Tänke jag skulle sova skitlänge idag, men kl 8 gick J upp då han ska jobba lite idag, så jag gick upp samtidigt. Började ganska direkt att stryka gardiner. Vet inte riktigt om det är mammas eller mormors gamla men har velat ha upp dem nu medans det är höst, men jag hade visst inte några ringar till gardinerna hemma. Kikade på Ikea och de hade riktigt snygga svarta som passa alldeles perfekt! De är så pass korta att jag inte kan fålla dem istället heller, men det är ju faktiskt riktigt fint att bara nypa fast dem i ringar med :) Höstlöv, så är ju bra att få upp dem nu medans det är höst, för sen är det julgardiner som gäller...

Köpte faktiskt en julgardin igår på Nisses. En hissgardin. Vit med tryck och röda knytband. Måste fixa en pinne till den. Det kommer bli kanoners i köket! :) Nu måste jag erkänna att jag längtar lite efter att få ta fram ljusstakarna och så. Blir ju så mysigt ljus då.

Xx




 

Om nu någon ser att de blå i sovrummet är lite "fläckiga" så kan jag berätta att det bara är vatten
som inte torkat än :p Men tycker att de är så fina och tjocka "vintriga".


Efter Antikmässan tog vi en sväng på stan. Letade förbrilt efter sockorna jag köpt på marknaden förut men de fanns minsann inte..... typ en miljard strumpor och sockor i alla dess slag men inte mina... icke sa nicke... blev lite brända mandlar och cocosbollar bara.... sen rullade vi mot Västerås. Herrejisses va stort det är vid Ikea nu... MYCKET större än vad jag hade inbillat mig... det tog liksom aldrig slut.... MEN otroligt fint och verkligen allt finns där nu.. lite trångt blir det ju dock när alla ska till Erikslund. Dock föredrar jag det gamla Ikea då det var bättre planerat, man kunde gena lätt och det var inte så stora ytor att traska på... det är lite... rörigt.

Hur som helst så har jag dreglat på dessa skor varenda gång jag sett dem i reklamen. Men oftast är det ju nåt fel när man väl ser dem irl. Gör ont, för trånga, finns inte i rätt storlek m.m... letade igenom hela affären innan jag äntligen hittade på mina ögonstenar, och de satt som en smäck! Hur sköna som helst trots att det är kilklack på dem. Jag verkligen älskar dem. Fanns ju fler liknande men ville ha klacken i svart också, och inte i beige eller nåt... Ja de rekommenderas iaf starkt! :)

Nu sitter jag här och tokgäspar... och har sån sjuk värk... ända från axeln och ner till nästan handleden.... bäst att krypa till kojs och vila nu... det har varit en lång dag. Hoppas ni haft en toppenhelg!

Xx












Åh idag var det ju Antik och Samlarmässa i Parken. Lika roligt som vanligt. Efter den här långa dagen känns det som om det var igår och inte idag :p Det var dock inte alls lika mycket folk som det brukar vara, varken köpare eller säljare... Träffade Stina & C:o som sålde :) Det blev iaf lite köpt där. Gamla foton över stan från 50talet som vi ska rama in och sätta på väggen :) Men innan vi skulle gå ut så hittade jag en fin gammal kartong till julgransbelysning. 50tal gissar vi. 25:- skulle gubben ha så det var givet. Men den var inte tom. Inuti ligger all belysning och även extralampan. Själva hållarna är jättefina och det var ju roligt att de fanns kvar även om det bara var för kartongen jag köpte den :) gamla förpackningar är så himla fina.

Xx








Pappa var med mig till lasarettet idag. Han var själv på... ja om det är sjukgymnastik/akupunktur/massage.. :p vet inte riktigt men nåt åt det hållet... så då följde han med. Som vanligt så får man vänta å vänta innan man får komma in, trots att man är där långt innan... varför kan DE aldrig hålla tiden liksom...

Hon tog cellprover och kollade med kamera/förstoring men kunde inte se att nåt var fel som tur var.. hade hon sett nåt så hade hon tagit nån bit och det vill jag helst inte :p Så visar inte provet nåt så ska jag komma tillbaka om ett år... hoppas på det! Medicin ville hon inte byta heller... fattar inte varför. Skitmånga som bytt sorter ju... sa att jag får nästäppa och känner mig allmänt förkyld... suck.... men men...

Hon skulle ta prov på ämnesomsättningen också eftersom jag skrev att jag slutat med Levaxinet. Det var inte hon som hade med det att göra men att de kan kolla värderna iaf eftersom de ändå tog blodprov så jaja visst tyckte jag... sen om jag bryr mig om det är en annan femma.... OM, jag säger OM jag ska äta Levaxin igen så ska det vara en jäääävligt låg dos och laktosfria!!! Punkt.

Hon sa att hon skulle kolla med ultraljud också men det måste hon glömt bort för det gjorde hon aldrig :p jag som såg fram emot det ^^ det är ju lite roligt faktiskt.. vet inte vad hon tänkte titta för nåt men hon sa att hon skulle iaf.... nåja :p

Det hela gick ju ganska smärtfritt. Tycker inte om när de skrapar och har sig... usch mår nästan illa, känns som om de är INUTI och gräver runt... vänder sig i magen på mig... och de där sprutorna.. herrejävlar.... usch usch!

