Pappa hittade på mormors en gammal julstjärna i kopparfärg som bara är sååå fin. Ska dock leta på loppisar efter nån mer så kan både vi och mami & papi ha en. De va så fin modell och så lyser de så fint med kopparfärg :) Lite rött sådär. Så nu åkte pappersstjärnan in igen. Men nog kommer den upp nån mer gång. Bara inte i år.


Xx

 

Gillar att det är som små blommor :)







Har funderat så det knakat vad jag ska ha på mig på rocken på Lördag.
Ville va både lite festlig och rockig. Kikade på stan igår men hittade ingenting, men idag
var jag och mamma in på Lindex, provade några där och de va helt okej, men inget som va perfekt.
Sprang in på VeroModa i sista minuten innan de stängde och så hittade jag denna!
Om jag ska ha svart linne under eller inte har jag inte bestämt än.
Nu hoppas jag bara att kjolen från Tradera ska hinna komma till helgen. Hoppas!! :)


Mamma, Pappa och Morfar följde med hit på lite glöggmys med pepparkakor och lussebullar. Mmm vad gott det va. Glöggen riktigt värmde i maggen! Nu bokstavligt talar vräker det ner snö här... hoppas dock att det smälter bort igen under natten, för det verkar vara snöblandat, men bara för att vara traditionsenliga så ska vi ta och gå ut en liiiten sväng i snön. Gör alltid det när första snön kommer. Men jag vill inte ha nån snö som stannar. För mig får det gärna vara snöfritt fram till julafton! ;p

Letade som en tok efter vita blockljus både igår o idag men hittade inga, till slut gav vi upp och bestämde oss för silvriga som Lidl hade, och tja det är inte helt tokigt. Rätt snyggt till svarta siffror... men nästa år blir det nog inte blockljus, då blir det nog nåt annat. Vad, vet jag inte än men kanske en sån som Stina har. De är fina. Alltså som en stor skål med ljusen efter kanterna. Gammal... Ja om ni vet vad jag menar...

Xx










Fick även de stora renarna av Mams o Paps som julklapp, men fick dem redan nu.
Glad för det är jag, för de är så sjukt fina. Och nu glittrar de så härligt av skenet från ljusstaken :)



Igår var det en dag då det blev en hel del uträttat. Körde för andra gången igår och det gick grymt bra faktiskt! Första gången var det lite hackigt och motorstopp, det hände bara en gång nu och det var när jag hade stannat som om jag stod i en korsning och skulle köra iväg sen, då blev de motorstopp :p haha... men körde bara på ettan i 20km än så. Kör ju runt i princip men J tyckte jag körde lugnt och fint och sa att jag kör bättre än honom :p jo det kan jag tro. Haha... han sa att han va stolt övet mig. Han trodde det skulle gå illa. Ler. Har en del att uträtta även idag men ska försöka klämma in köra däremellan. En gång till med J's bil så kan jag ta pappas bil nästa vecka :) Wiiie. Det går ju framåt!

Fiskgratängen igår var kanske inte den vackraste jag sett men den va jävligt god! :) Mums mums! Efter maten satte jag igång med lussekatterna. Var ett helt annat recept i år. Bullarna blev väldigt fluffiga och stora, men jag är inte heller så överförjust med kesella i alltså. Den hjälper nog till bra med just glutenfria, men ja... ska nog prova det recept jag hade förra året fast ha i bikarbonat och fiberhusk. De jäste väldigt bra med det! Annars händer det inte mycket alls med glutenfria.. förra året blev de knappt nå större alls,.. det är en konst att få till det men jag ger mig inte! :) Nåja goda blev de iaf. Lussebullar är ju det godaste på julen.

Var även in till Pia's en sväng och fick reda på att de planerat att tacka av J den 17 dec. Vi ska dricka glögg, bowla och äta nånting. Jag skulle tydligen va med sa de så :) Trevligt!

Xx



 






dsc00005 (MMS)

Avslutar denna otroligt produktiva dag med ett glas mjölkchoklad och en nybakad glutenfri lussebulle. Inte som vanliga men fluffiga och goda. Snart blir det sängen. Fullt upp även imorgon! :)


J och jag trodde att det var torsdag i onsdags... blev smått besvikna när vi insåg att så inte var fallet.. men! Nu är det äntligen fredag och min J slutar redan kl 2. Alltså om bara 4 minuter! Wiiieeee. Inte sett mycket av honom denna vecka, speciellt inte när han slutat så sent och som i tisdags när han inte kom hem förrän 9 på kvällen... en mycket ovanligt lång dag. Han kommer att jobba några Lördagar också men blir ledig en annan dag istället då. Det är ju bra :) Han trivs bra iaf men inte vill han jobba i Hedemora resten av livet direkt men Erikshjälpen finns inte i Västerås än så hoppas att de öppnar där inom en snar framtid och att han kanske kan få jobb där istället, men han kommer ju söka en massa annat ändå. Hedemora är inte direkt framtidsdrömmen. Någon som vet vart serviceutbildningen är här i stan förresten? Kan inte hitta info om plats nån stans.. aja om inte annat får jag väl veta det på Tisdag.

