pussar så åkte vi vidare....

Självklart blev det en sväng till Gekås igår. Det är ett måste när man är här! :D
 
 
 
Virkad sommar/strandväska i härliga färger!
Senapsgul tubsjal till vintern. Den är gulare än den ser ut på bilden. Riktigt senapsgul. 49spänn.
 
 
 
Mysig tröja.
Söta pyjamasshorts :)
 
 
 
Pippistrumporna kunde jag inte låta bli
Fick ett Muminglas som Bella fick på Max. Hon fick 3st. Fint ju :p
 
 

När vi kom ner och hade ätit lite underbar färsk varmrökt lax åkte jag, J och mamma ner till Skrea och tog ett kvällsdopp. Eller dopp och dopp.. jag kom i halvvägs och J bara till knäna. Hahaha... men mysigt var det för de! =)
 
 
 
 

 
 
I Fredags packade vi våra väskor och brummade söderut. Första stoppet blev i Falkenberg där vi haft två trevliga dagar med familjen. Jag körde hemifrån till Lindesberg. J tog över när vi kom till röriga Örebro och sen tog jag över igen på Halmstadvägen fram till Ullared då vi bytte förare igen.
 
 
 
Som alltid stannade vi till i Vadstena där vi gick in på Antikaffären. Blev inga fynd den här gången dock.
 
 
 
 
 
Det fanns en gammal sollampa där också, men inte ens i närheten lika fin som Mormors jag har hemma :)
Nästa paus blev självklart vid Gyllene uttern utanför Gränna där vi köpte lite polkagris-skruvar bla.
 
 
 
Det bästa med att åka söderut är ju alla de fina vindkraftverken! Jag älskar dem!
 
 

 
:D
 
 

  • Kolla bilen ( J gör det nu )
  • Börja packa
  • Skriva lista till mataffären
  • Skriva packningslista
  • Skriva lista till Gekås
  • Åka till posten och hämta mitt körkort! ( Före kl 15.00 )
  • Handla på Ica
  • Sola
  • Käka mat ( Tacos! )
  • Packa färdigt allt
  • Färga utväxten
  • Måla naglarna
  • Kolla på Ernst
  • SOVA!
En heeeel del som ska göras idag och klockan är redan snart två... herregudars. Magen är dum också och har varit sista dagarna, är nog mens som är på G. Hoppas att det ska komma nu. Helst idag! Så det går över tills vi kommer till vår stuga på Söndag. ( Ja jag brukar ha 3dagar ca ). Annars är den bara allmänt dum, men det är jobbigt. Hatar orolig mage. Fan det värsta som finns!
 
Igår var vi till Västerås. Jag körde! :D Dock inte ända in i stan, utan J fick ta över efter vägen för klockan var lunchtid och jag ville inte riskera att köra på nån första dagen med körkort. Men det visade sig vara ovanligt lugnt, så jag hade kunnat kört men varför ta det osäkra före det säkra. Jag körde ju ändå hela vägen dit, och det gick finfint :)
 
Måste sätta sprutt nu om jag ska hinna med nåt idag. Jag återkommer säkert ikväll!
 
Häjsan!
 
 

 
Jag hade mina solglasögon på mig igår men när jag kom hem och gick igenom väskan så var de sönder!
Hur fan kan de ha gått av.... ingen som suttit på min väska vad jag vet... fan också!
Mina älskade brillor, och jag som har så svårt att hitta som passar mig och sitter bra... MORR!!!
 
Får gå på jakt efter nya, kan ju inte vara en vecka vid havet utan solbrillor!!
 
 

      
 
                                          
 
 
 

 
 
 
 
Puma parfym och fina örhängen från Pilgrim fick jag av familjen som var på kryssning Mån-Tis.
Vi kunde ju inte följa med pga min uppkörning, men de hade massa trevligt med sig hem =)
Massa lakrits bla! Mmmmmmmmm. Finsk lakrits slår allt!
 
 
 

 
 

 
Äpple-örhängen från Monki
 
 

 
:D
 

      
 
                                                         ....... Ett KÖRKORT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Jag klarade uppkörningen idag! Wohoooooooooooooo. Både skrivningen och körningen på första försöket. Fick inte göra så mycket konstigheter. Åkte med en rund go gubbe som va trevlig. Fick göra start i backe vilket var heeeelt perfekt. Bilen stod blixtstilla när jag släppte handbromsen. Då kände jag mig redigt stolt ;) Jag hade förväntat mig massa krångliga saker, och vissa saker var inte helt perfekt me de är ju så att de räknar ju med att man övningskör de första två åren även om man kan köra. För man blir ju aldrig fullärd och det handlar ju om erfarenhet och att öva öva öva helt enkelt! =)
 
Men nu är det klart iaf! Nu behöver jag inte gå till skolan nåt mer. Vilket känns ruskigt konstigt. Inte träffa Bobbo eller Ibbe, eller Jeanette som nu missade när jag blev klar.... Hade Susanne idag och hon va väl bra men klart man sakna Jeanette lite när man haft henne så länge. När jag gick ur bilen så stod Ibbe med nästa elev som skulle köra efter mig en bit bort och gjorde tummen upp och såg frågande ut och jag nickade. Han blev skitglad och gav mig en kram. Susanne med. Men inte Bobbo, den fräckisen ;) haha... neee. skojar ju! :)
 
Nu kan jag släppa alla tankar på hur man gör start i backe, vart jag ska vända om de ber mig, backa runt hörn, ja alltihopa.... nu raderar jag mina körkortsappar och fokuserar endast på en enda sak: SEMESTER! Har inte ägnat vår semester en tanke den sista tiden. Bara haft körkortet i skallen. Men det är ju så, man vill ju vara så förberedd man bara kan. För hade jag kuggat idag hade jag säkert inte fått tid för uppkörning inom 2mån så hade säkert fått göra om båda två och det hade varit sjukt drygt. Jag säger som pappa, det är bättre att ta fler körlektioner och köra upp när man är säker än att stressa och kugga flera ggr för att man vill bli klar. De 1900som uppkörningen kostar lägger iaf jag hellre på 4 lektioner som ger en mer :)
 
Nä slutpratat om körkortet. Ni får se det sen när det dyker upp på posten! ;)
 
Puss häj!!!
 