Efter besöket så åkte jag med pappa en snoa och postade paket å handlade. Han verkade vilja ha sällskap och jag hade ändå inget annat för mig... Nu har J varit hem på lunch och jag ska snart fixa käk till mig... blir hamburgare idag. Blir dock med morotsbröd till så inte Gi idag.... lär äta upp brödet innan jag börjar med Gi helt igen :)

Btw... en sak som stör mig jävligt mycket, är att det alltid ska pratas om ens vikt... jag blir så trött... hon frågade om jag går ner, upp eller står still... tja ner svarade jag.... de senaste 1,5året typ.. hon frågade hur mycket jag gått ner.. ja 17kg ca sa jag. Det var ju bra MEN " du har ju väldigt långt kvar ".... och att om vi vill ha barn så är det bra om jag är normalviktig... se är det nåt som stör mig så är det här med barn... JAG VILL INTE HA BARN... Okeeeeeeeeeej.... jag vet, det vet ju inte hon men hon frågade sist och jag sa nej det har vi inga planer på... hur som helst så, är man hos doktorn så ska det nämnas att man är för tjock eller " gravt överviktig " som hon så fint sa sist... även om man är där av HELT ANDRA orsaker.... som att jag inte redan vet hur jag ser ut och tänker på det typ dygnet runt... och gjort i hela mitt liv.... nej jag tror att jag väger 50kg och ser ut som pamela andersson.... eller inte... :p

Jag är förjävla stolt över de kilon jag gått ner och det är faktiskt stor skillnad, för två år sen knäppte jag aldrig egobilder för jag såg ut som en gris på alla... inte ett enda blev bra.. kunde knäppa 20st och inget blev bra... nu... nu räcker det med 1. Tittade på gamla kort från förrförra sommarn och bara sen dess är det stor skillnad... och nej jag väger långt ifrån 50kilo och då kan man inte se ut som det heller, men smalARE är jag iaf... banne mig!!

Xx



WOHOOOOOOO! Fick brev från Transportstyrelsen idag. Var skitnervös att de skulle neka på grund av min medicin även om de inte borde det, men man blir ju nervös iaf... så såg jag... " Du BEVILJAS att övningsköra.... " bla bla bla.... YES YES YES! Äntligen... SOM jag har väntat på det här brevet alltså. I helgen är det det absolut sista som måste göras innan jag får sätta mig bakom ratten. Pappa och J måste anmäla sig som handledare och vi måste fixa en Övningskörsningsskylt :D wiiieeeeee!


Xx



Sitter i soffan och tittar på Top Model. Hittills har jag lyckats missa alla avsnitt, och jag fattar inte varför de inte går att se via Tv3play?.... Innan har vi tittat på Eclipse. Tittat igenom alla Twilight så nu är man redo för biooo :D

J skulle köpa hem köttfärs till tacosen idag. Så kommer han hem med blandfärs.... Grejen är att vi alltid köper Icas nötfärs. Den är bäst och nötfärs är inte alls lika fett som blandfärs... gjorde köttfärssås på blandfärs en gång och aldrig mer alltså... det bara dröp fett om den och då hade jag inte i nå fett i pannan heller... så sjukt vidrigt... och samma visa nu.. tacosen va helt flottig.. kände hur man blev flottig bara man tog upp köttfärs som ramlat på bordet... usch usch usch... och det kan jag säga... fett är inte bra för magen.. inte min iaf... två timmar efter middagen var magknipen tillbaka... samma visa som förra veckan... dock inte lika kraftigt, så det var köttfärsen, för nu är den lugn igen... det är väl själva fan... men jag förstod nästan att de skulle bli så... är väldigt känslig för för mycket fett...

Imorgon ska jag till doktorn då. Till gyn å ta nya cellprov som jag hoppas inte är nånting... vägrar gå igenom samma som i våras... fy helvete,.... men vi ska prata om medicinen och jag ska be om att byta sort, tycker inte alls om den jag har nu. Och så ska vi ta nytt blodprov.

Nä nu ska jag se klart och spela lite Betapet tror jag :)

Xx



Ni som lyssnade på radio för ca en timme sedan snart hörde talas om Hjälpstickan! Ni som tycker om att sticka och virka, kom igen nu och knåpa ihop lite värmande saker att skicka till Hjälpstickan, och hjälp till att värma Sveriges hemlösa. Snart är vintern här! Själv ska jag sätta fart men kommer nog virka en halsduk istället för sticka, det tar sån tid för mig att sticka jämfört med att virka :) En mössa eller två ska jag också fixa ihop, samt vantar!

Xx



 

 

Snart kommer nya skivan! :D




21 November smäller det.
FAN va jag lääääängtar!!!!

Wohoooooooo :D





Första delen av dagen har jag ägnat åt att rensa i garderober och skrubben... nu är det ordning och reda minsann! :) J är nere i källarn och skruvar i nån radio... sen ska vi åka över till mams å paps där det vankas Söndagsmiddag. Blir fläskfilegryta igen. Hoppas det går bättre den här gången. Hittills har magen varit bra iaf :D Tagit två glas Sunwic sen jag köpte den. Ett igårkväll och ett imorse. Hoppas ni har haft en trevlig helg!

Xx



 

 

 


Började dagen med att ta Dimor och det gjorde susen! Har sprungit med mamsen på stan medans våra karlar har jobbat till två. Var till parken, men det var bara samma skrot som sist. Var dock en cocacola lastbil där. Ni vet, som är i julreklamen, i plåt. Jättefin. J sa att den kostade 40:- och både han och jag hade tittat och funderat men ingen av oss kom oss för att köpa den... han tänkte samma som mig, att den skulle va fin att ha på stringhyllan.... men har vi tur så sitter de där igen nästa vecka när det är antik/samlarmässa. åhhh va jag längtar! Det är ett av årets höjdpunkter minsann :D Alltid en massa fint där...

Ja hur som, så sen va vi ner på stan. Köpte hem Sunwic, men tyvärr så fanns inte de andra jag skulle ha så de får jag lov att beställa... men i en korg inne på Apoteket med utgående varor hade de liktå-plåster och det köpte jag. Kanonbra!!! Jag har stora knölar på lilltårna som gör skitont när jag går längre. Provat dem nu och gud vilken skillnad! Så de rekommenderas om nån har samma problem...

På Lindex var det 20% på allt i butiken, och jag är ju inte dum så passade på att köpa min kajal och nagellack där, men hittade även ett par tunna pyjamasbyxor på rean för 74:- som jag faktiskt sitter i nu. Helt perfekta! Ett par fina örhängen blev det också. Turkosa fjädrar :)
Hittade jättefina julkort så även de är fixade nu. Lika bra att va ute i tid, för sen ska alla ha sånt på en gång. När karlarna kom hem så drog vi till Skokanonen och Öb, men det fanns inte nå fina skor. Ska kolla på Skopunkten i Västerås istället. De har ju några som är riktigt fina... sen om de sitter bra på är ju en annan femma visserligen...