Gick upp 5 med J imorse med och vid halv 6 började jag virka. " Hur orkar du virka den här tiden? " sa han mumlandes medans han halvlåg i soffan med kaffet i handen och nästan sov :p ja jag vet inte vad det är med mig, men jag har sån energi! Vill bara göra en massa hela tiden. Ibland är det så och då ska man ta till vara det, som igår när jag städade heeela dagen.

Imorgon är det fullt upp. Ska ner på stan, kolla efter en ergonomisk virknål då min är för stor till det jag gör nu, men tvivlar på att det finns i stan. Såå fruktansvärt det är att virka med en vanlig nål nu när jag är van med den. Saknar liksom ett handtag. Fick ont i fingrarna fort med en vanlig.. finns inget att hålla i... så det lär jag skaffa mig. Sen ska jag köpa 4 blockljus till adventsstaken. Har allt annat men inte ljusen :p Jag o mamsen ska göra en fiskgratäng som jag ser sååå mycket fram emot. Varit sugen på det sen i förrgår. Övningsköra ska jag hinna också, och baka lussekatter... som sagt. Lite att stå i. På Söndag är det 1 advent och då tänker jag bjussa på glögg och adventsfika! Så det så ;)

Xx




Glömde ju de fina renarna på önskelistan.
Dem ville jag ha redan förra julen :)







Den här boken är typ min bibel alltså...
Jag har provat såå mycket glutenfritt och det är kanske 40% av allt som
FAKTISKT är gott. Lika gott som "vanligt"... men allt jag hittills testat ur den här boken
har blivit toppengott! Verkligen. Har dock inte hunnit testa bullarna så ska jag göra det i helgen
om jag inte hittar hennes recept på just lussekatter.


Phu alltså... gick upp 5imorse med hjärtat, vid halv åtta va jag pigg så jag började leta fram ljusstakarna.. men,... det saknades ju en! Hmmm... efter lite letande insåg jag att fan det finns bara två.. hur kommer det sig?... sen kom jag på det... min underbara, men ibland lite tapphänta karl hade ju ner den i golven när han skulle sätta tillbaka alla förra året! Den gick bokstavligen av på mitten... så var det ja... Mamma o Pappa hade dock en över så de kom hit med en vit fin en :) Tack tack!!

Klättrade i fönstren och satte upp stjärnan i sovrummet men den röda pappstjärnan vet jag inte ens om den kommer upp i år... de är lite kniviga... tänkte kolla om det finns stora som har samma funktion som våran lilla röda som står... den sitter ihop med en liten magnet.. väldigt smidigt... lite svårt att få lampan inuti att hänga fritt så att säga... man vill ju inte att det ska börja brinna direkt... Har städat och plockat, rensat och kastat hela dagen.. är verkligen helt slut... axeln värker och fötterna värker. Men det gör ingenting, för nu lyser det så fint överallt, JulLotta på Liseberg är på tv;n, ett glas julmust, doftar choklad från värmeljusen och J sitter här bredvid. Bättre än så kan det knappast bli! =)

Imorgon ska jag fixa mer julklappar samt rensa ur garderoben i matrummet. Slänga en massa skit. Älsklingen slutar två. Ska pussa på honom hela dagen ^^ Haha... På Söndag ska jag iaf baka! Ska prova bullreceptet ur boken ( Kommer bild! ), men ha i saffran. Har tre påsar saffran hemma. Mums mums!! :D

Xx




I vardagsrummet ville J ha sina tomtepaneler som han köpte på Hemtex förut.
Har rensat ur en massa i hobbyhörnan och försökt få lite ordning. När vi flyttar SKA jag ha ett
fint gammal teakskrivbord med lådor. Åh de är såå fina!



 

Den där lampjäkeln har J lovat att flytta under helgen, och det är bäst för honom det :p



Lite mandariner i Gefyrskålen jag hittade här om dagen och två värmeljus
 blev perfekt på bordet det :)

 



 

I köket sitter den nya gardinen som jag köpte i Västerås på Nisses för nån vecka sen.
Och ja, jag har rättat till det högra bandet :p Såg att de va lite snett...



Tycker den är jättefin!
 Och det är just de röda banden med rosetterna som gör det :D



Fina ljusstaken som Mams o Paps kom med :)
Den har mönster men syns nog inte riktigt på bilden...



Okej, mina blommor ( förutom den lilla gröna saken ) ser ju mer döda ut än levande...
Hajjar inte varför, för jag har vattnat dem och gett dem näring. Palmerna mår finfint men dessa
bara dog... :( Får köpa hem lite julstjärnor tror jag :) Krukorna räddade jag från pappas säck
med sopor som han tänkte slänga! Är han in't klok karln!? :p
Jag tycker de är superfina! Vill ha vita med, men oftast är de gula...



När J var upp efter ena lådan med julsaker i idag så hittade jag min gamla tomtekruka som
jag haft sen jag va liten typ. Den är ju söt så den får va framme i år :)




Idag när julgardinerna kom upp så tyckte jag att den gröna kjolen inte riktigt passade
in längre. Så nu får den vita 60talsklänningen hänga framme istället.
Så himla fin. Vit som snö.