 
 
 
 

 
Middagen här om dan:
 
Tjälknöl
Färskpotatis
Sallad
Beasås
Gelé
Portello
 
 

      
      
 
I förrgår var familjen hem hit på lite fika :) Bella var så jädrans snygg i sina rockabillykläder. Moster GILLA!
( Slänger in en bild på mig också :p hahahaha )
 
 
 
 

 
 
I Lördags var vi ut med Syrran, Micke, Lindström och Kim på Kingen.
Dansade och hade en rolig utekväll :)
 
 

Okej, nu börjar nerverna komma till sin rätt... klockan ringde 04.45. men kom väl upp 5 i 5 ungefär. Igår var vi till Borlänge på eftermiddagen och direkt vi kom hem körde vi. Kom in vid halv 11-11tiden så inte sovit många timmar, men nu kan jag ändå inte sova mer. Magen är dum också. Om det bara är nerver eller om det är att jag åt så sent igår låter jag vara osagt. Jag tror att det är en mix av båda. Bara den hinner rätta till sig så!! Måste kunna koncentrera mig idag. Idag gäller det! Herregud.... bara nån timme kvar och jag har fortfarande inte fattat det.. min kropp mår som sämst den här tiden på dygnet, men på morgonen är det lugnt med bilar så tvungen att ta tidigt. Men får se vad personen hittar på för nåt åt mig. Kommer säkert göra bort mig på nånting, men tycker att jag har det mesta under kontroll iaf. Är nåt litet jag funderar på, men det kan också vara avgörande. Har iaf lektion före med Susanne, som jag skulle haft igår en lektion med också, men då ringde de och sa att hon va sjuk, men att hon absolut skulle vara där idag.. Hur de nu kunde veta det om hon va sjuk? Ja, hur som helst så blev det inställt igår... så tur att jag hinner köra före idag och gå igenom en sista gång. Fy fan alltså... håll tummarna idag. Snälla!
 
Måste gå omkring lite nu, är så nervös.
 

Nej jag tycker inte om den låten eller Arvingarna men hörde den på reklamen :p semester är det iaf då J jobbade sista dagen igår så nu har vi 2 veckor framför oss där vi bara kan göra vad vi vill, när vi vill. Men även om vi drar på semester sen så är det bara fram till Tisdag som snurrar i mitt huvud... ska bli så skönt när jag är klar och kan släppa allt om vad plugga-körkort heter.
 
Igår hade vi myskväll. Tände ljus, gjorde paj och glodde på film hela kvällen. Regnet öste ner.. men idag skiner solen! :D Blir nog att åka över och busa med Bella i trädgården. Ikväll kanske det blir en sväng till Kingen. Vi får väl se. Beror på min mage. Åt laktos igår och kroppen säger ifrån. Men hoppas att det ska bli bättre till kvällen så vi kan gå ut och checka läget i den här hålan :p
 
Längtar tills vi får packa väskan och rulla mot Haaaaalmstaaaaaaad :) Hoppas bara på soooool! Som det är idag, det hade vart pefekt!
 
Nej nu ska jag hoppa in å tvätta ur håret. Ni får ha en bra dag och Grattis Michelle på födelsedagen!
 
Puss häj!
 
 

Idag har jag haft dubbel-lektion med Bobbo. Idag gick det mycket bättre än sist! Han hade ingenting att klaga på förutom att jag ska tro mer på mig själv. Skötte saxbackparkering, fickparkering, vändningar och allt själv och de blev kanonfina parkeringar må ni tro! ;) Nu trodde han iaf att jag kan klara mig på Tisdag. Det var han osäker till sist, men vi sa att jag hade väl en dålig dag då. Det gick jättebra idag och vi hade jätteroligt. Han frågade om jag alltid är sådär glad och trevlig. Tja sa jag, om det är rolig sällskap så :p haha... men det tyckte han om så vi garvade en hel del. I mitt huvud ekar " Jalla Jalla, Kebab till alla " som han satt och sa hela tiden. Och alla var talibaner :p haha.. inklusive han och jag. Alla i trafiken. Haha... ja som sagt, det var klart den roligaste lektion jag haft iaf! Han gav mig lite mer tips vid parkering och så så nu jädrar blir de till att öva i helgen och på Måndag. Ska göra allt jag kan på Tisdag då det är dags, men jag tar verkligen inte ut nåt i förskott. Man vet ju inte vad de hittar på! Faaaaan va nervös jag kommer vara! Herrejävlar.... Men bra tid att köra upp på. Lite bilar ute på morgonen så det är positivt!
 