För en gångs skull önskar jag att klockan var mer, så det blir dags att göra mat och slå sig ner framför V75 nån gång... Hoppas ni har en toppenmysig helg!

Xx






Tyvärr så får jag ofta ont på just lilltårna i mina Converse om jag haft dem en längre stund.
Så hoppas att plåstren fungerar även om man går en hel dag :)



Så himla fina! :)






Vet inte alls vad det är med min mage just nu allså.... två ord som jag tror säger det mesta... magknip & diarré..... tog dimor igår för att magen skulle lugna sig, det gjorde den också, tills jag åt middag idag... samma visa igen.... men såhär brukar jag aldrig vara... känner mig dessutom lite småsjuk... fryssen och så... kanske är nåt annat... virus eller nåt... för dimor brukar fixa magen normal i minst 2 dagar iaf... nu har det inte ens gått ett dygn!

Imorgon blir det att ta 2-3dimor så man kan åka ut på stan i lugn och ro (förhoppningsvis!)... och jag ska in på Apoteket och inhandla detta... Sunwic mot magen (för det fungerade så himla bra sist jag åt det).. problemet då var att jag blev så sjukt gasig istället... efter att ha läst på och läst andras erfarenheter så blir det även en burk Dimetikon som ska lösa upp gaser, för tro mig, det är gaserna som gör ondast... när de rör sig i tarmen så ser man ut som bilden i förra inlägget om IBS.... Jag vet att magen är konstig före mens men är över en vecka tills det är dags så det här är nåt annat... har tankar på om det är margarinet... hade det i maten i förrgår samt i muffins och de har jag ätit idag... om den varit öppen för länge... ja jag vet inte.... min släkting Johanna som har samma mage som mig rekommenderade mig Iberogast som ska vara örtdroppar mot just IBS men har läst mycket på nätet och det är tydligen fler som blir ännu värre i magen än vad det är de som blir bra... och det duskuteras hur den kan säljas som ibsmedicin då den tydligen sätter fart på magen istället för tvärtom och det är väl kanske inte riktigt det man vill.... men sen är det ju så, att alla är olika och vissa saker funkar på en del men inte på andra.. så man får helt enkelt prova sig fram! Jag ska prova det sen iaf om inte sunwic fungerar men jag är ganska säker på att det kommer fungera då det gjort det förr :) Men alla tips är välkomna!!

Nu ska jag kika klart på idol. Heja Olle, Molly, Amanda F och idag var faktiskt Moa grym!!

Xx






Heidi Lindau

Hej!
Jag leter efter ett mjölkfritt choklad. Var hade
du hittat det?


SVAR: Den är finsk och jag hittade den på Ica Kvantum här i Avesta :) Och den är jättegod! Inte lika söt som annan choklad kan vara...



Vad gör du just nu?
- Sitter i soffan och tittar på Du är vad du äter. Mycket intressant! :)

Var tror du att du är/gör om 1 år?
- Om ett år... Hoppas att jag har ett jobb och bor i en fin lägenhet med J i Västerås!

Vad ångrar du, om något, i livet?
-
Skulle vara att jag inte tog körkort tidigare..

Vilka 3 saker är du beroende av?
-
Mobilen, J, Familjen

Har du någon dold talang?
-
Tja... jag kan rulla tungan :p

Vad gjorde du förra helgen? Och vad skall du göra nästa helg?
-
Förra helgen var vi till stugan, och fiskade. I Helgen ska jag bara ta det lugnt. Gå på loppis, byta däck på bilen och ev fiska.

Vad har du på dig just nu?
-
Kjol och linne. Varmt här inne.

Bästa skönhetsknep?
-
Oj oj.... fel person att fråga, men smink... smink får vem som helst att se snygg ut! Mascara är absolut viktigast..

Vilka är dina dagens planer?
-
Dagen är ju snart slut, men kvällens planer är att se på tv :p Mycket bra på tv på torsdagarna... Criminal Minds och Fråga Olle är iaf givet! :D

Vad äter du helst inte?
-
Det är mycket det.... men LÖK... fy fan

Nämn 3 bloggar du besöker dagligen?
-
Syrrans, Gekåsbloggen, Femtiotalsjakten

Har du haft ett förhållande som varat i över ett år?
-
Bara haft ett "riktigt" förhållande och det pågår ännu... Inne på det 10:e året så JA <3

Bästa staden/landet du besökt
-
Bästa stad: Luleå 
  Bästa land: Sverige!! Inget slår Sverige... älskar att bo här.

Vilken kändis får du höra att du liknar?
-
Ingen... :p

Tror du på gud?
-
Absolut inte... Tror på nånting men verkligen inte just GUD :p

Vad är din största rädsla?
-
Oj har många... Prata inför folk, spindlar... kan radda en hel del.

Vilka är dina favorit namn?
- Johan, Fredrik, Debora

Hur/Var vill du bo i framtiden?
-
I en lagom stor enplansvilla lite mer på landet men nära till stan. Typ Irsta. Västerås. Längre fram i livet vet jag inte...








Myspysigt med tända ljus. Tänder alltid ljus när vi äter.
Och herregud va mysigt det är att äta där nu.
Äntligen kan vi sitta i köket utan att det är radior på bordet, för det kommer
inte upp en enda radio där. Vi är skiträdda om bordet.

Det fina fatet jag hittade i stugan passade perfekt till tillbehören.
Precis som jag förstod :)

.... Och nej... lampan är FORTFARANDE inte flyttad :p
Han måste låna en stege av pappa säger han...
förut var det att vi inte hade en borr, nu har vi en borr men då måste
han ha en stege... undrar om det bara kan vara så att han är lite småslö å
inte VILL /ORKAR flytta lampan :p
hmmm....



.... en gammal bowlingkägla! Att ha som prydnad. De är riktigt snygga och retro! :)






På tal om det.... NÅN SOM VILL BOWLA NÅN DAG??!
Det var verkligen länge sen nu....