Dock har limmet på knapparna totalt torkat så de fina pärlorna har
lossnat. Har nog nån liggandes nånstans men en del saknas :(






Nu har även de nya medlemmarna i koppfamiljen fått flytta in i finskåpet! :)






Har suttit och läst om Arbetsförmedlingens utbildning inom serviceyrken ( typ affärer, hotell m.m ) som gubben på af rekomenderade i mina papper. Har inte träffat min handläggare än, ska dit på Tisdag, så då ska jag fråga om praktik och så jag vet vad som gäller när jag söker. Läst så jag är helt snurrig i skallen. Haha. Men ja det kan ju kanske vara nåt. Får lite ersättning isåfall och det gör det säkert bra mycket lättare att få jobb i Västerås efter en sån utbildning! 8veckor står det att den är men vad jag har fattat så är det bara grundutbildningen och sen är det fördjupning inom det området man önskar ( tex detaljhandel ), så börjar det efter Nyår så vore det ju en bra start på året... ja nä jag får väl höra om allt på Tisdag.

Nu ska jag fixa lite käk till mig, och förbereda J's middag så han får äta när han kommer hem. Han kommer dock inte hem förrän runt halv 7, men sen lär vi åka till ica en sväng innan vi gör kväller.

Tjingeling!

Xx


I år förväntar jag mig knappt några julklappar alls, eller snarare jag önskar mig i princip ingenting speciellt... Har dock blivit tillsagd att skriva en önskelista... ja, här kommer den då! :p




Alfapet!



En STÅLvisp. Min gick av och har redan i "plast"



Tröjan från Hm jag pratat om ett tag, kollade på hemsidan
men där fanns inte många färger, så ska kolla i affären vilka färger som finns.


3-månaders gymkort på Maek's.




Ja, det är väl typ det.
Nåt annat vet jag inte... Skulle vara kontanter då!
De pengar ni tänkt köpa klappar för, ge dem kontant eller på mitt konto.
Det funkar även det väldigt bra ;p
Annars önskar jag mig ingenting, bara julmat och en fin klädd gran!
Kanske några ynka fjun med snö just till jul, annars får det gärna vara snöfritt! :p






När det börjar bli dags för att skicka iväg julkorten så brukar jag försöka hitta på nånting lite kul
att skicka med varje kort. Förra året blev det nog dock ingenting mer än ett kort... tror jag...
Ett år gjorde jag "snökristaller", men då var jag inte lika duktig på att virka
så tror att jag ska göra några nya. De är väldigt fina faktiskt.

I år däremot, kommer jag att skicka med en... ja.. lite aningens annorlunda tomte som man
tex kan hänga i granen. Har en del kort så det blir några st, men de går fort att göra och
är roliga att knåpa ihop. Tycker de är lite fräsiga ^^




Ica Kvantum har ju en del roliga heminredningsprylar, dock inte såmycket här i stan,
men däremot i större städer, såsom tex Västerås. Där var vi in förut (flera månader sedan nu)
och då köpte jag superfina färgade glas. 10:-/st och finns i en uppsjö av olika färger!
Pappa sa att de påminde om 50tals glas de haft nån gång. Det var roligt å höra :)

Kannan hittade jag dock här i stan, då jag ville ha en ny fräsch saft/vattenkanna.





Läckra, va? :)


Nu har J snart jobbat 3 dagar i Hedemora. Det var faktiskt inga problem att gå upp 5 varken för honom eller mig, men igår var det en lång dag. Han började 7 och på kvällen hade de personalmöte så han var inte hemma förrän runt 9 igen.... Men jag hade en hel del att göra igår (och även idag) så tiden rullade på rätt bra ändå. Körde bl.a ett träningspass på över en timme. Blev 30min i crossen och styrka med gummiband, och det gick förvånansvärt bra måste jag säga. Kände mig riktigt stark faktiskt ^^

Längtar smått till Fredag nu, då ska vi städa och adventspynta. Ja inga tomtar eller så än, men ljusstakar, stjärnan och så ska jag fixa adventsljusen. Köpt siffror till dem, men har inga ljus, så det lär jag köpa. Och mossa :)

Slänger in två bilder från... i Söndags blir det nog...

Xx


 

Knut i håret och min egengjorda ring
Det är bara vattenfläckar på tröjan :p 




 


dsc00001 (MMS)

Filmen var inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men då blir den sista grym :) nu lite fika med boll och pepparkakor med en kopp varm choklad till. Mums! Sen är det sängen som gäller.


Ja, här sitter jag. Ensam. Fast det är ju rätt skönt, bara lite ovant att J är borta så här tidigt på morgonen! Kl 5 hade vi larmet på men kl 4 vaknade jag... sjukt ont i magen. Meeeeen, det är helt mitt eget fel. Den här veckan har varit en sån där BRA vecka, då magen varit kolugn. När man har ibs så är vissa veckor bra medans andra kan magen vara hopplös och reagera på i princip allt man stoppar i munnen. J hade hur som helst pizzarester med sig hem igår och han åt lite igårkväll, det såg så sjukt gott ut så jag smakade en LITEN bit. Var beredd på att jag kunde få ont i magen å att magen skulle balla ur fullständigt, men det har den inte gjort, än iaf. Bara väldigt ont i magen. Jag vet också att det kan sitta i i 2-3dagar... Nåja... är man dum så är man. Men ibland kanske man behöver en påminnelse att jo jag ska äta glutenfritt, för annars blir det såhär...