Efter körningen åkte jag och J över till de andra. Vävde lite med busBella och så var vi till Willys å handlade lite. Nu har jag o älsklingen myskväll med tända ljus, regnet öser ner, lite godis, tittat på Ernst. Får se om de blir nån film eller neeee såklart de inte blir film, det blir ju nya True Blood såklart. Herregud missat flera avsnitt nu ju.
 
 
 
 
 
Tänt de fina lyktorna syrran gjort =)
 
 
Mina älskade kuddar från Ikea! Påslakanet får ni se nån dag med för det är så jääävla läckert! Kommer sova som en prinsessa i det på semestern.
 
 

                                 
                                   
                                      Behöver jag säga att jag älskar de här tröjorna? Sjukt sköna. :D
 
 
 
 

 
 
Såhär glá blir man när man klarat sin uppskrivning på första försöket!
Bella åkte på en kossa utanför Jula... ^^
 
 
 
Fick min lampa igår som jag hade önskat mig :)
Och fina ljuslyktor som syrran gjort! Inte hunnit tända dem än men det kommer.
 
 
Köpte en duschcreme på hm. Lukta supergott.
Fick en fin tvål av syrran igår. Blir fin i köket =)
 
Resten av köpen får ni se snart.
 

 
Utbrast ett "yes" när jag såg ett stort godkänt på dataskärmen.
Fatta hur länge jag tjatat alla frågor. Senast igår somnade jag med näsan på mobilen
med körkorsapparna framme. Har hänt ofta den sista tiden.
Kul som fan att det gett lön för mödan. Jag svävade ut därifrån.
 
Stolt som en tupp tammefan!
 
Ja just ja... hade alltså 58 rätt av 65 ;)
 
 

 
 
Fick den här fina hjärtformen av Mamma o Pappa igår :)
Blir jättebra till kakor eller pajer tex.
 
 

Ja nu börjar det allt pirra lite i magen må jag säga. Är egentligen inte så nervös, men blir alltid nervös så det är inget ovanligt :p Vill ju klara det imorgon förstås!! Ni håller väl alla era tummisar för mig imorrn! ;) Kommer nog somna med trafikfrågeapparna uppe. Haha. Jag gjorde det igår. Kände hur jag nickade till så då fick de va nog. Ikväll kommer herrskapen från Falkenberg upp. Blir kul! Bella bus! :)
 
Var ute och körde igårkväll runt stan och det gick bra. Blev lite lugnare på vissa saker jag fundrat på. Som start i backe och vad som var bromsservo-kontroll men nu vet jag det! Ska nog visa Bobbo på Torsdag att jag kan! =)
 
Idag har jag storstädat i 4-5timmar. Helt jävla slut är jag. Så det fick allt bli dagens motion det! Nu ska börja med maten. Idag bjuds det på köttfärssås och sallad. Ska försöka hålla oss till Gi nu. Kommer en Gi-tidning på posten längre fram också. Skoj! Och så väntar och väntar jag på nya säsongen av Biggest Loser. Den borde ju börja till hösten. Ja den från Usa alltså. Svenska visas väl på våren.... eller?
 
Grattis till papsen också som idag jobbat sin allra sista dag och är nu officiellt pensionär! SOM han har längtat! :)
 
Lite bilder från igår:
 
    
    
    
 
En katt på gatan som jämt är nere vid oss av nån underlig anledning. Pappa är väl inte världsglad över det.
Jag älskar ju katter och normalt sett hade jag tagit upp den här i famnen om det inte vore för att den ser så förbannat elak ut! Den har jättefin svans och päls men ansiktet och ögonen. Han ser riktigt vrång ut. Nä nå kel med den där blir det minsann inte. Det finns finare =)
 
    
 
Hoppas jag snart slipper den där skylten!
 
 
 
 
 

 
Spela Songpop med mig!
Cecilia S borde ni hitta mig under, annars får ni gå via Facebook om ni är vän med mig.
 
Om ni inte vet vad SongPop är så går det ut på att man ska gissa vilken låt som spelas upp så fort man kan.
Antingen vad låten heter eller vilken artist det är. Finns olika genre man kan mötas i.
Det är faktiskt jätteroligt :)
 
 

Igår fixade J min cross åt mig, så nu är den tyst igen :D
Drömde en sjuk dröm inatt. Om att det spökade. Har drömt det förr med. Var fan så läskigt den där gången jag drömde att jag såg en tant i hallen sitta och måla en tavla.... usch! Hade en liknande inatt, men kollade på klockan vid 04.52. Pigg som en mört. Gick upp med J 5. Han åkte vid halv 7. Kvart i 7 hoppade jag upp i crossen och har nu sprungit en timme samt gjort 100 situps. Känns gött som fan! :) Kanonbra gick det också! Nu väntar en härlig dusch och sen ska jag sätta mig med frulle och plugga plugga och åter plugga. Är ju bara imorgon kvar nu, sen gäller det!!! Bara en sån sak som att jag ska fotas till körkortet före... :D
 
          
                                               
 
 
 

Idag är det en lugn hemmadag. J är i källarn och pillar i radior och jag tänkte städa garderoberna. Men jag sitter och funderar på vad man kan ge herrn när han fyller. Han fyller ju ändå 35. Jag har ingen aning.... kommer jag inte på nåt så får det bli nåt från bolaget och en middag eller nåt. Kanske äter på Strandhotellet när vi är på semestern, eftersom han fyller medans vi är borta. Jag får fundera vidare. Om inte ni har nåt förslag förstås? Och som inte kostar så jäkla mycket... Han svarar ju bara att han inte önskar sig nåt. Det sämsta svar man kan få... :p
 
Ska göra lite annat nu. Hoppas ni har en bra helg!
Puss häj!
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är bra att ha Bilddagboken. Då kan man så enkelt gå tillbaka och titta.
Tycker ärligt talat synd om såna som aldrig knäpper nå kort. Tiden går så fort och man glömmer så fort
hur allt såg ut, hur folk såg ut, hur man själv såg ut. Det är ju så kul att titta på gamla kort!
 