Läst ännu mer om IBS nu och jag är fortfarande övertygad om att jag har det... Magen har varit helt upp och nervänd sen efter maten igår... men varför då undrade jag... jag tyckte inte jag åt nåt konstigt... men så insåg jag... maten..... J skulle steka fläskfilén men så råkade han steka lite väl hårt... blev VÄLDIGT välstekt.... tills jag kom och räddade maten... men min IBSmage märkte såklart att den var stekt på tok för hårt.... ja... Googlade och det är många som blir likadana... IBSmage är ingenting at leka med... det är frustrerande, MINST SAGT....

Det är många som ringt till VC och så innan de varit insatta i IBS och att det faktiskt inte finns något bot mot det, utan man har bara en extremt känslig mage/tarm... som handikappar ens liv.. det finns många som har IBS-D som knappt kan gå utanför dörren vissa dagar. Folk som inte har det vet inte hur det är... hur det är att titta på ALLT man äter... att tänka på hur maten är tillagad....

Jag tex blir ALLTID dålig när vi grillat... på kolgrillen... JÄMT... därför har jag börjat undvika grillat och väljer kallskuret istället... De som ringt till VC har alltid fått  svaret att det är IBS när de får veta symptomen och jag är övertygad om att jag skulle få exakt samma svar.. ALLT precis ALLT om IBS stämmer in precis på mig... Man blir även känslig mot laktos/gluten osv...

Jag måste tänka på att undvika:

- Fet mat ( även mat stekt i för mycket fett! )
- Bröd, pasta och klyftpotatis
- Allt som innehåller gluten eller laktos
- Starka kryddor
- Stark mat
- Bränd/Överstekt mat
- Grillat

Är nog därför jag kan bli dålig efter tex gratänger och så som har för mycket smält ost på, och då är det inte laktos jag menar för hårdost/riven ost är laktosfri då den varit lagrad länge, mjukost däremot är en annan sak, men då är det nog så att när osten smälter så blir det ju fetare, och då kan det nog bli för mycket fett...

Det är väldigt mycket att tänka på, och jag är hellre döhungrig en hel dag när jag är borta/ute och åker än äter mat som jag sen mår skit av resten av dagen för att jag inte har koll på hur den tillagas... så är det... är jag ute och åker har jag "säkra kort" med mig i väskan, vilket kan vara sesamkakor, godis som tutti frutti m.m.... för att ha nånting att tugga på.

IBS utbryter vid stress/depressioner/ångest/trauma m.m.... jag vet exakt när min utlöstes.... en tidpunkt i livet då jag inte mådde så himla bra,... För varje år så lär jag mig lite mer om vad och hur jag ska äta, och misstag gör ju att man lär och snart hoppas jag att jag ska ha full koll på vad som fungerar... för att må dåligt i 1,5dag bara för att man stekt maten för länge.... är inte kul...

För er som mår bra är detta kanske inte så himla intressant att läsa om men det här är ett av mina stora problem i livet och jag har med åren lärt känna många som har samma problem och det är helt otroligt vad många det är som har iBS i någon form... IBS finns i tre olika former... IBS-D står för IBS-Diarré, sen finns det två andra, de som ofta är hårda i magen och de som är omväxlande hårda/diarré.... jag personligen är en omväxlande men mer åt IBS-D.

Xx




                          

                                                           Den här känslan känner jag igen... :/



Sagt om IBS:


- Diarré, svullen mage, toaspring och illamåenden. Mer än var tionde svensk plågas av IBS, irritable bowel syndrome, som räknas till en av våra stora folksjukdomar

- IBS är en kronisk sjukdom och många som är drabbade blir handikappade i sitt vardagsliv. Magen tar kontroll över hela livet och styr vad man kan äta och dricka, om man kan gå till jobbet, gå på fest, åka kollektivt eller resa på semester.

- Irritable bowel syndrome, IBS, är en dold och plågsam folksjukdom. Det finns i dag inga bra tester för IBS utan diagnosen ställs genom att läkaren utesluter andra sjukdomar. Eftersom sjukdomen är så diffus känner sig många drabbade ifrågasatta av sjukvården - som om att deras besvär egentligen skulle vara psykiska.


Ska köpa hem Sunwic igen nu, det är det enda jag provat som lugnat magen avsevärt faktiskt! Så det är ett tips för er med magproblem. En burk kostar visserligen 199:- men det fungerar.



 



Så bra! :)


Regnet öser ner idag, och det är faktiskt grymt mysigt. Desto mysigare ska det bli till kvällen, för hittills jag bara städat sen jag vaknade. Helt torr om händerna nu efter allt skrubbande och torkande...

Har alltså uträttat detta:

- Tömt hela skafferiet, torkat ur, sorterat å slängt gammalt.
- Diskat.
- Skurat hela badrummet, inklusive tömt badrumsskåpet, torkat ur, sorterat och slängt.
- Dammat + dammsugit.
- Bytt sängkläder.
- Skurit salladen till middagen.
- Bakat glutenfria muffins.
- Gjort en äppelkaka som är i ugnen nu.


Kvar att göra:

- Stjälpa upp äppelkakan å diska igen...
- Duscha
- Göra middag ( fläskfilégryta )
- Äta


SEN får jag sätta mig till ro.... har verkligen hållt på sen jag steg upp vid halv 10...

Klockan 6 kommer det några som köpt en klocka av J och hämtar den... Sen blir det nog banne mig att mysa i soffan med min underbara man och se nån bra fiiiiiiiiilm :D

Xx



                          


Glutenfria rån och Tofulines mjukost med Vitlök/Persilja. Grymt gott!! :D



Ikväll tvingade mamma med mig på ett Zumbapass... jag hittade en kommentar om Zumba vilken löd "Fan vad ovärt! Blev inte ens svettig på det där jävla passet, var ändå tvungen att betala 50 spänn... Om ni känner för att testa på Zumba gör det inte, iallafall inte om ni är under 40 år... " Jag håller med till 110%.... hela passet kändes som en enda lång uppvärmning... bara massa höfter HELA TIDEN.... jag har aldrig kommit på mig själv med att tänka på annat under ett pass och sen inse att ja just det, vi höll på med det här nu ja... höft till höger höft till vänster... Förstår inte hysterin... latino har alltid funnits, men nu har man kommit på ett coolt namn och då ska minsann alla helt plötsligt börja med det... svennar är verkligen " jag gör som alla andra gör "... Men visst, tycker man att vanlig dans och aerobics är svårt och går för fort, så passar det väl bra. Jag menar, hur svårt är det att vicka på höfterna? Knappt några armar med heller... jag sa att Afrodance sög, men jämfört med detta så var det ju kul...