Var iaf klarvaken och kunde inte somna om, klockorna ringde kl 5 och J var inte heller han trött, trots att vi la oss 11. Halv 7 åkte han iväg och jag hoppas att han kör försiktigt och att det går bra för honom där i Hedemora idag! Skönt att han slutar 4 iaf. När han slutade 6 så vart det ju kväll på en gång. Så det är ju positivt! :)

Igår hämtade jag ut biobiljetterna och ser fram emot en liten biostund ikväll! Wiie. Hoppas den är lika bra som jag förväntar mig! Ikväll lär vi väl iaf va trötta. Speciellt efter bio, då brukar man ju bli sådär fryssen å trött. Bra det.

Jahapp, nä när jag ändå är vaken och pigg så ska jag passa på att skriva jobbansökningarna så har jag det gjort för dagen. Kan jag roa mig med att läsa tidningar jag inte hunnit läst och virka lite.

xx


Idag fyller kära papsen år. 61bast. Det ska självklart firas. Trots att det var farsdag förra helgen :p Lite god mat och nåt paket ska han väl få iaf! :)

På tal om paket så lär jag nog slå in det nu! Sen ska vi hämta biobiljetterna tills imorgon :D

Xx





När vi skulle gå till bilen gick vi förbi ett litet hus, typ stuga och det stod "Slottsloppis".
Vi var ju TVUNGNA att gå in där o titta, jag menar så är det ju bara.

Där fanns ett lite större rum med kläder å sånt. Bla. riktiga vintagekläder.
Klänningar från 60talet som va sjukt fina, men även nånting riktigt gräsligt...
en äkta Armani-hatt. Grå typ sammets som glittrade! Var nog det fulaste jag någonsin skådat,
men iom att det var en Armani så kostade den ändå 220:- Haha... vem fan bryr sig om det
är en märkesgrej om den ser ut som skit?! Ja ful var den iaf, och jag gissar att den är från tidigt 90tal....

Men i ett annat lite mindre rum fanns det porslin. Mest vita tallrikar, men så såg jag en bekant dekor
kika fram och nog hade jag rätt alltid! Inget mindre än en djup tallrik från Rörstrands vackra serie
"Bimbo". Har länge velat ha mattallrikar i Bimbo men inte hittat några än. 5:- skulle de ha och det
var givet! Dock en liten nagg på undersidan men annars i jättefint skick. Den kan man alltid ha som
fruktskål eller lägga upp potatis eller annat i när man bjussar på käk.



Så fin!








Igår drog jag med de andra ut till Garpenbergs Herrgård där det är julmarknad under hela helgen!



Utanför kunde man åka häst & vagn o barnen kunde rida på en liten ursöt ponny.
Två stora fina granar med belysning välkomnade en vid ingången och inne spred sig en doft av julmat.
Man kunde äta jul-lunch eller jul-fika om man ville, och fick sitta i princip vart man ville där inne.

Riktigt häftiga saker fanns det där inne att titta på. Bla, en döskalle i en glaskupa! O_o
Uppstoppade djur, gamla sport och spelsaker, möbler, klockor, ja allt man kan tänka sig ska finnas i en gammal herrgård.
Antika saker helt enkelt. Riktigt intressant att gå runt o titta. Vi gick både till andra och tredje våningen.
Det var julpyntat överallt. Ja jättemysigt helt enkelt :)

I ett hus på andra sidan vägen var det julmarknad men det var inte alls lika många säljare
som vi trodde o inte hittade vi nåt vi ville ha heller. Eller jo men då va de för dyrt ist.

Mysigt var det iaf!




Bella vill ju ha mer "fika" i julklapp, och nu har jag börjat få ihop ett gäng!
En stor dammsugare, en bulle, som dock är finare irl!, kakor med fyllning och ballerina/singoalla.

Idag ska jag börja med små bakelser/muffins i olika söta färger :)





Nu är det mammas ( eller mormors? ) gamla 60talskjol som får se dagens ljus.
Lär kika mer på gamla kort om den är med nånstans...



Superfin. Hade man varit sådär yttepyttesmal så hade man ju använt den!




dsc00011 (MMS)

Hittade äntligen min första "Bimbo" från Rörstrand och för endast en femma! Hurra. Dock en liten nagg på undersidan men det gör inget. Jag är mycket nöjd och glad! :D




Dagens låt måste väl bli Black Sabbath - Paranoid.

Imorgon släpps ju biljetterna till återföreningen med orginalmedlemmarna.
De spelar på Sthlm Stadion, 25maj tror jag och i Malmö 2 juni.
Gissar att de säljer slut ganska snabbt ^^




Lovade ju att visa örhängena jag köpte på Glitter i Borlänge.
Lite rockabilly över dem :D De ska jag ha när det blir jul.



Hittat lite härliga gamla grejjer som mormor o morfar haft förut :)
Tänk vad man kan finna i sina gömmor!