Dessa är mellan 2005 och 2008.
 

 
 
Mamma gjorde en fin sned fläta på mig :)
 
 
 
Halsbandet jag fyndade på rean på Åhléns.
 
 
 
Blev även ett par örhängen.
Plockade smultron och röda vinbär hos pappa igår :D Mums!!!
 

Idag passade jag och mamma på att gå på stan när gubbarna va på jobbet.
Hittade lite smycken på rea och så blev det den här superfina blusen från Lindex till mig.
Tänkte att man kanske kan ha den när man ska på 50tals festen i Parken eller på Top Cats när de kommer :D
Lite 50tal sådär. Tunn och skön nu på sommaren med så den får nog hänga med på semestern!
OM det nu blir sommar nångång, jag menar hur mycket kan det egentligen regna?!
 
Just nu skiner iaf solen och det är sommarvarmt ute. Åker över till mamsen o papsen för lite
käk ute i solen! =) De andra jag fyndade får ni se senare!
 
 

Igår hade jag lektion igen då. När jag kom dit såg jag inte skymten av Jeanette. Det visade sig att hon är sjukskriven hela Juli och att jag skulle köra med Bobbo istället. Han sa att de ska försöka lösa så jag kan köra med någon av de andra när jag har bokat in. Men de har också fullspäckade scheman så vetefan hur det här ska gå, men han erbjöd sig att köra med mig på kvällen eller helger om det skulle vara så, eftersom jag snart ska köra upp och behöver köra med dem och deras bil innan. De lyckades flytta runt nån intensivare så jag får en dubbel med Bobbo på Torsdag som jag hade bokat med Jeanette. Klarar jag mig på uppkörningen så får inte Jeanette vara med då, men det är nog bra att jag har Bobbo nu. Han är rakt på sak, ärlig och rolig. Han testade mig och sa inte vad jag skulle göra, utan bara typ vart vi skulle å så körde vi mot Rembo, där sa han att jag skulle hitta en plats att vända på, vilket jag tänkte helt fel på, men nu vet jag ju det så jag ska öva på det han sa nu. Jag vill ju så gärna klara den där uppkörningen. Herregud alltså..... orka tragla längre... men men. Bobbo är iaf bra.
 
 
 
 

  
 
Igår fyllde mamma år och det firades med några paket och hennes goda marängtårta.
Det finns ingen godare tårta, och det SVÄR jag på!
 
 
 
 
 
Hon fick lite örhängen (ett par till som inte är på bild) och en parfym.
 
 
 
 
 
Mina smultron har äntligen börjat mogna! :D Pappa hade plockat ihop några st.
NOM NOM NOM! Tänk om jordgubbar smakade smultron.
Ja det finns förstås Smulgubbar som är jordgubbar som smakar smultron men jag menar
VERKLIGEN smakade smultron. MMMMMMM....
 
 

Tänkte att jag skulle visa lite från sånt jag har hemma. Idag börjar jag med att visa min samling av böcker.
 
 
 
"Svenska serviser 1950-1975" är den bästa bok jag nånsin fått! Den är helt underbar om man älskar
gammalt porslin. Info om formgivaren, tillverkningsår samt priser på alla vanliga serviser som man kan hitta på loppisar och auktioner. Den måste man ha om man är retronörd!
 
 
Krakel Spektakel, självklart given. Stig Lindberg som ritat honom ju. Nostalgiboken är också en sån som är riktigt rolig att ha. Inte bara för nördar utan för alla som vill se saker man minns från när man var liten. Den är riktigt rolig att bläddra igenom :)
 
 
Lite mer dyra saker i de här, men det kan ju vara lite kul det med. Till höger på omslaget till "Auktionshandboken" under den färgglada 3armade lampan ser ni "Klot-Johan" som är ett bord som lägger sig på iaf mitt minne. Både namnet och själva designen... väldigt lustigt!
 
 
426 fyndställen följde med Antikvärlden som för övrigt är den bästa tidningen efter Retro såklart, som jag inte tror att nån kan bräcka faktiskt! Kaffekalaset är egentligen en liten receptbok på småkakor och bullar som är farmors gamla. Väl använd och det är så en receptbok ska vara tycker jag. Det ska vara lite fläckar från mjöl och smör i dem. Det ska synas att den är använd! :)
 
 
 

J pratar ju i sömnen. Oftast sover jag och ibland vaknar jag av att han ligger å pratar, men igår eftersom jag inte kunde sova, så kom han i djupsömn rätt snart. Rätt som det var så nästan satte han sig upp, han liksm sträckte på sig, stirrade ut mot fönstret och säger "Jag skulle bara titta på solen". "Solen?" sa jag. "Det är ingen sol nu" (Det ösregnade inatt). "Jag tänkte om man kunde sola" mumlade han samtidigt som han gled ner i sängen igen och somnade på stört. Haha.. jaa du J... du kan du! Jag är glad sålänge han inte går i sömnen iaf! Fan va scary.
 