Jag såg att Maek's har fixat ett nytt träningsrum
som var väldigt mysigt där cyklarna, skakmaskinen och två crossar stod... åhhh va jag blev sugen på att gå dit ut istället.... saknar att gymma där... men ska nog kunna göra det en gång i veckan iaf med mamma. Ska ta min promenadrunda nästan varje dag och crossen här hemma. Det är tråkigt att det inte finns nå tuffa hårda danspass längre.... i större städer finns det som liknar aerobics men ändå annorlunda, hårt och tufft... mycket steg att lägga ihop, bra musik som peppar en... så ska det vara... saknar conventet som brukade vara.... :( Undrar om Västerås har större utbud av just såna pass.... ska undersöka det tror jag! Jag känner i stortån att vi inte kommer att bo här mycket länge till.... om ett år hoppas jag att jag sitter i västerås i en fin lya och skriver istället för här...

J tittar på nån värdelös skjuta skjuta döda döda film.
Alltså... vidrig film... så jag sitter i köket och egentligen känner jag för att gå ut och gå eller ut och springa... inte alls sådär slut som jag brukar vara efter jag tränat, trots att jag är hur otränad som helst just nu....  jaaaa jag vet att ni är många som tycker att Zumba är skiiitroligt... då får ni tycka det... men det här är min blogg och jag hävdar då att zumba suger.... punkt slut! :p
Xx



Hur kan jag ha missat det här?
Jättefint glasfat med flera fack. Perfekt till Tacos tex :)





Länge velat ha en söt gammal tårtspade, med teakskaft, och inte kunde jag väl tro att
jag skulle hitta det ute i stugan. Tycker jag tittat igenom allt där redan.... J tycker lika mycket
om den som jag gör ^^ Blir fint till tårtkalasen i sommar!





Hittade tre små kaffkoppar som jag tänker ha som glöggmuggar i jul, då vi saknar det.
Lite större, men det gör ju inget. Slipper man fylla på så ofta ^^
Ska dock kolla om morfar har en fjärde hemma hos sig. Hade ju vart kul å ha ett jämnt antal :)



Mina "finkoppar" som får se dagsljuset när vi har gäster :)


Ja idag var vi till Dammsjön. Jag, J och Pappa. Tänkte ta upp de fetaste fiskarna i sjön... men tji fick vi... det var stendött! Ett litet napp på mitt bara, men annars fanns det inga tecken på liv... Men det finns mycket fisk i sjön, fast man ska nog vara där tidigare på dagen. Det var iaf mysigt, men det va så sjuuukt kallt.. Brrrrr..... Tryckte ner mössan till öronen :p haha....

Xx







 



 





Oj oj oj vilken beslutsångest man kan få.... ROOTVÄLTA kommer till Kingen den 12 November och det är KLART SOM KORVSPAD att jag och J ska dit då! :D Har ju väntat i 1,5 år nu! Wohooo.... Men sen är det lilla Säter som har annat bra... som JOHN LINDBERG TRIO den 28 Oktober... Dem vill man ju seeeee.... men så såg jag nu att TOP CATS kommer dit också.... den 10 November... dagen före Rootvälta... Åhhhhhh........ :D

Xx










Sitter och tittar på kvällens avsnitt av Fångarna på fortet. Det är bra att boxen har inbyggt programbibliotek så  man kan se program i efterhand och även slippa reklamen som finns på playkanalerna. Heja Biggest Loser gänget säger jag bara! Mäkta imponerad av dem som gått ner 50-70kg genom att träna och äta rätt. Längtar tills nästa säsong börjar. Både av svenska och amerikanska versionen :)

Idag har vi varit ut till stugan och plockat upp bryggan m.m. Det var kallt så när vi kom hem bytte vi om till mysbrallor och mamma gjorde god lax. Sen slappade vi framför tv:n innan vi åkte hem till oss. Jag hittade lite saker i stugan som jag själv inte sett fast jag vart där ute i hela mitt liv, men vad det är får ni se imorgon... orkar inte fota dem just nu :p

Xx







 









 





Haha.... inget slår fan mysbraller och raggisar ^^
Okej då, det skulle va sommar med kjol, linne och sandaler då...




Magen väckte mig vid 7 halv 8... snark!!... J ligger å sover än och jag kikar på Nyhetsmorgon i vanlig ordning. Ska nog gå över till Parken en sväng till sen. Det är sån där prylgrej, massa saker för 10:- och så, men de har även kläder m.m. och jag var dit igår med mams o paps och kom hem med en liten hög. Bla säkerhetsnålar och synålar, de är alltid försvunna när jag ska ha dem :p Två fina krokar blev det till badrummet så nu har vi tagit bort de gamla snuskiga som följde med lägenheten,... det tog bara 7år :p hahaha... men behöver två till så hoppas det finns kvar. Men det fina jag hittade var två jättegosiga termosockor och ett par superfina tumvantar :) Perfekta nu när det börjar bli jävligt kallt ute... Tog en promenad på en halvtimme innan J kom hem igår men gudars va kallt det var... Brrrr....

Idag blir det en snoa ut till stugan och sen bara mysa! En bra film kanske...

Hoppas ni får en toppenhelg! :)

Xx











Bananasplit var mycket godare är Himmelsk dröm.
Bananglass var banne mig inte igår man åt. Med massa chokladsås i...
Mums mums alltså :)
Men jag väntar fortfarande på den laktosfria saltlakritsen ^^

Betyg: 4/5




Då har man kommit hem och slagit sig ner i soffan med några bitar laktosfri mjölkchoklad. Mmm. Kl 5 åkte jag, J och pappa ner till Avesta Trafikskola och vi trodde inte det skulle va så mycket folk, men det var fullsatt! Det höll på till ungfär halv 8 ink en 15min fikapaus. Fika hade de iaf att bjuda på. Inte för att jag tog nåt, jo en mandarin... de hade ett stort fruktfat, kaffe, saft, kakor, godis m.m. Lite stel i nacken blev man men det var väldigt intressant!