En fin gammal plåtburk :)

 

Kudde som inte är lika fin på bild som irl. Fina färger! Antagligen gjord av nån släkting i Finland.
Knivar. Har skedar i samma sort men i olika färger. Dock inga svarta, och de känns ju nästan lite moderna!



Nu står det still i hjärnkontoret vad den här heter... jag vet det... gaaah...
ja hur som... ni känner kanske igen den, ni som är hemma inom retro? :)



En fin gammal ugnsform :) Perfekt då man är fler än två.
Precis vid vi behövde faktiskt.



50tal gissar jag. Rörstrand.



Det här vet jag iaf vad det är. Det är Gefyr av S.Lindberg. Gustavsberg.



Hittade bl.a den fjärde koppen till de andra tre jag tog hem från stugan förut. Yey. Bra till glögg.
De gröna är sjukt "bekväma" om en kopp nu kan vara det ^^ Men de är faktiskt riktigt fina.
Dock saknas den fjärde koppen av dem istället.... suck.. och den tror jag dock har gått sönder :(
De är namnlösa... men 60-70tal iaf... perfekta till en kopp te i vinter! =)



Det här tyckte jag var riktigt kul! En fotopåse för negativ, från 67 tror jag det va.
Observera Berså och Ranka på hyllan, och MANNEN diskar!



Duk i lagom storlek som någon broderat... om det är mormor eller mormors mamma låter jag vara osagt.



60tals gardiner. Har för mig att mamma sa 60tal... ja hur som helst.
Har ett till par gamla med mycket mönster i som jag vill hänga upp, men de passar tyvärr inte
i det här hemmet... jag tänker mig alltså ett vitt stort rum med stora fönster där de ska hänga
och stilren retro inredning. Ja, ni kommer få se den dagen vi flyttat nån annanstans. LÄNGTAR!


J sa det igår... " Nästa vecka är det 1.advent "... Är det sant? Ja tammefan, det är det ju!! :D Gudars va mysigt då. Vi var till Borlänge igår och Rusta hade fått in julgrejjerna... ja då blev vi ju lite julsjuka iaf.... haha... Så julsjuka att vi köpte julgransbelysning. Men inte vilken som helst, utan gammeldags, nästan exakt lika som vi hade ute i trädgården när jag va liten, fast de va ju större, men annars samma modell.. och som på julafton när piff och puff går i granen. Ovala. Nu fanns det ingen bild på dem på nätet, men de är likadana som på bilden här nedan fast ovala. Blir nog superfint i vår vita gran sen :)

Hoppas att det här är den sista julen i den här lägenheten nu... det hoppas vi båda två.. vi har höga förväntningar på 2012 och hoppas att de ska infinna sig också! Nej nu måste jag göra mig klar, då jag ska med mamma till morfar och städa strax...

Xx


 

På Lindex har de just nu erbjudande på pyjamas.
Valfri byxa + top för 199:-
Supermysig :)



Lamporna :)


Örhängen, 29.90:- på Hm.

Hittade superfina örhängen till jul tex, men de får ni se sen.
Hinner inte nu :p


Tjingeling!


Måste bara berätta att min älskade fina underbara J inte längre är arbetslös! Han jobbar numera på Erikshjälpen i Hedemora! Riktigt jobb och riktig lön!! Wohoooo! :D

Får se om jag kan få nån praktik eller så till jul då :)
Sackemarck har dessutom svarat på Mina Vårdkontakter och hon har beställt hem laktosfritt Levaxin till mig och jag ska ta 1/4 tablett om dan. Yes. Ibland går saker verkligen åt rätt håll iaf!! :)

Xx





Gud va häftigt! När vi flyttat och inreder på nytt så ska jag också sätta
några Lp:n och Ep:n på väggen. Kanske inte sådär många men typ en
3-4st i en liten klunga. Ja banne mig! :)




Lite retroinspirerad... :)




Mina underbart goda "Smörgåstårtsbakelser" som jag gjorde till förrätt.
MUMS!! ( Min var det dock lax på och inte räkor/kräftstjärtar ;)

 

Mamma hade gjort en stek på rostbiff och potatisgratäng till huvudrätt. Vansinnigt gott.
Blomma till papsen :)



Och till efterrätt blev det en Blåbärsstubbe från Coop. Men den rekomenderas inte.
Den var inte alls så där seg och god som den ska vara... alldeles för "lös"....

I det stora hela var det en trevlig dag med kanske liiite för mycket mat i magen :p




GRATTIS Papsen på Farsans dag! :)


Godmorgon, världen. Ungefär halv elva gick jag upp. Min kära J sover än. Han blev lite lullig igår så han kan behöva sova ut idag. Haha. Själv drack jag bara ett glas vatten :p Gick ju inte direkt ut för att dansa utan va ju för Rootvälta. Och de va lika awesome som alltid! :D