Frågade honom imorse om han va ute och solade i natt. Han fattade såklart inte ett skit vad jag pratade om ^^
 
 
 
 

 
Visst har jag läst mycket i Körkortsboken, har ju läst igenom hela boken förstås, MEN i det stora hela så är den ganska värdelös. Jag saknar MASSOR. För att ta några exempel så saknar jag en bild tex på bilens lysen utvändigt med pilar som visar vilken lampa som är vilken. Hur man gör inre och yttre kontroll vid uppkörning, för det tror jag inte finns i den. Och under huven, med pilar. Man tror ju att den ska innehålla precis allt man behöver kunna men icke! Tur att Internet och tester finns. Men när det gäller regler och så är den ju såklart perfekt.
 
Nu längtar man ju gaaaanska mycket efter att ha det där förbaskade kortet i sin hand alltså.
Allting tar sån himla tid. Men om precis en vecka nu så är det iaf äntligen dags att skriva upp.
Jag kunde inte sova igår, då jag sov på dagen rätt länge, så jag låg och surfade i mobilen. Låg och gick igenom alla lamporna i huvudet. Iaf försökte. Jeanette får visa mig dem igen. Och hur man gör alla kontrollerna. Handbromsen och fotbromsen minns jag och det var väl styrservon man kollade genom att trycka ner bromspedalen, vrida på ratten och starta bilen så åker pedalen ner. Eller var det nåt annat? Hm...
 
Blir att plugga som sjutton nu den här veckan. Imorgon har jag körlektion så efteråt ska jag såklart sitta kvar och skriva ner alla de som jag behöver kunna som jag inte skrivit ner så det bara är att mata in i skallen. Nog för att där redan finns en hel del men det känns som det aldrig tar slut. Det finns ALLTID nånting mer som man glömt eller inte tänkt på. Hopplöst mycket!
 
 
 
 

 
Ja igår tog vi en liten tripp ner till Säterdalen där det var den årliga antik och samlarmässan. Den som
jag förra året köpte den här fina tavlan på. I år regnade det ju dock så var inte alls många som sålde.
Förra året var det fullt och man kunde gå i flera timmar och titta... men kul att det iaf blev.
Gamla fina bilar var det som vanligt en Tisdag där nere :)
 
 
I forsen rann det verkligen på och var ovanligt högt vatten. Fast det var rätt mysigt.
 
 
På lilla scenen spelade och sjöng Billy Opel. Ni vet " Ta mig hem, ta mig hem till Dalarna igen ".
Om inte annat kanske ni såg honom i Halv 8 hos mig förut?
 
 
 
Ute var det loppis
 
 
Och inne Antikt (Kuriosa säger jag eftersom det inte är över 100år).
 
 
Sånt här ställ för galgar, allt i teak förstås, såg jag hos en gammal tant vi var hem till utanför Borlänge en gång och hämtade en radio hos (vad annars ;) och tyckte att det var fräsigt. Hon hade dock nånting mer nedanför som gjorde det till en helhet men jag kom speciellt ihåg det där stället med galgar och att jag aldrig hade sett sånt innan. Men en tant sålde likadant igår. Vad det kostade tittade jag dock aldrig utan tyckte mest det va kul att se ett igen. Allt är snyggt i teak!
 
 
Hade inte det här underlägget (men som för mig endast hade fått hängt som prydnad) inte kostat
över 200spänn så hade jag köpt det för jag föll pladask för det!
 
 
MEN, jag åker sällan hem från en större loppis utan att ha köpt något, och det enda som inte kostade skjortan och som intresserade mig var dessa. Tanken var att jag skulle ha två eller tre, men kunde inte bestämma mig för vilka jag ville ha, så sa han att jag fick ta allihopa för samma pris som för tre och man är ju inte dum så visst. Hela högen fick hänga med då! Och nu undrar väl förstås nån mer än syrran som frågade innan. Vad är det för något? Jo hörrni, det är "flaskhållare" som jag säger. Vet inte om de har nåt fint namn? Man ställde iaf sin dricka i dem på 50talet. Ni vet tex bruna lite mindre glasflaskor som man förmodligen hade tex Fruktsoda eller Loranga i kanske. Jag säljer nog hälften tror jag. Men de va riktigt söta och jag lovar att när vi väl flyttat och fått de rum vi vill ha så våra saker kommer till sin rätt så kommer våra i erat tycke kanske lite konstiga och udda saker att se finfina ut tillsammans. Ni ska få se!
 
 
Hittade en bild här som visar hur de ska användas. Det där är ju den vanligaste sorten, som jag
självklart också har två st av. I trä med plastband. Också fina! Mina har perstorpsplattor tror jag.
 
 
 

 
Den textrad jag av någon anledning minns mest från konserten i Fredags.
(J.Fogerty-Garden Party)
 
 

 
Glutenfritt Havreknäcke, ost, pappas egna gurka, tomat, salt och grekisk salladskrydda.
1 gul kiwi
1 glas Bifido Blåbär
 
MUMS!
 
 
 

  
 
 
 
  
 
 

         '
 
Rostbiff, kalorisnål potatissallad (lågt gi när potatis är kall eller påvärmd) och
sallad från pappas land samt egenodlade gurkor! MMM
 
 
 

       
 
Behöver jag ens säga att jag ÄLSKAR bellas rockabilly-outfit idag?! Nu skulle vi varit på cruising eller nåt
när hon är sådär fin! Superläckert!! :D Moster GILLAR!
 