Jag känner mig som en svamp som suger åt mig allt som talas om bilkörning. Jag har banne mig lärt mig mycket. Massor kvar men känner att jag lär mig ganska fort. Kan ju kanske vara för att jag valt det själv och verkligen VILL ha ett körkort nu ;p Det var lite långrandigt men det var ändå väldigt nyttigt och intressant på kursen.

Nu väntar jag bara på att mitt körkorstillstånd ska komma, efter det blir det för J och Pappa att registrera sig som handledare och köpa en övningskörningsskylt, sen är det bara att tuta och köra som Lena så fint sa. Haha nä inte riktigt... blir att öva på att starta, växla, köra en bit, växla ner och stanna. Ja basic helt enkelt, på en parkering :p När jag kan det så blir det att köra på riktigt, både hemma och med körskolan :)

Nånting de också sa var att det är bra om vi är med och byter däck och så nu när vinterdäcken ska på snart så vi vet hur det funkar och så redan nu. Jag har paxat att få byta på pappas bil och även tanka. Här ska hanteras en bil på alla sätt!! :D

Nä nu är det dags att stänga ner och titta på Fråga Olle - Dokumentären ^^

Xx



J åkte precis iväg. Idag behöver han inte jobba länge, för 4 kommer han hem igen, då vi ska vara på körskolan vid 5. Det är dags för det första riktiga steget. Handledarutbilning/Introduktionsutbildning så J och Pappa har tillåtelse att övningsköra med mig :D

Var precis in och gjorde ett test med frågor, typ som vid skrivningen sen och en del frågor var väldigt kniviga... men jag fick iaf 33 rätt av 65, alltså 51% rätt, och det är ju inte helt tokigt med tanke på att jag inte läst nånting om annat än några trafikmärken :p Försökte tänka hur det är när vi är ute och åker och kommer vid en liknande korsning och så..

Igår gick J igenom lite med vad som finns under huven och hur man kör helt enkelt... när och hur man växlar och så, så nu har jag en rutt i huvet som ska övningsköras sen. Verkar inte så svårt, det svåraste är väl alla regler vid olika korsningar, linjer och skyltar å så... Men jag är taggad som få och ska läsa som en idiot när jag har bok och häften sen :D

Xx





    


När jag var liten och kunde dricka mjölk så kunde jag lätt dricka 1,5liter mjölk om dagen... ENSAM... Nu är jag inte så förtjust i ren mjölk längre, dels för att den laktosfria mjölken luktar lite surt när den är som den är... tycker jag iaf... Men däremot så vill jag fortfarande ha ett glas O'boy.... nu finns det ju tyvärr inte laktosfri O'boy... ÄN.... Men det finns alternativ... det finns tex havredryck med chokladsmak och sojadryck med chokladsmak.... men dessa har inte fallit mig i smaken än... iaf inte havre... minns faktiskt inte om jag provat sojan eller inte...

MEN det finns två riktigt fina alternativ för oss som inte tål laktos också... förut har det bara funnits LÅGlaktos av Pucko... vilket jag har tyckt varit trist då jag vill ha helt laktosfritt... då fann jag den heeeeelt underbara Chokladdrycken från Valio.... den är så himla krämig och go! Kostar 10-11kr och den är värd vartenda öre!

Idag när vi var in på Ica så fann jag LaktosFRI Pucko... Åhh tänkte jag och bytte mina två chokladdrycker mot en stor Pucko för 18:-.... Har snart druckit två glas och visst är den god... alla tycker väl om Pucko... meeeeen.... jag tycker nog ändå inte att den slår Valios laktosfria Chokladmjölk... J tycker också att den är skitgod så den rekomenderas!

Xx





Ugnsbakad kycklingfilé, sallad, smörgåsgurka, beasås och ett glas juice.
Och nä jag åt inte upp all sås :p blev lite mycket ^^

Sååå mysigt det är att sitta vid nya bordet å äta och stolarna är grymt sköna!


                      





Nå liknande såna här skulle jag vilja ha till vintern. Riktigt söta till leggings och kjol/klänning. Och så nya jackan... ja det skulle va riktigt fint det... får kika på dessa på Skopunkten när vi kommer till V-ås nästa gång :)



Tittade idag i en helt underbar stor bok om Marilyn Monroe. Jättefina bilder på henne och många som iaf jag inte sett förut :)




 

 












Kyssar



Det är alltså skumbollar med rånbotten och chokladöverdrag.
Dessa som Ica har är med jordgubbssmak.



Varje boll är fint inslagen i papper.
Jag älskar ju gamla förpackningar av alla dess slag. Såna här lådor tex.
Gammal design och så. Skitfint på stringhyllan! :)

23-24kr kostar en låda med 6st bollar i på Ica.



Laktosfria chokladen och så en annan finsk,men dock inte laktosfri.






Älskar mitt Dominofat och tyckte att det passar alldeles utmärkt på nya fina bordet :D






Idag var jag snäll och gjorde Pitepalt till mitt hjärta. Tja, han hjälpte till lite, men jag stod
allt för själva tillverkningen... rullandet och det... och det är så himla kladdigt att göra,
men J blir så lycklig och sa att jag är " en riktig klippa " ^^ 

Jag vet nån som ligger på soffan ikväll med Paltkoma ;)



Jag tycker väl kanke att det är lite väl tidigt att börja med julhandeln, men när vi var på stan i Lördags så kom J och sa att han hittat gardiner... jag bara.. Gardiner? Du?... han som hatar gardiner :p Men jo då... det var dessutom julgardiner! Vita paneler med en stor tomte på varje... gammaldags,.. det var därför han tyckte om dem.... och så var de på rea och kostade bara 50:- så... ^^ De är ju iaf stilrena.