När vi hade handlat dricka skulle vi gå in och sätta oss i ett av "båsen" där, gick förbi en kille och några tjejer. Tjejerna gick ut och vi passerade killen när vi gick in, jag märkte att J inte va bakom mig så vänder jag mig om och då står den där killen och muckar gräl med J! Va faen liksom! " Vill du nåt, ellä?" Vi båda två bara "va?" vi fattade ingenting. Liksom vad menade han, vi gick ju bara förbi. Han skulle ju gå ut efter tjejerna. " Jag förstår inte vad du menar" svarade J. " Jag fråga va du vill " och så stirra han i J's ögon och sa "ska vi göra upp utanför, ellä" sa han och J sa hetsigt "ja visst" "kom då" sa han och så gick han ut, men vi gick inte ut, vi stannade vid vakten och berättade. Killen kom inte in igen på säkert en timme. Han måste varit påtänd. Vad sjutton är hans problem liksom?! Och J med sitt humör hetsade sig tillbaka och va upprörd en bra stund efter, men när det hade lagt sig så va han lika gosig som innan. Jäklar vad han skulle pussas hela tiden. Aldrig fått så många pussar på så kort tid innan tror jag :p haha... Men han va så romantisk å go! :)

Vid ett när de slutade spela gick vi hemåt och käkade innan vi la oss. J lät som ett sågverk som vanligt när han druckit. Tur att han inte festar så ofta. Hahaha :p

Xx







Det här är dagens utsikt från köksfönstret.... jättekul... NOT....








Bara ett halvår till Maj... Bara ett halvår till Maj.....


Efter Fredag kommer Lördag. Wohoooo. Fan va jag ska ner å digga till Rootvälta!! xD Lite konstigt att gå ut bara jag och J, men men. Det ska väl gå det med :)

Har precis tagit en lång välbehövlig dusch då jag har städat igen. Blivit en vana att städa torsdag eller fredag varje vecka. Dock så slipper ju J undan men men... Han får tvätta i helgen istället. Mohahaha :p

Städmusik är väldigt viktigt. Eller nä, musik är alltid viktigt! Jag fungerar inte utan musik. Idag till städningen blev det Reggae-Spotifylistan. Kalle Baah, Kapten Röd, Roots Circus, Bob Marley och Rootvälta förstås. Göttans! :)

Xx


                                                         



För mig är det verkligen Nostalgi med musik från början av 2000-talet. 2002 tex när man började gymnasiet, blev en äkta Estet (alltid!) och jag träffade min underbara fina J. Nu när man tänker på det så är det ju helt vansinnigt länge sen... Ni vet, då karnevalen flyttades hit utanför oss vid skolan. Lite udda var det allt men ändå en karneval man verkligen kommer ihåg. Iaf jag. Jag vet att mormor hade väl nyligen blivit sjuk då och vi gick med henne bland stånden och tittade. The Motorhomes och Timbuktu spelade framför kopparportarna... inte sant? Nu hade det ju varit smidigt om de haft det här då vi bor mitt emot :p haha... men nja det är ju bäst på stan trots allt...

Lite låtar som iaf jag förknippar med somrarna 02-03.

Xx



                                        

                                        

                                        

                                                                                        Det var tider det ^^ 
                                                             



Prolaktinvärdet var nu normalt. Ska fortsätta äta dem och ta nytt prov igen om ett år. Cellprovet skrev hon ingenting om så antar att det var inget då.

Hon tog ju ett prov för att kolla ämnesomsättningen och den visade visst lite lågt trodde hon, så jag ska höra av mig till VC och berätta siffrorna så kanske jag får Levaxin igen, men ja jag tänker skriva från Mina Vårdkontakter och berätta på en gång att jag vill ha laktosfria och en väldigt låg dos och hur jag mådde innan. Och att jag inte vill ha Susanne!

Nåväl det var ju bra nyheter iaf. Gött. Ska väl skriva till VC nu då.

Xx



  
                                                   

Dimetikon har en ytspänningsnedsättande effekt som gör att skum och bubblor som bildas av nedsvald luft i tarmkanalen försvinner. Dimetikon tas inte upp av kroppen utan verkar enbart i tarmen.


Måste tipsa er som liksom jag brukar ha problem med gaser i magen som gör vansinnigt ont. Prova Dimetikon. Det fungerar verkligen! Enkelt förklarat så är det så att det bryter ner gaserna till små delar istället, eftersom det är när gaserna är större och "spänner ut" tarmen som det gör ont. Så det rekommenderar jag verkligen!

Xx


Natten till igår, runt 3-4 tiden så vaknade jag av att J pratade. Trodde först han pratade med mig men insåg ganska snart att han nog pratade i sömnen:

J - " Nej.... i en annan färg "
Jag - " Va? "
J - " Mhmmm, nej, den där borta.... "
Jag - " Va? Pratar du med mig? "
J - " Mmmm "

och så vände han på sig och mumlade nåt ohörbart... Frågade på morgonen om han kom ihåg det. Nej han hade inget minne av det, MEN han kom ihåg att han drömde att han köpte en gammal högtalare... haha... jo tack jag kunde nästan misstänka det :p

Här om dagen slog jag in de första julklapparna. Nu längtar jag lite till första advent faktiskt men det är väl bara två veckor dit nu om jag inte minns fel... Ska bli mysigt å sätta upp ljusstakarna. Alltid så mysigt sken av dem. Fast längtar mer till nyår. Ett nytt år. Snart vår igen...

Idag ska jag sy lite mer och försöka hinna knåpa ihop designen också, skulle även behöva städa igen men om det blir idag eller imorgon återstår att se.