Den när hon sitter på pallen, den vill jag ha förstorad att ha på väggen. Syrran, kan du ordna det? ;)
 
 
 
 
 
 

 
J sover nu så jag ska snart bänka mig framför tvn och se Sommarkrysset, vilket jag också nyss tyckte var. Satan va fort det går nu! Det säger väl bara svisch så ska jag köra upp! Körde förresten idag och det gick jättebra, var bara lite krångel med dragläget i en rondell när jag fick stanna och det lutade bakåt. Hade en bakom mig också så blev jag stressad men jag släppte kopplingen för högt upp så fick två motorstopp men med J's hjälp gick det bra och vi testade igen när jag parkerade vid Coop där det också lutade lite bakåt, så nu tror jag att jag fått kläm på det. J har äntligen börjat hjälpa mig och vill köra. Innan har jag fått tjata så har inte blivit så mycket körning innan som tänkt, men det går ändå jättebra. Är bara dragläget och kolla de där förbaskade speglarna i svängen som jag alltid glömmer bort, annars känner jag mig rätt säker.
 
J började ju jobba 8 imorse så han gick upp vid halv 7. Jag med och jag tänkte följa med honom men vi kom fram till att jag följer med en annan dag istället. Jag slocknade på soffan och sov i 3-4timmar vilket var såååå skönt. Så jag är utvilad. Annat är det ju med honom så bra att han sover en stund nu.
 
Eftersom det är Lördag så har jag köpt en vanlig dricka vilket det blir bara på Lördagar. Idag fick det bli en DrPepper. Så jädra gott! Jordgubbar har vi också. MUMS! Ska väl ha lite tvmys med mig själv nu då. Ha en trevlig Lördagkväll!
 
Puss häj!
 
 
 

        
 
Dagens mat blev fläskytterfilégryta. Vi satt ute på balkongen och åt.
Det har varit kvavt hela dagen så vi har gått och väntat på åska. När vi åt så kom den!
Hörde dock inge åska :( Trååååååkigt. Det åskar ju fan aldrig i den här stan...
 
Men regn fick vi. Så det räcker och blir över, men det va skönt. Nu kan man andas igen.
 
 
 
 

 
En yttepytte liten Bella som morgonmyste i Mosters säng. 7 Juli 2008.
 
 

Igår var ingen vanlig dag, för det var äntligen dags att brumma upp till Rättvik, och Dalhalla för att se John Fogerty! Och vilken konsert! Vilket ös, vilket drag och vilken publik!! Alla stod upp å rockade. Var en riktigt härlig stämning. Helt klart bland det bästa jag sett. Grym karl det där! :D Kom hem vid halv 2 inatt och halv 6 ringde klockan men vi sussade till 6.20. Minns inte ens att jag stängt av larmet haha. AStrött. Men när jag väl gick upp var jag pigg och är det nu med men tror ändå kroppen behöver sova lite mer så ska slumra lite när J åker. Tänkte följa med honom till jobbet, men det blir så länge då han ska börja 2 timmar tidigare. Jag kan hänga med en annan dag.
 
På Fredag är ju Jerka (Jerry Williams) i Säterdalen. Där skulle man ju också ha vart egentligen! Billigt som fan va det också. Men på Tisdag ska vi iaf dit på loppis/samlarmässa, samma som vi va på förra sommaren :) Det är ett klart måste, för det va himla roligt!
 
Ska ta mig nåt att äta nu sen ska jag köra ett träningspass eller ta mig en promenad om några timmar. Hoppas att ni haft en toppenhelg.
 
Ja just ja, det var 4000 personer i Dalhalla igår och när vi satt oss så ser vi att Stinas pappa och Kicki sitter precis framför oss. Jag menar, what's the odds liksom? Ibland är världen bra liten!
 
Försökte få lite bra bilder men trots att vi satt på 3 raden längst fram så var det ändå rätt svårt att få bra eftersom det är vatten emellan så man sitter ju en bra bit ifrån ändå. Men några blev det iaf =)
 
 
      
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
Awesome!! :D
 
 

Igårkväll var jag ute och körde igen. Först åkte vi till mamma o pappa där vi stannade för lite kvällsfika och såklart att titta på mys-Ernst! Ingen sommar utan Ernst!! ;) Kan vara att vi som är lite pyssliga av oss älskar att se andra människor som pysslar! =) Efteråt tog vi en sväng till plusparkeringen. Övade lite parkering men de va inte så lätt med våran stora bil minsann. Och då syftar jag på att backa in mellan två bilar. Ja såklart så var där inga bilar utan vi försökte med hjälp av rutorna. Men man ser ju också mindre men jag våga fan inte backa in mellan två bilar, utan jag får ta det med Jeanette sen. Med deras bil har det ju gått fint varje gång så hoppas att det inte ska va nå problem. Inte säkert att just det kommer på uppkörningen heller ju. Det löser sig. Åkte iaf vidare till Krylbo och fönstershoppade vid 33an, men jag ville köra mer så frågade vart J ville. Till Lillsjön svarade han. Sagt och gjort. Så nu har jag kört i 100 med våran bil med, vilket gick toppenbra. Så det känns riktigt jävla skönt! När vi åkte ut därifrån så såg vi att den nya lilla vägen är asfalterad och klar så åkte lilla vägen hem. Solen gick ner över stan, klockan va runt halv 11 och det var riktigt mysigt att va ute och glida runt med älsklingen :)
 
Hehe åh, Solsidan i repris på Söndagar. Det ska man ju klart se ^^ "Sluta stirra på henne Fredrik!" Haha ;)
 
Idag står en körlektion på schemat, efter två när J slutat ska vi till Apoteket för jag måste ha min medicin. Magen har verkligen vart helt katastrof nu sen den tog slut. Helt sjukt hur en sån liten men ack så stark tablett kan påverka så mycket. Magen va dum i morse med och jag håller alla tummar jag har för att den framför allt ska hålla sig lugn ikväll då det är dags för nåt riktigt skojsigt och spännande! :)
 
Btw, hörde att de sa att kvinnomisshandeln ökar under sommaren. Deras fina teori är att det är för att man är lediga allihopa och "tvingas" att vara tillsammans dygnet runt. Öööööö... sen när skulle det vara ett problem i ett hälsosamt förhållande?! Det är väl just det som ska bidra till mer kärlek. Det dummaste jag hört. Det är väl snarare så att karln i huset är ledig och kan dricka oftare och förmodligen blir aggresiv när han druckit... eller?
 