Xx




 


Igår efter maten blev magen helt i kaos igen... jag fattar inte varför jag svek Gi så fort... eller jo det vet jag... vi valde fas 1 vilket blev för tufft... så nu tänker jag köra fas 2-3 istället. Kokt potatis fungerar men inte klyftpotatis m,m. Magen blir alltid bökig, för sen minns jag hur jävla lugn min mage faktiskt var när vi åt efter Gi.... jag är ju trots allt medlem i Giviktkoll några veckor till så nu ska det minsann ätas Gi igen.. men inte fas 1 :p Många som har Ibs säger samma sak, att Gimat fungerar bättre för magen och eftersom jag märkte samma sak under den veckan så. Men att inte få äta ens kokt potatis, som i fas 1, det funka helt enkelt inte. Fas 2-3 kommer nog att gå mycket bättre, och jag hoppas att magen blir sådär lugn igen för det var en känsla jag inte haft i magen på måååååånga år nu... pallar liksom inte...

Xx







Igår när jag och J var in på Ica så upptäckte vi nåt riktigt roligt. Nämligen en hel hylla med endast Finska  produkter!! Halvfinne som man är så är man lite frälst i finska produkter och dels för att jag minns dem från när jag va liten, tex när man va på kryssningar, till Helsingfors och inte minst till Mumindalen. De har allt från finska kanel och sockerskorpor till finsk underbar lakrits ( finnarna är överlägset bäst på att göra lakrits! ) , kakor som jag minns från när jag va liten, två olika sorters leijonpastiller, sisu...m.m...

Men det allra bästa på hela hyllan är att de har LAKTOSFRI MJÖLKCHOKLAD!!! Och för endast 10kr. Jag trodde knappt mina ögon. Köpte såklart en och den va faktiskt riktigt krämig och god. Skönt att kunna äta choklad ibland utan att behöva ta laktospiller varje gång! Och priset var ju inte att klaga på....

Men jag ska upplysa dem om att de gärna får ta hem finsk lemonad, för boy va god den är!! Kommer ihåg att jag köpte småflaskor av dem hem när vi va till Mumindalen nån gång på 90talet och då var de mumin på flaskorna ^^ Får nog ta en tripp över till Finland när vi åker upp till Norrland nästa gång. J köpte ju en stor lemonad till mig då och vi drack av den men sen glömde vi kvar den :(

Check it out vetja!

Xx




Hittade tyvärr ingen större bild på chokladen men....


Vid halv 3 kom vi i säng. J fastnade med den där datorn och kunde inte slita sig... tills jag gick och la mig när jag inte orkade vara uppe mer. Då kom han också lunkandes till sängen :p

Gick upp för en halvtimme sen ungefär. Hade nog kunnat sova mycket längre men tänkte ifall vi ska fiska nåt idag, eller hur det blir. Har inte riktigt bestämt oss än.

Tittar på Nyhetsmorgon och det är inte ju inte helt fel att glo på snygga Lunkan ( Henrik Lundqvist alltså ) och hans glittrande vackra ögon :)

Är nog dags för frukost nu känner jag.... Hoppas ni får en trevlig Söndag!

Xx



                               


Om ni inte redan visste om det så kanske den här nyheten är en liiiiten aning sen men än är inte natten slut ju ;)
Det är ju nämligen så att det dröjer 20år innan det är såhär stor chans att se stjärnfall igen. Det faller alltså flera hundra per timme just nu och jag har varit ute hos mamms o pappa och tittat med dem, pappa och J såg två var och mamma en, sen såg pappa två till senare, men jag har sett flest. Jag har sett 12 ST!! Inte illa... och detta på en halvtimme max totalt sett...
Så UT med er om ni har stjärnklart och vill se lite stjärnfall... det är sjukt vackert alltså :D

Inatt drömde jag att jag var ute och körde och det gick alldeles utmärkt, så det känns ju lovande ;) När jag har det där körkortet i min hand sen så drar vi härifrån så fort vi kan! :D Vi gick en promenad efter maten idag och vi pratade om Västerås å så hela tiden ^^

Nu sitter vi och tittar på vh1 ( guuuudars vad kul med en bra musikkanal på tv! ) och J har skruvat isär en bärbar dator :p Får se om han får nån ordning på den eller inte ^^

Xx




 





Sitter och tittar på Nyhetsmorgon och lyssnar på regnet som öser ner ute. Mysigt värre. Har börjat dagen med att betala och fixa klart pappren för körkortstillstånd så imorgon åker de på lådan. På Torsdag är det ju så dags för Handledarutbildningen med pappa och J. Det ska bli väldigt intressant :) Sen är det bara att tuta och köra! Haha... nja men det ska bli skoj att få köra och jag kan knappt bärga mig tills jag sitter med ett färskt körkort i handen. Vilket ska bli så fort som möjligt, men i och med att det snart är vinter så blir jag nog inte helt klar förrän i vår. Men det vet man ju såklart inte i förväg, vi får helt enkelt se hur bra det går och vad det blir för vinter!

Har tagit fram halsduken och mössan jag håller på med till stadsmissionen och om de ska bli klara så måste jag ju jobba på dem också... men måste ha en kortare rundsticka innan jag kan fortsätta med mössan, som faktiskt blir riktigt fin! Bra modell, så ska göra en svart till mig själv sen :) Har även tänkt att virka ett par vantar. Har gjort en vante men garnet är för tjockt så ska göra om med tunnare garn, då blir de nog riktigt fina!

Ska göra nån god mat till ikväll och tror att det får bli klyftpotatis och biffar faktiskt... med beasås ;) Mums!

Xx





 



OJ OJ OJ Ni kan inte ens ANA hur lycklig jag är just nu!!
Eller ja, inte bara jag, utan även J :D

Vi var alltså till Falun idag för att hämta dessa.

Ni kanske minns att jag fick det vita bordet i samma modell från Ikea för
1700:- i 25års present? Men det har inte blivit av att vi kommit dit för att hämta hem det.
Och DET var nog ödet. Jag säger alltid det, allting har en mening.
Det var inte meningen att vi skulle ha det, för det här bordet och stolarna såg vi på Blocket
i Torsdags kväll och vi ringde direkt vi såg dem och han höll dem till oss tills idag, trots att det är
många som ringt på dem efter oss, och det tackar vi för.