Xx






Det är verkligen nåt speciellt med gamla julsaker.
Jag fullkomligt älskar när antikaffärer m.m sätter fram julsaker i alla dess former.
Men främst julkulor. Åh de va så fina.

Vi var in på Röda Korset idag och de hade flera korgar med en himla massa kulor i alla dess slag,
men nu är jag bara intresserad av de äldre, och i en korg med 5:-/st så hittade jag dessa.
Två gamla riktigt fina "droppar" som jag aldrig sett innan tror jag, men sen är jag väldigt förtjust i de
som är "halva" kan man säga. Urgröpta med mönster inuti. Så fina.


Dagen började med att fina J var iväg på jobbintervju. Vad det är för jobb och vart talar jag inte om. Sen har jag lärt mig ytterligare en sak med bilar. Jag har bytt däck på bilen. Alla 4 helt själv. Ja förutom att J lossade muttrarna då han har en förmåga att dra åt för kung och fosterland, så knappt han själv kan rubba dem... Men resten fixade jag som en dans. Och kul var det! :) Nån mer som vill ha hjälp? ;p hahaha... Ser redan fram emot när sommardäcken ska på sen. Då är det ju vår också och inte den här fruktansvärt trista och gråa årstiden... usch då alltså... det är tur att man har mål att sikta mot så fokus ligger på nya roliga saker, annars skulle man ju bli tokig. J ligger på soffan och sover. Han är väldigt trött den här årstiden... vi är klart sommarmänniskor :p

Blev ingen körning idag, men ev imorgon :) Idag startade vi med bättre matvanor. Vet inte vad jag ska kalla det egentligen. Lågkolhydratskost låter nog bäst egentligen, för det är inte strikt Gi, men åt det hållet. Idag tex gjorde vi lax, ugnsstekt paprika och squash med vanlig sallad till, och lätt creme fraiche. Enkelt, billigt, magert, kalorifattigt och gott! Man kan ju faktiskt inte säga att grönsaker är dyrt för det tycker inte jag. 7kr för tre gula paprikor, 6kr för en squash tex. Småpengar. Är snarare lax och kyckling som kostar. Köpte även hem massa frukt, så det blir fruktsallad imorgon med lite juice på. Det är grymt gott att ha lite juice på.

Nej nu ska jag försöka pula ihop en ny design hit. Lite retro tänkte jag :)

Xx






        



Haha riktigt sådär illa är det inte faktiskt :p
Jag och J åkte upp till bussgaragen och vi var inte ensamma, det var en till tjej som körde där, men hon körde runt hela området så jag fick va själv där vilket kändes bra. J såg livrädd ut. Haha. Höll sig i handtaget på dörren å va lite nervös, men inte behövde han vara det heller. Det gick ju faktiskt riktigt bra!!

Okej, lite hackigt ibland när jag växla och sådär. Körde bara på ettan och tvåan litegrann idag. Mest mjukstart. Men det var roligt! :D Körde fram och tillbaka där några varv. Fan va gött att vara igång, äntligen, efter alla papper och skit. Och tur som fan att snöhelvetet inte har kommit än. Perfekt ju! Var så lång vinter förra året så den kan gott vänta nån vecka till tycker jag, så hinner jag bli lite mer hemma i bilen ^^ Men sen är det nog bara bra att köra vintertid så lär man sig det direkt! :)

Ska skriva upp i häftet vi fick på Handledarutbildningen, datum och vad vi gjorde och hur det gick. Kan ju vara kul i efterhand att se hur lång tid det tog och så. Ska köra några gånger privat nu tills jag vet hur bilen fungerar och så, sen blir det med körskolan också :) ihhhhhh!! Ett steg längre i livet känns det som. ^^ 

Imorgon blir det nog att göra samma sak igen och då får pappa vara med. Kör bara med våran bil än men blir med deras snart också :) Måste lära mig allt det där med att växla och sånt. Våran bil är inte riktigt lika fin som deras. Är livrädd om deras ju ^^

Men det ska nog gå bra det här, tror ni inte?! :)

Xx



Oj vad mycket kul det var i Parken idag. Ja, förutsatt att man gillar gamla grejjer då ^^ Jag kunde gå där hela dan å titta. För varje varv man gick såg man nåt man missade förra gången man passerade. Såg fina gamla pepparkaksformar och ja en massa skojiga gamla saker. Verkligen kuriosa, och det älskar jag!! Vanliga loppisar är oftast inte mycket att hänga i julgranen, det ska helst vara antik eller kuriosa. Då är det mer kvalitets och samlargrejjer. Jag verkligen älskar allt från det pastelliga ljuva 50talet till det lite fräcka 60talet till det helgalna 70talet. 80tal däremot, där är det tvärnit. Finns nog inget värre än 80 och 90tal... haha... då menar jag inte i musikväg utan i mode/inredning.

Vad blev det för köp då? Jo, det blev Cocacola lastbilen jag pratade om förut, dock är inte flaket i plåt, men den är tuff ändå :), sen är jag kär i gamla väckarklockor, de är så söta. Gick och tittade på ett flertal i olika färger och modeller, men det blev till slut en vit lite större för 40:-. Det fanns mycket ovanliga små roliga saker som man en del undrade vad de var för nåt, och på en hylla så såg jag... ja det är väl en typ kalender, 70tal helt klart, rund med en knapp uppepå som man trycker på för att byta datum. Den skulle jag bara ha och 25:- är inget att bråka om, det var självklart att den skulle med mig hem! Mamma kände igen den och sa att de haft nån liknande.