 
      
 
Jaa jag vet att horisonten lutar och det stör mig asmycket, men tog kortet i förbifarten och tyckte ändå att det blev fint. Så fint sken :)
 
      
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Inte så normalt att käka blodpudding till frukost kanske, men då min mage varken vill ha bröd eller
fibrer idag så fanns det inte så mycket annat att välja på ^^
 
 
 
 
 

 
Tacosallad ute i solen på balkongen med hjärtat. Det är grejer det och fan va gott det va! :)
 
 

Idag är ett bra bevis på hur medicinen påverkar mig. Igår skulle jag hämta ut mer men som jag misstänkte fanns det inte inne. Jag trodde det skulle komma tills idag, men icke. Får snällt vänta tills imorgon med att hämta dem. Men jag trodde stenhårt att jag hade kvar men de tog slut igår.... Jag dör ju inte om jag inte äter dem, om det hoppas en dag, eller två, men jag märker skillnad i kroppen direkt. Jag är så otroligt pigg! Jag studsade glatt upp ur sängen vid 6.15 och tyckte att jag sovit jättelänge, fast jag somnade nån gång runt 1 tror jag. I vanliga fall brukar jag slumra om på soffan när J åkt. Så det är iaf positivt men det som inte är lika positivt är att varje gång jag missat att ta dem, vilket visserligen inte är så ofta, men jag märker direkt på magen. Den är mycket sämre när jag inte tagit dem. Oftast så mår jag faktiskt ovanligt bra i magen av medicinen. Det enda jag tycker om med dem. Det blir iaf billigare när jag bara äter en halv, då de kostar 400:- och räcker i drygt 2månader.... hade jag ätit hela hade de alltså kostat drygt 400:-/mån. Vilket blir en del under en längre tid. Men jag önskar att jag hade fått den sorten från början istället för Pravidel, som jag dels mådde skit av och som jag dessutom ökade 7kg av ganska direkt! Och DET stör mig som fan. Har inte gått upp nåt av den här sorten.
 
Vi ska köra Gi ganska stenhårt från idag. J sprang i crossen igår och vi tittade på gymmet men de är så dåliga öppettider nu så han bad mig att köra styrka med honom här hemma och det kan jag väl! Har ju gummiband som han gott kan använda. Det är jobbigare än man tror :) Så ska vi ta ett 3månaderskort efter semestern till hösten. Det blir kanon det. Har saknat gymmet länge nu!
 
Jag ska nog passa på att springa i crossen idag. Det blir ju skillnad även så, eftersom jag blir så himla trött av medicinen och helst bara vill sova så tänker man ju inte alltid Åh nu ska jag träna! Jag har sån energi! Nääää inte direkt... men så känner jag nu. Otroligt vilken skillnad det kan vara. Lite frulle nu då och plugga lite tror jag, sen är det träna som gäller innan solen kommer å gassar in här. Då smälter man ju bort.
 
Såg ett jobb som jag hade kunnat sökt om mitt körkort varit klart nu... men det hjälper nog till att hitta ett jobb sen när jag har det klart.  
 
 

        
 
Igårkväll satt vi ute på balkongen i kvällssolen och mumsade på jordgubbar. Bara en låda kvar nu. Haha, men det är ju så ruskigt gott och speciellt i yoghurten :) När solen gick bakom huset frågade J om jag ville köra för han skulle ändå tanka. Tro fan att jag ville!! J brukar sällan vilja köra med mig, men har kanske insett nu att lektioner försvinner och tiden rinner iväg. Hur som helst så tog vi och körde en sväng. Innan har J fått backa ut bilen och parkera den här men igår körde jag från parkeringen och tillbaka in igen. Var till Krylbo och han lärde mig tanka. Det var spännande ;p Sen ville han till OK och tvätta av bilrutorna, körde genom stan, sen Axel Johnssons hem och parkerade och han sa att min parkering var helt perfekt! Spikrakt stod jag tammefan! :D Inte som kärringen längst ner som står två steg ifrån oss, hon står så snett ibland att jag undrar hur bilen emellan oss över huvudtaget kommer in! Våran bil är ju också den längsta på parkeringen så jag är rätt ovan då bilskolans är en liten knubbis ^^
 
Det kändes iaf jävligt bra igår! Bilen var mer i samspel med mig den här gången. Så förbannat skönt! :D Ikväll är iaf tanken att vi ska ta en sväng kanske runt Skogsbo och öva lite parkeringar på stan. Måste öva så mycket jag bara kan nu, men som sagt, kändes sjukt bra igår! Mycket mycket nöjd! =)
 
 
 

 
Imorse hade J sovmorgon och åkte halv 11 till jobbet så då passade jag på och åkte med honom
till skolan. Det var full rulle där men de va inte fullt så fick en dator. Tror att alla där var nya intensivare.
De satt och traglade på första delen och jag kände bara hur glad jag var att jag kommit så långt.
 