De är alltså ÄKTA svensk design från 70-talet. Johansson Design.
1800:- fick vi betala för bordet + 4 stolar.
Om jag säger såhär, bara en liten pall i samma sort fast röd gick för 500 i Broarna
och vi har sett bara ett exakt likadant bord för över 4tusen. Så nog har vi fyndat allt!

De är dock lila, helst skulle jag vilja ha röda, men hey man kan inte få allt.
Kanske hittar vi röda i framtiden och vi har inte hittat lila alls på nätet, så de kanske är sällsynta ;)

Jag har velat ha sånt här bord och stolar i hela mitt liv, sen jag såg dem från första början,
men aldrig trott att jag skulle få ÄKTA. Och de är mjuka med tjock stoppning,
huuuuur sköna som helst att sitta i!

Kan inte ens förklara hur lycklig jag är när jag tittar in i matrummet och ser dem stå där och glänsa!
J har putsat och putsat på bordet sen vi kom hem. Han kan inte heller låta bli dem ^^


... men det måste göras ;) Senare i eftermiddag rullar vi mot Falun men jag tänker fortfarande inte säga av vilken anledning, men ni får absolut se det här i bloggen ikväll ;D Det är iaf nånting riktigt riktigt fint som vi velat ha hur länge som helst ;) Hoppas bara att magen är på min sida. Den har varit väldigt bråkig de senaste dagarna... :/

Nu väntar duschen!

Xx



Vi fick en röd såssnipa från Ib Laursen av syrran :)
Jättefin!




Bella busade runt i min säng ^^



SÖTUNGE :D



Den fina teckningen vi fick när vi kom :)



... och den fina presenten från Bella som hon valde ut själv.
Den ska alltid sitta i en blomma :)



 

Min fina jacka, och tshirt som J köpte till sig för 79spänn.



Nitskärp, 29kr



Min skjorta :)




Kvart i 7 kom Bella in och utbrast "Nu är det morgoooooooon" så det var bara att gå upp då :p Nu har de gått iväg till jobb och dagmamma och vi gör oss klara för att rulla hemåt snart. Det är rått och regnigt här. Vaknade inatt av att det smattrade mot rutan. Fast det är skönt att det är mulet. Det blir så sjukt varmt i bilen när solen ligger på, speciellt om man inte har en AC i bilen som fungerar :p Nu måste jag packa klart och göra mig klar. Jag uppdaterar kanske efter vägen annars blir det ikväll :)

Jag vet inte hur många gånger Bella har sagt "Moster, jag älskar dig" sen vi kom hit ^^ Hon satt i mitt knä och kramade mig jättelänge innan de åkte :') Hon är så go så!

Xx

Idag har vi varit till Gekås. Lika roligt som vanligt. Jag skulle ha två saker, och det var en skjorta och en vinterjacka. Jag höll mig faktiskt till det, det blev en skjorta från Herravdelningen, både Stina och jag tycker att flanellskjortorna på Herravdelningen är mycket finare och bättre modeller.

Jag har letat efter en vinterjacka som är lite finare i modellen, eftersom jag haft en lite sportigare nu i några år, och tänka sig, på Gekås hittade jag minsann en. Provade den först i grått då den va slut i svart och mörkgrå, men var inte helt nöjd med den, så såg jag en i personalen som var där och tittade. Väntade en stund och så kom han ut med en hel hög SVARTA i min storlek. Jag högg den såklart på en gång och den va jättefin, helt perfekt! 499:- kostade den. Tänkte föra över bilder och visa men jag har såklart glömt min mobilsladd så får göra det imorgon :) Men fin är den och nu får vintern komma när den vill ^^ Vad blev det mer då.... hmmm.. jo ett smalt svart nitskärp för bara 29kr. Det var många som skulle ha så fick vänta en stund för att komma fram men det var det värt!

Var ganska mycket folk på Gekås idag, det var karlar som stod i vägen och alla skulle spegla sig vid jackorna så man fick tränga sig lite. Vi gav upp när vi hade fått ihop det vi ville ha så var bara där i två timmar den här gången, annars kan det lätt bli både tre och fyra om vi är allihopa och alla ska titta på sitt. J köpte nåt till bilen tror jag det var och en tshirt.

När vi kom hem åt vi tacos och nu sitter vi bara och slappar. Bella sitter här och ritar och pysslar i pysselboken hon fick av Mormor & Morfar. Ska bli riktigt skönt att komma hem imorgon och bara få sätta sig i soffan och ta det lugnt. På Tisdag ska vi till Falun också men vad vi ska göra där får ni veta då ;)

Xx




Vi kom fram till Falkenberg runt 5tiden, efter att vi hämtat radior i Svenljunga och handlat mat i Ullared. När vi kom fram fick vi god mat och sen satt vi bara och snackade skit och karlarna tog varsin öl.

När vi kom fick vi en jättefin teckning som Bella ritat, föreställande oss två och det stod "Moster & Jönsson" på den. Den ska självklart upp på kylen när vi kommer hem. "Jag älskar dig Moster" sa hon när jag hade fått den :')
Jag fick också ett paket som hon slagit in själv och det var en "blompinne" med en fin Friends-skylt och blommor m.m. Ja jag visar sen såklart :) Av syrran och Micke fick vi en jättefin röd sås-snipa. Som sagt, bilder kommer sen :)

Nu sitter Bella och ritar och sjunger medans vi andra slåss om duschen :p Efter frukost blir det att rulla mot Gekååååås med syster yster!! :D Jag hoppas verkligen att jag hittar det jag vill ha! :D

Xx



Herrejävlar vad trött jag var halv 6. Kom inte upp förrän 6, och J kom upp först 7. Vi ska åka runt 9 tänkte vi. Har på VH1 under tiden vi gör oss klara. Fy fan va gött med en musik-kanal igen! Har VERKLIGEN saknat det!! :) Ja vi har ju MTV också men där är det inte såmycket bra längre, förutom Blue Mountain State då ^^ Haha.


                               

Lite skön musik på morgonen så piggnar man till, och vad passar inte bättre än Moves like Jagger och Don't wanna go home. Älskar't!!! :D

Nu måste jag hoppa in i duschen! Tjingeling!

Xx