Xx




 



 

 

Ett fint 50tals glas för 10:- fick även det följa med.



Måste köpa mer svarta ramar i olika storlekar, har massa gamla fina kort som ska ramas in! :)



Min fina lampa får avsluta det här inlägget! ^^





Igår var det dagen som jag smått längtat till den senaste tiden. Dagen när man får gå en promenad till kyrkogården. Tända ljus och bara gå och titta då det lyser på nästan alla gravar. Det är så mysigt. Oftast brukar det vara snö och is, men i år är det ju ingen snö, inte för att jag klagar, det är bara bra när jag ska köra det ^^ men kolsvart var det som vanligt. Tände på 3 gravar och i minneslunden. Men jag tycker inte om minneslunden. Det är fint, visst, men så himla opersonligt. Har ju ingen aning om vart de ligger och inga namn står nånstans. Trist. Man vet liksom inte vart man ska sätta ljuset nånstans... Däremot tycker jag det är spännande att gå och titta på de där riktigt gamla gravarna. Kul att vi har en där som vi kan tända på. Var bara den och en till det var ett ljus vid på den raden, så de lyste upp fint.

Efter nästan 1,5 timme gav vi upp då magarna började kurra, så vi traskade hem och gjorde mat. Hemmagjord pizza till mig, mums, och J köpte kebabtallrik... vid busstationen, men usch vilken hemsk kebab! Salakebab. Vet inte vad de gjort med den men antagligen stekt den i på tok för mycket olja eller nåt, helt blank och flottig va den... fick smaka några pommes och de va alldeles flottiga från köttet med... nä fy då! Tacka vet jag Torino alltså... Bara här de kan göra kebab. Västkusten kan inte heller göra kebab... :p

Nu har det inte alls blivit så mycket Gi som det var tänkt, lite har det blivit absolut, men har velat äta upp tex bröd och så innan jag slutar med det helt igen, så det inte ska finnas nåt kvar hemma. Jag mådde ju faktiskt otroligt bra den där veckan när jag åt fas 1. Ska prova fas 2-3 nu i veckan och se. Blir från Måndag eller Tisdag. Så idag ska jag sätta mig och skriva matlista för veckan och kolla Gi recept. Man måste ha nåt att gå efter annars blir det jobbigt :p Nåja återkommer om Gi sen.

Nu ska jag göra mig klar för att gå över till Parken där det är Kuriosa & Loppis idag. Hoppas innerligt att tanten med raggisarna ska va där idag! Och att man hittar nåt annat skoj :)

Xx




Så fint med alla ljus.
Det till vänster som står lite utanför är mitt till Mormor, då hon ligger ungefär där.

Älskade Mormor <3







I mönstret ska det vara 18 maskor i en ring, men jag ändrade och gjorde 30 maskor.
Munken blir då ungefär lika stor som riktig munk. de blir så himla små annars.
Visserligen blir det 4 varv med 69 maskor och det tar bra mycket längre tid att göra den, men
när den är färdig är det roligare om den är lite större. Gjorde även rosa glasyr och broderade dit
lite strössel i olika färger. Total arbetstid, ca 4timmar.

Bella ska få ett paket ( helst i en gammal burk ) med massa "fika" som hon kan ha och leka med
i julklapp. Hon har visst önskat sig det. Bla. en kringla också ^^





 





Fick mönster av Åsa förut ( Tack! :) Och då fanns bl.a mönster till dessa tomarna
med där, vilket jag kom på i förrgår när jag gick igenom lite papper och hittade just dem.

Ska göra en till syrran och en till mamma och pappa till jul också, men de blir vit/grå och röd/grå
istället. Gjorde dock om mönstret lite och gjorde en platt botten med en pappskiva i, för att den ska kunna stå upp. I mönstret var den helt rund... och det gick ju som väntat,.. den vicka ju omkull.

Tyckte den blev fin faktiskt :)

Om nu någon skulle vilja ha en tomte eller nåt annat virkat till jul så hojta till bara.








Ska försöka stryka dem med stärkelsespray så de blir lite hårdare :)
Gick inge bra att brodera dit God Jul, så skrev det istället med en penna.
Kanske man fattar fortare att det ska vara pepparkakor :p


                                                                      


Vi det här laget har väl ingen missat att skumtomtarna kommit i polkasmak? Köpte en påse på Ica igår, för vi va så himla nyfikna. Orginalen är ju skitgoda, även om jag tycker att de är lite för söta egentligen så äter jag dem ändå.. Hmmm.. :p Polka var goda, absolut, en polkadoft spred sig snabbt när man öppnade påsen. Men var de lika goda som orginalen? Njaaaa... Nä, de va ju inte det. De smakade iaf polka men de va lite i sötaste laget alltså... man får inte i sig mer än tre utan att vilja ha nånting helt annat som inte smakar sött...

Betyg: 3/5