Jag gjorde två gånger på "repetition"-fasen. Först blev det ej godkänt men andra gången hade jag nästan alla rätt. Gick över till sista "Sluttest" och det var visst bara en gång man behövde godkänt där, och det fick jag på första försöket. Hade väl typ 66/70 eller nåt. Gjorde även de resterande plupparna som mest är repetition och fick godkänt hela tiden. 3-4fel på varje ungefär. Började om och körde "A" igen och även där var det bara 3fel så jag stängde nöjt ner och gick hemåt. Köpte med mig 3 lådor jordgubbar. Blir J glad. Kan vi mumsa jordgubbar! =)
 
Känns så jääääävla skönt att ha det där klart, ni anar inte! Nu ska jag bara dit och gå igenom delarna igen för att se om det är nåt jag glömt bort, sen är det bara att plugga på allt jag skrivit ner för mycket mer kan jag banne mig inte göra nu. Finns inte många test kvar nu att göra som jag inte redan kan. Bara hoppas på att det kommer rätt frågor på provet sen! Det är det man inte vet, men de säger att om man kan proven på skolan så ska det inte va några problem.... den som lever får se. Inte nästa vecka men veckan efter smäller det! =D
 
Det som oroar mig är körningen! Jeanette var fortfarande inte där och flera hade fått sina lektioner inställda.
Jag har lektion på Fredag runt lunch och om hon inte är där då heller så tänker jag bunkra upp med lektioner med Bobbo, för det är bara att boka av dem en dag innan om det behövs. Så jag inte står där utan lektioner!
Är liksom 3veckor kvar bara....
 
 

 
 
 
Fåglarna badar i rabatten, sen flyger dem till dammen och sköljer av sig. Haha. Riktigt söta när de sitter där
och sprätter runt med jorden ^^ Sen om pappa trädgårdsmästare blir glad vetesjutton ^^
 
 
 

 
Igår blekte jag och imorse slänge jag i rött i underhåret på vänster sida.
Ville piffa upp håret lite men ändå behålla mitt svarta. Frissan får kanske fixa lite bättre
efter semestern men jag är nöjd iaf :) Syns ju mest ute såklart.
 
 
 
 

 
Köttfärsbiffar ( made by me ), färskpotatis från Pappas land, Pappas egna sallad, beasås och vatten.
Mums!
 
 

 
 
Det går en galning lös, ute efter ett hjärta att sätta i brand
(P.Gessle-Galning)
 
 
 

Igår var jag och hjärtat till underbara Västerås. Fan jag lever upp när jag kommer dit. Jag känner mig så glad, lugn och hemma där. Så fort vi kommer hem hit igen känner jag mig genast nere igen. Speciellt när man kliver in genom dörren till den här lägenheten. Idag har J dödat en si sådär 12 asSTORA flugor! Och i fönstret låg det väl kanske 30 små döda... som sagt... jag är glad så länge det är flugor! Vad som helst så länge det inte har åtta ben!
 
Vi skulle ha ett nytt bilbatteri men det fanns inte. Åskoväder låg som ett mörkt täcke över hela Västerås och det regnade, men vi hade en bra dag iaf. Jag köpte iaf ett par skor och så va vi in i gallerian, Ikea bl.a men sen drog vi hem igen.
 
Nu ska jag snart till skolan å plugga lite!
 
 

 
 
Underbara Picknick av Marianne Westman för Rörstrand <3
 
 
Den lilla fina gräddkannan (bredvid den ritade kaffekoppen, under tallrikarna) har jag
som jag ärvt av Mormor <3
 
 
 
Älskar Retro, för i den kan man ofta hitta saker som man själv har. Bruksföremål men även lite dyrare saker
men det är endast 50-70tal i den och det är det som gör den så jävla bra! Kommer ut 4ggr/år och varje gång den dimper ner innanför dörren blir man lika studsig ;p Lampan längst ner till höger ser ut som en som mamma och pappa har haft... ska spana efter den! :)
 
 

 
Igår, bara sådär, så kom mamma med en liten present till mig!
Jonas Gardells nya bok, som jag såklart velat ha. Den har ju precis släppts :D
 
Åhh. Älska Jonas
 
 

Igår var jag ju med J till jobbet. Det var kul! Hjälpte till å bar in och ut lite möbler. Det såldes i en rasande fart! J fick stå i kassan för första gången vilket såg roligt ut. Fattade nästan direkt hur man skulle göra när hon visade honom. Såg inte så svårt ut. Försökte lirka in en fot där, lät lite lovande, så hoppas på att få jobba lite där nån dag i sommar då de har öppet :)
 
Jag såg en fin väggbonad där, men det var inte bara jag som tittade på den och bara nån min senare var den såld. Ja det förstår jag! Den va dock inte precis vad jag letar efter så ska titta vidare. Ska kolla Tradera om de får ut nån fin. Jag handlade iaf lite. Ett par örhängen - röda pluppar för 10:-, en somrig liten duk och en fin gammal kökshandduk i linne. " Året om " av Ingrid Carling. Den var så himla rolig och i nyskick så kunde inte lämna den! 10:-. Lite väl billig kunde jag tycka!
 
Idag blir det nog en tripp till underbara Västerås. Måste köpa batteri till bilen och så blir de väl å kika i lite affärer.
Hoppas ni har en bra helg!
 
Puss hej!